,

, всичко ще е наред, аз моята на теракота я изпуснах с главата на долу, щото да не изтърва чинията
, ама майчински инстинкт съм имала няма що, за една манджа, да уморя детето
, Иви ми показа нагледно и компресия и цедене, а аз се чудех, защо нищо не мога да изкарам
- за под душа варианта.
.
.
.
. Тошко вчера стачкува, чак не си траех накрая гърдите, но от 6 до 10 яде 5 пъти
, чак ме просмука
.
ти да не си ме оставила сама да си плащам членския внос
.
. Малкия Дани се оказа с доста тежък рефлукс. Видях, че в началото на темата доста сте обсъждали повръщането. То нашето не бе повръщане, не бяха гърчове, мятане и опъване като струна, денонощни ревове
. А в първите 2-3 седмици беше супер спокойно бебе. Какво се случи изведнъж не можах да разбера. Всички ме успокояваха, че бебетата така си повръщали, но на мен не ми се стори много нормално и се обадих на педиатърката. Викна ни на контролно теглене и се оказа, че за 20 дни не е наддал нито грам. Каза да го държа 10мин на гърдата, като следя да суче активно и после 50 мл Фризовом и чудо повръщането спря веднага. Да ама не, след третото хранане всичко започна отначало. След седмица пак при педи, беше качил 300гр, но тъй като повръщането не беше спряло каза да следим количествата храна които яде, само по 30мл кърма и 20-30мл Фризовом, и така през час, час и половина. И започна голям ад. Лудо висене с помпата, а то не излиза почти нищо, ама още от родилния дом не мога да се справя с нея, а уж хубава. Ако не съм с помпата само ядем и ревем. То на нашия лакомник тези 50-60мл са му доникъде. Смених сума ти биберони докато намеря с малка дупка, а всичките все размер s, ама текат ли текат. То горкото като си изяде дажбата за 3мин си мисли, че още е гладно и рев, после гърчове от киселините и пак рев и докато се успокоим дошло време за следващото ядене и всичко отначало. Спеше само по 10-15мин. Забравихме за съществуването на кошарата и количката с коша за новородено. Само в шезлонга, в кошчето за кола и на ръце. Никакво лежане. Нощем само върху мен, свикнах да спя така и да не помръдвам, но то едно спане и умората си каза думата, една нощ ММ ме събуди, малчо с килната на една страна глава на косъм да падне от ръцете ми, оттогава много ме е страх. И явно всички тези мъки не му стигаха, та за капак гледам една сутрин обривче по ръцете и краката. Помислих че може да е от топлото, но слетобед вече обрива беше станал на плюски и с подпухнали длани и стъпала
. Та хайде пак при педи, каза че го е полазило нещо, би му нещо противоалергично и каза ако не спадне оттока до 2 часа, на другия ден пак при нея, че се съмнявала че може и да е с нисък белтък, понеже и се струвал малко бледичък и да ходим да му вземат кръв, че ако не усвоявал добре белтъците да включваме още едно адаптирано мляко с разградени белтъци. И така по случай месечинката бяхме в лабораторията да му вземат кръв на малкото юначе. Държа се геройски, та нали вече беше пораснал на 1 месец и цели 3300гр. Оказа се, че белтъка е само малко под нормата и да продължаваме със старата схема на ядене. И така след седмица беше качил още 200гр и почна да се поуспокоява и започнахме по малко да увеличаваме количеството храна, от което стигнахме и до хранене през 2 часа. Само дето от всички тези нерви на мама и намаля драстично кърмата, а и той отказваше да суче. Преди 4 дни обаче пак го пробвах и засука, и така през 2 часа и гърдите отново се напълниха. Суче по 10-20мин, сам се отказва, после 60мл Фризовом и храненията станаха на 3 часа. Повръща само по веднъж на ден и то само когато е ял неспокойно и е нагълтал много въздух. Спи през деня, спи през нощта, даже вече и в кошарата изкарва по няколко часа и пак започна да се усмихва. Почна да издържа по 30-40мин буден без да реве, даже вече казва "ауу", само дето трябва някой да му говори насреща през цялото време, не минава номера да те слуша, без да те вижда. Благодарение на непрекъснатото гушкане преживя геройски всички болки и гърчове. Както педи каза ще се възпитаваме по-късно, сега е важно да усеща,че не е сам. Хиляди благодарности на тази жена
, оказа се доста отзивчива и оправда всички похвали които бях чула за нея.
. По късно ще се включа и по другите теми и ще пробвам да кача и снимки, видях че доста добре сте обяснили как става.
Двете Ели-та са страхотни 

Този начин на хранене осен всичко друго изключва възможността да кърмя навън
До кога продължава това връщане на стомашен сок/ ако това е причината де/ - не е ли до към 2-я? Защото ако продължава по същия начин мисля да се откажа от кърменето, то си е мъчение и за двете ни
След половин час се сети, че още е гладна, но млекоцентралата затвори. Рева, рева, но аз тъпо и упорито не й дадох цица. Е, смилихме се над нея, не я къпахме в корито, да губим време, а на чешмата. Накрая като я обличах седеше една мълчалива. Шегувахме се с ММ, че ни се сърди 

) и ето ги- пораснаха. 
Препоръчани теми