Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 919
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
  • До морето :)
За спането между нас - при нас е просто при мен, че таткото отдавна се изнесе в другата стая  hahaha Сутрин като се събуди в 5:00, понякога я оставям, ако не иска да заспи или ме мързи. Ето, днес я сложих при мен, тя си мрънкаше нейните, а си заспах сладко-сладко, даже не знам тя кога е заспала  Crazy Иначе през деня спи където й падне - на спалнята, в кошарата, в количката, в шезлонга, където заспи - там или ако е заспала в мен - където ми е най-лесно да я оставя  Laughing
Днес режима ни хептен отиде на кино  Whistling Дала съм й карт бланш  Rolling Eyes Яде в 11:30, заспа в 13:00 и в 14:00 се събуди с адския рев. Взех я, преобух я, дадох й да яде и на втората мунита заспа  ooooh! Мой просто е искала да я погушкам малко  Heart Eyes
Златка, преди няколко страници обяснявах как става качването на снимки  Mr. Green
Цитат
ето с този сайт може да качваш снимки: http://prikachi.com/
След като качиш снимката  над нея има: Адрес на изображенито. Копираш го и го пействаш тука 
www.alfa.kachi-snimka.info е друг сайт, пак е на същия принцип 
Ако искаш снимката директно да се вижда, да не е като уеб адрес, тогава преди да пейстнеш адреса, натискаш бутона "Вмъкни изображение" (img)(/img) Ето това трябва да ти излезе, но скобите ще са квадратни.   Тогава адреса го слагаш ето тука (img)адрес на снимката(/img)
Не знам въобще как съм го обяснила, хич ме няма в описанията и обясненията 

# 241
  • Варна
Добър ден и от мен!

Валентин упорито продължава да си прави 6-7 часова пауза през нощта, явно ще отказва нощното хранене. На мен ми е все тая де, той преди се будеше по веднъж само и като го нахраня пак заспиваше, тъй че пак се наспивах. Проблемът сега е, че се събуждам с гърди като камък, но се надявам да се регулират скоро нещата.

Моето гардже няма проблем да си спи в кошарата, само сутрин към 5-6 след като се нахрани не иска да заспива пак /а пък на мен не ми се става толкова рано/ и тогава го вземам при нас и той се унася слушайки хъркането на мъжа ми  Laughing. Така успявам да си поспя поне до 8-9, поспалива съм си аз Laughing. Надявам се, че това няма да доведе до свикване да е между нас newsm78.

Някой питаше за референтни стойности на билирубин - днес взех последните изследвания на малкия, там пише, че референтните са между 3-21, нашият билирубин е 79 и затова след 2 седмици пак ще го боднат за изследване, преди да го ваксинират.

zlattka, аз давам глюкоза 10% по съвет на педиатърката, еми факт е, че когато давам, има ефект, колкото и да не ми се иска да я давам тази глюкоза. В началото реших да не давам /Валентин беше с билирубин 175 на изписването/, за месец свали само на 140 билирубина, сега от 2 седмици давам по-редовно и вече му е 79. Като отмине жълтеницата, вече няма да давам ни вода, ни глюкоза, ни захар, да си пие кърма само.

Нелка, и аз така правя като ревне малкия и не може да се успокои - давам му цица, някой път яде, някой път суче 2 минути и заспива, важното е, че се успокоява и после ме оставя да си отдъхна, иначе не е работа да се мъча да го успокоявам с носене, залъгалки и т.н.

# 242
  • Айтос/Бургас
За спането между нас - при нас е просто при мен, че таткото отдавна се изнесе в другата стая  hahaha Сутрин като се събуди в 5:00, понякога я оставям, ако не иска да заспи или ме мързи. Ето, днес я сложих при мен, тя си мрънкаше нейните, а си заспах сладко-сладко, даже не знам тя кога е заспала  Crazy Иначе през деня спи където й падне - на спалнята, в кошарата, в количката, в шезлонга, където заспи - там или ако е заспала в мен - където ми е най-лесно да я оставя  Laughing
Днес режима ни хептен отиде на кино  Whistling Дала съм й карт бланш  Rolling Eyes Яде в 11:30, заспа в 13:00 и в 14:00 се събуди с адския рев. Взех я, преобух я, дадох й да яде и на втората мунита заспа  ooooh! Мой просто е искала да я погушкам малко  Heart Eyes
Златка, преди няколко страници обяснявах как става качването на снимки  Mr. Green
Цитат
ето с този сайт може да качваш снимки: http://prikachi.com/
След като качиш снимката  над нея има: Адрес на изображенито. Копираш го и го пействаш тука 
www.alfa.kachi-snimka.info е друг сайт, пак е на същия принцип 
Ако искаш снимката директно да се вижда, да не е като уеб адрес, тогава преди да пейстнеш адреса, натискаш бутона "Вмъкни изображение" (img)(/img) Ето това трябва да ти излезе, но скобите ще са квадратни.   Тогава адреса го слагаш ето тука (img)адрес на снимката(/img)
Не знам въобще как съм го обяснила, хич ме няма в описанията и обясненията 

Благодаря,получи се!

# 243
  • Сливен
Привет и от нас Wink
Относно гушкането и спането - нашата госпожичка вечер си спинка в кошарата, през деня също, но има дни в които спинкаме и двете на спалнята... Тази сутрин си позволих да я взема и да спинкаме заедно, тъй като таткото излезе рано за работа... Simple Smile

Ние имаме друг проблем... Едни пъпчици, които са ни нападнали лицето и вратлето, а и на някои места главичката (има по косичката)... Мислех, че е от топлото, но не е толкова топло сега... Предполагам, че са хормонални пъпчици, т.н. бебешко акне... Бебетата се чистели, както казват... Дали е така... Имат ли вашите бебчета такива пъпчици... изписаха ни това http://apteka.framar.bg/30019893/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4% … D0%BE%D0%BB%D0%B0

# 244
Здравейте момичета! Днес е мнооооого гадно времето при нас и ми е едно сънливо. Бебчо да не му е уроки днес само яде, спи и гука.
За спането при нас - взимам го сутрин като го нахраня в 6:00 ч., за да можем и ние да поспим още малко.
Да попитам има ли мами, които са родили нормално и не кърмят вече дали им е дошъл цикълът.

# 245
Аз се преселих окончателно/ за лятото/ на юг, Нелка ако пак слизате към Приморско, аз съм една-две идеи по-надолу, да пием по бира обаждай се.  Mr. Green

Видях "Приморско" и се зарадвах, ние всяка година ходим там  за цяло лято, изключение е тази заради бебо, но ако решим да идваме ще се обадя:)

Сега и аз се притесних, за съсиреците....на мен в  последната седмица ми изпаднаха 3-4 бая големи, като сваля количката 2 етажа и съм готова......ще звъня на докито да питам.

Момичета, колко будуват бебоците ви през деня?

За гушкането , ами когато е буден основно е в ръцете на някои. Ако заспиваше лесно и бързо сигурно ще сме в едно легло. С каката спяхме заедно до 4 годинки и не съжалявам за нито един ден, в които сме се гушкали:)

Лек ден

# 246
  • Стара Загора
Хера Извинявай ама нещо ме разбра грешно Може и аз да несе изказах правилно както и е да но според мен детето трябва да има режим и това за мен си остава за винаги както къпането и и хигиената и всичко останало и че детето не разбира и помни няма такова нещо ама така хубаво си разбират ама че ще излиза че е на друго място и т.н това са мои наблудения и това че съм казала да не се въртим около него ами както го свикнеш аз съм на този принцип не че не обичам детето си напротив даже като се замисля от моито приятелки доста по загрижена съм и си следя доста добре развитието на детето
Май се изказах грубо малко а пък за АМ еми повечето деца на него са си доста добре и качват винаги над 1кг а все пак изключения има и твоето бебче е на него ти защо го приемаш лично незнам аз не съм казала за твоето нищо....Simple Smile
Доста трудно чета постовете ти...поне точки слагай та дано се разберем Simple Smile Това първо дете ли ти е? На мен не...и баткото ми е бил на АМ и са коренно различни двамата като поведение и развитие Laughing
Бебетата не са прости...в никакъв случай...но немогат да разберат, че ако сега не изяде 120мл. примерно или ако не изцока достатъчно после ще яде чак след примерно 3ч.
Против ЕБХ съм...против режимите съм. Това на моите не съм и няма да прилагам такива неща.
Не приемам нищо лично разбира се... Laughing Въобще не ми дреме кой какво мисли за детето ми или за мен Mr. Green но не различавайте децата хранени с АМ и такива с кърма...и двата вида /как звучи само Mr. Green/ са кърмачета Hug

# 247
  • До морето :)
За будуването - различно будуваме. Един път сутрин, друг път следобед, понякога и сутрин, и следобед  Grinning, понякога между 2 хранения, понякога седи будна 1 час и заспива, нямаме точно определено време за будуване. Единтвеното което се повтаря всеки път е, че ако будува между 2 хранения не може да издържи 3 часа. На втория е ревнала. Понякога успявам да я забаламосам още 15-20 минути (убедих се, че при бебетата 15 минути за много време  Laughing )
Хера, като написа ЕБХ се сетих, че моето чадо напоследък само с мене иска да ака  ooooh! Усещам я, когато се напъва, взимам я и я държа полуседнала. Чак тогава се напъва. Ще видим как ще продължи и може да започнем да акаме на гърне  Crazy

# 248
Връщам се от консултация,много ме е яд,че е 30 юни и няма да мога да я сменя педиатърката.Здравната каса спусна кепенци за днес,нямам и бланка.

Вчера изследвах билирубина на Ина и е 159.Абсолютно противопоказно е да се слага хепатитна ваксина при такава стойност.Днес педито ми обяснява,че Ина не била жълто-зелена и изследванията ми не били вярни. Shocked
Заявих категорично,че отказвам ваксината засега,а тя милата ме заплаши,че на следващата консултация щяла да сложи трите ваксини наведнъж. #Cussing out
Ще сложи,ама друг път.

Иначе сме 4250г ,56 см.

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 17:15 от desi_shisha

# 249
Хей, здравейте, мили момичета!  Laughing
Няма да мога да чета назад - признавам си! Четох нещо за нескопосани майки?!?  Stop Херич, аз съм на първо място - то е видно, че не мога да се включа във форума.
Вие щом сколасвате, значи сте си оправни! Аз не мога да се оправя с времето! Като заминат децата на училище и градина и аз докато се намотам - сутрешни процедури, ядене, пиене, кафенце с някоя приятелка, разходка . . . и хоп - то станало време да събирам децата. После - хайде всички в градинката до 9 ч. вечерта! Та ей така се завъртам със сума ти излишни движения и ми е мъчно за всички вас и че изпускам кой какво ял и спал!
За спането - то Ирката не иска да се вре между нас, ама аз я взимам - не мога да и се наситя! Пристрастена съм - гушкам я и я държа по себе си с часове!  ooooh! Пък после - къде ми е времето и що не ми стига?!? На нея и го давам - ще я разглезя зверски, знам си!
Ама тВа детенце ми е последно, та не мога да не и се кефя максимално!
Дано не ме помислите за луда, че не знам за кВо си говорите, ама на - и аз да се обадя!
Много  Hug  Hug  Hug на всички!!!

# 250
Гери, и аз ползвам аспиратор на Чико. Не запушвам едната ноздра и пак си излизат. Но първо, слагам от накрайниците (тези дългите), защото без тях нищо не мога да издърпам и второ (много важно), първо стискам гумата (самото тяло на аспиратора), чак тогава го вкарвам в нослето и после отпускам. Така се получава вакуум и се издърпват (получава се един такъв звук "шлююк"  Laughing)
И аз навремето (с каката) докато се преборя с тоя аспиратор бая време мина. ММ като ме види с него и все ме бъзика, че имам няква лична борба с тея сополи. А аз само като чуя сумтене много ме дразни и не ме свърта докато не ги извадя сополите. Струва ми се много дразнещо да имаш сопол, който ти пречи да дишаш или ядеш като хората.

Жени, вие ли забелихте пишлето или доки? Нашият доктор нищо не каза (и двата пъти) и аз все забравям да питам. Само го дърпам съвсееем лекичко по време на баня. Аз щото и нямам опит с батковци и нямам представа как се процедира. Едни казват Не се пипа, други, че още от първия ден едва ли не трябва да се обработва малко по малко, трети, че от раз се забелва.

# 251
За спането - то Ирката не иска да се вре между нас, ама аз я взимам - не мога да и се наситя! Пристрастена съм - гушкам я и я държа по себе си с часове!  ooooh! Пък после - къде ми е времето и що не ми стига?!? На нея и го давам - ще я разглезя зверски, знам си!
Ама тВа детенце ми е последно, та не мога да не и се кефя максимално!
Аз пък се оправдавам с това, че ми е първо  Laughing Сигурно вече досадно му става от майка му и от нейните целувки и гушканици, ама използвам, че още не говори  Mr. Green
Много хубаво миришат беее, не може ли някка си тази миризма да си я бутилирам и да си я нося с мене  Crazy Laughing Crazy

Жени, вие ли забелихте пишлето или доки?
 Само го дърпам съвсееем лекичко по време на баня. .
Не че съм Жени, ама да си кажа  Crazy - и аз правя като теб.

# 252
за забелването - на мен доки ми показа как да забелвам още на първото посещение след изписването от болницата. Правя процедурата всяка вечер след баня.

# 253
  • на североизток
За гушкането - и ние се гушкаме колкото се може повече Heart Eyes

За спането - вечер е между нас - по-удобно ми е и за кърменето и въобще да я следя какво прави. Не ми пречи въобще, даже се чувствам по-спокойна. Преди да се роди беба спях с каката. Тя е кърмена повече от годинка и след това така си спяхме - много ми беше хубаво даже.

За храненето - не я оставям да плаче само защото не било минало определено време от последното хранене. Общо взето Ния яде на около 3 часа, но ако я чуя, че е гладна или разстроена или неспокойна я гушвам, слагам я на гърда и се успокоява много бързо. Heart Eyes

Спасдиди, и аз си я глезя, нали и на нас ни е изтърсачето и й се радваме максимално Grinning

Виждам, че говорите за отлагане на ваксини - аз също няма да разреша да сложат ваксините на малката след операцията този месец. Ще започнем от следващия. Има време - ще наваксаме. Важното е беба да е добре и най-вече здрава и възстановена.

Hope_4_life, и аз я обожавам тази миризма - невероятна е Heart Eyes

# 254
Хайде да не ви плаша,но МОЯТ БАЩА е спал между майка си и баща си до 18 години,след което е отишъл във Военното училище  ooooh! Whistling Laughing

Уаууууууу  newsm09

Шени, мисля че тука няма майки, които да третират децата си в казармени условия  Grinning

Леле този следобед пак поспах (1 час), и така се стреснах колко часа е обяд ли е, сутрин ли... луда работа  Crazy hahaha

Аз от няколко дни нямам лохии, не кърмя (само изцеждам с триста зора по 20 мл на два три пъти), а все още нямам цикъл  Tired Обаче си продължава наболяването на десния яйчник.

Общи условия

Активация на акаунт