Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 894
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
Добро утро и от мен,втасах я тая сутрин по рано,ама щото по рано ядохме,и сега  е ред мама да закуси,че е озверяла вече.
Майчета имам едно притеснение,ние сме почти на 40 дена вече,малката започна да си държи главичката изправена,да си я върти сама когато я сложа в креватчето,но забелязвам че иска да стои обърната наляво,ако аз я сложа да спинка обърната надясната страна,извърта си главата и спи наляво.Когато я извъртя защото трябва да я кърмя,стои,но пусне ли гърдата,цак и пак наляво.Страхувам се да не си изкриви вратлето,или нещо и предизвиква дискомфорт ако е обърната надясно?  newsm78
Шени и ние сме като теб,сами,даже от днес и брат ми почна работа и сме съвсем сами с малката и котките.Оценявам това,че ММ ми помага кат си дойде,сготви,събере прането,или гледа детето,ама и него неискам да мъча,че цял ден е бил на работа.
За кенгуру и аз чакам оферти?
Вие возили ли сте се сами с бебето в колата?

# 421
  • гр. София
По въпроса с кенгурото - ние като ходихме на ортопед ( в Горна Баня) той ни каза, че кенгурото е препоръчително. Ние взехме на Baby Bjorn ( уж били едни от най-добрите) и мисля в близките дни да го тествам.
Иначе да се похваля - днес спахме до 5 сутринта, което си е супер за мен. Дано така да остане Simple Smile

# 422
Добро утро,  Hug,

Ние вчера малко объркахме графика и веднага ни се отрази... но нищо... днес се надявам се се оправим.
В момента Едито е в шезлонга до мене аз съм с кафенце и кексче пред компа... хили ми се тука, радва се, направо ще го изям мъника. Днес така ми се мързелува, но навън е много слънчево и ще гледам да изкарам детето на въздух.

Кенгурото моето е на Чико http://mal4o.com/product_info.php/products_id/557

Шени само двамцата ли ще ходите на Велинград или с малката?

Някой беше ме питал какво АМ ползвам. Ами първо бях на Аптамил, но сега минах на Фризолак, много добре му се отразява на младежа.

Даная, наш Еди предпочита на дясно пък да лежи, сложа го наляво, върти се, сучи все да е на дясно... а най - накрая все го намирам по гръбче, ръцете нагоре и краката като жабче..  Grinning

# 423

Шени само двамцата ли ще ходите на Велинград или с малката?

Къде без нея, тя първа се наглася в колата Mr. Green Но поне няма да готвя, да чистя, да пера и ще си открадна някой друг масаж и терапия Heart Eyes

# 424
Десинце първото падане е най-страшно  Hug, всичко ще е наред, аз моята на теракота я изпуснах с главата на долу, щото да не изтърва чинията  ooooh!, ама майчински инстинкт съм имала няма що, за една манджа, да уморя детето  Rolling Eyes.
за гърдата:
-влизаш под душа с макс вряла вода и пробваш да цедиш твърдото
- но за мен бебето ще се справи най-добре- слагаш да цока и правиш компресия на гърдата, там където е твърдото.
Ти можеш ли да се цедиш на ръка, защото аз мислех, че мога, ама не  newsm78, Иви ми показа нагледно и компресия и цедене, а аз се чудех, защо нищо не мога да изкарам  #Cussing out- за под душа варианта.
Шени приятна почивка, наслаждавай се на момента, като пораснат е тормоз за родителите  Whistling.
кенгуро имам измислено и дълго ползвано от каката, но тя на година беше 8200, а Гюлето не съм го водила още на ортопед  Peace.
Танпахо все по-трудно ми става, да ти чета постовете, нищо лично, но взеха да ги прескачам  Hug.
Нелка е защо мъчиш детето с това шише зорлем, нали знаеш, че бързо привикват към лесното. Като огладнее много, ще се нахрани  Peace. Тошко вчера стачкува, чак не си траех накрая гърдите, но от 6 до 10 яде 5 пъти  ooooh!, чак ме просмука  Joy.
Луси аз членувам и в двата клуба "Некадърни кърмачки" и "Черногледство на годината"  Joy hahaha Joy ти да не си ме оставила сама да си плащам членския внос  Laughing.
Ох вече докораха Лунапарка и пускам ембаргото на разходките с Цвети, то майчинството ми отива само в Морската градина  Joy hahaha Joy.

# 425
Здравейте момичета! Не съм се появявала тук вече има няма месец, ама го изкарахме доста кошмарно #Crazy . Малкия Дани се оказа с доста тежък рефлукс. Видях, че в началото на темата доста сте обсъждали повръщането. То нашето не бе повръщане, не бяха гърчове, мятане и опъване като струна, денонощни ревове  newsm45 . А в първите 2-3 седмици беше супер спокойно бебе. Какво се случи изведнъж не можах да разбера. Всички ме успокояваха, че бебетата така си повръщали, но на мен не ми се стори много нормално и се обадих на педиатърката. Викна ни на контролно теглене и се оказа, че за 20 дни не е наддал нито грам. Каза да го държа 10мин на гърдата, като следя да суче активно и после 50 мл Фризовом и чудо повръщането спря веднага. Да ама не, след третото хранане всичко започна отначало. След седмица пак при педи, беше качил 300гр, но тъй като повръщането не беше спряло каза да следим количествата храна които яде, само по 30мл кърма и 20-30мл Фризовом, и така през час, час и половина. И започна голям ад. Лудо висене с помпата, а то не излиза почти нищо, ама още от родилния дом не мога да се справя с нея, а уж хубава. Ако не съм с помпата само ядем и ревем. То на нашия лакомник тези 50-60мл са му доникъде. Смених сума ти биберони докато намеря с малка дупка, а всичките все размер s, ама текат ли текат. То горкото като си изяде дажбата за 3мин си мисли, че още е гладно и рев, после гърчове от киселините и пак рев и докато се успокоим дошло време за следващото ядене и всичко отначало. Спеше само по 10-15мин. Забравихме за съществуването на кошарата и количката с коша за новородено. Само в шезлонга, в кошчето за кола и на ръце. Никакво лежане. Нощем само върху мен, свикнах да спя така и да не помръдвам, но то едно спане и умората си каза думата, една нощ ММ ме събуди, малчо с килната на една страна глава на косъм да падне от ръцете ми, оттогава много ме е страх. И явно всички тези мъки не му стигаха, та за капак гледам една сутрин обривче по ръцете и краката. Помислих че може да е от топлото, но слетобед вече обрива беше станал на плюски и с подпухнали длани и стъпала  #Crazy . Та хайде пак при педи, каза че го е полазило нещо, би му нещо противоалергично и каза ако не спадне оттока до 2 часа, на другия ден пак при нея, че се съмнявала че може и да е с нисък белтък, понеже и се струвал малко бледичък и да ходим да му вземат кръв, че ако не усвоявал добре белтъците да включваме още едно адаптирано мляко с разградени белтъци. И така по случай месечинката бяхме в лабораторията да му вземат кръв на малкото юначе. Държа се геройски, та нали вече беше пораснал на 1 месец и цели 3300гр. Оказа се, че белтъка е само  малко под нормата и да продължаваме със старата схема на ядене. И така след седмица беше качил още 200гр и почна да се поуспокоява и започнахме по малко да увеличаваме количеството храна, от което стигнахме и до хранене през 2 часа. Само дето от всички тези нерви на мама и намаля драстично кърмата, а и той отказваше да суче. Преди 4 дни обаче пак го пробвах и засука, и така през 2 часа и гърдите отново се напълниха. Суче по 10-20мин, сам се отказва, после 60мл Фризовом и храненията станаха на 3 часа. Повръща само по веднъж на ден и то само когато е ял неспокойно и е нагълтал много въздух. Спи през деня, спи през нощта, даже вече и в кошарата изкарва по няколко часа и пак започна да се усмихва. Почна да издържа по 30-40мин буден без да реве, даже вече казва "ауу", само дето трябва някой да му говори насреща през цялото време, не минава номера да те слуша, без да те вижда. Благодарение на непрекъснатото гушкане преживя геройски всички болки и гърчове. Както педи каза ще се възпитаваме по-късно, сега е важно да усеща,че не е сам. Хиляди благодарности на тази жена   bouquet , оказа се доста отзивчива и оправда всички похвали които бях чула за нея.
Надявам се да не съм ви досадила с дългия си разказ, но ми беше голяма мъка  Hug . По късно ще се включа и по другите теми и ще пробвам да кача и снимки, видях че доста добре сте обяснили как става.

# 426
Добър ден и от нас!
Много хубави бебчета видях  Heart Eyes Двете Ели-та са страхотни  Heart Eyes
За кенгуруто и нас в ортопедията в Горна баня ни казаха, че е добре да се носи, аз веднъж пробвах тука наблизо, в началото беше добре, но после натежаааа жестоко, а като се прибрах целия ми потник беше мокър, изпотен под коланите  Crazy
Кошче за кола си ползвам / в колата разбира се задължително/, но много често и на рамата на количката  Peace
Даная, аз си я возя малката сама с колата. Веднъж имах проблем, защото беше зверски гладна по пътя за вкъщи и й беше топло, та се съдра от рев / и аз с нея - рева и карам/, но иначе нямам проблеми  Peace
И аз имам твърда част на едната гърда, но е по средата и не може да се махне, няма как компресия да се направи, нито нищо  Crazy
djidjonka, дано всичко лошо е вече зад вас и само хубави неща занапред   bouquet

# 427
 Здрасти
Минавам да се разпиша, че  до сега нямах нет, но това се промени вече  bowuu

Каква е тая хомеопатоя за успокоение, която се разнася така апокрифно? Искам и аз да знам Rolling Eyes

Шени, приятна почивка, ние като бяхме всички много се радваха на бебето, навсякъде беше най-малкия им гост и все ни се чудиха как сме тръгнали с него... Само ако знаеха, че вече сме прекосили половината свят с него  Crazy  Laughing

# 428

Здравей, тъй като Иви е претоварена, ще се включа с помощ по твоето питане. Наблюдавала ли си кога започва да се дърпа от гърдата? Още преди да е засукала или малко по- късно?
Така, както го описваш, е възможно причината да нервничи детето да е в повръщането: заедно с млякото бебето връща и стомашни сокове, които „парят” хранопровода й. Така тя започва да асоциира храненето с неприятното усещане и суче с неохота. Би могла да елиминираш тази евентуална причина, като я държиш в леко изправено положение, докато се храни- да може млякото по силата на гравитацията да си остава в стомахчето. В подобни случаи с неспокойни бебета други майки откриват, че кърменето протича по- успешно, ако се разхождат из стаята бавно и ритмично с бебето на гърда. Равномерното полюшване и близостта на мама успокояват бебето, особено ако са съчетани с контакт кожа до кожа ( мама и бебе голички). Мислиш ли, че това може да помогне при вас?
Това, че Тияна суче често, не бива да те притеснява. Тя е наддала чудесно в рамките на първия месец! Редуването на гърдите е добра тактика, за да осигуриш на бебка и предно, и задно мляко. Възможно е да суче начесто по разнообразни причини, не само защото е гладна, а и защото иска да те усеща наблизо. Може би гушкане ( носене в слинг) би могло да помогне, а през нощта- да спи на корема на мама или тати 
Разбирам, че тази постоянна обвързаност с бебето те обърква. Наистина, има такива бебета ( и моята дъщеря включително  ) които изискват мама да е на разположение не 24, а 30 часа в денонощието. В часовете, когато се чувстваш уморена, мисли как някога твоята малка принцеса след време ще бъде голяма самостоятелна жена, вероятно далеч от теб и тогава на теб ще ти се иска да я гушнеш, но няма да имаш тази възможност. Възползвай се сега от прекрасното чувство да я имаш само за себе си! Ти си нейният свят!

Бумеранг, благодаря за отговора   bouquet
Може би аз не съм се изразила правилно - притеснява ме не толкова, че суче често, а че самото хранене е мъка за нея, трябва да я успокоявам преди, по време на и след хранене, така и си остава гладна  Confused Държа я полу-изправена когато я храня точно с тази цел, но пък тогава се дави много и отново започва рев ooooh!  Този начин на хранене осен всичко друго изключва възможността да кърмя навън  Tired До кога продължава това връщане на стомашен сок/ ако това е причината де/ - не е ли до към 2-я? Защото ако продължава по същия начин мисля да се откажа от кърменето, то си е мъчение и за двете ни  ooooh!

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 13:55 от *polita*

# 429
  • До морето :)
Елис, исках да я видя колко ще изяде. Изяде около 100мл. и пак я домързя.   ooooh! След половин час се сети, че още е гладна, но млекоцентралата затвори. Рева, рева, но аз тъпо и упорито не й дадох цица. Е, смилихме се над нея, не я къпахме в корито, да губим време, а на чешмата. Накрая като я обличах седеше една мълчалива. Шегувахме се с ММ, че ни се сърди  Laughing
Иначе снощи от 23ч. чаааааааак в 5:15 се събуди и то защото се напъваше да пръцка. Иначе не знам до кога щеше да откара. Днес явно е добрия близнак наред или орисниците й са тука (правим 40 днес) Цял ден спи  Mr. Green
За завъртането на главичката - Елито от 2-рата седмица не иска да спи на една страна, избутва какво й слагам за опора и ляга по гръб, но сама си върти главичката. Като й омалее и я върти на другата страна. Идеята ми е, дали не може да слагаш бебчо на една страна да спи и да го подпираш с нещо по-стабилно, така че да не може да легне по гръб  Grinning
И на мен няма кой да ми помага, даже ММ не може  Confused Двете баби работят, като едната е в Гърция, а другата в Приморско. На дядовците не може да се разчита. ММ става всеки ден в 5:30 и се прибира в 21ч. Яде, къпим малката и ляга. Събота и неделя поне на едната работане ходи, ама единия ден го оставям да си почине, че и той не знае на кой свят се намира. Поне напоследък не готвя, сега съм пъхнала във фурната едно "Сочно пиле".  Mr. Green
Джиджонка, дано всичко лоша вече да е зад гърба ви. Радвам се, че се е оправило малкото човече  Hug

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 14:28 от nelka_bg

# 430
Ето и няколко снимки от нас:
http://prikachi.com/images/313/3529313l.jpg в кошарата, където с удоволствие прекарвахме дните си след изписването
http://prikachi.com/images/318/3529318H.jpg в кошчето на количката, другото ни любимо място за сън
http://prikachi.com/images/327/3529327y.jpg малкия динозавър
http://prikachi.com/images/328/3529328L.jpg Дани на 1 месец
http://prikachi.com/images/329/3529329D.jpg рошльо след баня
http://prikachi.com/images/330/3529330T.jpg нашият нов дом - шезлонга
http://prikachi.com/images/331/3529331h.jpg на разходка и кошчето за кола ни допадна
http://prikachi.com/images/360/3529360X.jpg любимото ни място за сън
http://prikachi.com/images/362/3529362l.jpg на 40 дни с кака и батко(братовчедите ни, които вече са толкова големи, на цели 2 и 5 години)
http://prikachi.com/images/363/3529363T.jpg милата ни ляля, като я набараме също я ползваме за легло
http://prikachi.com/images/361/3529361A.jpg кокорчо в добро настроение, чуди се нещо на татко си
Аз като невидяла, ама дано се получи и най после да си покажа и моето гардже. А сега отивам да си оправям косата докато не се е събудил звяра, че времето за манджа наближава.

# 431
  • До морето :)
Джиджонка страхотен е малкия. Пу-пу, да не му е уруки   bouquet Hug

# 432
  • София
djidjonka, оттук нататък само да наддава и да стане едно сладко пухче!  Hug

# 433
И двата ми проблема се разрешиха  Wink
Нищо му няма на Павел след падането, дори охлузеното на главата е изчезнало. Игрив е и не повръща повече от обикновено.
А за бучките в гърдата - след упорите компреси и горещи душове, както и чести изцеждания всичко мина благополучно. Сега ще съм по-внимателна с цеденето, въпреки че е адски досадно. Просто ням ада изцеждам докрай както до сега, а толкова колкото да ме отпусне. До сега цедях всичко защото замразявах кърма, но вече ми писна.
Благодаря на всички за съветите и загрижеността  Hug Hug Hug

# 434
  • София
Здравейте майчета на майчета! Laughing Laughing
Днес временцето се пооправи и ние пак кръстосваме улиците! Peace
Нелили:Избираш си един малчуган и го пращам още от сега в Бистрица ( ако не се лъжа) да свикват заедно децата! Joy
Елфи: Завиждам ти за тигана- много ми хареса!:mrgreen:
djidjonka : Много сладко момченце и страхотно облечено! Peace
Десинце:Не се тревожи за падането- щом до сега е добре- вероятно нищо му няма.Бебетата наистина са гумени- моите също са падали ( например от преобувалника в легена с мръсни дрехи! ooooh!) и ето ги- пораснаха. Peace
За кенгурото: Много съм ги носила и двамата от едномесечни,та до като мога(около 10 кг.) Сега, Магито още не съм я пробвала, но не се е налагало!Скоро мисля да го направя.

Общи условия

Активация на акаунт