Талисманът в АВГУСТовската дружина стана на ЕДНА ГОДИНА :)

• 31 842
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!
   tzuntzurka, дано се стабилизирате.на нас не ни се е случвало това все още,но като малкия повръщаше ми казаха да си кърмя и че не се обезводняват толкова лесно бебетата,особено кърмените.
    мове да прозвучи грубо,но кърмата си е наистина ЛЕКАРСТВО и не мисля ,че е редн да се сравнява с прясното мляко,даже е смешно .ИЗВИНЯВАМ СЕ ,но.....

Аз получих провидение и вече знам как да отпразнуваме ровдените си дни - ще направим бебешко коктейлно парти.за да не се алага да готвя разни манджи за 27 човека ще направя разни предястийца, хапки - сладки и соени,парчета пица, finger foods  и леки питиета - пунш и още някакшви ,които още не съм измислила приемам предложения.мисля да направя поканите във формата на лигавници.Партито ще е седобедно време,надявам се на хубаво време,защото искам да е на двора и ще има игри за децата и за възрастните - така де бебешко парти ще е основно.а трябва да измисля да вмъкна и темата за моя юбилей.никога не съм мислила,че ще празнувам рождения си ден с детето си !!!! аз много обичам рождените дни...

# 166
  • в рaя
И аз сега съм на вълна да правим РД-то в къщи. Пролетта засяхме райграс и имаме малка градинка, плетена оградка, на която си мисля да закачим голям надпис "ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН" и много балони. Замислих се за детската маса да е в райграса, но пък дали ще остане нещо от него след препускане по тревата, а и на свеки зелениите не са кой знае по какъв начин отделени. Иначе имам една папка на компютъра със снимки на хапки, сандвичи, сладки и всякакви такива украси и мерака е голям!
Но пък от друга страна на заведение няма да се налага да чистя, да сервирам, да домакинствам... има време да го измисля.

# 167
оооо,аз съм го измислила - опитът показва - за много гости прибори за еднократна употреба - и чинии,и вилици и всичко дори и платата.поне тук е така като сме навън . аз давам идея за варени парчета царевица и картофени топчета

# 168
точно като velma смятам да процедирам, даже днес накупихме някои напитки, за да не е всичко накуп, че ще ни се извие свят  Crazy

# 169

как ви завиждам, че имате дворове...  Embarassed

# 170
дайте предложения за напитки?

# 171
  • София
И кое е толкова смешно в прясното мляко, това е кърмата на теленцата, която пием ние  Mr. Green

# 172
точно така - кравето мляко е много различно от млякото на човека. тяхното доколкото си спомням има в състава си повече мазнини,за да наддават бързо,защото при тях масата е от главно значение,а при хората е обратното.а пък купешките млека сигурно нищо кравешко не е останало  Peace

# 173
  • София
Вчера давах на Ани диня и сега столчето за храна е цялото в розово-червеникъв цвят,които няма чистене,пробвах със сапуна за петна с Вениш и Ариел изпран,но няма чистене.Някй да знае препарат с който мога да го изчистя.Аз може да се каже,че съм го прежалила столчето,че ще прилича,като след ползване на няколко деца (с това мое торнадо),но все пак да се пробвам да го изчистя.

# 174
Здравейте, момичета! Ние се прибрахме от морето. Голяма почивка беше, няма що...а аз я чакам 2 години  Sad Времето беше ужасно. Ходили сме на плаж 2-3 пъти само. По-гадното, обаче, беше, че ни натръшка летния вирус. Първо малкия повръща една нощ сигурно през 40 минути, после спря и веднага започна баща му. Аз бях в ужас - цялото бунгало оповръщано, свършиха ми чистите чаршафи за малкия, пижами и т.н. На следващия ден малкия беше 6, но баща му чак на вечерта се оправи. И явно аз като се успокоих, се тръшнах. Повърнах веднъж и от там 38 и нещо - яка треска  #Crazy Важното е, че и аз на следващата сутрих бях добре. Т.е. минава за ден. Бяхме с още 3 семейства с деца...почти всички се изредихме. Те ми помогнаха много със съвети. Ето ги сега и за вас. Обезводняването е най-опасно. Но ако ви е повръщало детето знаете колко е трудно да му дадеш да пие каквото и да било. Та ми връчиха една малка спринцовка. Направихме чай от пресен джоджен(около 1/2 литър), половин лъжичка захър и щипка сол(тъй като при първия чай не намерих сол, беше 12 вечерта, сложих физ.р-р). И със спринцовката му давах...с голяям зор. Само като я видеше и се съдираше от рев, което всъщност помагаше, защото поне си отваряше устата. Та цръцвах по малко под езичето, за да не се задави. И така по 2 малки спринцовки след всяко повръщане. Това помогна да не се обезводни и да вдигне температура. Бях готова с нурофен и ако вдигне много висока темп да го охлаждам в един леген. Дадох и вит Ц. Имам хомеопатичен комплект за пъррва помощ, та от него давах Арсеникум. Давам да яде колкото иска, ако не иска - не го мъча. Като си огладнее се разпищява и тогава му давам. Забелязвам, че хич не ще никакви пюрета. Попарка, кус кус, варено картофче с малко сиренце, ориз, диня...снощи баща му му направи телешко варено, та всички си хапнахме с охота. Преди толкова хубаво си хапваше, а сегааа  Confused мъка. Днес ще ходим до педито да й разкажа за премеждията. Да видим какво ще каже тя.
Та такава ужасна почивка си имахме, иначе бяхме на невероятно място - Арапя. Сега единствената ми надежда е да се оправи времето и да идем до Варна. Да видим  Praynig
Четка и паста за зъби май е крайно време да взема. Чакам 5-ти зъб (горен втори ляв), че и другия се подава вече...
Велма, една добра идея е сангрията  Wink

# 175
Вчера давах на Ани диня и сега столчето за храна е цялото в розово-червеникъв цвят,които няма чистене,пробвах със сапуна за петна с Вениш и Ариел изпран,но няма чистене.Някй да знае препарат с който мога да го изчистя.Аз може да се каже,че съм го прежалила столчето,че ще прилича,като след ползване на няколко деца (с това мое торнадо),но все пак да се пробвам да го изчистя.

Ех, изобщо не съм се усетила, че затова големия ни мушамен лигавник, който е син, сега е на розови петна. Всеки ден го мия по няколко пъти, но не се измива  Sad. Нямам идея с какво да се изчисти.
Аз динята я давам с повечко предпазни средства: Под дупето има възглавничка, пакетирана в найлон, за да повдига. Зад гърба възглавница, за да го държи напред, над таблата. Слагам голям мушамен лигавник, който е дълъг и му застила и краката....ииии най-отгоре слагам един гумен лигавник, от тези, дето имат оформена събирателна купичка. Ето така Миро яде диня и няма по стола му Simple Smile.

Сутрин продължава да си повръща млякото на фонтан, въпреки съвета на докторката да му го сгъстявам с бисквитка Плазмон Sad. Пак ще се съветвам с нея, но ми се струва, че сутрин ще започна да давам млечна каша вместо мляко. И в тази връзка - реших да изпробвам кашите Слънчо, защото до сега давах почти само на Милупа (понеже те са с АМ, а не сухо пълномаслено). Тази която съм купила е оризова млечна с банан, манго и ябълка и няма по-отвратително нещо. Мирише много силно на банан, чак накъртва, става лепкава, като някаква гняс и Миро само я близна и не я иска. Аз съм останала с впечатление от едно време, че бяха много вкусни и приятни тези каши, но.....

Новото при Миро е да си взима играчки и да си ги пуска зад главата, във врата. По-големите падат зад него, но мъничките му застават там, а някой път му влизат чак под бодито и слизат до памперса Simple Smile.

И още нещо - иска да се пуска и да ходи, ама как му се пързалят чорапите по ламината и след 2-3 крачки се хлъзва и пада. Кака му проходи върху персийски килими и нямаше проблеми. Сега се чудя дали да не го оставям с нещо като буйки или пантофки (непързалящи се), но нали съветват да е по чорапи, та се чудя още. Сега като го написах и се сетих, че има чорапи с гумени точици отдолу, та ще купя 1-2 чифта да пробваме Simple Smile

# 176
  Аз давам само от кашите на Слънчо и до сега никога не съм имала такъв проблем. Да не би ти нещо да си объркала newsm78 а и някои от тях съм ги пробвала и са си вкуснички. Тази за, която си писала и на мене не ми допадна на вкус, но Петър си я ядеше с удоволствие.

# 177

Tyriseta, защо не купиш на миро ей такива чорапки? със силиконови фигури върху ходилото? сигурно ги знаеш - много ни помагат на нас!
Simple Smile

а между другото - аз давам от известно време на антония от млечните каши "хумана"! толкова са хубави, че и мъжът ми иска а му правя за закуска от тях.. пробвали сме 3-4 вида и всичките са адски вкусни!

# 178
Офффф  Вили Hug и вий сте като нас  Sad
Как е Борко сега, Крум е все още ужасно плачлив и умърлушен  Cry

# 179
Малко по-нагоре обсъждахте рецепти за готвене на бебоците и се сетих къде имаше събрани доста рецепти:

http://www.pakostnik.com/bg/recipe.php

Общи условия

Активация на акаунт