Талисманът в АВГУСТовската дружина стана на ЕДНА ГОДИНА :)

• 31 789
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Честито и от мен на всички малки и големи именници!
Да почерпя виртуално-майка ми и племенницата ми са именници!

Оф, има една реклама на Пуфис във форума, вбесява ме направо вече, аааааа!

# 91
Честит имен ден на всички носещи имената Петър, Павел и техните производни!

Павлов ден е утре  Wink  Hug

Честито на всички именници и от мен!

# 92
Да бе, интересно, пък ние досега винаги сме поздравявали на св.Петър и Павел и никога не съм обръщала внимание, че са разделени празниците в два дни Rolling Eyes

# 93
  • София
Честито и от мен на всички именници!
Какъв студен Петровден-чак да не ти се вярва, че е днес.

# 94
Да бе, интересно, пък ние досега винаги сме поздравявали на св.Петър и Павел и никога не съм обръщала внимание, че са разделени празниците в два дни Rolling Eyes

Moже и аз да бъркам  Thinking

# 95

Честит празник на всички носещи имената-Петър,Павел,Павлина,Камен и всички останали,които пропускам!Да са живи и здрави и с радост да носят името си!
И моята сестра днес празнува -почерпете се набързо;)

# 96

Moже и аз да бъркам  Thinking

Ами да ти кажа, не бъркаш. 30 юни е Павлов ден. Така си е, разделени са, но нали днес е свети Петър и Павел, та затова така поздравявам. В календара пише, че днес празнуват и Петър и Павел, въпреки че утре е Павлов ден. Пък и моя баща е Павел и винаги го е празнувал на днешния ден Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 12:24 от Tyriseta

# 97

странен петровден наистина! честит празник на всички именници! особено на малките!  baloni

тези падащи банери на "пуфис" и мен ме дразнят ужасно вече.. ще спра да ползвам "пуфис"!!  Laughing

# 98
Ние вчера бяхме на консултация, Миро е точно 9кг и 75см. Биха му последния 4ти прием на Синфлорикса, което му повлия тази нощ и към 3ч се събуди, искаше при мама, а тя не отказа и като си легнахме на спалнята, та до 10ч сутринта откарахме Simple Smile. Има червено петно на ръчичката от ваксината около 2см диаметър, но пък мисля че не го притеснява вече. Не знам защо последната доза се бие в ръката, а не в крачето, но това едва ли има голямо значение. Ние чакахме до сега да се появи реакция на рамото от БЦЖ-то, но все още няма и другия път май ще му правят манту проба за нова.

Ето и една "освежаваща" снимка от Миро:

# 99

странно, вчера направиха и на антония последния прием "синфлорикс" и педиатъра й го сложи в краченцето както досега.. обаче, и при нея на мястото около убождането се получи много непрятна бучка и се зачерви.. досега не сме имали такива проблеми след ваксина и се чудя да й слагам ли компреси или да го оставя да мине от само себе си..

Tyriseta, много сладка снимка на миро! чак и на мен ми се дояде диня!  Embarassed

# 100
  • в рaя
На нас пък първите две ги биха в ръчичката, а последния път в крачето. Всъщност незнам дали е била пентаксим или синфлорикс, защото ги биха и двете наведнъж.
Tyriseta страхотна снимка Simple Smile Как сладко си ръба диня!
 Либи няма защо да те мислим за луда, напротив, много е мило да водиш дневник. Аз на Мими записвам само значими събития,но не съм много редовна, трябва си време ... Но все пак имаме дневник. Първо бях взела от тези готовите, но прекалено са ми глупави вътре (този, които имам де) и си вземах една по-хубава тетрадка.
Marrah ние ползвахме такива пелени.
А аз да ви питам - на този етап от възрастта как заспиват децата ви? Ние сме или в количката, или на гърда... напоследък съм станала като биберон.
И ползвате ли все още биберон-залъгалка? Ние я отказахме преди няколко седмици, но на този етап ми се струва, че я търси и затова все ме суче мене  Tired
И въпрос към консултантите:
При кърмене нормално ли е да се отбелязват двата  горни зъба на зърното ми? Напоследък усешам болка при кърмене и забелязах, че имам два ясно очертани зъба. Предполагам малката не засуква правилно, макар до сега да не сме имали проблем с това. Надявам се все още да следите темата 
Hug

# 101
И ние вчера бяхме на консултация и нямаме ваксина. В смисъл до колкото разбрах последната ваксина, която ни биха е като беше на 6м и сега чак на годинката. Иначе вече сме 12,500кг и 81см (голям мъж ей). Чак сестрата и докторката обсъждаха, че малкия изобщо не си отговаря на месеците, а по физическо и умствено развитие отговаря на доста по - голямо дете.
Днес времето е много кофти и ще сме си "дом стой". Вчера излязох с него и му накупих малко дрешки. Много хубави комплектчета от чист памук с апликация на блузката и панталончето е много гъзарско и на скромна цена от 8лв. Купих му няколко да има да сменяме и намерих един детски магазин в ликвидация, че му накупих пък от там малко козметика.
Иначе след няколко дневна температура (уж летен грип) се сдобихме с ново зъбче.

# 102
  • По широкия бял свят
Момичета, нашата госпожица вече се пуска и ходи. Все още е много нестабилна и пада доста, на за сметка на това е смела и не се страхува че ще падне. Не мога да я оставя нито за секунда сама. В тази връзка искам да питам кога се прави питка като започне да се пуска или като проходи стабилно?

Тупурче, Рали не иска биберон и заспива като легна до нея. За да се кротне обаче пие разреден сок или чай. Бърка ми в очите и ушите, играе си с косата ми и накрая се предава и заспива.

# 103
  • Русе
И Оги си заспива вечер и следобед на гърда. Може, ако моментът не го позволява и е сит, да си заспи в слинга, кошчето за кола или количката и понякога, когато е напълно и абсолютно спокоен - сам, като ме гледа. Но това се случва рядко и никога не съм го насилвала. Когато детенцето е готово - ще го усетиш, според мен. Притеснява ли те, че заспива на гърда?

P.S. Опитвам да ти пиша на лични, но нещо не се получава..Имаш ли представа защо?

# 104
  • София
Когато махнахме биберона,около 2 седмици се приспивахме като я люлеех на ръце,но започна да ме боли кръста и да не издържам по 30 мин люлеене.Започнах само вечер да я приспивам в нейното легло,аз легнала до нея и нейните крака стиснати между моите(иначе няма шанс да я накарам да стои на едно място)първата вечер поплака около 5-6 мин и то повече от яд,че не може да се изправи,на следващата вечер плака много по-малко,и вече 2-ра седмица от това преспиване,снощи само си помрънкваше.При мен проблема е да я кротна да стои на едно място. От 4-5 дни следобедите се приспиваме на нашето легло,сутрините почти не се противи,повече следобяд се инати.Преди малко като я приспивах,даже ми мрънкаше,че й държа краката и й преча да се намести.

На нас за 3 седмици,ни прорязаха 3 зъба,но още липсват горните 2 централни (избиха страничните),предполагам,че скоро и те ще се покажат.

Много ме търси нощно време,успокоява се само като ме усеща или като суче. Снощи ми се наложи да стана,тя спеше до мен,както се надигнах от леглото в спящо състояние започна да мрънка,и докато не се върнах ,да ме усети до себе си не спря.Ако мъжа ми се пробуди и иска да я успокои той,тя започва да се отблъсква,да реве. А аз така мечтая за един здрав сън,без да се събуждам схваната.

Зарибих се и аз да купя една малка тетрадка и да започна да и записвам важните събития.Идеята е страхотна.

Общи условия

Активация на акаунт