Отговори
# 525
Леле, Чинче...ужас  Shocked Слава Богу, че сте добре!!! Да нацункаш много уплашеното детенце от нас  Hug
Цвети, как се справяш с двете дечица? Дани ревнува ли, иска ли повече внимание, помага ли?
Ани, питах те за млечницата, защото болките в гърдата могат да са и от гъбична инфекция...Сега болят ли те гърдите, или с освобождаването на гърдата и спадането на температурата отшумя болката?
Силвърче, дано е спокойна нощта...
Шунче, по-скоро почва да се урегулира кърмата. Каква точно е разликата днес от вчера - кърмиш си 10 минути, връща си почти едно и също количество, но като че не преглъща така често ли? А изнервен ли е? По-често ли иска да яде? Когато изцеди тези 10-20 мл и двете гърди ли беше дала на това хранене? Досега по колко изцеждаше и изцеждаш ли въобще? Млякото ти няма да спре току-така, докато Макс суче активно - дори да има нараснали хранителни нужди, с едни-два дни по-често сукане ще си го навакса. Вземи си житце, щом искаш, но основното си е стимулацията...
Лека и спокойна нощ...

# 526
  • Sofia
Ана2, последните 2-3 дни всъщност сякаш нон-стоп иска да яде - едва минава и 1 час и пак е гладен, през останалото време рев. Днес следобяд вече го разсейвах, ходихме навън и заспа, та си направи почивки от 2-3 часа, но до обяд беше пак така през 1 час.
Като цедих - яде от едната гърда, рев, после яде от другата, но съвсем малко. Преди това няколко дни не съм цедила, защото се хранеше на по-нормални интервали.
И последно въпросче - ок ли е, че е акал (стабилно) само сутринта днес и по обяд имаше един зацапан памперс? Иначе се напъва, но нищо.
Мерси много за бързите отговори и за отделеното време!!!  Hug

# 527
  • София
Шунка,
И моят Николай прави такива паузи в акането. Мисля, че е нормално само да не си наблизо когато сутрин пълни памперса  Whistling

# 528
Орикс, да ти е жива и здрава Ива! Да расте весела и щастлива  bouquet

Бухта, честита месечинка на Калоян!

Чин, направо изтръпнах като прочетох какво се е случило. Добре, че сте се живи и здрави. Прегръщам те и да нагушкаш Никола Hug

И ние преместихме столчето на Стефи зад шофьора, защото кошницата не се събира зад седалката на шофьора. Трябва да е много напред издърпана и не е удобно. Затова кошницата я сложихме по диагонал, а аз стоя между двете столчета. Така предната седалка отдясно е издърпана напред. Дано не се случва нищо лошо Praynig

Днес направихме дълга разходка в парка. Теди поспа и като се събуди, за да не се прибираме бързо, я накърмих в парка. После си заспа за още час и половина. Много ми харесва така като сме повече навън.

Лека нощ и да поспите хубаво Hug

# 529
оле, Чин, много зле изглежда колата! Пак е бил малкия дявол. Важното е че вие сте добре.  Peace

Ние също возим Иван както Шунка е описала. И в моята кола също съм му монтирала седалката зад мен.  Crazy

Цвети, мама не идва ли да помага? И моя мъж иска да ходи до Германия да си купува нова кола, но аз още не го пускам.  Wink

Ани2, гърдите ми в момента са супер меки, не ме болят, но това червено петно на лявата гърда си стои. То не трябва ли да изчезне , ако нямам проблем?

# 530
Честито, Ориксче, да  ти е жива и здрава Ива!!!!
Момичета ,благодаря ви от сърце  за топлите думи!!! Вече ми е по- ведро и не гледам така черно на ситуацията... но криво си ми стана- факт! И да си призная- ако имах възможност, бих си ви поканила всичките - и без това за добро и лошо,все вас  търся! Благодаря ви!
 Чинчееее,    Hug! Какъв е тоя лош късмет, как така се случи ?!?!Хубаво ,че сте добре...Господ ви е пазил!  По отношение на обичая- да си призная научих за него едва тук, по нашия край(аз съм от Бургас иначе) не съм чувала така стриктно да се прави  . Просто исках всичко да е перфекнно за моята малка душичка- да са край нас близки и обичани хора. Да ама... не стана съвсем така... нищо ... Детенце да е здравичко само искам!
[
Ани,  Sleeping Beauty, sela_wi , Ана2 Hug
Бягам сега... лека нощ и прегръдки...

