Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 900
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Жени благодаря за информацията, днес ще гледам да го направя по този начин и задължително след това ще го намажа с крем, аз също имам судокрем.  Peace

# 271
  • Варна
И аз благодаря на Жени за разясненията, точно се чудех как се прави това, че ние още не сме започнали. А судокремът не изсушава ли? Може ли с бебешко олио да се маже newsm78?

Деси_шиша, много кофти с педиатърката. Моят поне колкото и да е заспал /прати ме на консултация при друга педиатърка, тя да каже дали да ваксинираме Валентин, който също е с висок билирубин/, явно действа предпазливо.

И аз искам да го сменям, че както споменах, ми се струва много заспал, но ще изчакам до декември, може пък да се подобри, последно ме ядоса, защото ме разкарва сто пъти, вместо всичко да се свърши на едно посещение, но явно вече разбра, че не обичам да губя време във висене по кабинети и обеща на следващата консултация да направим преглед, ваксина и т.н. с едно ходене Laughing. Laughing

# 272
  • До морето :)
Счупи ни се стойката на играчката над кошарата. От нямане какво да прави, таткото закачи играчките на полилея в хола. А аз от чудене как да занимавам Елито я сложих под играчките  Laughing Тези дни трябва да й вземем или стойка от някъде, или направо цяла играчка
http://prikachi.com/images/721/3515721P.jpg

# 273
  • София
Честит рожден ден на Златка! Всичко най -най -хубаво ти пожелавам   bouquet Hug

Eлфи, първия много прилича но моя имам го от 5-6 години.  Купих го от технополис със капак за около 200 лв. Не съм много доволна. В началото беше супер, но сега е малко понадран и някои неща залепват в него , не е като в началото. Лесно се почиства.  този втория мисля, че е  по добър  Peace
Гери нашата активна гимнастика е  тази:

Много е хубава и здрава. има около 10 мелодии.   Алекс я ползва до 2 годишна възраст. Струва около 100лв., но си заслужава.
И моята Елена е все в ръцете ми. Само на разходка е в количката  Wink

# 274
Счупи ни се стойката на играчката над кошарата. От нямане какво да прави, таткото закачи играчките на полилея в хола. А аз от чудене как да занимавам Елито я сложих под играчките  Laughing Тези дни трябва да й вземем или стойка от някъде, или направо цяла играчка
http://prikachi.com/images/721/3515721P.jpg

Много добра идея,веднага я закачих и нашата http://prikachi.com/images/848/3515848d.jpg

# 275
Danieli@@, може и аз да пусна по-дълга въженце  Mr. Green Ние без това хола сега не го ползваме за нищо  Laughing Иначе вашия хол е страхотен  Heart Eyes
Ето и защо сме пораснали толкова много ние:  Laughing http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4073
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ZLATTTKA И ОТ НАС!   bouquet

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 20:23 от nelka_bg

# 276
Danieli@@, може и аз да пусна по-дълга въженце  Mr. Green Ние без това хола сега не го ползваме за нищо  Laughing Иначе вашия хол е страхотен  Heart Eyes
Ето и защо сме пораснали толкова много ние:  Laughing http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4073
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ZLATTTKA И ОТ НАС!   bouquet

Аааа то и ние спим много,ама кг. са ни 4570кг.
Завиждам на киограмите ви (благородно разбира се)

# 277
Ivy, благодаря за отговора   bouquet
Аз нямам нищо против да са 8-10 хранения, но те са доста повече. И най- вече всъщност ме притеснява факта, че Тияна просто не може да се нахрани в повечето случаи, защото започва да плаче( бих казала "пищи") и да се дърпа  Crazy...
Здравей, тъй като Иви е претоварена, ще се включа с помощ по твоето питане. Наблюдавала ли си кога започва да се дърпа от гърдата? Още преди да е засукала или малко по- късно?
Така, както го описваш, е възможно причината да нервничи детето да е в повръщането: заедно с млякото бебето връща и стомашни сокове, които „парят” хранопровода й. Така тя започва да асоциира храненето с неприятното усещане и суче с неохота. Би могла да елиминираш тази евентуална причина, като я държиш в леко изправено положение, докато се храни- да може млякото по силата на гравитацията да си остава в стомахчето. В подобни случаи с неспокойни бебета други майки откриват, че кърменето протича по- успешно, ако се разхождат из стаята бавно и ритмично с бебето на гърда. Равномерното полюшване и близостта на мама успокояват бебето, особено ако са съчетани с контакт кожа до кожа ( мама и бебе голички). Мислиш ли, че това може да помогне при вас?
Това, че Тияна суче често, не бива да те притеснява. Тя е наддала чудесно в рамките на първия месец! Редуването на гърдите е добра тактика, за да осигуриш на бебка и предно, и задно мляко. Възможно е да суче начесто по разнообразни причини, не само защото е гладна, а и защото иска да те усеща наблизо. Може би гушкане ( носене в слинг) би могло да помогне, а през нощта- да спи на корема на мама или тати 
Разбирам, че тази постоянна обвързаност с бебето те обърква. Наистина, има такива бебета ( и моята дъщеря включително  ) които изискват мама да е на разположение не 24, а 30 часа в денонощието. В часовете, когато се чувстваш уморена, мисли как някога твоята малка принцеса след време ще бъде голяма самостоятелна жена, вероятно далеч от теб и тогава на теб ще ти се иска да я гушнеш, но няма да имаш тази възможност. Възползвай се сега от прекрасното чувство да я имаш само за себе си! Ти си нейният свят!

# 278
  • София
Златка: Честит рожден ден!Да си жива, здрава, винаги усмихната, винаги позитивнна и да си много обичана!  bouquet
За тиганите: Аз имам един от телешоп-баба ми го подари преди 5-6 години-е няма такъв тиган!Гледах на него скептично, но се оказа страхотен! Peace Тефлон е, но не се е надраскал още, а и е от 3 части- горна плитка, капак с дупки и долна дълбока! Peace
Нелка, Даниели:Браво на вас! Много добра идея! Моето Маги за сега се радва на играчката от креватчето си, но моята е много бледа и едва ли ще се вижда от далече!
 Активната ми гимнастика е още от големия батко, но става и ще я ползвам Peace
Вчера, вечерта запознах Маги с пианото- държах я с едната ръка, а с другата и посвирих.
Мисля,че и хареса много- дано поне тя да се заинтересува, че няма на кого да го завещая!

# 279
Нелили, вашата активна гимнастика коя марка е и колко парички струва?

Даниели кажи и вашата активна гимнастика каква е?

Марта, ти свириш на пиано, аз пък пея на малкия (учила съм народно пеене). Сякаш му харесва, но е още рано да се каже..  Heart Eyes
Вашата гимнастика каква е?

# 280
Нелили.....явно е същият тиган,защото точно тези се продавали в Технополис  Peace Ох...то 5-6 години да изкара без надраскване ще е екстра.
Ще мисля още  Rolling Eyes

# 281
elfi4ka а погледнала ли си новите покрития от керамика... тигани не мисля че се драскат

аз нямам но майка ми има и според мен е супер въпреки всичко тя има новите модели тефал и са

доста добри за разлика от моито които си купих на скоро и сега съжалявам но като съм чавръста  така става

ето ти линк за тях
http://www.delimano.bg/tigani/?csu=general&cex=147949&me … D0%B0%D0%BD%D0%B8

# 282
Гери тази е нашата гимнастика  http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.1484

# 283
jenajena, Гери, Елфи и Адашкчето - завиждам ви, хич неблагородно. Аз съм музикален инвалид  Confused
Малката 6 часа седя будна, е с дрямките може да са и 5. Дано тази вечер си направи паузата и не се събуди за едното хранене  Praynig Иначе днес след карт бланша - искаше си яденето горе-долу на часа  Mr. Green Доволна съм Simple Smile

# 284
Бреее, вие доста теми сте подхванали.
Жени, и ние сме готови с пишлето. Обаче сега прочетох, че го мажеш с крем. Аз не знаех, че сраства отново. От тук нататък пак ли всяка вечер да го заголвам и да мажа или през вечер ли, как да действам сега? Аз питам, защото моята докторка е против това и ми каза да не пипам нищо....... Както виждате, не съм я слушала и всичко е 6, наистина за няколко седмици става супер лесно и бързо.
Деси_шиша, Мария, какво става ако е висок болирубина и се бие хепатитната ваксина? Питам аз, че на нас ни я биха вече, но той тогава беше дооооста жълт и очите и главата. Ама никой не ме пита мене, боднаха го. Нямало е нищо след това. Та така де, след това прочетох, че не се слагала ваксината, ако е с жълтеница. Макар, че вече съм пред свършен факт, да питам аз какво става.
И ние имаме имаме като гимнастиката на Нелили, но за сега не е мега впечатлен, или май аз я слагам когато вече е нервен и не му е до игра. Ще го пробвам като е на кеф.

Сега се оттеглям от фронта, 4е днес с този дъжд ми е едно сънено......
Лека!

Общи условия

Активация на акаунт