Автоимунен тиреоидит на Хашимото (19)

• 54 483
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
  • до една звездичка
Е, дами, имам нов резултат! ТСХ = 25. Не звучи като 237, нали? Wink

С голяма загриженост ми го съобщиха от лабораторията, като се обадих преди малко. Ако знаеха само с какво го сравнявам... Crazy
Явно, както предположи някоя от вас, а и докторът ми, става дума за грешка в десетичната запетая! #Cussing out
Колко дребно наглед нещо, а какви неприятности и тревоги може да донесе на човек - особено, ако е болен. Cry

Сега започвам пак цярчето - по 25 гами на ден.

# 241
  • София
٠•● Dega ●•٠, пак не е идеален резултат, но е далеч по-добре Simple Smile Пий си хапченцето сега и си свиркай  Whistling

# 242
  • Сфия
Дега, не вярвах, че ще честитя на някого ТСХ 25, но...Честито! Само да попитам, тези резултати пак от Рамус ли са или от другата лаборатория? Колко ти е ФТ4, защото и той не беше никак в норми. Викам да ги съдиш тия гадове или поне хубаво да ги омаскариш в нета. Бях чела случай, в който жена ги наглася хубавичко в някакъв форум, а след това мениджърите на тази лабораторийка пишат до администраторите на форума и заплашват, че ще ги съдят, ако не изтрият постовете й. Най-големият проблем било, че като напишеш в Гугъл Рамус, това излизало първо. Администраторите бяха побликували от своя страна писмено обръщение, достъпно за всички във форума, че нямат никакво намерение да трият нечий пост и, че това е смисълът на форума-всеки да побликува мнение или преживяно. Иначе, макар, че ти е скочило доста ТСХ, поне не е болка за умиране и ще го оправиш.
всъщност сега видях, че сайтът е zachatie, а ето го и случаят: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40267.0

# 243
  • до една звездичка
Само да попитам, тези резултати пак от Рамус ли са или от другата лаборатория?

A, не, как пак там? Отидох в друга лаборатория.
А ФТ4 не повторих, защото просто щяха да ми дойдат в повече 60 лв. за изследвания... Confused
Нали ли мина номера с направлението...
Но то е ясно, че като ми е високо ТСХ-то, другото ще е рефлекторно ниско. Ще се оправи - него не го мисля.

Благодаря ви за подкрепата и съпричастността!  bouquet

П.С. А на Рамус вече написах писмо.

# 244
  • Русе
Много се радвам ٠•● Dega ●•٠. Аз очаквах предния ти резултат да е грешка. Ей тия от Рамус да ги пребие човек, какви притеснения и нерви докарват на човек. Но по добре да не се ядосва човек с тях. Вече си пий редовно Еутирокса и се надявам скоро да влезеш в норми.  Hug
A_vagabоnd честито. Пожелавам ти лека и успешна бременност и на финала едно хубаво сладко бебче  Hug

# 245
  • София и там където не се пуши
Просто ме е срам да се похваря ТSH в норма мат антитела 250, пак са паднали, този път за една година 25 единици.

Искам да изследвам децата - момчета, чудя се какво да поискам от личната и ако се наложи да ги водя на ендокринолог. Ще поискам  TSH , срам ме е да не се изложа, ама нали МАТ И ТАТ също  newsm78 newsm78 newsm78. Някой ако е изследвал деца, какво да поискам още.

# 246
  • София
МАТ и ТАТ принципно не се изследва по ЗК, иначе не знам какво се следи при момчета.

# 247
Здравейте момичета   bouquet
Dega, радвам се, че си доволна от резултатите. В тази връзка имам един въпрос..Как така TSH ти е 25? Не се ли води 2.5? Или то е едно и също? Та мисълта ми е да не би предните ти резултати да са били 2.37? Това би било в нормата. Съвсем ли сам зъблудена сега  newsm78. Ако може някой да ме светне, че не разбирам...

# 248
  • София
Мисля, че е доволна, че резултатът й е 25, а не 237... Пак не е в норма, но е значително по-добре.

# 249
Гега честито и от мен Hug  То по-добре (не, че е добре наистина  Rolling Eyes) двуцифрен пред трицифрен резултат.
А тази лаб Рамус е за затваряне #Cussing out мене ако питате, то такъв стрес могат да ти докарат, чеее  Shocked

# 250
  • Русе
Lino , •● Dega ●• след прием на Еутирокс, ТСХ и пада почти на долна граница и по препоръка на доктора спира Еутирокса. Два месеца от както е спряла хапчето, се изследва и изкарват резултата на ТСХ - 237. Което е голям шок за нея, както и за всички нас. При второто изследване, защото всички се съмнявахме, че има грешка, се оказа че ТСХ е 25. Това ТСХ не е добре, но с прием отново на Еутирокс ще се вкара в норма за не дълъг период от време, за разлика от шокиращото 237. За това както тя, така и ние сме доволни че резултата и е 25, важното е че не е 237. Лабораторията която и е казала този резултат - 237 е за  #2gunfire
Нормално е ТСХ да е мужду 1 и 2 ако се цели забременяване, а иначе може и малко над 3 да бъде.   2,5 не е същото като 25 , заблуждаваш се.

# 251
  • Сфия
Dorothy, би ли повторила въпроса си, като се опиташ малко по-ясно да го формулираш, че аз не разбрах какво точно питаш... Дали да изследваш децата, или какво да им изследваш? Ти с Хашимото ли си, че реши да ги изследваш?
Лино се обърка според мен, защото честитим резултат на Дега - ТСХ 25. И тя може би реши, че не е разбрала нещо правилно, щом честитим такъв резултат...  Joy Но той е наистина перфектен пред 231.

# 252
  • ВАРНА
٠•● Dega ●•٠ , как една тъпа запетайка може да побърка човек  Confused Дано никога повече не се случва подобно нещо  Simple Smile

И отново ще спамя  Blush
Вчера се видях с fever и малкия прекрасен силен Марти  Heart Eyes Разкошни са и двамата, пардон, и тримата с таткото. Не можете да си представите колко сила лъха от едно малко човече на 4м, което тежи само около 3кг. Една толкова силна майка, пред която се прекланям. Радвам се, че ги познавам и чакам с нетърпение дните, когато Марти и Ева ще тичат щастливи и безгрижни заедно  Grinning

# 253
  • София и там където не се пуши
Dorothy, би ли повторила въпроса си, като се опиташ малко по-ясно да го формулираш, че аз не разбрах какво точно питаш... Дали да изследваш децата, или какво да им изследваш? Ти с Хашимото ли си, че реши да ги изследваш?

Да с хашимото съм и се  чудя какво да им пусна като изследване, освен да отида да питам ендокринолога. Искам да отида с готови изследвания, не да ги водя два пъти.

Прасунчо специални поздрави и да пазят да не надебелява много, че сега моят не мога да го спра да расте и дебелее.

# 254
  • Сфия
dorothy, ами скоро една позната заведе детето си с нея на преглед-8 годишно момче. Помолила ендокринолога да му направи ехография, така за всеки случай. По принцип уж момченцата много по-рядко наследяват тази болест, но като го прегедал Начев установил не един, а цели 3 възела на ЩЖ, единият, от които нехомогенен. Веднага ТАТ и МАТ, ТСХ и ФТ4- всички в норма. Ходи на биопсия, заради нехомогенния възел и слава Богу всичко наред, но установило Хашимото в латентен период, т.е. все още непроявено. Т.е. ако беше му пуснала изследвания нямаше да открие нищо. Може би в случая ехографията е най-доброто. Сега просто ще го следят, някой ден ще се прояви болестта. Аз също имам син и за сега не се съмнявам да ме е наследил, защото е кльощав, макар, че това не е гаранция. Начев ми беше казал, ако родя момиче ще трябва непременно да го изследвам. Питай ендокринолога си какво да направиш!
прасунчо, жив и здрав да е малкия! В коя седмица е роден?

Общи условия

Активация на акаунт