Отговори
# 345
СелаВи добре дошла. Сега прочетох и разказа ти за раждането. Не ти е било леко цяла нощ да се чудиш какво става, но важното е резултата  Peace

# 346
Чинче честит рожден ден,да си жива и здрава ти и цялото ти семейство.
Честит син на бразилка и на всички новородили мами.

# 347
Чинче, ЧРД. Нека всички желания ти се сбъднат. Heart Eyes
Бразилче, честито синче-здрав и щастлив да бъде.
Ние все още се борим с напъването, газовете и връщане на мляко. Днес сме на преглед при педиатърката, да видим, слончето на мама колко е пораснало.
Много, много щастливи емоции на всички вас. Hug

# 348
БРАЗИЛКА, честит Никола! Бъдете много щастливи!

ВАЧЕ, защо даваш Колийф избирателно?

# 349
Привет, Дами! Simple Smile

Не успях всичко да изчета, затова няма да честитя поименно новите бебенца...

Честито на всички нови Мами и Бебешорчета! Да бъдат здрави и щастливи!   bouquet

Ани2, честита ви годишнина на патерица! Бъдете безкрайно щастливи заедно!   bouquet  Стискам палци всичко да е наред с оперативната рана! Praynig Hug

Чин, Честит Рожден Ден! Бъди здрава, щастлива, обичана и обичаща!   bouquet  Hug

ТедиВарна, дано всичко се оправи при тебе! Много шашкащо нещо ти се е случило!  Praynig

Ние сме добре, кърмим се. Калина започна да не се буди през нощта за папане между 12 и 5 часа, което малко ме притесни, но вече свикнах - и не виждам разлика в кърмата и състоянието на гърдите.

Поздрави на всички!:)

# 350
Бразилка - честито ти юначе! Само радости да ти носи, а ти бързо да се възстановиш от операцията!

Теди - дано не е нищо притеснително...

Колифа чета, че се дава по 7! пъти на ден - почти с всяко хранене...Е аз още не успявам да сколасам със всяко хранене, че това изваряване на помпа, цадене и даване с лъжичката на цели 16мл ми идва в повече, но гледам поне 2-3 пъти да е... и то вечер.

Ей грейна слънчица - май ще се пробвам да излезем...

# 351
Честит рожден ден Чин!Бъди много щастлива и обичана!Нека само хубави неща се случват около теб!  Hug
Бразилка честит син!Жив и здрав да е!Много да те радва!  Hug
Ето ме и мен здрава вече.Така и не се установи от какво дигах температура,то не съм я и смъквала почти 3 дни.Варираше 38-39 градуса и никой не можа да установи от какво се беше появила,но важното е,че сега съм добре.Краси е добре,но тези колики направо ме подлудяват.Като ревне почвам и аз с него.Давам Еспумизан Л ама както се казва тези капки са само за мое успокоение.Докато пекна и излязохме малко на терасата,но слънцето бързо се скри и пак сме вътре.Моля се по-бързо да се оправя това време,че полудявам вкъщи .....

# 352
Момичета, благодарение на Анна се свързах с консултант-фармацевт. Антибиотика е напълно съвместим с кърменето, проблем е Метергина, че може да намали кърмата. Но аз така или иначе в момента произвеждам повече от необходимото, и може и да се регулира лактацията по този начин. Опитвам се да се успокоя, че много се уплаших днес. Благодаря ви за подкрепата  Hug

# 353
Честит Рожден ден на Чин  newsm59 ,не ми остана време вчера да се включа и ето ме днес съм на линия.Исках и аз да споделя,че използваме памперсите на Памперс и когато бяха големите горещини купих от тези с алое,които са по-пресовани.Повече съм разочарована от тях.Другите зелените с лайка не пропускат толкова.Бих искала да попитам някоя от вас ползва ли Молфикс или Пуфис,иска ми се да пробвам  някоя друга марка

# 354
здравейте момичета! :hug
И аз се завърнах.Раждането не беше едно от най лесните ,но се възтановявам полека лека.Все пак важно е ,че бебка е добре.Благодаря ви за прекрасните пожелания за мен и моята малка дъщеричка Hug
Нека ви се връща стократно!
Много ми липсвахте! Hug
Честито на всички мами гушнали бебчетата си!Много здравички да са ни рожбите!  bouquet
Чинче, Честит рожден ден!Много здраве ,щастие и любов ти желая от сърце!  bouquet
Аз нещо не се чувствам добре ,нощем се будя обляна в студена пот  и ме тресе ,умирам от студ от около 4 дни така  Sad Сега ще отида да видя какво ще каже доки много съм притеснена.ѝи с кърменето съм доста объркана малката постоянно иска да хапва и виси на гърда дали не и стига незнам .нямаме никакъв режим . Дохранвам от време на време по 3о мл със сухо мляко,въпреки че тук доста ме нахокаха Cry Много ме болят гърдите  и целите горят... оф много объркано стана ,но такива са и мислите ми...
Това засега ,че мъниче пак реве Hug

# 355
  • Варна
Момичета, не съм чела, но имам проблем. Днес от влагалището ми излезе гигантско парче тъкан, в две шепи едва се събра, дърпах го с две ръце, накрая ми стана лошо и щях да припадна, майка ми ме свестява в коридора. Прибрах го в една торба и д-ра каза веднага да отивам в болницата. Прегледа ме на ехограф, и на магарето, не било много обезпокойтелно уж, но ще трябвада пия 5 дни антибиотик Аксеф. Казах му, че кърмя, уж нямало проблем, но в листовката пише, че преминава в кърмата. Освен това и Метергин ще пия 1 седмица и пак на преглед. Ако вдигна температура веднага да му се обаждам каза. Въпросът ми е - може ли да се отбие, да и стане нещо, кърмата ми да си промени вкуса? В листовката пише кърмачки да прилагат с повишено внимание - какво да внимавам - изпражненията, пишото ли да следя, миризмата на кърмата? Много съм притеснена, дано не ми се отбие детето, Мимсат, Евридика, Анна2?

Теди, стигам до твоя пост и бързам да ти пиша. Аз имах запушване на цервикалния канал и задържане на лохии. Пих Дурацеф, а Метергина заедно с Папаверин. Едното срещу евентуален сепсис, предполагам, другите 2 се наричали "химичен масаж" и бяха, за да отворят канала и да контрахира матката и да изтекат лохиите. Нищо опасно не се случи, а на Дурацефа пише съвсем същото нещо за прилагането му от кърмачки. Мисля, че можеш спокойно да го пиеш. Иначе гледах и в някакви бази данни - Дурацеф е от групата на ципрофлоксацините, а те са ОК за пиене по време на кърмене, ако са в обичайни дози. А какво е било това чудо, дето е излязо, казаха ли ти? Две шепи, леле мале!  Hug
Метергин ми остана една непокътната опаковка. Ако ти върши работа, свирни ми.

# 356
  • Sofia
Честит Рожден Ден на ЧИН!!!! nbirthday Да си жива и здрава и по малко да те ядосват, а повече да те слушат мъжете в къщи.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ С НОВО РОДЕНИ БЕБОЦИ!!!! ДА САВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ И ОБИЧАТ!!!!!
Надявам се времето от утре да е по хубаво и да мога да изведа Гери поне на балкона за повече от 15 мин. като днес. Като я изведох на балкона веднага млъкна и тутакси заспа. Надявам се от понеделник да е по хубаво и да мога д я извеждам и с количката. Въпрос към мамите които извеждат вече навън, как да обличате бебето, че нещо се притеснявам да не я разболея или претопля????

# 357
Здравейте! Днес едва чак сега се включвам. Никола за първи път е толкова неспокоен. Честичко се буди. Преди два часа заспа по дълбок сън.
Днес педиатърката му идва пак у нас. Каза че това е за последно. Вече ние ще ходим в кабинета. Пак и се видя малко жълт и ако другата седмица пак е така ще му направят изследване за билирубин. Сега пратих мъжа ми за глюкоза. Досега не давах, но вече ще пробвам с глюкоза, че хич не ми се иска да го бодат.  Rolling Eyes Дано да помогне.

Чин, честит рожден ден. Весел празник ти пожелавам днес!   bouquet

Бразилка да ти е жив и здрав Никола!  Heart Eyes Ти бързичко да се възстановиш.
Чин, сериозно ли е петия Никола, аз имам чувството че е поне десети  Laughing без да съм ги броила. Много популярно стана това име.

Ичка, ние миналата седмица купихме ето тази играчка за леглото:

По скъпичка е , но е много стабилна. Струваше 125лв - има светлини, върти се и свири класическа музика. Музиката е подбрана за ден и за нощ. Може да работи и без да се върти, и се настройва силата на звука. По евтинките са по нестабилни и ме е страх да не паднат. Затова заложихме на по скъпа играчка. Играчка за количка още не сме купували, но като гледам моята май няма как да й се закрепи играчка. Ще видим какви варианти има по магазините по късно.

Ана2, каква марка многократни пелени ползваш? От къде си поръча?

Аз ползвам в момента Памперс. Но с много проучвания установих че Бейбилав са най изчистени от към химии и такива мисля да ползвам, но в нашия ДМ няма 2ка. Купих 3ка, но са му още големи. А тези Памперс и на мен ми пропускат, но засега с тях караме. Брат ми ми даде Либеро, но и те ми пропускаха.

Чин, много ми става болно като прочета за деца увредени от ваксини. От друга страна се радвам , че много хора започнаха да се замислят.
Деси изчела съм всички закони относно ваксините, Конституцията и доста литература. Ще ти пиша на лични относно въпроса който ми задаваш. Вратички има винаги. За мен е важно здравето на децата ми повече от колкото някакви си закони.  Peace

Теди, потресе ме това което ти се е случило днес. То наистина добре че е излязло. И при мен излезе нещо подобно, но още първата вечер и ми казаха че е нормално. Но след толкова време... Дано да се изчисти всичко.

# 358
Момичета, не съм чела, но имам проблем. Днес от влагалището ми излезе гигантско парче тъкан, в две шепи едва се събра, дърпах го с две ръце, накрая ми стана лошо и щях да припадна, майка ми ме свестява в коридора. Прибрах го в една торба и д-ра каза веднага да отивам в болницата. Прегледа ме на ехограф, и на магарето, не било много обезпокойтелно уж, но ще трябвада пия 5 дни антибиотик Аксеф. Казах му, че кърмя, уж нямало проблем, но в листовката пише, че преминава в кърмата. Освен това и Метергин ще пия 1 седмица и пак на преглед. Ако вдигна температура веднага да му се обаждам каза. Въпросът ми е - може ли да се отбие, да и стане нещо, кърмата ми да си промени вкуса? В листовката пише кърмачки да прилагат с повишено внимание - какво да внимавам - изпражненията, пишото ли да следя, миризмата на кърмата? Много съм притеснена, дано не ми се отбие детето, Мимсат, Евридика, Анна2?

Teddy Varna
,  Hug
Много стресираща случка! Радвам се, че си се успокоила.   bouquet
Аз също проверих в медицинските справочници и според "Medication and Mothers' Milk , Thomas W. Hale Ph.D, 2002 стр. 193-194, рискът за лактацията при прием на активното вещество Цефуроксим (от антибиотика Аксеф) е L2 safer. Това означава, че ефектът на лекарството е изследван върху ограничен брой кърмещи жени и не е установено негативно отражение върху кърмата и бебето.
Според http://www.e-lactancia.org/ (сайт за лекарства и влиянието им върху майчината кърма, създаден от Педиатричния екип към испанската болница Marina Alta, Denia (Alicante, Испания)), лекарството е съвместимо с кърменето.
Що се отнася до Метергина, отново според Хейл, степента на риска при кърменето е същата - L2. Според онлайн версия на този медицински справочник, приемът на Метергин инжекционно се свързва с малко по-голям риск от подтискане на пролактина и оттам - на лактацията, отколкото приемът орално. Доколкото разбирам, ти ще приемаш Метергин орално, така че най-вероятно отражението върху лактацията ще бъде незначително.
Пикът на лекарството Метергин, т.е. най-високите му нива, измерими в кръвта/кърмата, се случва от 30 мин до 3 часа след прием. В идеалния вариант, може да избягваш кърмене в този интервал.
Надявам се всичко да отмине бързо и да нямаш повече поводи за притеснение!

# 359
Честит Никола на мама Бразилка,да е жив и здрав и много да я радва.  bouquet[/[/b]
Чин,честит рожден ден,бъди много здрава и много щастлива.  bouquet
Теди лоша случка си имала мила  Confused Дано всичко се оправи по-бързо отколкото очакваш.
Ичка и на нас ни подариха играчка като на Ели,малко картинки и висящите са други,според мен е здрави оплътнена,но много ме дразни,че трябва да се навива отзад ръчно,което си е досадно.(или аз съм мързел  Mr. Green ) А според мен в Джъмбо ще има добри оферти за играчки за количка,но само предполагам де.
Тина браво,че вече си здрава.Минало е  ooooh!

Ние днес бяхме за малко навън сутринта,добре че излезнахме,че сега вали и ще пропуснем.
Ние също ползваме Памперс единичка..доволна съм,пропускал е веднъж само и то точка буквално,но аз не се притеснявам и стягам..не прекалено разбира се .
Момичета много ми е смешно вече..някой като ми звънне по тел и часът е примерно 4,40 и кажа,че се храним и се почва с въпросите-ама тва ся за 3 ли е или за 6ч..ама забавихте ли се ?Кво стана?:Д ее обяснявам на вс по отделно,че час не спазваме...с тва 12,3,6,9...всички около мен като повтарят и ще набия някой накрая  Mr. Green А Мартин съвсем упорито си прави почивка от 10-10,30ч до към 3-4,30ч.По някога наистина се събират дори и 7ч ама като не иска да го будя ли?Една вечер пробвах междинно да направим хранене,ама той спеше на гърдата,а аз спях с клюмнала глава над него..мн смешна картинка..за сметка на това през деня яде макс на 2,30ч а вечер дори и на 2ч.Не ме притеснява това,че той не яде през нощта,мисля че наваксва през деня.но си притеснявам за лактацията. Достатъчно ли е едно такова хранене да има поне към 3-4ч?
А някой запознат ли болничния дали  има някакъв срок да се предаде?Аз още не съм го занесла..да не изпусна някакви срокове?

Общи условия

Активация на акаунт