Искало ли ви се е понякога, да кривнете от пътя?

• 50 580
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 390
Боооже мили!

Докато вие още спорите имАл ли е Гюро капа или не, си изконсумирах вечерната порция флирт и бира, ъф корс. Ми така де.

# 391
  • София
Зависи от танца. Но дори да видим нашенските танци, на момите и момците представянето им в обществото става чрез официалното хващане на хорото. Изкарва се новата реколта, така да се каже. Там става флиртът, хващане за кърпата, допиране до кутрето, усмивки, погледи, а танците за младите са бързи, с много подскоци, за да може хубаво да се видят прелестите. Танцът е само помощно средство за флирта на публично място. Ако на единия не му допадат знаците на внимание, просто се пуска от хорото или се премества на другия му край, или просто избягва допир с другия човек и дори не поглежда към него. Старите няма как да гии играят бързите ръценици.

# 392
  • Най-сетне у дома
ПП Признавам, че само прехвърлих последните страници от темата и съзнавам, че съм малко извън вашия спор.
Аз прегледах и първите няколко и мисля, че изобщо вече не зная за какво говорите Laughing
Като във всяка друга тема- всеки поставя убежденията си на социално изпитание съпоставяйки ги с тези на останалите. След това или ги бетонира или ги ревизира. Второто ми се струва рядкост, но все пак го отбелязвам.
Аз анкетирам, защото ми липсват някои типове схващания и най- вече тяхната логика от първо лице.

казвам, че хората танцуват и заради себе си, и за да покажат телата си. Това го има още от примитивните народи, във всички култури танцът има за цел да покаже И че индивидът е здрав, прав и способен да създаде здраво поколение.
Т.е. предлага ли се да създаде здраво поколение с някои от участниците или публиката или само показва, че може да го може?

Бояна,   bouquet на драго сърце ще си ревизирам вижданията, ако някой съумее да ми обясни удоволствието от флирта и компонентите му. Защото тук непрекъснато се говори за удоволствие от флирта, но никой не каза какво е онова във флирта, което носи удоволствие. Ама без белетристика, вещици, гърл пауър и прочее. И без да си противоречи. Защото тук имаше открито изказване "във флирта има власт". Кому е нужно да си доказва властта си? Какъв човек има потребност да се наслади на усещането си за власт? Ей такива неща питам. Интересно ми е какво мислят хората тук, ама не цялата тая белетристика. Вълнуват ме истинските мотиви, не рационализациите по темата защо флиртуваме.

# 393

Танцувам и сама. В смисъл- не на сцена, а в барове, дискотеки и прочие.
Малко съм циганско сърце аз, чуя ли музика и сърцето ми скача.

Аз вече основно така си танцувам. Mr. Green
Бояна, валсът си е точно революция за времето си. Телата едно в друго...  Преди това доколкото си спомням, само се въртят като пумпали и си докасват едва едва ръчичките.... забравих името на танца...
Saule, как да ти обясня ползата от нещо естествено и заложено? Потвърждение на мислите ти, най-общо казано. Или е неестествено да се зарадваш на проявено към теб внимание от другия пол, да го оцениш, когато е поднесено красиво и внимателно?  

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 22:16 от luna

# 394
  • София
Мечо Пух върви из гората, вижда една гъба и й казва: "Гъбо, ще те набера сега."
А гъбата му отговорила: "Недей! Аз ще те набера, че имам безплатни минути!"

# 395
  • София
..Бояна,   bouquet на драго сърце ще си ревизирам вижданията, ако някой съумее да ми обясни удоволствието от флирта и компонентите му. Защото тук непрекъснато се говори за удоволствие от флирта, но никой не каза какво е онова във флирта, което носи удоволствие. Ама без белетристика, вещици, гърл пауър и прочее. И без да си противоречи. Защото тук имаше открито изказване "във флирта има власт". Кому е нужно да си доказва властта си? Какъв човек има потребност да се наслади на усещането си за власт? Ей такива неща питам. Интересно ми е какво мислят хората тук, ама не цялата тая белетристика. Вълнуват ме истинските мотиви, не рационализациите по темата защо флиртуваме.
О, белетристики.
Каза човекът, който дефинира мъж, който флиртува като жиголо.
А хората, които флиртуват- като комплексари. И като компомент на флирта- размятана коса.
Не ме разсмивай.

# 396
Аз съм старомодна в танците, говоря за връзката им с флирта, изключвам солото. Мен ме вълнува всичко, целият асортимент от действия - погледите отдалеч, безмълвният въпрос, крачките до мен, протегнатата ръка, поканата, обещанието, останалото неизказано... И усещането за следване, за водене, за ръка, за флуид...  Heart Eyes

Azzy , ти да не си ми астрална блзиначка?  Laughing Аз също съм ходила на хореографски класове, а самичка танцувам вкъщи и понякога в някое поле, или на плажа... Като написа "циганско сърце" и ми припомни такива моменти. "Таборът отива към небето"... И "Джелем, джелем..." Цветни рокли, дълги поли, шалове с ресни и едно усещане за лудост.  Simple Smile

Saule, за властта в погледа ставаше дума, моля да ме цитираш правилно. А при положение, че ти очевидно приемаш за нормално да те замерят с реплики "ще му навра главата в гъза", мисля флиртът просто не е в твоята категория. Все пак той изключва подобен вид отношения, вероятно затова и не го разбираш.

# 397
  • Най-сетне у дома
Sipmly, да се концентрираме върху "власт", а? Да не навлизаме в семантика дали флиртът е власт или хогледите по време на флирт са власт. Усещането за власт произтича по време на поглед в контекст на флирт, нали така? И, аз пак питам, отвъд белетристиката, някой може ли честно да се огледа в себе си и без опити за софистицирана глазура и рационализиране, просто да ми изреди компонентите на удоволствието от флирта?

Психопортретът ми е трогателен, впрочем. И е очевидна проява на невъзможност за аргументиране, щом на въпроси и аргументи отвръщаш с лични нападки.

# 398
Сауле, ти удоволствията в живота си на компоненти ли ги разлагаш?
Аз не. Аз ги живея.

# 399

И, аз пак питам, отвъд белетристиката, някой може ли честно да се огледа в себе си и без опити за софистицирана глазура и рационализиране, просто да ми изреди компонентите на удоволствието от флирта?

Нима да видиш едно УАУ в чужди мъжки очи не е достатъчно? Някой да те открие отново?  Да посегне с ръка към косата, да речем?
Ква ти глазура, това си е откровена сметана а ла Крийм на Принс.

Глазура...дрън дрън.

# 400
  • София
...без опити за софистицирана глазура...
А, така!
Казаха ли ви го, а?

# 401
  • най-шареното място
....
И като илюстрация един пример. Нощ, влак, в купето седят мъж и жена. На гара Х се качва едно момиче с огромен сак. Мъжът в купето веднага се опитва да и помогне да го качи на решетката за багаж, а момичето скандализирано отказва, гледа възмутено и след малко си излиза от купето. не знам дали у нас има именно класи или друго, но определено в разни социални групи различни неща се приемат за флирт, свалка и покана за секс. За определени жени отварянето на врата е сексуално насилие, а и за определени мъже дребни любезности са покана за секс.

ПП Признавам, че само прехвърлих последните страници от темата и съзнавам, че съм малко извън вашия спор.

Подобен пример: Млада рускиня е посрещана на българска гара от своя приятелка. Момичето пътува с огрооомен куфар. Пропътувало е доста и е сменяло влакове за да пристигне с влак чак от нейде в Русия. Естествения въпрос при посрещането е как се е справила крехка девойка с него. Момичето отгаваря спокойно, че не го е вдигало нито веднъж. Непрекъснато е имало кой да и предложи помощ. Simple Smile

ПС Това с гъбата много го харесвам Simple Smile

# 402
  • Най-сетне у дома
Аз не. Аз ги живея.

Започвам адски да се забавлявам колко високо подскачате, вещици, когато ви подбутнат в малко по-друга посока  Laughing И - мислейки си за собствената ми история, не мога да не се посмея на догадките ви какво правя и как живея. То това си стана направо флирт вече  Laughing

# 403
  • София
Аз прегледах и първите няколко и мисля, че изобщо вече не зная за какво говорите Laughing
Като във всяка друга тема- всеки поставя убежденията си на социално изпитание съпоставяйки ги с тези на останалите. След това или ги бетонира или ги ревизира. Второто ми се струва рядкост, но все пак го отбелязвам.
Аз анкетирам, защото ми липсват някои типове схващания и най- вече тяхната логика от първо лице.

казвам, че хората танцуват и заради себе си, и за да покажат телата си. Това го има още от примитивните народи, във всички култури танцът има за цел да покаже И че индивидът е здрав, прав и способен да създаде здраво поколение.
Т.е. предлага ли се да създаде здраво поколение с някои от участниците или публиката или само показва, че може да го може?

Бояна, на драго сърце ще си ревизирам вижданията, ако някой съумее да ми обясни удоволствието от флирта и компонентите му. Защото тук непрекъснато се говори за удоволствие от флирта, но никой не каза какво е онова във флирта, което носи удоволствие. Ама без белетристика, вещици, гърл пауър и прочее. И без да си противоречи. Защото тук имаше открито изказване "във флирта има власт". Кому е нужно да си доказва властта си? Какъв човек има потребност да се наслади на усещането си за власт? Ей такива неща питам. Интересно ми е какво мислят хората тук, ама не цялата тая белетристика. Вълнуват ме истинските мотиви, не рационализациите по темата защо флиртуваме.
Всеки си има различни причини да флиртува и от темата е ясно, че ако човек флиртува е важно да го прави с някой с неговите социални навици, иначе рискува да изпадне в неловка ситуация. Флиртуването, включително и еднополовото е заявка за одобрение, а то е нужно и за по- продължителна комуникация. Във форума често се прави, вярвам без никакъв сексуален подтекст. Т.е. аз ти казвам, че поста ти е страхотен, а ти ми казваш нещо мило за мен. Това си е флирт тотален и носи удоволствието да си приет и да приемеш друг. Общувалите повечко хора знаят кое е любезност, кое е повод за следващ "добър ден" и кога се минава границата на флирта, за да стане приятелство, секс или друго. Някак ми е трудно да приема, че всеки човек с когото си разменя, искрени или формални любезности, иска нещо от мен. Това малко ми прилича на нещо друго и то е проблем на човека, който го мисли. Дори някой да иска нещо от мен, докато не го заяви под някаква ясна форма аз не го предполагам и не го анализирам. Вижда се и тук, че няма и смисъл, защото човека отсреща може да си мисли наистина всичко.

Останало за властта и прочее не го разбирам и няма как да го коментирам, но ми е интересно да чета, научавам нови неща.

ПП Удоволствието от флирта е обратно на удоволствието от конфронтацията.

Аз не. Аз ги живея.

Започвам адски да се забавлявам колко високо подскачате, вещици, когато ви подбутнат в малко по-друга посока  Laughing
Това с вещиците не знам как да го разбирам.

# 404
Аз не. Аз ги живея.

Започвам адски да се забавлявам колко високо подскачате, вещици, когато ви подбутнат в малко по-друга посока  Laughing
Видяла си ти подскоци.  Mr. Green Ама не ми отвърна.
Друго освен опит за блесване със сложни думи не поднесе. Wink

Общи условия

Активация на акаунт