Автоимунен тиреоидит на Хашимото (19)

• 54 486
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • София
*starlet*    искам да ти кажа, че през цялата бременност въобще не съм се притеснявала от хашимотото, ама хич,пиех си хормона,следях си тсх и фт4,слушах Начев и така...стреса наистина е много по-страшен, така че не изпадай в кофти мисли,мисли позитивно, всичко ще е наред-вярвай в това и то ще е !

# 61
  • ВАРНА
*starlet* , в момента без да съм бременна след като изпия хапчето и имам желание веднага да  Sick Това според мен се получва при пиене на вода на гладно плюс една химия - е, как да не му се  Sick на човек  Wink

Колкото до стреса и нервите на работа - не можеш ли да говориш с работодателя си и да те премести на длъжност, където натоварването не е голямо? Сега лесно давам акъли, но докато бях бременна що нерви потроших. Обожавам работата си, но стресът беше голям, защото стратирахме нов проект и имаше доста неща за вършене (най-грубо казано). Но на мен това ми помогна в известна степен, защото покрай работата си не се впуснах в много четене по въпросите за бременността и бебето. Вярвах на лекарите си и бях сигурна, че знаят какво правят. Познавам се и знам, че ако бях останала без странични занимания, щях да започна едно ровене из форуми и литература и да си откривам какви ли не болежки и странностти.
Ти най-добре се познаваш и знаеш каква е ситуацията около теб. Бъди егоист и мисли за бебето и за себе си!

# 62
Здравейте момичета,
искам специално с този пост да се обърна към тези с високо ТСХ, които се притесняват. Аз преди 2 месеца, когато ми откриха Хашимото бях с ТСХ 98 !!! Сега, след 2 месеца Л-тироксин 50 и малко хранителни добавки ТСХ е паднало на 1.6. ... ФТ3 и ФТ4 също са в норма...Най-интересното е, че ехографа показва и затихване на възпалителния процес, нормално кръвоснабдяване(преди беше много увеличено) и силно намален брой на антителата...
Според ендокринолога, хора, които са с високи стойности се повлияват много бързо от терапията и свалят бързо.Сега редувам Л тироксин 25 с Л тироксин 50 за 2 седмици и после минавам на поддържаща доза от 25...
И въобще, стискайте палци нещата  да продължават да се развиват така добре...
И най-вече искам да кажа, че нещата не изглеждат толкова страшно, понякога, колкото в началото! Аз в началото бях страшно уплашена първите седмици, после обаче си казах, ами каквото такова, да гледам сега напред и да вярваме, че нещата ще влязат в норма, а те лека полека ще се наредят...
Ще се разписвам по-честичко тук Simple Smile

# 63
  • до една звездичка
Според ендокринолога, хора, които са с високи стойности се повлияват много бързо от терапията и свалят бързо.Сега редувам Л тироксин 25 с Л тироксин 50 за 2 седмици и после минавам на поддържаща доза от 25...

Смайли, къде се лекуваш? Кой е твоя ендокринолог?

Интересено ми стана, защото аз бях така в началото (с високо ТСХ), което смъкнах за месец, което, по думите на твоя доктор е нормално, а за моя и до ден днешен е загадка, дори намекна за вероятна грешка в резултата.... Confused

# 64
Dega, аз съм при д-р Милошов в МЦ "Медива" в Люлин...Но нямам грешка в резултата, тъй като и първоначалните ги правих в 2 лаборатории и сега пак в 2 и са еднакви...

# 65
  • Сфия
магнитче, аз също не бях притеснена за Хашимотото, докато не излезна вчера този резултат на ТСХ 5,6.
Прасунчо, аз имам проблем с работодателя си и хората, които са ми преки ръководители. Стресът и нервите са ми главно от тях, отделно работата ми е напрегната. Не мога да говоря за нищо с тях, защото се още дори не съм им казала, няма да проявят разбиране, даже биха се отървали, ако могат. По тоя случай в момента планувам да говоря с юрист как точно да си вържа гащите, но да не ви занимавам...

# 66
  • до една звездичка
...Но нямам грешка в резултата....

А, аз в това не се и съмнявам.
Просто ми стана интересна различната интерпретация от двама лекари на едно и също нещо... Peace

# 67
  • София
Здравейте!
Аз пак цъфтя откъм резултати и вече започнах да се изнервам. От толкова време все не мога да го вкарам в норма това ТСХ. Записах си час за при Начев за сряда и се надявам този път вече да видя някакви по-нормални стойности. И на фона на казаното от smiley_girl, явно съм изключение.

