Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 942
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
  • До морето :)
Бръмбазела, благодаря ти за отговора. Причината да не искам да кърмя навънка няма нищо общо със срама.  Mr. Green Просто като сме на разходка, ще отнеме много време докато изцока нужното й мляко от гърдата ми, с шишето всичко ще е максимум 5 минути  Grinning А и в тез жеги да я гушкам... И без това имаме пъпчици от претопляне... Ние като сме вкъщи се кърмим легнали, точното заради голямото изпотяване  Crazy
Бубе, тези хора ще ме уморят значи. Поне ви е било весело пътуването  hahaha
За вътрешните конци - след колко време се разграждат? Бях се засилила за  luvbed, ама одеве на ежедневната видях един конец. Не знам дали има още някой вътрешен. Дали ако има ще пречи при  luvbed Да взема да ида първо на лекар и после да правим каквото ще правим  newsm78

# 166
Добро утро майчета!Скоро не съм се разписвала,но се гледахме с баткото и бебо по цял ден,без да е на ясла.Е поне имаме положителен резултат-махнахме памперса.Но пък от непрекъснатия им контакт заедно Анди се разболя.Кихане,кашляне,хъркане на гърдичките.Вече поотминава,само нослето му е все още запушено.
Момичета,като чета за мерките на бебчовците,аз започвам да се притеснявам сериозно.Андрей в понеделник го измерихме 6700 кг.61см.А яде 6 пъти,даже през деня сме на 3.5-4 часови паузи.Брат му по това време беше с килограм надолу,а уж се роди даже по-голям.
Усмихнат ден на всички.

# 167
Добро утро и от нас,  Hug

Нахранихме се, оригнахме се и сега сме в леглото с идея за заспиване, но ще видим дали ще се получи...
Ние се храним вече на 3 1/2часа по 120 мл. тааа ни стават 6 хранения.
Милото тази нощ пак се мъчеше с тоя запушен нос, уж пръскам, махам суполи и пак се тормози...  ooooh!
Тази нощ си търсеше дажбата в 3.30часа, но аз упорито давах вода, пусках му любимата свиреща играчка и биберона в устата, та да не яде.. устискахме и тази нощ.
За захранването - незнам кога ще започна най - вероятно 5 месец (да е по средата между 4 и 6)  Peace

лек ден, майчета!  Hug

# 168
  • Стара Загора
Добър ден...аз пак неспала Tired В 3ч. Боримечков реши, че няма да спи и си гука и пръцка и рина из кошарата до почти 7ч....тогава реши, че ще яде...изяде великите 60мл. и заспа...преди малко стана и изяде 80мл. Crazyпак почна да яде като врабец Crossing Arms
Тук вали от тъмни зори...ужасно време. Незнам дали ще успеем днес с Луси да идем в нашия офис Mr. Green
БУБА големи премеждия сте имали по време на пътя Mr. Green Като разбера кога ще идвам във Варна ще свирна.
Гери С. чета те...чета и все ще те питам и вече днес не се стърпях Mr. Green Що го мъчиш това дете да не му даваш в 3,30ч. като е гладен...ти се тормозиш като не спиш а той още повече. Хич не съм превърженик на налагане на режими. Разбира се ти си майката и ти решаваш за ЕДи но те питам просто от любопитство. Надявам се да не се обидиш Hug
То не че моя има някакъв режим ама поне не тормозя него...то моята е ясна Crazy
За захранването - Слави е захранен на 5,5м.....ама той ми отказваше друга храна освен АМ...и така до годинката Mr. Green Борис след 6м. ще го пробвам.
Отивам да си правя поредното кафе. Тази вечер сержа е на банкет и ще съм #Crazy с двамата.

# 169
Привет!
Нелка, браво на момичето! Много е пораснало.
Ние колко сме пораснали ще се разбере днес. Първият месец беше качила 960 гр и 3 см. Ама на мен така ми харесва, да качва килограми с по-бавни темпове, че няма кой да ми помага и ми итежи ужасно много (аз съм 46 кг в момента).
Като чета колко малко ядата бебетата ви, чак се чудя на моята дъщеря - по 7-8 хранения не и мърдат. Но аз храня и през нощта и вода не давам. Така ме посъветва Жени и аз спазвам заръките Hug Също така не цедя кърма - имам ужасен спомен от цеденето, едвам ми се оправиха зърната и втори път към помпа не знам дали ще посегна.
За захранването - ще се водя и аз по бебинка, но няма да е по-рано от 6 месец (по мои сметки)
За братче или сестриче  сме се разбрали да започваме да работим когато Али стане поне на 2 г и 3-4 месца. Че с това майчинство не е лесно, пък и две бебета на веднъж ми се вижда много трудно. Тук Елфи да каже как е с породени  Hug
Бубе, добре дошла  bouquet
 Хайде, аз отивам да мия дупенце  Laughing

# 170
Добро утро!

Изчетох ви набързо и ще карам по същество Simple Smile
Бубе, страхотно пътуване сте имали Simple Smile Хайде и ние тук на варненска земя чакаме за среща Simple Smile и с Бубето и с Хера Simple Smile Само давайте сигналче.
Све82, не се притеснявай за кг. И Максим е около 6.500, а няма 2 месеца. Вече предвиждам на следващата консултация да сме близо 7 кила, а както го мери педи с памперс и ял....... няма да ме учуди нищо.
за захранването- аз имах предвид да почна със сокчета, но не знам кога точно. Все пак хващаме август и септември, когато има истински зеленчуци и плодове. Не съм го измислила още, но такова нещо ми се върти в главата. Гледах си моя бебешки картон, че те на нас са ни давали на 2рия месец по 1 лъжичка сокче и пак сме оцелели Simple Smile Споделям си и аз моите мисли, че тук има повече мами със стаж Simple Smile А като му дойде времето, ще кажа аз какво съм свършила.
Бръмбазела, много благодаря за отговорите! Надявам се вече да идва това време да се регулира и нощем кърмата, че съвсем да стана и аз нормален човек. Преди не вярвах, че през деня няма да имам напрежение в гърдите, но това си се регулира на 40-я ден горе-долу. Сега  да чакам и нощното количество да се регулира и ще е супер.
Танпахо, и аз не мисля, че има стара кърма и май е по-добре да спреш да се цедиш така, че то винаги ще са ти препълнени гърдите. Дай шанс на детето да регулира само количеството. И аз преди време бях така, но с времето само се регулира. И моята педиатърка каза да се цедя след всяко хранене, но не го правя. Цедя само при напрежение, колкото да облекча и чакам следващото хранене, той да си изяде колкото трябва.
Мария, и аз имам помпата на Авент и мога да кажа, че цедя супер бързо и лесно с нея. За около 10-15мин изцеждам 100мл че и повече. Тази сутрин набързо напълних шишето докато облекча двата "камъка". Дали прави добре вакуум? Аз в началото съвсем лекичко правя вакуум, за да издърпа зърното, че и като са препълнение са твърди и да не боли и после става супер лесно, трябва да влезе хубаво навътре (както в устата на бебето като суче). Не че ги разбирам много, но просто казвам как става при мен, че не го виждам за трудно.
за братчета и сестричета- и аз смятам след 2-3год. Поне да е на градина или ясла Максим, че тогава да гледам пак бебе Simple Smile

# 171
И каквато съм завеяна, забравих да ви почерпя - нашето момиче днес става на 2 месеца Heart Eyes Тортата изглежда малко аматьорски, но я правих снощи по нощите и много набързо

# 172
Здравейте и от нас.
И ние си имаме суполчета,уж чистя,капя,ама все си има по някое да мъчи детето.По колко капки капите?
За захранване със сокчета,докторката каза към края на втория месец,да не бързам.
Ние вече 4ти ден не сме акали,напъва се малката,ама не твърде според мен.Снощи пробвах с термометър,ама не ми се получи май  newsm78
За изцеждането и моята е на Авент,ама и аз нищо немога да изцедя.Само веднъж когато не беше сукала изцедих от двете общо 60 мл,то ясно що не му достига на детето.
За 90 дневната диета,аз мисля сутрин да хапвам овесени ядки(така и така детето има проблеми с акането),че само  от плодове ще изкукуригам-гладна съм още в 5ч сутринта като стана да я кърмя.ТРяя се прави някво регулирано хранене,че не съм спаднала нито килце за тоя месец,а лятото ще си отиде.
Бубе,добре дошла..голям тероризъм голямо нещо...антракс си затворила в шишетата,а памперса на Ралфи не свалиха ли да проверят за наркотици?  #Crazy
Шени честити 2 месеца!!!
Нелили много интересна статия,мисля,че е за първа страница.

# 173
В 3ч. Боримечков реши, че няма да спи и си гука и пръцка и рина из кошарата до почти 7ч....
Е това все едно съм го писала аз, само дето се събуди в 2 ч. и до 7.30 освен всичко изброено, ми висеше на ръцете и на гърдите......

Снощи Бобо ми изкара акъла за пореден път, имам чувството че скоро ще ми побелеят косите..... нещо се замотах след като го изкъпах, оставих го увит в хавлията и както си гукаше като писна това дете, решавам да го намажа бързо с млякото отвивам хавлията, а той се напишкал яко и му станало студено....... "тракаха " му зъбите ръчички, крачета. Изпаднах в паника и добре, че е ММ да запази самообладание облече го, уви го в пелената и детето започна да се усмихва и да гука отново....

Ние ще ходим на консултация ако успеем в петък, ако не във вторник. Да го видим господина с това постоянно хранене колко е наддал.

За регулирането на кърмата дано да стане скоро и при нас, ние ту се кърмим на 2-2,5 часа няколко дни , след това започва на 1-1,5.и като направи пауза от 3,5 часа вече гърдите ми са на камък, направо взе да ми тежи това кърмене.....

За захранването: може би ще пробвам на 5 навършени месеца, ако не потръгне ще пробвам по-късно. Не отричам ранното захранване, но и не възприемам даването на сокче на 2-3 месеца.

Лек ден

ПП: Забравих да питам, това , че пръцкаме много значи ли , че имаме колики.....

# 174
Муст и ние пръцкаме много,ама мисля,че няма колики,а при нас започна и да миришее,щото сме на смесено хранене:)

# 175
На мен пък този Мирчев ми се стори толкова готин  Laughing
Мина на една сутришна визитация точно преди изписването ми,беше изключително мил и любезен и ми зададе въпроси,които другите не се и сещаха да ми зададат.Поздрави ме в началото,каза ми довиждане в края,толкова ведър ми се видя.
Но това не е никаква преценка,все пак е просто визитация  Laughing

# 176
  • София
Здравейте и от мен.От 21.06 не съм влизала -първо се развали компа,после бяхме в Родопите за няколко дни и сега вече сме си вкъщи имаме комп и интернет.Много сте изписали.Вече ще чета редовно надявам се. Simple Smile

# 177
  • София, св. Троица
Цитат на: dudence link=topic=589464.msg19072278#msg19072278
Рая се плюнчеше, ближеше само зърното и с много усилия и "уговорки"    от моя страна захапваше. Точно по същото време и кърмата ми драстично намаля. Стреснах се много, защото не бях променяла нищо в хранителния си режим, пиех и повече от 2.5 литра течности на ден. После разбрах, че проблемът е в гадната лелка, която ме изненада    Четох, че преди идването на мц и 1-2 дни след идването и, го има този проблем.
Рая стана раздразнителна, започна да се храни на 1.5 часа, че имаше и моменти, когато искаше да суче 30 минути след като беше яла. Това при условие, че преди това нощем беше правила и 5-6-часови паузи в продължение на няколко дни. Сега нещата се нормализираха, обаче 3 дни бяхме почти само в леглото. Правихме кратки разходки из квартала и пак се "залепяхме". Баща и я кръсти Цицозавърче   , защото тия 3 дни си беше буквално завряна в циците ми   
Не знам как ще е при следващия цикъл, ама ако е така пак    Че няма и как да се предусети. То при мен сега даже не беше и като хората- само прикапваше...Ама за беля.
В тази връзка имам въпрос към момичетата от ЛЛЛ.

Първо да ви благодаря за всичко, което правите за нас. Не пиша често в темата, защото трудно слизам от въртележката   , но чета и попивам всичко, написано за кърменето от вас   
Въпросът ми е- има ли някакъв специален режим за тези дни, когато мц предстои да идва, за да облекча положението с намаляването на кърмата и раздразнението на бебка.
Иначе се храним на поискване, но Рая сама си направи режим и суче на 2.5-3 часа. Нощем прави една пауза от 4-4.5  часа, след което суче за около 10 минутки и пак заспива. Тъй като не се е нахранила добре, следващото събуждане е след 2 часа, когато вече си хапва, будува малко и пак заспива. Имаме проблем с акането и 2-3 пъти се изаквахме с термометър. Вече ака сама, на около 3 дни, ама пък такава "торта" прави, че...все едно не е акала 3 седмици. Иначе не показва да има дискомфорт в дните, когато не е акала.

Здравей dudence,
Много се радвам, че сме ви полезни, както и, че информацията, която даваме на едни майки е полезна и за други.  Hug

dudence ти вече си открила “специалния режим” подходящ за твоето бебче по време на МЦ. Чудесно е, когато една майка следва нуждите на своето детенце. Tе могат да са различни в различните етапи от неговото развитие или в различни моменти от ежедневието на майката. Възможно е раздразнението на Рая да се свърже с МЦ, но е възможно и МЦ да е съвпаднал по време с криза на растежа или някаква друго временно неразположение на бебето. Независимо кое е вярното в случая, ти си постъпила прекрасно, като си предоставила на бебето възможност да суче, когато пожелае, независимо колко често е това. 

Смята се, че хранителна добавка от калций и магнезий вземана от овулацията до 3 дни след идването МЦ може да ограничи влиянието му върху намаляването на количеството мляко, ако има такова. Обичайните дневни дози са от 500 до 1000мг., но е добре да се посъветваш с лекар, който да прецени дали те са подходящи конкретно за теб и в каква доза.

По отношение на изхождането, както при възрастните така и при бебета то може доста да варира. За нормално се счита, както изхождане по няколко пъти на ден до 1-2 пъти на седмица. Може би тези статии ще са ти полезни: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=16599.msg312466#msg312466 ; http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14649]

bouquet

# 178
Офф,обърках темите  Laughing

Но поне да ви кажа Добър ден  Grinning

Нищо интересно при нас,все по старому.Поне започна да се буди в 5:00 от 3 дена,че това 3.40 ми взимаше душата  Laughing

# 179
здравейте момиче и днес от мен Гледам че много имат сополчета и нашия имате няколко
и като осетих вечер че се тормози му слагах възглавничка да му пождигна главичката и да не се дави детето пробвайте и пръсках с НИЗИТА  нищо друго
МУШЕНЦЕ и моята така ме кара ама аз бях спряла и беше се регулирала супер и  тъй като дъщерята на педиатърката ми е лекарка си говорихме и тя вика от майка си знам застояла кърма не трябва да се дава демек тая която остава след яденето трябвада се изцеди и гърдата да произведе нова за следващото хранене и сега пак почнах не след всяко ядене ама сутрин и вечер и сега пак се пълни бързо и пак ще спра:) а така няма се нормализирали яд ме е сега Simple Smile но карай

sheny  честита ви празник да ти е жив и здрав:)
Гери малко ще ти е трудно сега ние още от 1 месец почнахме само на вода но и малкия си показа че му е тежко яденето вечер спря да се сабужда  в 12 почна само в 3 но като му давах в  3 не спеше до 5 и така взех да давам само вода и спи си спокоен освен ако няма колики които при друсане и заспива

Общи условия

Активация на акаунт