Автоимунен тиреоидит на Хашимото (19)

• 53 792
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
  • Сфия
Бърди, страх ме е да не абортирам или да не се увреди бебето... Не знам, дали на някоя от мамите й се е случвало по време на бременността да вдигне толкова ТСХ?

# 46
  • София
Знам, че имахме бременни с високо ТСХ, ама не се сещам кои бяха - дано ти пишат  Peace

# 47
  • София
Старлет, успокой се. И аз смятам, че нещата са нормални. По принцип при бременност ТСХ се вдига, а твоето е много малко над нормата. Надявам се и д-р Начев да те успокои утре.

# 48
  • Пловдив
Старлет, аз се сещам за момиче, с което пишем в темата за инвитрото, та на нея след като успя и констатираха подобно на твоето ТСХ /около 5 или 6 беше/,момичето живее в чужбина и там дори не са взели под внимание тази стойност като проблемна,но тя се беше притеснила също като теб. Доколкото знам засега бременността и се развива нормално /и дай боже/. Успокой се, щом утре ще се видиш с д-р. Начев ще разбереш как стоят нещата,най-много да ти вдигне дозата. Чакаме те утре да споделиш. Hug Hug Hug

# 49
  • ВАРНА
*starlet* , само спокойно  Hug Забранявам ти всякакви черни мисли  Simple Smile Всичко ще е наред!
Ако искаш да се успокоиш - защо не му звъннеш още сега на доктора?
Знам, че сигурно ти е трудно, но ми обещай да се успокоиш  Simple Smile

# 50
  • Сфия
ами аз се чух веднага с Начев, след като ми излезнаха резултатите и той аварийно ми каза да изпия днес още 25 мг м/у храненията, утре сутрин също да вдигна дозата с 25. Дори и той се притесни...

# 51
  • до една звездичка
*starlet*, притеснението по телефона често пъти може да бъде погрешно изтълкувано. Той каза ли ти директно, че резултатът го е притеснил? Не се вкарвай в черни мисли.

Аз не знам колко зле би могло да повлияе повишеното ниво на хормона на бременността ти (още повече, че сте взели незабавни мерки), но стресът, който изпитваш със сигурност влияе много, ама много зле. От опит ти го казвам, тъй че се успокой, всичко ще се нареди. Peace

# 52
  • ВАРНА
٠•● Dega ●•٠ , хубав пост  Simple Smile

*starlet* , не се паникьосвай  Hug

# 53
  • Сфия
момичета, знам, че искате да ме успокоите и ви благодаря, но трудно ми е да не се притеснявам, при положение, че високото ТСХ може да доведе до аборт или до увреждане... Опитвам се да съм спокойна де....

# 54
Старлет моето ТСХ не падна под 3 през цялата бременност - споко

ФТ4 влияе на бебето, ТСХ-то влияело на майката. /ДУМИ НА ТОДОРОВА/
Твоето ФТ4 е ПЕРФЕКТНО........

хормоните играят през цялата бременност, най-вече щитовидните. След известно време е възможно ФТ4 да падне на долна граница до 9-10 и не се притеснявай, защото този хормон в един момент започва да играе ролята на свързващ белтък /така стана и при мен, аз също се бях паникьосала /, само тичах при Тодорова си спомням. Антителата ми бяха над 1000. Тодорова все ми повтаряше - бебето ще си вземе каквото и колкото му е необходимо, природата си знае работата....много ме успокояваше тази жена.

Около 24 г.с. бебето започвало да дава от своите щитовидни хормони на майката, ако тя има проблем и така нещата се уравновесявали.

така че С П О К О, всичко е нормал.......Начев е голям паникьор, аз лично не го харесвам като лекар /мое мнение/

# 55
  • Сфия
Диди6, мерси за успокоението, дано си права! А иначе Начев се опита да ме успокои по телефона, не съм го забелязала да е паникьор, но може...

# 56
Диди6, мерси за успокоението, дано си права! А иначе Начев се опита да ме успокои по телефона, не съм го забелязала да е паникьор, но може...

права съм разбира се, не ти говоря празни приказки, а цитирам думи на Тодорова, която е уникален специалист в тази област. За нея лично е важно ФТ4 да е в ред през първите 3-4 месеца, както и ФТ3, но тези два хормона са взаимносвързани доколкото знам. Даже ме е карала само тях да пускам в началото, но аз пусках всичко, което ми идваше на ума  Laughing защото съм луда  Grinning Grinning

# 57
  • Сфия

права съм разбира се, не ти говоря празни приказки, а цитирам думи на Тодорова, която е уникален специалист в тази област. За нея лично е важно ФТ4 да е в ред през първите 3-4 месеца, както и ФТ3, но тези два хормона са взаимносвързани доколкото знам. Даже ме е карала само тях да пускам в началото, но аз пусках всичко, което ми идваше на ума  Laughing защото съм луда  Grinning Grinning
Hug   bouquet

# 58

Hug   bouquet

искам да ти кажа, че и мен ме беше много страх, почти през цялата бременност изпитвах какви ли не страхове, заради това пусто Хашимото. Страхът е нормален, все пак в организма ти настъпва един хормонален дисбаланс /не говоря само за щитовидните хормони/, който дисбаланс се отразява малко или много и на психическото състояние на бременната, нормално е. Моят съвет е да си следиш хормоните и да ги пиеш /ако можеш, защото аз не можех в един момент, не ми понасяха - описвала съм го вече тук/

В женските консултации проблема Хашимото го подценяват, да не кажа, че и внимание не му обръщат. Било много разпространено и не се отразявало на бебето.

желая ти лека и безпроблемна бременност и едно здраво и сладко бебче на финала......

# 59
  • Сфия
благодаря ти! По повод на непоносимостта към хапчето- аз се притеснявам, защото започнах да повръщам доста честичко-поне веднъж, а и по 2 пъти на ден. Ето сега от леглото - та право в тоалетната. Питах доктора колко време след пиене на хапчето "нямам право" да повръщам и ми отговори - поне 2 часа. Остана да почна да го повръщам пустото хапче и съвсем ще я цъфна и завържа. Ето сега примерно, добре, че не го бях пила още, защото понякога гледам още преди да стана да го пийна, че не издържам гладна. Мен ми е чудно как си карала без него...  newsm78
А иначе си права, че където и да кажа за това Хашимото, не го взимат под внимание. А при мен е много голям стресът и нервите в работата и търся начини и вратички да излезна в болонични. Хашимотото обаче не го броят за проблем, за да ме пишат рискова бременност примерно. Иначе преди да забременея всички ми повтаряха да си имам пред вид, че с Хашимото е рисковано...

Общи условия

Активация на акаунт