TSH                                       9.38 mlU/l             0.27 - 4.20
FT4                                       17.00 pmol/l         12.00-22.00
Серумен инсулин 0'              9.56 mU/l              2.6 - 25
Серумен инсулин 60'           45.47 mU/l             2.6 - 25
Серумен инсулин 120'         43.57 mU/l             2.6 - 25
ОГТТ     0'                              4.83  (няма дадени реф. стройности)
ОГТТ    60'                             6.38  (няма дадени реф. стройности)
ОГТТ   120'                            6.62  (няма дадени реф. стройности)

*ОГТТ - Орален глюкозотолерантен тест

За протокола в момента дозата ми е 50 еутирокс.

*starlet*, предполагам колко си уплашена сега, но видях, че днес трябва да се видиш с Начев пък той си знае работата и всичко ще е наред  Hug

# 68
  • ВАРНА
*starlet* , стискам палци всичко да се подреди по възможно най-добрия и за теб, и за бебе то начин  Simple Smile Законът е изцяло на страната на бъдещата майка.

# 69
  • Сфия
здраейте,
White_tulip,  да не се притесниш за ИР. Тези реф. граници, където ги дават на първия и на втория час не са верни. Аз бях със същите стойности, като теб и бях решила, че имам явно ИР, докато Начев не ми разясни, че всичко е ок.
Днес се видях с Начев и той първото, което ме попита е дали приемам и други лекарства, след като съм забременяла. Отговорих му, че само Талцид за киселини, защото съм със стомашен рефлукс и трябваше да спра Фамотидина, който пиех введнъж дневно-вечер. И той веднага заяви, че от това се е получило вдигането на ТСХ, защото Талцида пречи на абсорбирането на тироксина. И то въпреки, че гледам да минат поне няколко часа между двете. Та ми вдигна доста дозата - от 75/100, на 125 мг.
Прасунчо, знам, че съм защитена, но повярвай ми всичко изчетох, дори сега идвам от адвокат. Проблемът е, че няма да получа входящ номер в счетоводството, че съм дала документ за бременността, с което да докажа, че те са уведомени. Но нека да не ви занимавам, ще се оправя. Ако не стане по добрия начин, ще получат нотариална покана.

# 70
  • ВАРНА
*starlet* , как така няма да получиш входящ номер? Що за глупост?
Изобщо не ни притесняваш. Пиши като има развръзка.
Ходи ли на лекар?

# 71
  • София
*starlet* с доза 125 си изкарах бременността  Peace
А за работата-ако имаш безсрочен трудов договор трудно биха ти навредили. Друг е въпроса ако нямаш...не винаги бременните са защитени,има вратички за да махнат бременна от работа.

# 72
  • Сфия
Магнитче, имам безсрочен договор, да. Работя от 1,3 години във фирмата, като не съм напуснала до момента тази идиотска, скапана фирма, само защото ме осигуряват на реалните мизерни пари, които получавам, а това ме устройва за бъдещо майчинство. Един вид точно заради плановете ми за бременност.
Прасунчо, описах в предния си пост посещението при Начев. А иначе ставаше дума, че няма да ми дадат входящ номер, с който да докажа, че съм ги уведомила за бременността. Но така или иначе сега се чух с адвоката и стана ясно, че не съм длъжна да ги уведомявам, за да съм защитена, а те, ако се опитват да ме съкратят или уволнят, трябва да проверят дали не спадам към някоя от защитените категории.

Благодаря ви, момичета за отзивчивостта и подкрепата!   bouquet

# 73
  • до една звездичка
*starlet*, ама чудни мисли те спохождат в началото на бременността! Naughty

Не ти стигаше ТСХ-то, ами сега и с адвокати си тръгнала да се разправяш, съкращения, напускания...
Успокой топката малко и се радвай на положителното, което се случва в теб, с теб...

Хайде, спокоен уикенд и до понеделник, мили дами!

Peace

# 74
  • ВАРНА
*starlet* , извинявай, но чета малко по диагонала, защото Ева не ми оставя друг избор  Laughing
Радвам се, че при ендото всичко е минало ок. И другото ще се нареди  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт