Навън е вече лято, а в коремчето ми - НОЕМВРИйско злато

• 30 301
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро и от мен!! Благодаря на всички за посрещането и даже успях да сложа снимка във фейсбук и да разгледам вашите. Още не мога да запомня имената на кои никове съответстват, но и това ще стане.
Тази сутрин ходих да ми вземат кръв и занесох урина, че от миналия месец не съм се изследвала , а нямам имунитет за токсоплазмоза.
Аз съм чела, че за първа бременност е нормално да се усети бебето към 20-22г.с., а и зависи колко е дебела коремната стена...
Аз като казах, че ще е момиче, всички близки и приятели казаха, че са се били вече настроили за момиче Simple Smile
Аз утре заминавам за Плевен при баба и сигурно няма да ме има 10-14 дни, защото най- вероятно няма да имам интернет Simple Smile

# 76
Добро утро мами!
pepeusi добре дошла,леко и безпроблемно бременеене! Hug
Аз за стаята вече се реших и сега остава само да се захващаме за работа.Снощи нашия бебо беше очудващо доста активен...то не бяха ритничета,то не бяха чудо...ама и си бяха много сладки де! Joy
Момичета,аз изчезвам на зъбар...моля ви стискайте ми палци! Rolling Eyes
Желая ви много хубав,усмихнат и спокоен ден! Hug

# 77
Добро утро мами!
pepeusi добре дошла,леко и безпроблемно бременеене! Hug
Аз за стаята вече се реших и сега остава само да се захващаме за работа.Снощи нашия бебо беше очудващо доста активен...то не бяха ритничета,то не бяха чудо...ама и си бяха много сладки де! Joy
Момичета,аз изчезвам на зъбар...моля ви стискайте ми палци! Rolling Eyes
Желая ви много хубав,усмихнат и спокоен ден! Hug

И ние сме на тема ремонт. Спалните ни не са големи и затова много внимателно избирахме цветовете. Засега съм се спряла на оранжево за нашата, дава една светлина на помещението и уют. В момента имам оранжеви пердета на ресни, стаята направо грее. Преди години като се нанесохме в апартамента таваните бяха бледо жълти, като си ги боядисахме в бяло, така се отвориха стаите... Според мен не е за препоръчване цветен таван, аз поне се чувствах като схлупена, хем беше в бледо жълто. А детската я направихме с бял таван и бели релефни тапети на жълти звездички, много свеж зелен килим и мноого играчки. Реших акцентът да са аксесоарите, защото ако сложа задължаващи тапети няма да имам тази свобода със завивките, килима и пердетата, а пък аз често променям тези неща, за да разведрявам обстановката. Laughing

# 78
  • Там, където мечтите се сбъдват
Привет момичета, ние вчера се завърнахме от морето, където си прекарахме чудесно. За жалост в деня, в който си тръгвахме - събота, рязко паднаха температурите и хванах една хрема, слава богу без температура. Днес бях при личната и тя ми даде болничен за тази седмица и сега си стоя пия чай с мед и ви чета Simple Smile За всеки случай да ви питам, мога ли да пия парацетамол вече?
 Бебка е добре и подритва от време на време, поръчах си един къс слинг шал и една книга за кърменето по интернет и сега ще чакам да ми ги донесат тези дни.

Пазете се в това сменящо се време и се радвайте на тумбачетата Grinning

# 79
Привет момичета, ние вчера се завърнахме от морето, където си прекарахме чудесно. За жалост в деня, в който си тръгвахме - събота, рязко паднаха температурите и хванах една хрема, слава богу без температура. Днес бях при личната и тя ми даде болничен за тази седмица и сега си стоя пия чай с мед и ви чета Simple Smile За всеки случай да ви питам, мога ли да пия парацетамол вече?
 Бебка е добре и подритва от време на време, поръчах си един къс слинг шал и една книга за кърменето по интернет и сега ще чакам да ми ги донесат тези дни.

Пазете се в това сменящо се време и се радвайте на тумбачетата Grinning

Може!!! Напълно безвреден е за бебчо.

# 80
  • Добрич
Здравейте момичета,
на мен нещо ми се стяга и втвърдява корема от 2-3 дни насам. Дали това е притеснително,че чак в петък съм на доктор,да се обадя ли по рано да ме приемат?  newsm78

# 81
Хелоу, мами, сега се връщам от доктор. Бебчо е о.к. Било назад с 1 седмица, не че изостава с развитието, ами съм била забременяла по-късно  newsm78. Успокои ме, че всичко е наред, но за мое съжаление пак не можа да каже пола. Преди исках да си имам и момиченце, но вече нямам претенции.  Hug Hug Hug Хайде приятно на всички

# 82
  • Австрия
 welcome на новите мами! Леко и безпроблемно бременеене до термин  Simple Smile

Съвсем на и за кратко: бях днес на 2 ФМ - всичко е наред! А този път и аз се убедих, че детенце е момченце  stork-boy
Ще трябва да се мисли мъжко име  Laughing

Хубав, лек и усмихнат ден на всички  Grinning

# 83
  • София
Привет и от мен Simple Smile Толкова много пишете, че не сколасвам да чета  Embarassed и аз моля да ме добавите във ФБ (ekaterina.kantardjieva@gmail.com).

Пожелавам на всички с неразположения да отминават бързо  Hug

Успешен ден и само положителни емоции   bouquet

# 84
Здравейте момичета,
на мен нещо ми се стяга и втвърдява корема от 2-3 дни насам. Дали това е притеснително,че чак в петък съм на доктор,да се обадя ли по рано да ме приемат?  newsm78
и аз съм така от вчера и за това попитах за безболезнените контакции,но никой нищо не каза.аз утре отивам при доки за болничен и ще попитам.междувременно си увеличих малко магнезия и дано помогне.повече си полежавай надявам се да е нормално Hug
http://www.bebeimama.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0 … %D1%80%D0%B0.html  най-вероятно се отнася за този тип,аз поне така ги усещам

# 85
pepeusi, добре дошла и от мен   bouquet.
jackobiana, пратих ти покана във ФБ  Wink.
Камелка, радвам се че всичко е наред при теб  Hug.
Стиснати палци, който има нужда  fingerscrossed.
Честито на които са разбрали пола на бебчо.
На мен ми е сънливо нещо  smile3507.

# 86
  • Добрич
desislava_iv аз питах и в другата тема,и ето какво ми отговориха там:

Знам, че след 28 г.с. почват да зачестяват, но важното е наистина да не са съпътстващи с болка и да не са на кратки интервали.

Аз мисля да си изчакам до петък,когато съм на преглед,ако до тогава няма промяна. Понеже до преди 2-3 седмици имах по-различни-болезнени и много осезаеми контракции,та сега това ми се струва много по различно.Аз ги усещам предимно с пипане на корема и тогава установявам че се е втвърдил.Има и много лека болка.
А аз освен витамини за бременни,не пия друго. Трябва да го питам Др за магнезий  Thinking

# 87
Момичета здравейте,

Едвам сварих да изчета до тук. Grinning

Тъкмо влизам притеснена с нещо, което предположих, че са контракции - с две думи заболя ме корема ниско долу изведнъж днес сутринта и обърнах 2 папаверина. Предполагам и че може да е станало, защото пих чаша кафе (много слабо) сутринта. Мина ми за около 10-ина минути. Видях обаче, че много момичета се оплакват от същото, та явно не е необичайно. Не знам с папаревина дали съм действала адекватно, ще питам днес лекарката ми.  Вие пиете ли нещо?

Другото ми питане е относно някакъв крем за зърна - кожата ми е суха и се лющи, мажа с някакви хидратиращи кремове, но не се подобрява особено положението. Има ли друг с такъв проблем и какъв крем ползвате?

Забравих и още нещо - нали според КТ имаме право да ходим на прегледи в работно време без да се налага да отработваме въпросните часове?

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 14:57 от snezhito

# 88
Здравейте момичета,
на мен нещо ми се стяга и втвърдява корема от 2-3 дни насам. Дали това е притеснително,че чак в петък съм на доктор,да се обадя ли по рано да ме приемат?  newsm78
и аз съм така от вчера и за това попитах за безболезнените контакции,но никой нищо не каза.аз утре отивам при доки за болничен и ще попитам.междувременно си увеличих малко магнезия и дано помогне.повече си полежавай надявам се да е нормално Hug
http://www.bebeimama.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0 … %D1%80%D0%B0.html  най-вероятно се отнася за този тип,аз поне така ги усещам
Аз също имам контракции и акушерката при моето АГ ми каза, че до 5-6 на ден било съвсем нормално, да не се притеснявам.

# 89

Другото ми питане е относно някакъв крем за зърна - кожата ми е суха и се лющи, мажа с някакви хидратиращи кремове, но не се подобрява особено положението. Има ли друг с такъв проблем и какъв крем ползвате?

Забравих и още нещо - нали според КТ имаме право да ходим на прегледи в работно време без да се налага да отработваме въпросните часове?

Това пък за 1-в път го чувам за КТ, а аз досега си мислех че едва ли не ми правят услуга "шефовете", като не ми правят проблем че ходя на прегледи в работно време (то аз съм на държавна работа де, не че са ми казвали нещо...)

Сега, за крема- и аз бях питала, ама моите не са сухи, просто за да ги подготвя за кърмене, но нали повечето момичета казаха че не било хубаво да се мажат, предизвиквало контракции, и затова нищо не правя засега, ама ако искаш питай или в някоя аптека или докито...

А на момичетата с контракции- май тия контракции са нещо изключително нормално, важното е наистина да не са болезнени, мен на следващия УЗ ще ми прегледа и шийката на матката, за всеки случай, да няма скъсяване, и нивото на околоплодните води,аз звънях на мои приятелки, които съвсем наскоро са минали през това. Всички са имали контракции, но аз спрях постоянно да си опипвам корема, и ношпато спрях, само витаминчетата  си пия, това е Simple Smile

Sneakers: Беше питала за витаминчетата Simple Smile ама аз забравих да ти пиша- пия от тия дето доктора ми даде- New Life, на мен са ми много добре, нямам никакви гаденки или повръщанки от тях, каточели са ми много добре, а и доколкото четох имат всичко необходимо вътре...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт