Талисманът в АВГУСТовската дружина стана на ЕДНА ГОДИНА :)

• 31 835
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да такава е ,но синичка за момченце  Laughing

# 151
  • София
Аз изчаквам да се покажат горните 2 зъба и тогава да почваме с четката за зъби. Предполагам,че в началото ще оставя половинката да се оправя с този въпрос.

# 152
Зъболекар ме посъветва още да не ползвам паста, а да почиства  с марличка напоена с разтвор от вода и кислородна вода. Иначе и ние имаме на Нанедент пастата и силиконовият накрайник и съм ги ползвала само 2 пъти, че сега заради операцията освен лъжичката нищо друго не  можем да слагаме в устата.
  Кисело  мляко давам вечер за последното ни хранене и после веднага в кошарата.

# 153
  • София
des_1984- мина ли операцията? Как е малкия?

# 154
Добро утро!/малко по-добро е от вчера за нас/
Снощи се вкарах в голям филм.Устахових ,че Крум не е пишкал много дълго време и решихме да го водим в Окръжна.От спешното ни пратиха в тяхното инфекциозно и се оказа че хич не са ни дали правилни напътствия лекарите досега.
1. Не е трябвало да го кърмя толкова много/ както бяхме стигнали до 1 на ден сега бяха станали поне 5-6 за деня/.Ей тва ми е много странно????????????????
2. Трябвало да огранича храната до минимум и да го наливам само с течности/ аз си му давах попара и го тъпчех с лечебната хумана/
Тази нощ Крум се събуди с рев и видях че пак не е пишкал.Но сутринта слава Богу намерих пълен памперс/напишкан и даже със песъчинки/Най-вероятно нещо от пясъка дето се въргаляше?????
Сега спи и се надявам вече да се оправят нещата.

Иначе ние бяхме на Албена за една седмица.Освен че времето беше гадно и студено и колчиката ми се счупи.Оправихме я точно когато Крум се разболя.

МОЛЯ да се включат консултантите или дори мед.лица за ползата от кърменето и диарията???!!!

# 155
  Операцията му беше на 22.06 и всичко мина добре. Горната му челюст е добре подредена и само едно зъбче ще е с 2- 3мл. криво, но това изобщо не ме притеснява.  Даже Петър ме изненада приятно- държа се по- добре от първата операция. Трудно ни беше в началото докато иузлизаше от упойката и храненето, защото всичко трябва да му е течно, а той не е свикнал така. Сега стоим с едни картонени ръкави, за да не си лапа ръцете и разни играчки и не му е особенно приятно, но няма начин. В Петък сме на консултация при доцента, който го оперира и ще видим до кога ще трябва да стоим още с тях. Петър даже вече определено не си спомня през какво е минал, но за сметка на това при мене не са така нещата.
 misleto, мерси, че се сети за нас Simple Smile
 tzuntzurka, не мога да ти помогна за кърменето, но знам, че трябва да поема много течности, за да не се обезводни. Предлагай му постоянно и каквото иска. Дано по- бързо се оправите.

# 156
tzuntzurka, naй-добре пиши на лични на някое момиче от консултантите, че май вече не ни следят.

# 157
  • в рaя
Аз вземах ТАКИВА четки благодарение на Tyriseta, но ги четкам без паста и за сега не смятам да използвам. И мен зъболекар ме посъветва да се използва само марля/тампон с преварена вода, а с четката по-скоро се чешем  Mr. Green
hrisinda приятно изкарване на морето! Съчувствам ти за багажа, ние другата седмица ще се стягаме и макар да отиваме само за 1 седмица, сигурно колата ще се пръска от багаж.
Дес, голям герой е Петър! Дано по-бързо се възстанови и двамата да не си спомняте през какво сте минали!   Hug
tzuntzurka и вие минавате през голям аз, дано всичко се оправи! Не виждам логика да не се кърми, даже доколкото съм чела за отбиването не го препоръчват лятото, защото има положително влияние върху тези летни вируси  newsm78  А консултатнтите явно вече не следят темата, доста станаха въпросите към тях. Може да пробваш на лични.
На мен ми казаха да си карам още на НАН 2, нищо че има 10 м. Но скоро сигурно ще го пробваме.
Днес тук е ужасно времето, тъкмо се натоварихме на колелото и тръгнахме на разходка и стигнахме до съседната улица и заваля, та се върнахме и сега сме си в къщи.

# 158
  • София
tzuntzurka- стискам палци,бързо да се оправи малчо. Няма такъв ужас,да се разболее детето ти  ooooh!
И аз мисля,че кърменето в случая помага,само май трябва ти да си на диета,картофи,ориз,за да запече.Другите момичета са ти дали съвети,да не се повтарям.

# 159
  • София
По логика следва да не кърмиш според мен. Разсъждавам по следния начин-прясното мляко разхлабва и то много. Трябва да се приемат много течности защото бебетата се обезводняват лесно-например чай от шипка и подобни неща които запичат. При разстройство се прави супа моро-варени, пасирани моркови, може да се дава оризова водичка, можеш да свариш картофче и да му го дадеш с малко сиренце, но без масло задължително. Според мен, ако ядеш запичащи неща и кърмиш, най-много ти да се запечеш.

# 160
  • София
Когато Ани имаше диария и беше само на кърма,минавайки само на картофи и ориз,по съвет на педиатърката ,минахме на нормалното за кърмачетата ако.Не казвам ,че това е лекарството и начина,просто споделям.

# 161
Когато ние бяхме в болницата с пневмония и Софи беше с разстройство ме съветваха да я кърмя, колкото може повече. Тя тогава и нищо друго не ядеше. Важно е детето да не се обезводни.
tzuntzurka, оправяйте се бързо! Hug

София миналата седмица беше с разстройство и за един ден го преборихме. Веднага пробиотици Лактофлор, 2 пъти прахче Хидрасек по съвет на педиатърката, защото беше много воднисто, пълна диета - ориз, картофи, моркови, чай от шипки.

Консултантките отдавна не ни следят, все пак сме с големи деца вече, а имат да следят толкова отчетни теми за малки бебета. Пишете на Айла или Елсе, със сигурност ще помогнат.

Дес, много се радвам, че всичко е наред с операцията! Това за зъбчетата наистина е нищо работа, важното е детето да е добре. Със сигурност Петър вече не помни през какво е минал, но за теб си остават притесненията.  Hug

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 12:00 от Либи

# 162
От четеното от мен, навсякъде съветват да се кърми, независимо дали е разтройство, запек, температура и други болести. Най-малкото - така детето не се обезводнява. А кърмата не действа слабително, както кравето прясно мляко. Разбира се, ако детето може да поема твърди запичащи храни, това е бонус, но кърменето винаги е полезно.

# 163
tzuntzurka, сетих се, че нас като ни приеха зимата със страшно разстройство в Токуда, никой не ми е казвал да не кърмя. Кърмих го и в болницата.
За мен лично няма проблем, не знам защо дават такива съвети, явно и в тази болница карат по логиката за прясното мляко.

# 164
Оффф и аз знам че трябва да се кърми newsm78 Ама тоя доктор беше толкова категоричен, че много се изненадах/ аз си го кърмя де, но гледам да не прекалявам/Просто логиката била, че в началото на диарията е важно да не се поемат големи количества храна, за да не се дразни  коремчето.За мен обаче кърмата е и храна и течност все пак.
Иначе започнах да давам био гая и хидра сек и май има подобрение baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт