Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 985
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Съгласна съм с ljufis за кенгурото,но единствено и само ако е приоритетно и наистина се ползва много активно/и пак не бих дала чак толкова/.
Ако е само за "понякога" и за кратко...няма никакъв смисъл от толкова скъпа инвестиция .И тези от 15-20 лв вършат работа  Wink Идеално се чувстваха децата ми вътре,гък не са казвали и се гушеха толкова сладко.,ори и да ми тежеше малко на раменете.Но няма да умра за 1-2 часа инцидентно  Laughing

# 466
И последно - преди време се обсъждаше даването на витамин Д. Аз давам, по съвет на педито (леле как звучи Simple Smile). А ето тази тема ме накара да си запиша въпрос за следващото ми посещение при нея за допълнителен прием на калци, магнезий и витамин Д и от самата мен (като кърмачка):

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0

# 467
Аз имам и Слинг и кенгуру и 2та са ми супер удобни, но немога да ги ползвам Sad  Давид доста натежа и ми се свлича надоло в слинга под гърдите  Grinning ..или може би трябва да намеря нов начин за вързване подходящ за деца около и над 5кг. А кенгуруто немога да ползвам защото главичката и крачетата са му на слънце а тук (в израел) е ужасно слънчево винаги . опасно е за 1месечно бебе.

а за килограмите да се включа с малко закъснение  Sunglasses  аз се върнах в предишната си форма и килограми точно за 4 дни. и се чудя защо не е така с всички..при положение,че докато кърмиш всички калории отиват в кърмата и не само,че не се напълнява ами се и отслабва.. но вероятно има много други фактори които влиаят .

честито на всички мами на които пропуснах да кажа! аз не съм много активна,, но хвърлям по 1 око от време на време Simple Smile  

има ли някой който е открил начин за справяне с коликите?  newsm78  

# 468
Здравейте! Ние останахме няколко дена сами с баткото, и в къщи беше малък ужас, но оцеляхме! newsm10
Tedy, страхотна фотосесия и страхотен фотомодел! Mr. Green Пу-пу!
Джиджонка, дано всичко вече е зад гърба ви! И бебчо да наддава много килограмчета!
За кенгуруто и слинга - ами ние вече сме към 5.5 кг и ми тежи доста, та затова май няма да го ползвам. Пък и при мен вече има кой да помага за час-два през деня - та като се налага да изляза някъде и не мога с малката, ще я оставям вкъщи.
За ортопеда - другата седмица сме на консултация, и ще питам.Макар че няма ли да е късно вече? newsm78

# 469
Привет

Гери С,може ли рецептата за този истанбулски пирог ?
Може и на ЛС.

# 470
Привет и от нас Wink Ние днес определено скитахме целия ден... Излязохме на разходка около 10 и се върнахме едва към 19 часа... Разхождахме се, пихме кафенце и т.н. Имахме среща с мамата и бебчето, с които бяхме в една стая в родилното Simple Smile Видяхме се след месец и половина и ни беше много интересно да преценим колко са пораснали малките...

Някой беше ме питал какво АМ ползвам. Ами първо бях на Аптамил, но сега минах на Фризолак, много добре му се отразява на младежа.

Жужи, аз преди нямах проблем с Аптамила, обаче започнахме и ние да имаме големи напъни, много се мъчеше и реших да сменя с Фризолака, за сега нямам проблеми с него... Аптамила е доста по мазен и тежък от фризолака (той един по лек ми се вижда и редичък), пробвай да слагаш малко повече вода и не толкова пълни лъжици суха субстанция... аз слагам малко над 120 мл водичка и четири лъжици сухо, но гледам да не са толкова пълни..

Гери С.  аз бях попитала... Ние до сега ползваме Фризолак, но от една седмица Елито хапва по малко АМ след като се накърмим... Имаме малко проблем с акането и ползвахме лактулоза, но нещо не ми се нрави да ползваме разхлабително, за да се изака... Педиатърката каза да сменим Фризолака с Фризовом... Попитах може ли с Аптамил, каза да и аз сега се чудя кое да ползваме... Знам, че Фризовома е за бебета, които повръщат част от храната... Но пък прочетох и това:
"Фризовома помага за запека и за рефлукса. Давах го и на двамата до към 5,6 месец. Смесвах го в различни пропорции, но най-много 1:1 с Фризолак. Като постепенно го намалих и махнах - 2л.Фризолак+2л.Фризовом, после 3л. Фризолак+2 Фризовом и накрая 4:1."
И вече се чудя какво да правя... Дали да опитаме с Аптамил или Фризовом...  newsm78 Thinking Blush

# 471
  • София
Здравейте майчета! Laughing
Днес не ми е много усмихнато, но надявам се до довечера да ми се подобри настроението! Sad
Малкото зайче приплаква цяла нощ- имаше много силни колики и предполагам, че са от една руска салата, която си позволих вчера! #Cussing outЧувствам се много виновна! Вече ще внимавам какво ям, че с тази лакомия ще затрия детето! Twisted Evil
 На сутринта ставам и какво да видя: Криско омърлушен, гърло го боли, целият в авти, с обрив по дланите и ингвиналните гънки! Акъла си изкарах да не е шарка някаква! Веднага се обадих на доки и извиках ''отряда за спешно реагиране''( разбирай баща ми) да го заведе за преглед! Доки е категорична, че е просто обрив от накаква мръсотия. Каза да го мажем с фенистил и да давам дактарин за гърлото, ама то моето човече едва го карам да гълта тази гадост! ooooh!
Викито пък утре заминава с баба си в провинцията за 1 седмица, та сега се налага да гладя и багажи да събирам!
 А аз съм  #Crazy и ми иде да легна и да не ставам поне 2 дни!
Сега по темите:
ljufis : Хубав цитат! Peace А за кенгуруто съм съгласна с Елфи- ако е за кратко може и по-евтино, каквото имам аз и съм отгледала момчетата с такова!
Теди: Много сте сладки на всички снимки с адашчето- а ти си още толкова млада и хубава, че направо ти завиждам! Hug

Танпахо: Не се обиждай  на момичетата и наистина никой не те гони.Просто пиши кратки изречения, главни букви, слагай ги на нов ред и подчертавай името, към което се обръщаш.Така ще бъде по-лесно някой да отговори на питанията ти! Успех! Peace Hug

# 472
Е обещавам , да се старая с писането:)
А за кегурото ние имам , на BabyBJorn  и мисля че са доста добри ,но аз само 1 път ,съм го ползвала
И незнам ама,много ме болеше кръста после...

А аз съм по принцип привърженик , на ОНЛАЙН пазаруването , и защо не погледнете в ебай...
ако някой нещо иска и няма ,регистрация ,мога да бъда полезна , с каквото мога ,дори и с купуване..
и поръчване от  моята карта

И там са доста евтини, има по 1-2 паунда говоря за Англииския , и не само кенгура, а доста неща.

# 473
Добро утро или ден, там каквото е, вече тотално изгубих ориентация  ooooh!
Тая мойта Виктория и тя като Венци обяви кърмаческа стачка та скоро и аз ще и разписвам пътния лист  Twisted Evil Тамън се научи диването да суче и сега какво и стана не знам. Стисне тая уста и 100 мл. и ги тикам със зор по 1 час.  ooooh! Сложа ли я на цица сукне 5 мин. макс да залъже глада и пуска, хич никой да не ми говори че за 5 минути това бебе може да изсмуче 110-120 мл, абсурд просто. Досега карах без ам, вчера пратих мъжа ми да купи една кутия Аптамил. Тя обикновено решава да суче точно когато аз нямам кърма и не мога и да изцедя. Аман вече, то от едното ядене идва време за другото. Преди това стерилизации, миене, писнаа ми просто !  ooooh!

# 474
  • Добрич
Здравейте и от мен!
От вчера насам имам доста странен за мен проблем. Става въпрос за разреза от секциото.
След вчерашната разходка, вечерта усетих разреза да ме понаболява откъм левия край. Върху самия разрез се беше доста подуло и усетих, че се е образувало нещо като сакче, пълно с течност. Около него пък кожата се беше доста зачервила. Понеже беше късно, ми беше неудобно да звъня на докторката, която ми направи секциото. Днес сутринта, след душ въпросното сакче се е спукало и от него е изтекло доста секрет с розов цвят. Мисля, че не е гной, но може и да бъркам, а розовия цвят си е от кръв със сигурност.
Помислих, че е възпаление някакво, но не чувствам никакъв дискомфорт, нямам темп. и т.н.
По-късно следобяда продължи да сълзи мястото (около 1 см) и от него излезе нещо като черно топченце (!?!).
Някой имал ли е подобен проблем? Чета из нета, че някои получават един вид нетърпимост към конците и тялото започва да изхвърля възелчета (!?!?!?!)
Още немога да се свържа с докторката си. Аз съм от Добрич, тя е във Варна, та да видя как ще се замъкна до там с малкото човече...  ooooh!

# 475
Добро утро и от Източния бряг !  Laughing
Първо - да похваля Фифо - заспа в 10 и се събуди в 5. Ако продължи така -  newsm68

Люфис - Къщата на духовете е уникална книга и още по-уникален филм (рядко срещан феномен) , обожавам Мерил Стрийп  Heart Eyes Обаче, моля те - тези цитати за кърменето ще ме разплачат - аз какво да направя като кърма не ми дойде. Яде детето АМ и това е.  Cry С това отговарям и на Рая, която се чуди защо не всички отслабват след раждане при положение, че се отслабва при кърмене.  Cry Всички знаем за ползите от кърменето, но уви, някои нямаме избор.

Марлей - аз на твое място бих отишла ВЕДНАГА НА ЛЕКАР , ако трябва в спешен кабинет! Дано не е нищо сериозно!  Praynig

Tanpaxo, я виж как като внимаваш с пунктуацията и всичко ти се разбира.  Peace Дет вика и Хера, и на нас не винаги ни се отговаря, но не пречи  Crazy

Марте, милия Криско ! Дано бързооооо да му мине!  Praynig

Nellily, аз по груповите изпълнения не си падам и за това ме няма във Фейса, в групата  Mr. Green Всъщност, нещо пропуснах тази група и не знам как да я открия ....  Embarassed

А пък на мен май ми дойде гадния цикъл  вече #Cussing out #Cussing out #Cussing out Когато не се кърми, кога би трябвало да дойде?  Мразяяяяя гоооо !!!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 476
Здравейте и от мен!
От вчера насам имам доста странен за мен проблем. Става въпрос за разреза от секциото.
След вчерашната разходка, вечерта усетих разреза да ме понаболява откъм левия край. Върху самия разрез се беше доста подуло и усетих, че се е образувало нещо като сакче, пълно с течност. Около него пък кожата се беше доста зачервила. Понеже беше късно, ми беше неудобно да звъня на докторката, която ми направи секциото. Днес сутринта, след душ въпросното сакче се е спукало и от него е изтекло доста секрет с розов цвят. Мисля, че не е гной, но може и да бъркам, а розовия цвят си е от кръв със сигурност.
Помислих, че е възпаление някакво, но не чувствам никакъв дискомфорт, нямам темп. и т.н.
По-късно следобяда продължи да сълзи мястото (около 1 см) и от него излезе нещо като черно топченце (!?!).
Някой имал ли е подобен проблем? Чета из нета, че някои получават един вид нетърпимост към конците и тялото започва да изхвърля възелчета (!?!?!?!)
Още немога да се свържа с докторката си. Аз съм от Добрич, тя е във Варна, та да видя как ще се замъкна до там с малкото човече...  ooooh!

защо не отидеш да те прегледа някой лекар,било то и в Добрич?

# 477
  • София
Криско май е по-добре, поне намаля гърлобола, ама обривите си ги има! Twisted Evil
marley: Според мен отивай при първия възможен доктор в твоя град, пък...ако се наложи и до Варна ще отскочиш! Peace
Танпахо: Благодарим за отзивчивостта! Peace
Рая: Отслабва се при кърмене, ама ако не се тъпчеш като за последно! #Cussing out Аз, и с 2-те момчета отслабнах при кърменето, но първо- бях качила 10-11 кг.( а сега 14-15 кг.) и второ: НЕ СЕ ТЪПЧЕХ!  Сега, не знам какво ми става, но не мога да се овладея и пак добре, че не качвам кг., а само си задържам с още 5 отгоре! Все отлагам за утре ограниченията, а ето че Маги си е почти на 2 месеца, а килограмите си стоят! ooooh!
Хоупче: Аз вече веднъж се заблудих, че ми е дошло, но прокапа малко за 2-3 дни и спря! От днес имам изразено, необилно кръвенисто течение и болка в левия яйчник, та може и сега да ми е дошло от напрежението покрай децата! Иде ми да  #2gunfire, ама не се сещам по кого! Mr. Green

# 478
Момичета, много съм зле - дадох вместо 5 капки Био Гая, 5 капки Вигантол! Възможно ли е нещо да й стане на бебешонка?! Да предозира?!

# 479
  • Варна
polita, спокойно, от веднъж едва ли може да стане нещо.

Относно кърменето и отслабването - да, на теория се горят калории, но на практика хормоните са разбъркани което при някои може да доведе дори до напълняване. При мен определено сякаш помага за отслабването, но пък последните 5 кг отпреди бременността май ще видя голям зор да ги смъкна Sad.

Общи условия

Активация на акаунт