Талисманът в АВГУСТовската дружина стана на ЕДНА ГОДИНА :)

• 32 233
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Аз също давах кашите на Слънчо и наистина не съм имала проблем с тях. За да стане лепкава кашата си сложила малко вода, това е според мен. Иначе аз съм давала само 3-4 вида от тях, но най - вкусната беше пшеничената. Първата кутия, която купих беше такава и после видях, че е с глутен та аз си я хапнах с кеф, после и на него му вземах. Аз не съм давала кой знае колко каша, има едни кремчета на Ганчев по 2бр в опаковка и вземах от тях. С ванилията най става. Другите са гадни. Сутрин ние сме си още на кърма (към 5ч) и после (към 9ч) попара, кус кус в различни варианти. Следобед давам кремчето от кухнята (което е доста) и за вечеря вече давам супичката или пък нещо от нашата манджа. От време на време ако не е ял вечерта твърда храна му давам айрянче (мн леко разредено) с лъжичка захар след като го накърмя. То ние с тия зъби се кърмим вече по няколко пъти на ден (също като новородено е).
Сангрията не е лошо питие (за възрастните), обаче е малко коварно. Аз лично препочитам мента с тоник или спрайт, може и с газирана вода и лимон. Много помага в летните жеги, но още не съм открила сезона.

# 181
Вчера давах на Ани диня и сега столчето за храна е цялото в розово-червеникъв цвят,които няма чистене,пробвах със сапуна за петна с Вениш и Ариел изпран,но няма чистене.Някй да знае препарат с който мога да го изчистя.Аз може да се каже,че съм го прежалила столчето,че ще прилича,като след ползване на няколко деца (с това мое торнадо),но все пак да се пробвам да го изчистя.
Аз ползвам вече този препарат -
,мисля че е български,но изкарва и петна които с вениш не излизат.

# 182
пускай Миро босичък, ние имаме голям напредък, от както сме боси по ламината  и за кашите -  има едни каши на ДМ, които са млечни, но с някакво  уж преходно мляко, много са хубави.

# 183
  • София
psm - благодаря,ще го потърся и ще го пробвам.

Ани е по цял ден боса в къщи,само последните 2-3 дни е с чорапи,а вчера с чорпогащник,защото се научи да ги дърпа чорапите и да ги захвърля на някъде. Вчера беше голямо борба да си събуе чорпогащника,не се отказваше доста време. Аз също съм купила от чорапите със залепени кумички отдолу.Едните са на КК и са ужасни,след 2-то пране щръкнаха ластиците,често се пързаля. Оня ден купих на друга марка,те пък са широки при ластика доста и й се свличат. Чакам да се стопли пак и да си ходи боса.

# 184
  • София
Чорапи с силиконови топчета има в Немски център магазини, аз още зимата му купих, но са доста плътнички. Сега не съм ходила да видя има ли по-летен вариант.
Препарата за петна, който сте показали още преди време ви хвалихме с Марина88-казва се Спот и е много по-добър от Вениш, освен това е български, произвежда се в едно варненско село и за това във Варна е малко по-евтин Laughing

# 185
Цони, Борко е добре вече. Има разстройство, но ака 2-3 пъти на ден...не е постоянно. Но си е жълтеникаво и рядко. Днес ходихме при педиатърката и тя каза, че всичко е наред. Изписа само пробиотици - Лимекс. По-щадяща храна да му давам, без месце, бульон може...оризова каша, попарки и т.н. Но проблемът е, че той вече хич не иска да яде. Вече се съмнявам, че е от повръщането, защото минаха няколко дни вече. Сега яде сигурно не повече от 20% от храната, която ядеше преди и за два пъти по дълго време. Просто е кошмар. Днес с Яна се мъчихме половин час, в който той изяде 30-тина мл. супа  #Crazy Чакам две зъбчета, та много се надявам това да е причината. Няма такъв ужас просто. Сега разбирам колко им е трудно на майките със злояди деца. Но баща му рече и отсече - слагаш масата в уречения час, при третото отказване на лъжицата прибираш...гладен няма да умре. Като огладнее ще се разреве и тогава ще го нахраниш. И това за да не става злояд. И понеже съм склонна да му вярвам така действаме. Дано мине скоро, че и кухня не смея да поръчам. Той нищичко не хапва! Ако стигнем до 10 лъжици на хранене си е егати постижението.
Ох, оплаках се веднъж и аз  Tired

# 186
Tyriseta, naistina е mnogo stranno, това което казваш за кашата на Слънчо. Калоян си умира за бисквитината, а сега му давам някаква плодова и 2те се разтварят супер. Даже по жегите плодовата я разтварях в студена вода. Наистина ако е малко водата стане лепкава, но иначе се получават супер. Пробвай с повече следващия път  Peace

Мама Зайка Байка, най-вероятно е от зъбчетата, при нас беше точно така, като му никнеха. В момента, в който избият и ще прояде  Peace

# 187
Вили,
доктора от инфекциозна каза да намаля приема на храна поне още един ден/най-много по 100 мл на едно ядене/ и да увелича течностите до около 600-700 мл.Крум обаче днес му дадох 150 гр картоф със сокчето на Хип за диария/орс 200/. Иначе и той вече е на 3-4 кашести на ден.Давам му малко и от лечебната Хумана/голяма гадост Sick/ Но изрично каза да не го НАСИЛВАМ с яденето. Така че те дребните си знаят ама аз откачам като не яде.
Аз май забелязах най-накрая зачатъци на ЗЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪБ  newsm44

