Отговори
# 195

Ани, кефиш ме откъде намираш време филми да гледаш newsm78

Цвети, аз особено днес ще умра от скука. Сега както нямаме вода и нищо не мога да правя. А Никола днес само спи. Сутринта като се събуди, малко побудува докато излезем. После в количката само гледа и не спа. И малко преди да се приберем към 12 заспа. Докато гледах филма се събуди. Накърмих го докато гледам. Междувременно и батко му си легна. И сега и двамата спят, а аз така по обед не мога да спя. Малко работа си бях взела за у нас, но нещо вече губя интерес и май ще се откажа вече.
ООО Ивко се събуди.... поне ще си имам компания.  Laughing

# 196
Здравейте мами!
Вися си аз на балкончето от известно време и се опитвам да ви доизчета, чак сега успях.  Laughing И не заради детенце, да чукна дърво, то е спокойно, ама все има нещо да се прави, някъде да се ходи...
Ей и днес ходих аз на лекар, че не сме избили гадинките отпреди да родя и трябва да се пие пак антибиотик - ей няма мира! Докторката погледна и матката и каза, че има още да се чисти, но явно нещо не й хареса, щото ми изписа 3 инжекции окситоцин (който го няма никъде по складовете  Tired ) Иначе аз съм на преглед около 40 ден.
Аз не знам дали имаме колики или не - има някои дни, в които е малко по-неспокойна, мрънка и иска по-често да суче, кърмим се навсякъде - замятам едно памучно одеалце и който ще да цъка, да се кръсти, не ме интересува  Mr. Green Майче,  Heart Eyes   bouquet
Иначе нощем след банята към 9:30 - 10:00 заспива, буди се към 2 - 3 да яде и после към 6 - 7. Аз й давам да суче колкото иска - резултат огромни гърди нощем  Mr. Green Залъгалка се пробвах да й дам на няколко пъти и тя 1 - 2 пъти се залъга, но след това започна да се ядосва веднага щом го усети и отваря широко уста в опит да го изплюе. От време на време се опитвам да я залъжа с чай от копър, но и там нямам много успех. Ние й даваме Биогайа откакто сме си вкъщи, друго лекарство за колики не сме давали, от днес започнахме и Вигантола, но й давам само по една капка, не по 2, както доки изписа.
Аз също пия кафе всяка сутрин, от време на време ям шоколад, а и биричка пийвам. Общо взето, се водя по това, което Ани2 е казвала не един път, че нищо в умерени граници не вреди. Ани2,   bouquet  благодаря, че си се сетила за мен! Дано Румен да е по-добре!
Шунче, и нашата кошница седи по същия начин и аз съм сложила навито одеало в гънката. А тя се защраква върху количката директно и аз понякога, когато е по-неспокойна, поставям Сиана в нея, когато излизаме навън, вместо в самата количка, където е легнала, и забелязвам, че това че е леко присвита като че ли й действа по-добре - по дълго време стои спокойна там, иначе по-често плаче.
Погача и ние ще правим другата неделя - точно 2 дни преди 40 ден  Grinning
Уф, много дълго стана!
Честито на всички нови мами, нека бебчовците им растат много здрави и жизнерадостни!
Честити месечинки на порастналите ни бебчовци!
Много стиснати палци на малкото оставащи бременелки!

Цвети, ваксините са при педиатъра - ти не си я купуваш и не му даваш пари за нея  Peace

# 197
Chin според тези признаци сме с колики вече,даже забелязах че като почна да му сменям памперса започва да рита неспокоино и да плаче .Вие какво давате за колики.
само като му сменяш памперса, едва ли са колики  Peace

Цвети, биогайа и Колийф са на един принцип, нека свърши биогайата...

При нас пак е криза  Whistling  ooooh! цял час не мога да го успокоя

# 198
Погачата не се ли прави точно на 40я ден? В неделя преди 40я ден ли трябва да се направи? При нас се пада във вторник и мислех тогава да я правя. Но сега като ви чета и се чудя.

# 199
утре е 40тия ден на Никола, но ще я правя в събота

Ичка, Жужу123 и другите мами, които са объркали албумите, отново ще ви помоля да преместите снимките на бебчетата Ви в албума с бебета (заглавната снимка е бебе Йо на Деси), за да оставим албума "Добре дошли" за представяне... (там качваме наши снимки, за да запознаем останалите със себе си.. )
Утре ще изтрия снимките, които не са сложени на правилното място, мисля, че е хубаво да има някакъв ред за да знаем къде какво да гледаме.  Peace

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 17:25 от chin

# 200
Момичета, здравейте! Макар и рядко пишеща, влизам да се похваля. На 22 юни се роди и моя втори син - Андрей, 3150, 49 см. Раждането протече малко като на кино - в 2 часа през нощта усетих 1-та контракция, в 2.15 изохках на втората и мъжът ми се събуди, към 2.30 решихме, че може би нещата са наистина и се обадихме на майка ми да взима едно такси и да идва да стои при баткото, докато спи. Към 3.00, когато дойде майка ми, контракциите вече бяха на 5 минути. Към 3.30 успяхме да се натоварим в колата и започнаха наистина сериозните болки. В 4 паркирахме пред Шейново и аз почти пълзешком се довлякох до входа. Бързо ме прегледаха и казаха - пълно разкритие, още малко ако се бяхте забавили щяхте да родите на тротоара. В 4.40 се роди Андрейчо. Искахме таткото да присъства, както и за първото дете, но не остана време за ВИП зали и други подобни. Имам епизиотомия, но иначе съм доста по-добре от първия път, когато имах освен епизиотомията 6 външни и 12 вътрешни шева...

Вече сме си вкъщи с Андрейчо и направо не мога да повярвам - с първото ни дете преди 2 години се бяхме видяли в чудо, непрекъснато плачеше, сега Андрейчо спи, яде, гука... Дано продължат така нещата. Само с ревността на баткото ни е доста трудно, но се стараем да му обръщаме много внимание и да му даваме увереност, че го обичаме. Отделно ми се налага да работя от къщи по малко, което е затруднително, защото още съм отпаднала от раждането. Засега кърмя успешно, въпреки че и аз все се питам достатъчно ли ми е кърмата. Лошото е, че нямам никакъв апетит и се притеснявам за кърменето по-нататък.

С първия ми син бях в ситуация, която много от вас описват, много малко кърма, още по-малко успявах да изцедя, детето все плачеше от глад, болки в гърдите. Бях се изтормозила страхотно. Сега е по-добре, може би някак са разработени гърдите, а и го храня на поискване и за колкото време иска.

Още не съм извеждала Андрейчо, може би през уикенда ще започна, когато и таткото е тук.

Сексът след нормално раждане, особено ако е с много шевове, си е трудна работа. Ние преди почнахме 2 месеца след раждането и първите пъти беше толкова болезнено, че си мислех, че никога вече няма да е като преди... Е, оправиха се нещата, но си трябваше време  Sad

Поздрави сърдечни за всички нови майки и за всички месечинки! Стискам палци на всички, които още са в очакване - знам колко е изнервящо...

# 201
Sv., Честито! Да е жив и здрав малкият Андрейчо и много радост да ви носи!

Ани, няма точно установени правила кога и как се прави погачата, прави се различно по различните краища на страната - има само някои основни принципи като това да се поднася сладко (затова се казва "сладка погача"), да се прави по светло, само от жени и т.н. Можеш и точно на 40 ден да си я направиш, но за мен не е удобно, че е работен. Това, което е важно, ако спазвате църковните канони е точно на 40 ден да отидеш на църква, да ти четат пречистваща молитва и после да отидеш на гости в 3 къщи, където да те черпят сладко. Това второто също не съм сигурна колко е по каноните, но се прави за здраве.  Laughing Peace

Да прибавя - ходи се заедно с бебето!

# 202
Sv. честито! Дано намерите баланса с баткото и да е един горд батко  Hug
забелязвам, че това че е леко присвита като че ли й действа по-добре - по дълго време стои спокойна там, иначе по-често плаче.
Нищо не разбирате  Crossing Arms Притискат им се дробчетата като са присвити и затова не плачат .. ааааамаха!
Шегичка, да не се върже някой и да се вкара във филми някакви!  Hug

# 203
забелязвам, че това че е леко присвита като че ли й действа по-добре - по дълго време стои спокойна там, иначе по-често плаче.
Нищо не разбирате  Crossing Arms Притискат им се дробчетата като са присвити и затова не плачат .. ааааамаха!

Joy  Joy  Joy 

Ей, тва моето цял ден спи - ще ми го върне тъпкано нощеска май!  #Crazy

# 204
АНИ2, как е батко Румен?

ЦВЕТИ, аз пък мисля да сменя Колиеф с Инфакол newsm78

ЧИН, дано малчо се успокои!

ВОВА, аз също за 20 дни съм загубила само 8 от 24 качени и няма изгледи да смъкна, само като чета с какви темпове свалят другите мами, се вкисвам тотално...

СВ, честит Андрей, нека е здрав и много щастлив!

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 22:26 от kitikat

# 205
Кити, давала съм Инфакол, давам Колийф, давах и Био Гайа, резултат нулев при нас, в дните, които си има, просто си има, ако ще всички накуп да му дам...
Много лошо  ooooh!  плаче ми се с него, глава ме боли вече, без ръце останах, а той така се превива и пищи... надявам се както рано иго хванаха, така и рано да си отидат, че ще полудея вече.

СВ, честит да ви е Андрей.   bouquet

# 206
  • София
Василиса, честито миличка Hug Много се радвам, дано се възстановиш бързо и забравиш тежкото раждане Hug

Шунка, heberlea, Ваче,

Благодаря за поясненията за Тина Киркова. Днес си спретнах един багаж, ама то се оказаха нещо огромно Shocked Явно на два пъти ще го вкарвам, та сега се мъча да преценя кое за кога ще ми трябва. Исках само да ви попитам дали трябва да нося памперси за бебето и ако да - запечатан пакет ли?

# 207
brazilka багажа е на два пъти. За раждането нощница, чехли, т. хартия. /поне за нормално раждане това трябва/ После вече останалия багаж. Няма нужда да имаш много пари в теб. Документите ти е хубаво да ги вземе таткото като те приемат.
Памперсите - искат по един когато вземат бебето за преобуване. Иначе си стоят при теб. На тях даваш само 1 пакет мокри кърпички /затворен/
Ако се сетиш още нещо питай. Стискаме палци всичко да мине лесно и бързо  Hug

# 208
Бразилка, понеже ти си секцио, ще ти трябва и един стек с вода, от онези спортните шишета - трябва да изпиеш много. Може да си вземеш и книжка за реанимация - няма да можеш да спиш от викащи мами и бебета, поемащи първа глътка въздух.  Heart Eyes  Laughing
За после си вземи обезболяващо - Солпадеин и едни шоколадчета Комфорт, за да не те черпят с рициново масло. Аз имах памперси и при мене, щото бебето се наакваше при мене, а те ги взимаха не помня колко пъти, но ми се сториха малко за тоалет, обаче после трудне успявах да я увържа като тях.  Joy

# 209
ей днес пак едва стигнах до компютъра...докато се накърмим ви изчетох по диагонал.
има още доста работа в къщи - сега имам минутки докато Белата и татко и не се върнат та затова ще съм кратичка.

Бебко е наддал 320г за седмица - днес минахме и нещо като контролен преглед. Добре е младежа. А аз да се похваля, че откакто даваме Колифа - нощем спим - е с 1-2 кърмения. Ама даже не успявам да се разсъня, че ми е на 1 ръка разстояние.

Василиса - честито бебче!   bouquet
Cv. - Честит ти юнак! Браво на него - такова бързо раждане - не е измъчил мама!   bouquet

мушморонко - много се радвам, вече си по-спокойна Hug
за храната - ами аз си ям горе долу като преди, като избягвам най-дразнещите. Прясно мляко по принцип не пия, но тези дни пих от соя, засега бебо не реагира по-различно - ще го следя и ще се ориентирам какво го дразни...

мами - не се притеснявайте да използвате кошницате за кола - те са специално направени за тази цел и са доста по-безопасни от кошчето за новородено например. Като избирах преди за Бела доста изчетох, че и филмчета гледах, така че ползвайте си кошчетата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт