Големият шлем за седмокласниците! Край на тестове и теми иде времето за плажа!

• 58 727
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Нищо не губиш от второ класиране.
Отиваш в 73 и подаваш заявление за втори класиране. Ако имаш късмет - ще си в 91, ако имаш друг късмет, ще останеш в 73! Успех!!!

# 256
Ilein7,не намирам статистика от тази година,само от миналата и то от първо класиране,но както подразбрах утре би трябвало да я пуснат.

# 257
  • София
vuk,  и аз в подкрепа на думите на luss, да кажа: и 1-ва, и 2-ра Немска са си голям-голям късмет!  Peace  (също, и плод на твоя труд, разбира се!)

Ако смяташ, че "нещо се е изписало" за 1-ва немска, в смисъл - нещо негативно, то ти сама прецени дали да вярваш на отрицателни отзиви: това е гимназия, смело мога да заявя - най-желаната в България, в която влизат всички деца с най-високи балове. Защо мислиш, че се стремят те натам?

А това, че ние, майките си бърборцаме тук някои по-крайни неща, то това е къде от тревога, къде от желание за дискусия.
 73-то е на също мнооого високо ниво, бъди спокойна и изживей щастливо приема си от 1-во класиране   bouquet  В която и гимназия да се озовеш, ще получиш много силно обучение!
ЧЕСТИТО от мен!

# 258
Не само във Варна, а и в Бургас няма квоти за момичета и момчета в нито едно от училищата  - нито в езиковите гимназии, нито в ПМГ, нито в професионалните гимназии.
Не мисля, че е дискриминативно това, просто всеки влиза според бала и желанията си. Тази година в Бургас има около 300 момчета повече от момичетата сред седмокласниците /около 3400 - 3500   - набор 97 /.
За протокола - майка на момче съм, прието на първо класиране в ГПНЕ Гьоте Simple Smile))
Признавам си - имах терзания по темата, че без квоти момчетата имат по-малки шансове, защото са по- незрели и  не толкова старателни  като момичетата на тази възраст, но синът ми напълно опроверга тези мои страхове !
Честито на всички родители и деца, приети на първо класиране по първо желание ! Успех на тези , които ще се пробват на второ класиране !
И ние сме доволни от класиранията на нашите момчета - баткото беше от първия випуск без квоти във Варна преди 5 г. Но е факт, че в езиковата гимназия, в която беше той, а сега учи и малкият, преобладават момичетата, което не смятам за полезно. Зададох въпроса, защото не мога да разбера логиката във Варна, както се оказва и в Бургас, да е без квоти, а в София и Пловдив - с квоти.

# 259
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕНИ:

БЕЛ - 5.178
МАТ - 4.750
БАЛ ЗА ЕГ -31.858, ЗА МГ -31.429
Приет на първо класиране по пето желание
в МГ "Петър Берон" - математика и АЕ
Подготовка по математика - частни уроци от есента
по български език - съвсем малко накрая - 10-тина часни урока

# 260
Имам въпрос към Лени- Лени, някой предложи да пращаме информация за оценки, бал, класиране и пр. на детето, но мисля, че това не беше ти. Въпросът ми е ти държиш ли да го правим, защото си е голям ангажимент и не знам дали имаме право да те товарим да го правиш. Не че имам нещо против да споделя, напротив, но си давам сметка, че ще ти отворим много работа.  bouquet

# 261
Аз отново се обръщам със същия въпрос - Какви документи за необходими за записването в новото училище?

# 262
  • навсякъде
Аз отново се обръщам със същия въпрос - Какви документи за необходими за записването в новото училище?
Някой училища искат само Заявление до Директора и оригинала на Удостоверението, по-добре се обади и попитай

# 263
На моя син не са му стигнали 0,036, за да влезе в така желаната 1АЕГ с испански(сега е приет с френски) и ще участва на второро... Освен заявлението за участие във второ класиране трябва ли да се носят някакви документи?

# 264
Добро утро! Цяла година чета форума , но не събрах смелост да пиша. Всички тук се познавате от години и децата ви почти са израснали заедно. Смятам  , че няма по-точно място за "сверяване на часовника " от този форум. Страхотни сте в отношението към децата си и в отношенията една към друга. За споделянето на безценна информация и съвети , вярвам , са ви благодарни стотици майки. И аз също.
Детето ми е прието в две различни области по първо желание и освобождаваме едно място вЕГ Пловдив-АЕ.Казвам го заради тези , които се двоумят за второ класиране. Шансове има.
Поздравявам всички приети на първо класиране дечица и успех на оставащите за второ!

# 265
  • в провинцията
Честито на всички успели и успех на останалите!
Много ви моля, ако някой има впечатления от френската гимназия в Пловдив, да сподели! Дъщеря ми е приета там по второ желание, първото беше паралелката с френски в руската гимназия. Тя иска да учи френски, обаче чула, че в руската нивото на подготовка е по-високо. Вярно ли е?

# 266
Някой забелязал ли е, че в заявление за участие във втори етап клетките за Вх№ са 8, а не 7?

# 267
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕНИ:

БЕЛ - 5.178
МАТ - 4.750
БАЛ ЗА ЕГ -31.858, ЗА МГ -31.429
Приет на първо класиране по пето желание
в МГ "Петър Берон" - математика и АЕ
Подготовка по математика - частни уроци от есента
по български език - съвсем малко накрая - 10-тина часни урока

това ме подсети, че и аз не съм се отчела за статистиката

БЕЛ 5,357
мат 4,696
Приет първо класиране на първо желание в МГ "Гео Милев" в Плевен - математика, география, информатика с АЕ
без частни уроци

# 268
krumdodov, Вие не си губите мястото, където сте приети от 1-во класиране, затова нищо няма да изгубите, ако отидете на второ. Какво толкова му мислите, риск няма  Peace Но си е въпрос на шанс. Никой не може да каже със сигурност, какъв е той при вас...
В този случай, в заявленето след подредбата на желанията, вписва ли се отново и паралелката , в която детето е прието по първо желание, за да е сигурно, че няма да си загуби местото?

# 269
  • София
Добро утро и успешна нова седмица!
Късмет на децата,които ще чакат второ класиране и бързо и лесно записване на останалите!

В различните училища е различно.В езиковите искат няколко неща-удостоверенеие за завършен 7 клас,мед.картон,отпускно и още неща,има ги в сайтовете на някои от тях.В СМГ само удостоверение за завършен седми клас и вероятно отпускно.

Общи условия

Активация на акаунт