Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 942
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
ДЮ

Ееееее доживях-снощи за пръв път имахме 6-часова пауза като майка му успя да спи 5 от тях,което е върха на постижението за близките 3 месеца Mr. Green Верно,че паузата беше много не навреме,но и на това съм доволна-от 9.30 до 3.30-но както се казва берекет версим Mr. Green
Сутринта пак се гъна от колики яко и се наложи да давам АМ,точно си мислех,че ще се разминем с това,но уви.Просто има ли колики реве като побъркан,опъва се,джаска се и да се убия не мога да си завра цицата в устата му,но виж с шишето съм много добра(Хера знае как тъпча до последно Mr. Green).Яд ме е,но такова е положението при нас Crossing Arms

А как ви се чудя на вас,ама то така е кой каквото има не може да го оцени-моето дете да се събуждаше да яде,да ИСКА да яде и аз да не му давам-е,няма такъв филм,никога нямаше да стане Naughty А аз на всяко ядене удрям молитва да си изяде поне 100-те мл. Mr. Green

Менианте,какви парчета от плаценти? ShockedОтивай на лекар,няма какво да се чудиш Peace

П.П.Хера,днес май може да минем и без антерийки душка Mr. Green

# 211
Моето дете пък не знае какво е кошара, гушкаме го колкото поиска, яде когато иска и за режим ще мислим поне след година. Допадат ми постовете на Шени в тази връзка, много прочувствени ги пише  Hug

Peace И моето.Simple Smile  
jenny_b,на едно мнение сме.
Вчера на Лазар му биха  ваксината,която се прави на 1 месец (която отложиха  заради обрива).След 12.06 ще идем за следващата ваксина и консултация.Дано вече не се налага да отлагаме ваксини. Praynig Бяхме и при ортопеда за прегледа на ставите - всичко е наред. Simple Smile

Честит имен ден на всички,които празнуваха вчера!Да са живи и здрави!   bouquet

Хубав ден !    bouquet

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 08:42 от лава

# 212
Добро утро и от нас  Hug,

Жени, при нас по - малко милилитри не играят, може повече, но по - малко не изяжда  Mr. Green... лакомо дупе  Heart Eyes

Тази вечер последно яде в 00.00 часа, след което почти веднага заспа. Събуди се точно в 3.30, но не за да яде, а за да си играе. Целият ухилен, ококорен и се радва. Ами смених му памперса, че беше пълен, при което докато му сложа новия ме опика тамън два пъти  hahaha и после го оставих да се радва на играчката си, много доволен беше и аз не разбрах защо... може би защото последното ядене беше 140 мл  Mr. Green

Обаче всяка сутрин към 7 се събужда от запушен нос, много го мъчи това ... ама то всяка сутрин бе хора, пръсках му течността, после с аспиратора издърпах сополчетата...
Сега си рита в кошарата, но пак усещам че му е запушен  Crossing Arms...

# 213
  • София
nelka_bg, няма какво друго да е - аз съсиреци си имам по принцип и тях знам как изглеждат, а това беше парче белезникава тъкан, покрита с кръв - голямо колкото бобено зърно примерно. Като го видях върху превръзката, бая се уплаших, честно казано.

# 214
Писах,писах и си затрих поста. Sad

Първите три месеца от живота на бебето се водят последен триместър от бременноста или т.нар in arms stage.Мисля,че най-полагащото място на бебето е в обятията ни.

Опитвах се да гледам голямото си дете по схемата-"не го носи,за да не се разглези".Е,провалих се.
Не мина номера.Обикалях града,бутайки празна количка и с бебе на рамо.
Само в западната култура се показва на бебето кой е шефа.В страните от третия свят децата са непрекъснато прикрепени към майките си.