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 21:25 от raya07

# 531
  • София
Леле, Чин-че ужас, слава Богу, че сте добре Praynig Hug
Орикс, честито бебче, да е жива и здрава малката Ива и много да те радва Heart Eyes
Шунче, и Крис прави такива неща от време на време, иска да яде през 1 час, после го разсейвам и изкарва повече, ама не знам дали това има общо с млякото, щом си изцедила след това, значи има някакво...не знам де, Ана2 да каже, ама и моя ги прави тези номера...
Шунка, Крис също започна да прави и паузи в акането, до преди 3-4 дена акаше по цял ден, а сега ака само привечер обилно...не знам дали е ок това newsm78
Сега тази вечер едвам го приспах, яде яде и уж заспа, а да го пренеса на леглото му и ревв, айде пак на цицата, че абсолютно нищо друго не може да го успокои...яде уж нещо там и след 10 мин заспа...да видим до кога...Като цяло единственото нещо, която може да накара Крис да млъкне, ако е решил че ще реве е цицата...нищо друго.... Mr. Green
А да ви питам за погачата, тя точно на 40тия ден може ли да се прави, някъде бях чела че се прави в неделя, ама като гледам вие и днес сте правили, значи е ок, когато е тогава нали newsm78
И ние днес направихме първата разходка навън най-сетне, супер беше, не бях излизала на разходка от нощта на раждането, когато ме накараха да се разхождам 2 часа Mr. Green

# 532
Привет, мамчета Hug
Чин, толкова страшно ми стана...добре, че малкия дявол е бил...Бързо се възстановявайте Peace
Ох, отдъхнах си - не само аз съм нааквана и напикавана JoyАма много е яко - на чисто дупе да направиш белята Mr. Green
Момичета, как изглежда акото на вашите мъници...Георги си ака редовно - по няколко пътие на ден, но акото му е едно такова слузесто...Сега пием Смекта, но резултат няма...Дали е от огромното количество плодове, което мама поема... newsm78
Шунче , след като бебо се събужда толкова често, може да не се е нахранил достатъчно...
Мамчета, които кърмите, ядете ли нещо специално за да имате кърма? Аз се тъпча с жито, ама честно казано освен плодове нищо не ми се яде...
Моят мъник докато спи издава едни такива звуци, сякаш не му стига въздуха и така ме притеснява...На някой случвало ли му се е?
Спокойна нощ Hug

# 533
  • София
а аз стоя между двете столчета.

Вова, нали знаеш, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО освен по правилник в тази ситуация трявба да си с колан! Когато възрастен се вози с деца отзад задължително е с колан. За да не може да притисне дете при евентуален удар.

Аз днес съм самичка. Саша и тате са при свеки. Излизахме с малката. Хеберела в скоро време ще ти звънна да се разхождаме заедно, че днес стигнах до Европа в 9-ти  Wink
Сега лягам, че по някое време дребоса ще се събуди  Wink

# 534
добро утро,мамчета!
Явно вчера денят си е бил доста неприятен не само за нас!
Чин,слава богу ,че сте добре,майната му на всичко друго-кола,погача и не знам още какво.Да сте живи и здрави ,пък всичко друго ще се оправи!
Ориксче,честита беба Ива и на теб!Да ти носи много радост!
Рая ,дано вече си по-добре ,много е неприятно така като искаш да направиш перфектен празник ,но най-важното е детенце да е живо и здраво!
Хелън,мила и аз искам много да се съберем с количките  с Пао и с Михаела-нашата дружка приятно хъркаща Grinning ,ама ми е много колоритна и готина !Ще се разберем ние да се видим -не може така ,айде ние с Пао сме си на една крачка и само да е хубаво времето ще се виждаме по-често.
За нас -вчера по обед вече ми беше много зле,няколко вечери си ме тресеше ,главоболие имах и вчера на обед 38 градуса ,но гърдите ми меки и беба си яде на 2часа ,мускулите обаче ме боляха ,отпаднала ,гадеше ми се и много се уплаших за нея ,звъннах на педиатърката -само парацетамол и витамин С и инфлуцид и да се храним с маска .Аз си се намазах едно хубаво с оцет ,хлябна сода и белтък и съм заспала 3 часа ,събудих се потна и с 37,4 ....днес вече нямам ,но спах в друга стая и я кърмя с маска ,гледам да не съм около нея ,баща й се занимава с нея и ми е криво ,че не мога и да я цункам даже ....явно някакъв летен вирус ....
Само тя да е добре ,за пръв път се панирах като видях ,че съм с 38....

Майчета да ви питам по този повод -мисля да започна пробиотици да взимам-Лактофлор био плюс ....някакви отзиви и мнения или пък да ми препоръчате други?

И друго -вашите татковци колко време след отпуската по бащинство им изплатиха сумата?
И някоя от вас вече получава ли майчинство ...колко време след раждането и след подаване акта за раждане получихте?
Питам защото август ни очакват финансови затруднения и искам да знам?

# 535
Здравейте, мами!
Аз нещо пак изпуснах доста, черпя ви за нашата месечинка и отивам да наваксвам:

Честита месечинка и на Емо и Теди на Роси Дилова и Вова!

# 536
Ичка  Hug, бързо оздравяване, миличка Simple Smile Иначе в "Майчинството счетоводно" пише, че трябва преди да изтече третия болничен, се подава някаква декларация заедно с копие на акта за раждане - но това при работодателя ли се подава  newsm78. Ти да не би вече да си подала?
Чин, ужасно нещо ви се е случило  Sad, горкото дете, как ли се е стреснало, а вие ... Дано сте добре, важното е че сте живи и здрави...  Hug
На вас случва ли ви се бебето да спи, а е дошло  време за къпане - будите ли мъниците ? Аз се мъча да го събудя понякога, но само се стресира детето, ама няма да го будя повече.
ПаО, пуснах си скайпа... много съм загубена, забравих вчера, че ти го дадох... Rolling Eyes Как сте вие?

# 537
  • софия
Добро утро,
Чинче все гадости напоследък ви се случват да запалите една свещичка в църква.
Анн2, Дани се държи прекрасно със сестра си пази тишина, но си е дете иска си внимание, много ми е трудно че не мога да поспя през деня със Симона, тъкмо единия става, другия заспал. Simple Smile
Ани, мама си беше взела 1месец отпуска но се разболя за късмет, сега и свърши вече, много ми беше мъчно за случилото се с теб тези дни.
Ичката, бързо оправяне
Хелан никога не будя бебто, освен ако са минали 6 часа от хранене, но това не ни се е случвало, къпем по различно време вечер както се падне.
Хубав макар и дъждовен ден. Heart Eyes

# 538
Хелън 30,ми дадох копие от акта за раждане на счети и тя ми каза само това ,може би те ще подадат тази декларация ,аз други грижи имам с документите за детски след 15ти ще ги подаваме ,но е абсолютна дандания...............и бюрокрация .

# 539
Добто утро мамчета

Чин направо се шокирах и изтръпнах като прочетох.Много се радвам,че сте живи и здрави  Hug  ooooh! а тоя ще бъде ли наказан по някъв начин в крайна сметка или евентуално само акт?тцттцттц....

Ичка  ooooh! тцтцт..забеляза ли някой около теб да е бил болен и да те е заразил?Хем не излизаме кой знае колко..пък вируси... Confused Оправяй се бързо.На вашия татко свърши ли му отпуската?Нашият ще е вкъщи чак до 12ти и после ще се разберем нещо.. Wink А ти на Михаела й взе номера а?Супер..ще е весело скоро да направим една бебешла среща : ))))))

Helen мила и аз гледам да не будя детето за каквото и да било...рядко за хранене се щипем..нод ори и повече от три часа да минават (което е рядко,но като сме навън доста спи) избягвам..посе наваксваме с по-често и така.И ние ня къпем в точен час...всичко зависи от храненето,а то знаеш е различно вс път.А ако купите количка преди да заминете,задължително да кажеш,за да ви изпратим поне...ако не-като пораснат малчовците ще ги срещнем някъде.Все пак са адаши по рожден ден  Mr. Green

МамаАнелия честита месечинка   bouquet Първата вероятна е доста вълнуваща и аз я чакам с нетърпение Simple Smile

Ние снощи имахме по-различна нощ.Още не сме сигурни дали бяха колики,но по вашите описания изглежда са.Ще видим дали ще има повторение тази нощ и ако да-ясна е работата...периода е от 12ч до 3ч  ooooh! как си го избра точно този  Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 10:21 от PaO

Общи условия

Активация на акаунт