Големият шлем за седмокласниците! Край на тестове и теми иде времето за плажа!

• 57 464
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Статистика за минимални и максимални балове в София явно ще има в понеделник.

# 46
Здравейте !
Поздравления за всички успешно класирани седмокласници   bouquet
От статистиката за Варна се вижда , че най-високият минимален бал е за първа ЕГ - НЕ,
това означава ли , че след второ класиране този минимален бал ще остане непроменен  newsm78,
т.е. всички деца , класирали се там са по първо желание ?

# 47
  • София
Здравейте !
Поздравления за всички успешно класирани седмокласници   bouquet
От статистиката за Варна се вижда , че най-високият минимален бал е за първа ЕГ - НЕ,
това означава ли , че след второ класиране този минимален бал ще остане непроменен  newsm78,
т.е. всички деца , класирали се там са по първо желание ?
Това никой не го знае Simple Smile

# 48
  • Sofia
 Съжалявам за тези , които са се подвели , че баловете т.г. ще паднат , т.к. оценките били по-ниски.
 Още като излезе статистиката стана ясно , че има доста ниски оценки. Също така се видя , че децата с оценки в двата първи интервала са повече от миналогодишните. Резултатите показаха - вдигане на минималните балове за най-желаните училища , и спад в баловете при "златната среда".
 И ние в заявлението писахме едно единствено училище , но бях сигурна , че балът е достатъчен. Както се оказа , с оценките детето ми можеше да учи каквото и да беше написало на първо място!
 Ако обаче балът беше по-нисък, много добре щях да претегля как точно да подредим желанията!
 На всички , които ще чакат 2-ро класиране пожелавам успех и здрави нерви.
 Няма нищо по-хубаво от това , детето да влезе в най-желаното от него училище! Hug

# 49
някой знае ли баловете за НПМГ?

# 50
Поздравления в "заешки"стил:

И новината е голяма
гимназист детето стана,
за радост на татко,
за радост на мама!

# 51
Смятам, че всеки с по-нисък бал от първите 2 интервала на скалата с баловете много прецизно е разгледал и подредил желаните паралелки и не си е позволил лукса да има напразни илюзии. Ние с трепет ще чакаме 2 класиране. WinkНа първо четене съм доволна от резултата. Ще чакаме 1 юли. Wink bowuu

# 52
  • София
Мамаммииии, преди малко си купих съботния Телеграф и паднах под масата Twisted Evil
Някой пиян или дрогиран журналист е написал , цитирам дословно:
"10 от закритите паралелки са с чуждоезиков профил и се предлагат в елитните гимназии. Закрива се паралелката с Хинди в 73СОУ (2 немска), която е единствена в цяла България..."
Боже, не знаех, че в 73 се учи хинди.. Иди доказвай, че нямаш сестра  #2gunfire Rolling Eyes Laughing

# 53
  • Sofia
Teen4e , коментарът ми беше насочен към последният пост в предишната тема ! Очевидно има хора , които са се подвели! Peace
 ganis,  Joy. Очевидно има още неща , които трябва да научиш  Wink.
 Ужас, просто! И някои хора взимат заплати за простотиите , които пишат!

# 54

Деаяна, възможно е наистина да са в един клас, ние може и  да идем на второ класиране, но вероятността да се отместим по първо желание е малка.
  Но и сегашното напълно го радва, разликата в учебния план е малка, и в Математиката с АЕ, пак се учи доста Информатика.
Защо мислите, че е малка вероятността - защото в информатиката  бала е много висок ли? Или вие се целите в ЕГ?
Ние се страхуваме, че ако ако участваме във второ класиране и ни приемат напред - например за Vта гимназия, където минималния бал е съвсем близък до нашия - след това губим мястото си  в МГ, което вече не съм сигурна, че искаме да изгубим. Чувам, че в езиковите гимназии момичетата са твърде много, не съм убедена, че това е добре за едно момче. А ми казаха, че часовете по информатика ги изравняват чрез ЗИП.

# 55
  • София
По принцип Хинди се изучаваше в 79 СОУ "Индира Ганди" в Люлин Twisted Evil
Но явно само аз така си мисля, пък то се е изучавало в 73 СОУ  Joy

# 56
Боже, не знаех, че в 73 се учи хинди.. Иди доказвай, че нямаш сестра  #2gunfire Rolling Eyes Laughing

ее, колко му е от 73-то до 79-то?  Да не издребняваме  Mr. Green

Да честитя на всички приети по първо желание и да пожелая кураж и успех на очакващите второ класиране! Praynig
За статистиката отбелязвам, че ще освободим едно място за момиче в 9 ФЕГ с АЕ, МАТ и ИТ, където дъщеря ми бе приета по първо желание.  Hug

А, ganis, писали сме едновременно. И ти си разгадала блуждаещата мисъл на журналиста  Laughing

# 57
Frida25, надявам се че ще имате успех с класиранията, въпреки заблудите!  bouquet
Ali_sun  Peace Добре че списвам в този форум и на точната тема. Wink

# 58
  • София
Поздравления за всички знайни и незнайни деца и техните мами, които геройски се бориха цяла година (че и повече) със задачи, тестове и преразкази!   bouquet
Всяко дете, положило усилия, независимо дали е успяло или не на първо класиране по първо желание, заслужава да бъде поощрено и окуражено!  Peace И да се отдаде на заслужена почивка ! Laughing Моят седмокласник утре се отправя към морето. Laughing
Да, Алисън е права, ситуацията стана ясна още като изнесоха баловете. Конкуренцията за най-желаните училища и паралелки става все по-голяма, това да го имат предвид следващите след нас! И да не слушат глупостите на разни журналисти и "капацитети" в образованието, ами да четат тук! Laughing
За протокола - приет на първо класиране по първо желание, ама защото решихме да пише на първо място СМГ с АЕ  Laughing За немската паралелка на СМГ тази година бал 35.000 се оказва недостатъчен. Shocked Така че, математици които искате да учите немски език, наблягайте много здраво на БЕЛ!  Naughty

# 59
Здравейте,
Честито на всички приети!
Някой може ли да ми обясни на какво може да се надява човек по време на 2-ро класиране?

Как се получава така, че остават незаети места в желаните гимназии? Например в АЕГ или испанската?

Общи условия

Активация на акаунт