# 215
  • Стара Загора
nelka_bg, няма какво друго да е - аз съсиреци си имам по принцип и тях знам как изглеждат, а това беше парче белезникава тъкан, покрита с кръв - голямо колкото бобено зърно примерно. Като го видях върху превръзката, бая се уплаших, честно казано.
Плацентата е тъмна на цвят...прилича на цвят на суров дроб...дано ме разбра за цвета.
Но все пак е хубаво да идеш на лекар.
Луси аз антерийка ще си взема днес...не ми се студува вече Mr. Green

# 216
  • София
Хера, може би е било от тъканта, която покрива плацентата. Като на тази снимка: http://materinstvo.org/articles/placenta/placenta_13.jpg. Въпреки че моето не беше такова розово, а по-скоро кафеникаво-жълтеникаво.

# 217
Уфф и при нас носа много хърка и пръскам ли пръскам Тетрисал-а,но нищо Twisted Evil Да не говорим,че се оказа,че съм купила най-смотания аспиратор и сега не ми върши никаква работа или аз съм адски некадърна и не мога да го ползвам правилно Mr. Green

Гери,ти с какво пръскаш и какъв аспиратор ползваш?

Накрая ще се замъкна да му вземат носен секрет да видим що е това,че то от болницата не е спряло като хората,вечно прихърква Mr. Green

Хера, може би е било от тъканта, която покрива плацентата. Като на тази снимка: http://materinstvo.org/articles/placenta/placenta_13.jpg. Въпреки че моето не беше такова розово, а по-скоро кафеникаво-жълтеникаво.

Добре бе,ти ако си имала досега парче от плацентата в теб,не мисля че щеше да изкараш дълго newsm78

# 218
  • Стара Загора
Офис колежке какъв аспиратор имаш? Нали знаеш, че трябва да запушваш едната ноздра...за да стане вакум.
Ела ми на скайп да се разберем за излизането

# 219
  • София
Уфф и при нас носа много хърка и пръскам ли пръскам Тетрисал-а,но нищо Twisted Evil Да не говорим,че се оказа,че съм купила най-смотания аспиратор и сега не ми върши никаква работа или аз съм адски некадърна и не мога да го ползвам правилно Mr. Green

Гери,ти с какво пръскаш и какъв аспиратор ползваш?

Накрая ще се замъкна да му вземат носен секрет да видим що е това,че то от болницата не е спряло като хората,вечно прихърква Mr. Green

Добре бе,ти ако си имала досега парче от плацентата в теб,не мисля че щеше да изкараш дълго newsm78
А какво е тогава???  newsm78 Едва ли може да е нещо друго - едва ли ми е паднал яйчника  hahaha Не че знам как изглежда яйчник...  Blush

# 220
Добро утро!
ние още се борим с тъпата ваксина. Тази сутрин се събуди с температура, кисела, мрънкаща...От седем до сега спа отгоре ми. Сега хапва, дано да се пооправи миличката.
Менианте - непременно на лекар!
Хайде лек ден!

# 221
Хера Извинявай ама нещо ме разбра грешно Може и аз да несе изказах правилно както и е да но според мен детето трябва да има режим и това за мен си остава за винаги както къпането и и хигиената и всичко останало и че детето не разбира и помни няма такова нещо ама така хубаво си разбират ама че ще излиза че е на друго място и т.н това са мои наблудения и това че съм казала да не се въртим около него ами както го свикнеш аз съм на този принцип не че не обичам детето си напротив даже като се замисля от моито приятелки доста по загрижена съм и си следя доста добре развитието на детето
Май се изказах грубо малко а пък за АМ еми повечето деца на него са си доста добре и качват винаги над 1кг а все пак изключения има и твоето бебче е на него ти защо го приемаш лично незнам аз не съм казала за твоето нищо....Simple Smile

# 222
Добър ден, ей ме на в цялата ми прелест и килограми  Laughing!
Нелка Елинка разби с мерки, да си хапва така добре! Heart Eyes
Елфи, Жени, Луси, Мушенце чудесни снимки с бузки, а скоро и с лъчезарни детски усмивки  Hug! Май е време и аз да кача  newsm78.

