Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 966
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, майчета,

Нямаше ни през уикенда и не мога да ви изчета, ей.

Ние направихме първото малко пътешествие да видим баба и дядо. Малчо се представи добре - спа през целия път натам и насам. Там беше малко превъзбуден от новата обстановка и креватче и т.н, но като цяло беше супер (май бабите бяха по-стресирани и уплашени и от него, особено като се размрънкваше).

Искам да попитам майките със сгъваеми кошарки (особено ако са на Бертони) - в нашата кошарка има едни тръби, 4 на брой, които влизат 2 в 2 (т.е. стават 2 дълги). Така и не разбрах за какво са тези тръби - не пише да се ползват за нещо в упътването, а и не видях къде трябва да ги сложа. Креватът беше достатъчно стабилен и без тях... Ако някой има представа, моля да ми помогне.

Бубе, слингът го взех от тук: "babysling - bg . com" (махнете спейсовете, че системата решава, че е спам). Реших, че цената е достатъчно приемлива дори и малкият да не хареса слинга. В началото мрънкахме, докато се научим да го слагаме, сега ни е много удобен и го ползваме с кеф. Взех и такъв с халки, но нещо него не го тачим - по-груб е и не можем да го нагласим...

jenajena, ако не се лъжа декларацията в НОИ се подава заедно с молбата за отпуска след 3тия болничен.

Да ви питам - вие водихте ли бебчовци на ортопед за профилактичен преглед на тазобедрените стави? На мен много ми се ще да го заведа, макар че доки разправя, че няма нужда... Моля препоръчайте ми къде да отидем в София (знам за Горна Баня, но ако имате конкретно име...)

И последно - относно ваксината с/у Ротавирус - искаше ми се да я сложа, но доки ме погледна много криво. Каза, че е много нова ваксината, жива е и т.н. и ако питам нея, да не я слагам. Та още се чудя  newsm78  newsm78

Чао засега.

ПП. Майчета в парка с/у УНСС или НСА?

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 19:33 от ljufis

# 91
ljufis въпросните тръби за кошарата са за второто (повисоко ниво),нанизват се отдолу и след това се слага самото ниво на кошарката-дано си ме разбрала... то има едни отвори отдолу където се слагат самите тръбички  Peace

# 92
  • София
ljufis, днес водих Сиана на ортопед при д-р Драганов във ВМА. Прегледът струва 30лв и ни прегледа подробно. Каза, че е здравичка и че можем да я заведем пак за профилактичен преглед чак след като проходи, за да се види дали са се развили правилно нещата при нея. Даде ни и съвети: че не трябва да я слагаме да сяда преди навършени 6 месеца, че като се научи да сяда, да я слагаме на едно одеало на земята, за да се учи да пълзи. Да не я изправяме и да я учим да ходи, а да я оставим сама да прецени кога е готова за това, тъй като иначе може да и се изкривят краката и т.н.

# 93
  • До морето :)
И аз искам да заведа малката на ортопед. От личната лекарка ли трябва да вземем направление?  newsm78
За ваксината за Ротавирус - аз няма да слагам. Едно, че 300 лв. са ни много, друго е, че тя била само за 4-5 щама, а те били много повече, така че пак не дава 100% защита  Peace

# 94
  • при палмите и алигаторите,FL
Ето ме и мен Simple Smile

След уикенда и ние тук, не съм ви изчела подробно, но ще наваксам

Нели  bouquet, благодаря за темичката много е свежа и морска  bouquet

За анкетата-Моника е само на кърма и смятам поне до 5-6 месец да бъде така.

Нелка бг, никаква прилика не виждам , между нас с мъжо и децата.Като се роди Соня, всичко казваха че прилича на мен, сега с Моника са фифти-фифти мненията.А и между двете няма особена прилика.А сетих се и на двете втория пръст на краката е по дълъг от палеца, това е от баща им.

За приспиването вечер и двете с мен на спалнята, кърмя едното и съм хванала другото за ръчичка/свикнала беше да се гушим докато заспиваме, ама сега не мога/ и така заспиваме.

Хоупче, на Филип кога и какви ваксини са му сложили до сега.На Моника в петък  и сложиха ДТК и Превнар, това при навършени 2 месеца, от род. дом има някаква витамин К.За ХепБ ,, доки каза след 6 месец newsm78.

За черния пъп да си кажа, при къпането миналата седмица, пак му се издразних, обаче се пробвах и тая чернилка, се изми #Crazy, та така вече съм с бял пъп, сред планини от сланинки Rolling Eyes

За ортопед, тука  няма такава екстра, Соня и ние при Драганов я водихме, но сега май като се приберем в България ще бъде.

За шума у дома, ами не пазим тихо, Моника си спи, Соника си гледа филмче или играе на компа, с кукли, говорим си.Най здравия сън на Моника беше, когато на 20 дена я заведохме на детски рожден ден, там я накърмих като пристигнахме и това ми ти дете спа3часа и половина, сред вряскащи, тичащи 2 годишни дечица.Така че никаква тишина не се пази у дома, а то и не може.

Нито Соня преди, нито Моника сега са повръщали, връщат мляко като оригне, но това е друго.
Като казах оригне и се сетих,  Моника понякога докато яде,се дръпва от гърдата оригвасе и продължава пак Sunglasses

Моника от няколко дни си говори с мен, каро се насуче пуска зърното, гледа ме с очички и ми казва "аги", "ангъ", или нещо подобно.Закача се и когато е в шезлонга, като и говорим и пуска мазни усмивки с "ангъ".

Много хубави снимки видях и на майки , каки и батковци, все прекрасни дечица Hug

Нелка, преди 5 год, се взимаше от личната лекарка направление, сега не вярвам да се е променило.

Качих няколко снимки на порасналото момиченце в албумчето http://may2011.snimka.bg/baby/nashite-rodeni-bebenca.589592.24043934

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 21:35 от nandi

# 95
  • Стара Загора

Хера, ако е сънен пробвала ли си да пробутваш шише? Някои кърмени бебета сучат много добре, докато спят още.. не знам дали ще мине номера при Борис.. Как наддаде първия месец?
Никога не е сънен като яде Mr. Green Днес бяхме на консултация...5580кг. и 58см.....т.е 860гр. за месец и 3см.

# 96
Ха Добър вечер!
Айде и аз да се кюхна в цялата си "прелест" тук Mr. Green

Пускам и малкия си мишок:

А сега по същество-Хоупче,сори,но ще трябва да кажа,че се радвам,че не само моя пъп е черен Mr. Green Верно си мислех,че съм само аз ooooh! А за петната какво да ти кажа,днес ходих до една аптека и ми предлагат най-различни кремове от 40-50лева нагоре като цена,но не ми дават 100% гаранция,че ще се разкарат Twisted Evil Аз в момента ползвам един,който уж трябваше за 2 седмици да има ефект,но такъв вече втори месец не ме спохожда Mr. Green
Нанди,как така си махнала черното на пъпа???Ние май говорим за различни неща Mr. Green

Елфи,Жени-чудесни снимки Hug Жени,стига го кри този Митко бе,дай да го видим сладура Wink

Нелли,и аз съм в подобно психическо състояние,ноооо явно време му е майката(като за всяко нещо),но ти изглеждаш чудесно,така че не се навивай излишно,а килограмите като спрем да кърмим(особено аз),почваме някаква диета(не тази на Елфи Mr. Green) и се оправяме Hug

# 97
...почваме някаква диета(не тази на Елфи Mr. Green) и се оправяме Hug

Че какво й е на моята диета  Crossing Arms Вече съм минус 3 кг  smile3534 Утре се надявам вече на минус 4 . То защото пък си личат на фона на останалите  smile3516

Бъзикам се...Луси..много,ама много сте красиви  Heart Eyes

Нанди Моника е просто страхотна!Много артистични снимки  Heart Eyes

МАрта...много ти благодаря  Hug Радвам се,че намираш Рая порастнала и променена.На мен все една и съща ми изглежда  Mr. Green

Чета аз ,че си търкате пъповете и сега докато се къпах си протрих корема да я търкам тая линеа негра,ама още си стои там.Само където почервенях като рак от търкане  hahaha

# 98
Добре, само моето дете ли не иска да използва цицата за нищо друго освен за ядене (чета другите бебоци доста често си висят по циците и се успокояват). Днес цяла вечер мрънка и рева и не ги ще и не ги ще. А аз исках да го успокоя човека. Изобщо не ще и да ги помирише, ако не е гладен, тоест за успокоение не важат. Съответно ако е нервен или му се спи, става само с друсане. А толкова би било хубаво просто да му запуша устата... с цица. Верно, че са ми малки, ама и той не е много голям. Виж, баща му да има претенции, разбирам, ама тоз.. много му порасна работата вече...

Иначе си расте човекът, и също усилено вика "ангъ" (както nandi го е описала).

За ортопед - и ние ходихме при Драганов във ВМА, но той вече не преглежда с направления, та си платихме 30 лв. прегледа (направленията иначе ги дава личният). Пак си умрях от смях. От къде ги измисля всички неща дето ги говори, не знам. Иначе, смятам, че е много добър. Освен самия преглед, ти разказва и препоръчва и доста други неща за отглеждането на детето (с доста чувство за хумор).  И каката я бяхме водили при него.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 23:17 от SYMa

# 99
Луси, айде ще кача още една снимка Simple Smile Не го крия, просто ме мързи да качвам..
Хера, а ако го хванеш преди да се е събудил съвсем и да цръкнеш малко колкото да усети и да почне да си яде... или такъв вариант няма по принцип? Не е качил много бясно.. но пък е голям бебок Simple Smile Баткото качваше по малко и ядеше точно както описваш.. по 20-30.. 60 му беше някакъв макс. просто.  
За Луси:
http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1309207035p.JPG
http://alfa.kachi-snimka.info/images/rgh1309207111s.JPG
http://alfa.kachi-snimka.info/images/viu1309207223f.JPG

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 23:41 от jenny_b

# 100
зайче, благодаря много за инфото. Разгърнах кошарката и видях къде се нанизват тръбите на второто ниво (а хем го бях разгледала добре). Ама много странно - стори ми се, че тръбите застават от горната част на нивото, т.е. между плата и матрака... може и да съм се объркала

menyanthe, този доктор съм го чувала, че бил добър. Може ли да те помоля за повече инфо - защо си плащала 30 лв, не работи ли с направление; гледа ли ви на ехограф; час предварително ли се записва или отиваш и чакаш. И мерси предварително.

Лека вечер на всички.

# 101
да се запиха и аз за днес малко късно но ще и лягам
така и не разбрах как се качват снимки но както и дае:)
ние вчера ходихме на разходка на бургас и беше страхотно попазарихме си малко и се прибрахме по живо по здраво:)
но днес беше ужас просто не се траеше толкова крив цял ден не искаше да спи бяхме на разходка и плака пак направо в чудо се видях  и уж се махнаха коликите и пак имаме направо ми писна няма край това нещо сигурно след време това ще ми се вижда бях кахър ама сега е гадно:)
даже вече нищо не му давам то файда от тия глупости няма и може би сме по добре:)
абе за диетите да ви кажа 90 дневната е супер за кърмачки значи от 2 седмици се каня да я почна ама ядно не мога но съм решена
докато се върне мъжа ми да съм в форма поне да ми стават някой дрешки
за сега лека и да си почина малко и аз дано малкия спинка цяла вечер

# 102
Дано Бубето да лети спокойно и Ралфи да не и скача по главата!  Praynig Mr. Green

Оф, миличката ми ме е мислила..  Heart Eyes
Всичко мина П Е Р Ф Е К Т Н О. Ще ти разкажа всичко при първа възаможност  Heart Eyes
Вече сме на Българска териотрия. Ще чета назад като имам по-бърз интернет, сега сме малко на почивка в балкана (Копривщица вчера и днес, Априлци утре и вдругиден) и интернета в хотела е доста бавен, та е цяла мъка..Само влязох да се обадя, че съм добре, ще пиша веднага щом мога, но ми се ще и първо да ви прочета  Sunglasses

поздрави на всички и до скоро (надявам се утре, в другия хотел да има по-бърз нет и да се отчета подобаващо  ooooh! )

Hug

# 103
  • До морето :)
ljufis, аз знам, че тези 30 лв. са точно за ехографа, тъй като ЗК не го поема него  ooooh!
Tanpaxo, ето с този сайт може да качваш снимки: http://prikachi.com/
След като качиш снимката  над нея има: Адрес на изображенито. Копираш го и го пействаш тука  Mr. Green
www.alfa.kachi-snimka.info е друг сайт, пак е на същия принцип  Grinning
Ако искаш снимката директно да се вижда, да не е като уеб адрес, тогава преди да пейстнеш адреса, натискаш бутона "Вмъкни изображение" (img)(/img) Ето това трябва да ти излезе, но скобите ще са квадратни.  Mr. Green Тогава адреса го слагаш ето тука (img)адрес на снимката(/img)
Не знам въобще как съм го обяснила, хич ме няма в описанията и обясненията  Laughing
Бубе, радвам се, че полетът е минал добре Simple Smile Приятна почивка
Лека нощ от мен  Hug

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 00:15 от nelka_bg

# 104
  • София
ljufis, аз бях без направление - не ми е взел повече от 30лв. Моята лична лекарка не искаше да ми даде направление, защото според нея "нямало нужда". Но аз реших, че с един преглед няма да обеднея и че здравето й е по-важно от това да се разправям с личната лекарка за някакви си 30лв.

Общи условия

Активация на акаунт