tzuntzurka, дано се стабилизирате.на нас не ни се е случвало това все още,но като малкия повръщаше ми казаха да си кърмя и че не се обезводняват толкова лесно бебетата,особено кърмените.
мове да прозвучи грубо,но кърмата си е наистина ЛЕКАРСТВО и не мисля ,че е редн да се сравнява с прясното мляко,даже е смешно .ИЗВИНЯВАМ СЕ ,но.....
Аз получих провидение и вече знам как да отпразнуваме ровдените си дни - ще направим бебешко коктейлно парти.за да не се алага да готвя разни манджи за 27 човека ще направя разни предястийца, хапки - сладки и соени,парчета пица, finger foods и леки питиета - пунш и още някакшви ,които още не съм измислила приемам предложения.мисля да направя поканите във формата на лигавници.Партито ще е седобедно време,надявам се на хубаво време,защото искам да е на двора и ще има игри за децата и за възрастните - така де бебешко парти ще е основно.а трябва да измисля да вмъкна и темата за моя юбилей.никога не съм мислила,че ще празнувам рождения си ден с детето си !!!! аз много обичам рождените дни...
Времето беше ужасно. Ходили сме на плаж 2-3 пъти само. По-гадното, обаче, беше, че ни натръшка летния вирус. Първо малкия повръща една нощ сигурно през 40 минути, после спря и веднага започна баща му. Аз бях в ужас - цялото бунгало оповръщано, свършиха ми чистите чаршафи за малкия, пижами и т.н. На следващия ден малкия беше 6, но баща му чак на вечерта се оправи. И явно аз като се успокоих, се тръшнах. Повърнах веднъж и от там 38 и нещо - яка треска
Важното е, че и аз на следващата сутрих бях добре. Т.е. минава за ден. Бяхме с още 3 семейства с деца...почти всички се изредихме. Те ми помогнаха много със съвети. Ето ги сега и за вас. Обезводняването е най-опасно. Но ако ви е повръщало детето знаете колко е трудно да му дадеш да пие каквото и да било. Та ми връчиха една малка спринцовка. Направихме чай от пресен джоджен(около 1/2 литър), половин лъжичка захър и щипка сол(тъй като при първия чай не намерих сол, беше 12 вечерта, сложих физ.р-р). И със спринцовката му давах...с голяям зор. Само като я видеше и се съдираше от рев, което всъщност помагаше, защото поне си отваряше устата. Та цръцвах по малко под езичето, за да не се задави. И така по 2 малки спринцовки след всяко повръщане. Това помогна да не се обезводни и да вдигне температура. Бях готова с нурофен и ако вдигне много висока темп да го охлаждам в един леген. Дадох и вит Ц. Имам хомеопатичен комплект за пъррва помощ, та от него давах Арсеникум. Давам да яде колкото иска, ако не иска - не го мъча. Като си огладнее се разпищява и тогава му давам. Забелязвам, че хич не ще никакви пюрета. Попарка, кус кус, варено картофче с малко сиренце, ориз, диня...снощи баща му му направи телешко варено, та всички си хапнахме с охота. Преди толкова хубаво си хапваше, а сегааа 
.
а и някои от тях съм ги пробвала и са си вкуснички. Тази за, която си писала и на мене не ми допадна на вкус, но Петър си я ядеше с удоволствие.
и вий сте като нас