Аз се преселих окончателно/ за лятото/ на юг, Нелка ако пак слизате към Приморско, аз съм една-две идеи по-надолу, да пием по бира обаждай се.  Mr. Green
Отчет: Тошенце е +1300гр и 5 см мулти гръмогласен и ревлив, става и ляга с рев, няма момент на замисляне  Crossing Arms, ни тигър, ни клон помагат, ни носене и циганско колело да правя все тая. Ама каката ми скъса нервите, ходи и му вика отгоре над количката, реве, а той като чуе тон за песен и почва  Laughing, ММ отказва вече да ми се обажда, то не може да се чуем  Joy hahaha Joy.
режим НЯМАМЕ, когато тогава, кърмя на поискване, където се случи, Тоше е на принципа, на час по лъжичка, около 20 пъти си показвам циците, поне сега не им личат стриите  Wink. Спим заедно, наврян в мен с цица пред носа, да му мирише на кърма  Laughing, нося, люшкам, пея фалшиво  Joy, някой път се и поскарвам  Whistling.
И сутрин се събуждам с бесно главоболие + вечно мрънкаща кака= #Crazy
сополи си имаме ту аз, ту той, мисля, че си влачим от болницата, сега и Цвети беше сополива и не се знае,къде беше началото.
Менианте
 не разбирам от плаценти, но не е възможно, не се вкарвай във филми, ти ако имаше нещо задържано, досега да си изпаткала, то се вдигат Т, трески, инфекции, още първите дни си проличава, прави се ревизия на матката, АБ. Отиди за второ мнение. Peace

# 223
Люси, аз пръскам МариМер - физиологичен разтвор. Аспиратор ползвам на Чико - амааа и аз май съм малко некъдърна с него... ама изкарвам там някакви сополки, с клечка за уши ги доизкарвам даже..

А сега разбрах че трябвало да се запушва едната ноздра когато се ползва аспиратор, БОЖКЕЕЕ  ooooh!, ГОЛЯМА ШМАТКА СЪМ!

# 224
Добро утро!!!  Grinning

Менианте ....задължително трябва да те види лекар.Въпреки,че както Луси каза,ако беше парче плацента досега трябваше да се е обадило.По принцип остане ли парче до 2-3 дена родилката вдига температур аи стават страхотни усложнения,които ако не се разберат откъде са,може да предаде Богу дух  Rolling Eyes  Знам,че това с плацентата е изкл'чително сериозно и едно време така са умирали родилки.
В никакъв случай не искам да те плаша,дори напротив,съмнявам се да е това.
И все пак ако е е нормално да е в друг цвят.Все пак тъканта се променя, за толкова много време би трябвало да е изсъхнала вече и да се е вмирисала  Laughing А и пак казвам няма как да си в цветущо здраве и да имаш плацента в себе си  Shocked Но за всеки случай нека да те прегледат,защото мен пък ме притесниха тези съсиреци,които имаш още.Не би ли трябвало лохиите да са намаляли почти до свършване?

За гушкане в леглото постоянно,не бих го направила  Naughty Имам доста познати,които точно от такова гушкане досега спят с децата си в спалните,а са вече 5-6 годишни и няма оттърване  ooooh! Сложна работа е да накраш едно свикнало големичко дете да се премести изведнъж в друго легло  Peace
Да,ако го кърмя,бих го взела при мен като са събуди през нощта,примерно до сутринта за 2-3 часа/и то за да си спя и аз през това време  Laughing /.Но не и изцяло да спи при нас  Rolling Eyes За какво са им тези кошари,струващи маса пари,които се избираха месеци наред,пък матраци,пък шкафчета,пък люлки....  Crazy

Иначе тази нощ се наспах като пич.От 23:30 та чак до 6:00  Grinning Усетих аз ,че нещо е светло навън/но понеже сме с плътни тъмни завеси в спалнята не разбрах,че е съвсем светло/ и наистина се оказа,че е станало 6:00,а аз съм спала като пън ,че и Рая и тя  Laughing
Ех,ако можеше всяка нощ да е така,а не да се събуди в 4:00 примерно Close
Иначе ако иска си я храня през нощта,защото тя точно затова се буди  Laughing Не бих имала сили да я баламосвам до 6:00.Напротив ,нахранвам я за 10 минути по най-бързия начин полуспейки и се трупясвам отново  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт