Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 966
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
Lusi Много сте хубави!
Мушенце Голям есладур малкия!
Марта аз живея до парка точно и всеки ден съм там.Когато ти се идва насам само пиши

# 121
В петък сме на ортопед в Детско здраве на Ами Буе с направление и доплащане за ехограф 15лв. при д-р Алексиева.Ще пиша как е минало

# 122
Ivy, благодаря за отговора   bouquet
Аз нямам нищо против да са 8-10 хранения, но те са доста повече. И най- вече всъщност ме притеснява факта, че Тияна просто не може да се нахрани в повечето случаи, защото започва да плаче( бих казала "пищи") и да се дърпа  Crazy Тогава започва едно успокояване поне 15 мин и в момента, в който я пробвам пак да суче, тя пак започва да плаче. Не мога да разбера на какво се дължи.Пробвах да сменям позите, легнала като че ли й е най-удобно, но тогава пък повръща. Кърмя от двете гърди / поне се опитвам/. Започвам с тази, с която съм приключила предното кърмене.Но тъй като тя много често яде много малко / през повечето време се успокояваме/ се случва така че яде от една гърда по два -три пъти. Най-често я слагам да суче, когато вече плаче, но тя се събужда с рев за ядене / доста е лакомничка/.Плача започва най-често три-четири минути след като е започнала най-спокойно да си хапва, без никакво предизвестие.Понякога се зачервява и напъва, тогава предполагам, че има колики, но в другите случаи...Най-често това се случва в следобедните и вечерните часове, много рядко през нощта. През нощта се буди по три-четири пъти, яде по малко и или заспива или просто отказва повече и пак е неспокойна, но без пронизителния рев. Сутрин към 6 часа много често започва да иска да суче през час, до към 10, тогава я вземам при мен и като се разбужда й давам да суче.Друго освен кърма не давам  Peace Не знам какво друго да опиша, но много се надявам това нещо да се промени, защото е изключително некомфортно, да не говорим, че в този случай за излизане и кърмене навън просто не могаи да си помисля  Tired
Много благодаря за отделеното време
   bouquet

# 123
Здравейте!
Най-накрая ви изчетох. Аз имах гости от петък до понеделник и напарво съм капнала. Обикновено си почивах събота и неделя докато мъжът ми е в къщи, но тази седмица се изморих повече Close .А днес дребната е много кисела, не яде и не спи, сега заспа в 2,20, да видим до кога.
Много сте хубави на снимките всички Hug
хайде усмихнат ден от мен, че вече нямам сили отивам да се опъна и аз малко, нищо че къщата е нагоре с краката ooooh!

# 124
Преди малко на бързичко отпраших, че пак се наду гайдата.
Благодаря на всички за милите думи за Максим Simple Smile  Сега като мога да качвам снимки, ще го показвам по-често.
Жени, много готини снимки на Митко и наистина тази, на която е в краката ти е много яка Simple Smile

Имам въпрос към момичетата от ЛЛЛ, Жени и Тони_ст:
Тъй като Максим вече има само едно хранене през нощта от 21ч следващото е към 5-6ч и след това в 9ч. През нощта гърдите ми се напълват доста и не винаги успявам в 6ч да предложа и двете, защото той заспива и не мога да го преместя. И така задължително изцеждам едната. След време ще стане ли малко по-нормално, да са пълни, но не да са твърди и да болят, както беше тази сутрин. Изцедих едната малко, за да няма напрежение да засуче, той я изпразни и от другата леко освободих напрежението само - общо 110мл събрах ей така докато освободя напрежението. През деня нямаме никакви проблеми и си се храни нормално и няма такова препълване. Въпросът ми е, с времето няма ли да се нормализира кърмата нощем, с тези паузи? Днес дори и в 6ч можеше да не стане да яде, но аз предпочетох да го нахраня, да не цедя всичко.
Благодаря предварително!

# 125
  • Варна
Здравейте и от мен,

Виждам, че има и други мами с повръщащи зверчета. При нас от няколко дни е ужас - яде, повръща реве, яде-повръща реве и така цял ден. Не е на фонтан и не е след всяко ядене, но когато повърне явно доста се дразни и плаче. В чудо съм се видяла, не мога да си позная детето. Педиатърът каза, че преяжда и да не му давам да яде много, ами аз откъде да знам кога преяжда, ако му дръпна цицата преди той да реши, надава рев. Дано го израсте скоро това, че нерви не ми останаха Sad. Иначе вчера го мерихме, вече е 57 см и 4.5 кг, добре наддава.

Вече 2 дни поред пропуска нощното хранене - след като си легне към 11 се събужда чак в 5. Но времето ще покаже дали оттук нататък ще е така, проблемът е само, че гърдите ми са като камък сутрин.

И аз искам препоръки от варненските майки за ортопед, според педиатъра било рано, но според мен не е, аз съм с луксация /открита много, много късно и съответно лекувана оперативно/ и не ми се иска мъникът ми да мине през това, през което съм минала аз. Колкото по-рано се открие, толкова по-лесно се лекува и са по-обратими нещата.

И да се похваля, започнах 90-дневната диета от вчера, като няма да я спазвам на 100%, за да не намалее кърмата. От вчера до днес съм -700 грама, дано вляза в норми, че нямам желание да купувам по-големи номера дрехи, ще си ходя като прошляк с единствените 2 рокли дето ми стават, докато не отслабна.

# 126
Здравейте, момичета - кокичета   bouquet
Много са ви хубави бебчовците  Heart Eyes Мушенце, моята сладурка прави едно към едно физиономийки като твоя Максим, и замислените и усмивките  Laughing
ljufis, и аз този сайт щях да препоръчвам за слинг  Peace Значи си по-доволна от този без халки?
За ортопед и аз съм чувала само хубави неща за този Драганов, но като го търсих му беше изключен тел. и отидохме в Горна баня. Преглежда ни доц. Медникаров, но съм чувала добри отзиви и за д-р Алексиев  Peace
На столчето за кола не слагам нищо, мисля че й е много удобно, даже в последно време го ползвам и за разходки  Peace
Марта, а бе да пробвам и аз да я оставям да попъшка да видим дали няма пак да заспи  newsm78 щото тя точно ей така започва да издава някакви звуци, вземам я да яде, цоква два- три пъти и пак заспива или просто се отказва и се разсънва  Tired и така три четири пъти Tired
За дрешките - на мен вече всичко ми става / имам още две кила да свалям/, освен в бюста.Доста рокли ще трябва да останат в гардероба това лято  Thinking

# 127
Здравейте и от мен,

Виждам, че има и други мами с повръщащи зверчета. При нас от няколко дни е ужас - яде, повръща реве, яде-повръща реве и така цял ден. Не е на фонтан и не е след всяко ядене, но когато повърне явно доста се дразни и плаче. В чудо съм се видяла, не мога да си позная детето. Педиатърът каза, че преяжда и да не му давам да яде много, ами аз откъде да знам кога преяжда, ако му дръпна цицата преди той да реши, надава рев. Дано го израсте скоро това, че нерви не ми останаха Sad. Иначе вчера го мерихме, вече е 57 см и 4.5 кг, добре наддава.

Вече 2 дни поред пропуска нощното хранене - след като си легне към 11 се събужда чак в 5. Но времето ще покаже дали оттук нататък ще е така, проблемът е само, че гърдите ми са като камък сутрин.

И аз искам препоръки от варненските майки за ортопед, според педиатъра било рано, но според мен не е, аз съм с луксация /открита много, много късно и съответно лекувана оперативно/ и не ми се иска мъникът ми да мине през това, през което съм минала аз. Колкото по-рано се открие, толкова по-лесно се лекува и са по-обратими нещата.

И да се похваля, започнах 90-дневната диета от вчера, като няма да я спазвам на 100%, за да не намалее кърмата. От вчера до днес съм -700 грама, дано вляза в норми, че нямам желание да купувам по-големи номера дрехи, ще си ходя като прошляк с единствените 2 рокли дето ми стават, докато не отслабна.
какво закусваш сутрин в диетата?аз съм замислила да я почвам,ама все отлагам.ние отиваме на разходка.тъкмо мама да си купи череши

# 128
Добър ден майчета,

Аз си купих слинг с халки, но нещо на бебо не му харесва особенно и засега ще отлежава. Другия вид ми се видя доста сложен за 'връзване".

За работата в къщи , обичам и да готвя и да чистя, но с бебо сякаш всичко занемарих. Мама идва два пъти в седмицата, и ми готви и чисти. Даже си позволявам самотни разходки и кафенце в квартала:)

Тази нощ взех бебо при мен на леглото и естествено съм заспала преди него, че като се събудих след два часа се стреснах. Определено ми е по-лесно така, но леглото е единично и се притеснявам да не го затисна.....

Лека вечер

# 129
  • при палмите и алигаторите,FL
Добър ден и от мен Grinning

Да си кажа за кошницата за кола, нашата е Грако някаква, ползва се без допълнителни екстри.Моника заспива в нея, даже и сега си спи, нооооооооооо заспа докато карах Соник на лагера,/Коланите ги слагам, но не винаги, когато и аз съм отзад не ги слагам за да ми е по лесно да я извадя, като се размрънка.Знам че не е безопасно, но не искам да мисля за лошото.

за пъпа ми значи казвате, мръсничък е бил, та съм го измила Embarassed.Ами беше черен вулкан, сред кратер от стомашни тлъстинки и като го затърках се изми, ама де да знам  newsm78

Жени, Луси, Мушенце, много сладкбебоците.Жени, ти защо така го слагаше да спи Митко, не вярвам на теб да ти е било по удобно, любопитството ме мъчи. Flushed

За слинговете, имам подарен такъв с халки, ами не ми е удобен.Преди две седмици си купих от тези 5метровите, омотах се, обаче мнооого топло и пак не стана.Върнах го и се зачудих а сега накъде.Няколко дни по късно ми подариха кенгуру  и сега от време на време се носим в къщи с него.Приятелка ми каза за един магазин дето има употребявани  бебешорски работи, ходих да разгледам, имаше и слингове, та си мисля да пробвам на място  sling и да преценя кой ще ми е удобен и такъв да си купя.

Бубе, радвам се че сте пътували добре, дано и на българска земя Ралфи е добро и спокойно бебе.

Елфи Hug

Марта, твоята дама, май верно ще вземе приза за най кротко бебе.

Деси как успяваш по нощите, аз като легна да приспивам двете момичета и съм отнесла с тях, събуждам се ако някое ме повика/малкото ръмжейки за мляко или голямото да ходи до тоалетна/.

Хоупче, благодаря за ваксините, Моника май изостава по тази програма, но така е по добре за мен.Не ги харесвам тея ваксини, но ги приемам за необходимото зло.

Това от мен за сега, малко се поулях, ще ме извините за което  bouquet

# 130
  • Варна
danaq_lv, мисля плодове да закусвам, но предимно банани, че засищат повече. Аз и преди диетата почти не закусвах /с малкия звяр, който е кисел сутрин, не мога да се организирам да ям преди 12-1/ и не ми се е отразило на кърмата. Ще видим как ще са нещата, ако вземе да ми намалява кърмата, естествено ще спра диетата или ще внеса някоя друга промяна, но по принцип не смятам да гладувам, така че мисля, че няма да има проблем.

# 131
Да се отчета след консултацията на 1 месец Павел е 5000 гр. и 58 см. (наддал е 1350 гр. и 5 см.) променяме режима от 3 ч на 3,5 ч.
Отивам да готвя, че няма време Simple Smile

# 132
mushence,
все едно аз съм го писала това, което казваш..Конкретно на въпроса ти - да, ще се нормализира с времето така, че да не те боли и да нямаш напрежение. Обикновено към 6-тата седмица се изгражда нещо като ритъм, понякога има нужда и от още малко време, напълно нормално, скоро ще се регулира Peace
nandi,
оо, удобно си ми беше, щото си спеше сладко сладко и кротуваше Simple Smile сега не ще така, иска само на гърдите ми по корем или да някой да се разхожда с него.

Бяхме на консултация, док. предоволна +1500 според нея и 4 см, според мен 1350. Сложи му хепатитната..
Подадох и за еднократната помощ, момичето беше супер любезно. Каза ми и за детските, че мога да подам за няколко месеца без да нося нови служебни бележки.. не знаех..
Аааа и все забравям - удостоверението за родствени връзки ми го дадоха с акта за раждане безплатно, веднага.

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 17:37 от jenny_b

# 133
Аз вече съм минус 4 кг за седмица диетка  Party Още един и ще изляза от блатото.След това ми остават още 5 докато стана килограмите ,на които забремнях и после още поне 3кг за морето  smile3544

Но ми е мнгоо яко,защото си намерих диетка,в която не карам на вода 15 дена,а се отслабва абсолютно  по-същия начин и аз да не знам  ooooh!
Карам на вакумирани пилешки пържолки, кисело мляко 2% и варени яйца.
Но не по много,а примерно пържолка и половина за деня плюс половин кофичка мляко/не на куп/.
Утре приключвам с пържолките и минавам на яйца,че ми втръснаха вече  Laughing

# 134
Искам да спяяяяя.... и да не чувам рееееееввв.... Tired
Не съм чела назад, само мернах, че някой пита за възглавници и т.н. при столчетата за кола - аз ползвам ето това - кидопотамус

Общи условия

Активация на акаунт