# 188
и при нас беше така с яденето и никненето на 6 -те зуба наведнъж.2 седмици почти нищо не искаше да яде и само сучеше и тук таме изяде някой морков или картоф и искаше сухари да ръфа.като му пробиха и израстнаха малко и си прояде пак както преди ,че и повече.в началото го насилвах уж да яде,но видях,че не стана го оставих да си суче само и така

# 189
  Детето ще си покаже кога е гладо и според мене не е добре да се насилват, защото още повече се изнервят и те. Когато се връщахме от операцията на Петър не беше ял повече от 7ч. и аз се видях в чудо. Какво ли не му дадох, но стискаше устни и си въртеше главата. Само пийваше сок, ноооо като огладня само как хубаво после си хапна детето.
  Можеш наистина да пробваш даму дадеш някоя бисквитка или сухарче- хем ще хапва и ще си чеше венците.

# 190
Хриси изкара около месец само на АМ и кисело мляко.После прояде, но много трудно, няма го онова детенце, дето отваряше хубаво устичка и ядеше всичко.Сега отваряме така само на десерти.А това за "остави го гладно, ще прояде"...Пробвах я, моята хубавица стои гладна, пропуска две яденета и хич не и дреме.Нито плаче,нито нищо. И после това, което го е отказала пак не мога да и го дам.Та затова предлагам по сто неща-ако яде, яде, ако не, нищо не мога да направя.

# 191
Благодаря за съчувствието  Hug
Борко преди малко изяде една голяма порция кисело мляко с бисквити  (около 200 гр) за не повече от 10 мин и съм много щастлива  Crazy
Лошото беше, че ни бисквитки, ни хлебче ядеше с охота - хапне една две и толкоз. А преди беше рев за ново като лапнеше последното парче. Дано вече си хапва душичката  Praynig
Абе като се замисля и на мен като не ми е добре и нищо не ми се яде...съвсем нормално е!
Аз снощи се рових доста из форума и попаднах на една тема за детските кухни и се видях в чудо, вижте какво гледах - http://bnt.bg/bg/news/view/55695/spazvat_li_se_higiennite_iziskv … _v_detskite_kuhni
Репортажът е за Хер Бебе. Ние бяхме на Ян Бибиян и сега като прояде пак от там ще взема. Важното е, че операторът на този репортаж ми е познат и веднага ще го питам къде са снимали точно. Освен това, както казват в началото, това са серия от репортажи на тази тема, та ще проуча въпроса и ще докладвам  Wink
Маринка, Ирка и Ванче и другите варненски мами, прибираме се на 16, в събота. Ще сме заедно с Яна (Starry) и двете деца, та една варненска среща ще повече от задължителна!!!
Хайде хубав ден на всички  Hug

# 192
Мама Зайка Байка, tzuntzurka , радвам се, че вече сте по-добре!
И ние бяхме няколко дни с разстройство, температура, зачервено гърло и течащ нос - ужасно е детето ти да е болно. Аз също го изкарах и вече се оправяме. Само течащите носове още не искат да спрат съвсем. Постепенно започва да си хапва и пюренца (бяхме преминали почти изцяло отново на кърма, че явно го болеше гърлото от по-големите парченца в пюрето).

Този репортаж е потресаващ. Аз също поръчвам на Ян Бибиян, но Вики не яде почти нищо от тях и мислех да поръчам от Хер Бебе, но сега май ще се откажа.  Sick

Слънчев ден! Завиждам на тези, които сте на морето! Топнете крачета във водата веднъж и за нас Wink

# 193
Вчера подариха на нашата кака ваучер за игра в Gymboree Play & Music от ей тук:
http://bg.kolektiva.net/sofia/4-zanimanija-za-deca-igraj-i-se-uc … e-play-music.html
Та забелязах, че има 30% отстъпка за празнуване на рожден ден до края на август. Ще проверя какви са условията за там, защото със сигурност съм решена да правим рождения ден на Миро в клуб. Иска ми се да се насладя на празника, а не да търча, да сервирам, да наливам, да снимам. На кака му също правихме първия й РД в клуб и се получи чудесно с 5 дечица на нейната възраст. Обърнахме внимание на децата, на родителите, а фотографа направи чудни снимки:
https://picasaweb.google.com/bilyananacheva/Andrea01Godinka#5139501016593441378
Разбира се и у дома ще има едно празнуване с близките ни, но то не е такава дандания, както с деца.
Каката празнува по 3 пъти - един празник и торта у дома с роднините, 1 празник в градината (там наемам хора от клуб и им правят занимания и представление, торти и всичко останало, както по клубчетата) и едно празнуване с приятелчетата(обикновено в клуб). Рожденните дни стават направо - 3 дена яли пили и се веселили и не излиза никак евтино  Embarassed
Само миналата година го направихме у дома с децата, че Миро беше много малък и не исках да го разнасям по клубове зимата, та такава дандания стана у нас - тичане, крясъци, викове, луди игри....няма да повторя у дома. Аз не мога да издържам лудуването на толкова деца, много ми е изнервящо. И съм мързелива, нищо не ми се приготвя Simple Smile

# 194
Билянка, ние ходим всяка седмица там. Игра и учение е най-интересното, ние сме на 3-то ниво вече. И музиката е готина, също, но не чак толкова. Та игра и учение 3 е всеки вторник от 17 ч. Днес ще ходим, а преди това ще направим една разходка из Южния парк. След 1 сме там, та някой ако му се идва  Hug

Общи условия

Активация на акаунт