Отговори
# 540
Добро утро! Да пусна кафенце, докато Румен си изгледа Гормитите...

Шунче, много е възможно всичко да е наред - просто заради това, че суче кратко, Макс (всъщност как ще му казвате  newsm78) да иска да суче начесто. Знаеш признаците на трансфер - виждаш, че преглъща, звука "кх", липса на кликащ звук... Щом връща мляко и устата му е пълна с мляко след сукане, най-вероятно всичко е наред. Все пак обаче имам известно притеснение заради намаляването на аките -  при  кърмените бебета
Цитат
изхожданията през първите 4-6 седмици нормално са минимум 2-3  дневно и оставят петно, по-голямо от монета от един лев, като от памперса може да се остърже материя, побираща се в 1 ч.л. Цветът е златножълт до жълтозеленикав, а като цвят и консистенция прилича на бъркани яйца или на горчица, объркана с натрошено сирене.
Затова не е лошо за твое успокоение да го премериш, ако има как.  Извинявай, ако си споменавала, но струята ти силна ли е? А прилагаш ли компресия?
Бебетата понякога искат да ядат често не само защото са гладни, но и за успокоение
Ичката, аз пия Лактофлор - взимах го и като бременна, бях престанала, но почнах пак да имам проблеми със стомаха и затова започнах пак. Между другото, сега четох, че за да има ефект Биогаята, трябва да се взима поне месец. Другото важно е, че ако се наложи бебето да пие антибиотик, задължително трябва да пие и пробиотици с него, за да не се прецака съвсем чревната флора.
Инсайд, Смектата педиатърът ли я предписа? Тя какво смята, защо са такива акитата? Вие само на кърма ли сте? На бебето давани ли са антибиотици в болницата? Все още ли е зелен цветът им? А наддаването ви как е?
Ани, нямаш вече температура, нали? Масажирай леко и нежно мястото на червеното петно под душа в посока към зърното (добре е гърдата да е добре насапунисана); ако има как, постави бебето така, че брадичката му да е на проблемното място, за да го масажира. компресът със зелев лист можеш да продължиш да го прилагаш. Идеята да приемаш лецитин като хранителна добавка също не е лоша. Внимавай нищо да не притиска мястото - аз се прецаках онзиден с един по-стегнат сутиен и вчера гърдите ми бяха супернапрегнати и веднага на едната гърда се беше появила бучица от задръжка на мляко #Crazy Би трябвало при добър дренаж на мястото нещата да отшумят бързо...
Днес времето пак е мрачно, а така исках да го прекараме навън четиримата Confused
Хубав ден!
П.П. Започнах с Гормитите, довърших с Благовест Аргиров Mr. Green
МамаАнелия, Вова, Роси, честити ви пораснали дечица Simple Smile

# 541
Добро утро

Ана2,сега гледам червеното почти го няма. Но ще масажирам под душа да изчезне съвсем. Забравих да ти благодаря за съвета за динята. Хич не ми се пиеха течности, но динята добре ми дойде.

Зверче, и аз още се чудя на кой ден да направя питката и дали да спазя всичко стриктно. Например ми се ще погачата да я поръчам. И изобщо как точно да организирам всичко, че мисля само родата да каним, че още не съм ги черпила за бебето.

Инсайд, аз за кърма пия чай на Хип и ям сурови ядки.

Честито на всички месечинки днес.

Хелен, и ние не будим за къпане. На свободен режим сме.

Цвети, аз забравих че някои майки работят. Все си мисля че всички са пенсионерки като моята.  Wink

# 542
МАМА АНЕЛИЯ, ВОВА, РОСИ, честити месечинки!

ЧИН, как е малкият Нико?

АНИ2, какво направихте с ортопеда? Мога ли да помогна с нещо- да потърсим връзки- тъкмо ще си направите една разходка до София, а Румен ще отведе татко си в зоопарка да види пингвините Wink

ЗВЕРЧЕ, и нас само гърда ни успокоява... вече 2 нощи я оставяме да спи на спалнята, защото докато я кърмя, заспива .... не знам това доколко е добре newsm78

ВАЧЕ, ама верно на Ники хич няма да му е лесно с тези две мадами Hug

# 543
ПаО,ние все още нямаме количка  Tired. Исках да си взема, но майка ми и баба ми като викнаха "не, та не, дядо ти ще му я купи"... И днес ще ходя да взема едно столче за кола, поне с него да го разнасяме, че много ми се излиза с него навън, като се оправи времето, разбира се Simple Smile И вас много искам да видя Simple Smile  Hug

# 544
Здравейте, мами   bouquet

Първо на всички родили честито   bouquet Да са ви живи и здрави рожбите и много да ви радват  Hug

Честити месечинки на мъниците  Party Time

Нямах интернет, а ми е много интересно да ви чета. Ние с мъника се гледаме сами и всичко което споделяте е много интересно за мен. За сега си се кърмим без проблеми. Малкия беше с тегло от раждането на 5-тия ден  Laughing Голям лакомник е  Laughing  Притесняваме само че много се напъва преди да ака, става червен и започва да се извива, дори и когато спи. Дали не са колики newsm78 А иначе акаме по 10 пъти на ден  Laughing

Някой имал ли е проблеми след секцио  newsm78 Имам инфекцич от едната страна на раната и текат разни гадости, пия антибиотици и чакам да ме прегледат в сряда. Ако някой е имал такъв проблем, да пише какво лечение е имал. Малко съм уплашена чесно казано. Дано всичко мине.

Chin ужасна случка, за такива идиоти направо затвор, та да се научат как се шофира. Важното е че всичко е минало без по-големи проблеми  baby_neutral

Отивам да почета, въпреки че май няма наваксване #Crazy

# 545
Добро утро, или добър ден!
Ето и една торта от нас. За изписването нямаше, но сега Стефи и баща й отидоха да купят нещо за почерпка Grinning

Честити месечинки на Сиана на МамаАнелиаН и Емо на Роси Дилова  bouquet

Засега изчезвам, ча Стефи си доведе гостенчета току що и в къщи е лудница. Добре, че Теди спи, да изпия едно капучино.
Личи си, че поста го пиша повече от 1 час.

# 546
Добър ден,момичета. Simple Smile
Клавдия, честита Дарис.  bouquet
Камелита,честита Теодора.  bouquet
И Ориксче честито бебоче Ива. Hug
Чин ,много гадно преживяване сте имали.Добре,че всичко с вас е наред. Praynig
И ние купихме костилките.Все още не мога да преценя дали действат. newsm78
Честити месечинки на Мамаанелиа,Вова и Роси Дилова.  bouquet

# 547
  • Sofia
Честити месечинки на Сиана, Теди и Емил!  Hug

Кари, дано бързо минава инфекцията! Hug

Вова, как се завираш на средната седалка? Аз пробвах веднъж, но седях на една страна, а пък колан абсурд да си сложа в това положение, от столчета и кошчета дори не можех да намеря къде са коланът и закопчалката.  Crazy Не повторих.

Ана2, засега сме на Макс, Макси, Максче - изобщо всякакви производни  Laughing. Снощи по нощите всъщност напълни 2 памперса един след друг, но днес още нищо. А кликащия звук какво значи, че от време на време и него го чувам? За тегло няма как да го премеря точно, само с мен на кантара, днес не съм пробвала, че сега спи и не смея да го пипна.
Компресии и всякакви тактики за ядене прилагам, а струята не знам как да преценя силна ли е? Понякога при стискане се стича, понякога пръска, понякога като захапе и после пусне, си се стича непрекъснато с много мъничко фонтанче.  Crazy
Извинявай, че толкова дълго те занимавам, вече ми е супер неудобно.  Embarassed

# 548
Здравейте Hug
Ана2, малкия е само на кърма, в болницата не е пил антибиотици...цвета на акото мн не ме притеснява, тъй като аз пия Сорбифер за хемоглобина и зеления цвят е нормален мисля в този случай...Притеснява ме слузестото ако, а доки каза, че сигурно е настинало детето и затова смекта пием...Ние в болницата отслабнахме много - 340 гр...Сега от изписването сме наддали 950 гр...Дали не е малко newsm78
Ани, подсети ме и за да ударя един чай Laughing
Хубив ден на всички Hug

# 549
Здравейте, чстити месечинки на Теди, Емил и Сиана, как бързо минава времето...

Кити, мерси, че питаш, ние с Никола сме  добре, той спа снощи, аз въпреки това не мигнах. От колана ми се е подул някакъв лимфен възел, надявам се да ми мине бързо, че ми е неприятно..

Честит Дарис на Клавдия.

Ани, спадна ли температурата, как си ?

Шунче за жалост не мога да ти помогна с кърменето, защо не го претегляш с теб преди и след хранене?

Инсайд, никак не е малко 950гр!

За леко зеленикавото ако, което много ме притесняваше... Педиатъра ми каза, че и цвета, леко зеленикавия не е проблем, обясни ми нещо свързано с жлъчката, но ще излъжа, така че по-добре да не говоря много.

# 550
  • Sofia
Чин, нямаме бебешко кантарче, а моят засича на 100 гр, така че май няма да има полза от него. Другата седмица като вземем акта за раждане, ще ходим при педиатъра в поликлиниката и ще видим колко е, това ми е успокоението. Simple Smile
Днес мерихме ръста и е пораснал с 2-3 см. Не ми изглежда по-мършав, надявам се, че наддава.

Insaid, почти кило си е чудесно наддаване! Simple Smile

Дайте идея за закуска. Въртя го, суча го, накрая пак хляб, сирене и домат закусвам, най-много да сменя сиренето с кашкавал и домата с краставица. 2 седмици само това ям до обяд...  Crazy

# 551
  • Добрич
Привет!
Завъртяха ми се такива дни, че едва успявам да чета, пък за писане...не мога да смогна.
Това, което описва Шунка, ми е на главата и на мен. Реве, давам цица, цокне 5 минути, заспи на гърдата и няма събуждане, оставя го на леглото, писка след 10-15 мин. и пак иска да суче и пак се повтаря горното. Снощи съм давала наряди на 40-45 минути през цялата нощ. Отделно зърната са ми разранени и боли ужасно и това постоянно висене на цицата...Абе, егати омагьосания кръг, в който попаднахме.  Crazy
Сори, че започнах с оплакването...
Чин, ужасно е това, което ви се е случило, ама добре, че е бил малкия дявол! Добре, че всичко е приключило с леки наранявания, а на Нико му няма нищо! Hug Heart Eyes
Честити месечинки на всички, които празнуват!   bouquet
Ани2, мерси, че питаше за мен по-напред!  Hug
Ани, радвам се, че всичко е вече зад гърба ти!  Hug
Шунче, аз пък ям сутрин кисело мляко с мюсли или с корнфлейкс. Simple Smile
Ставам, момичета, че пак се събуди...
Хубав ден! Simple Smile

# 552
Здравейте и от мен,
Аз също нямам много време за писане, но като си открадна такова, поне ви чета редовно  Grinning
Честито бебче на Орикс, да е вижа и здрава Ива, да расте стройна и красива, гордост за мама и татко.
Чин, важно е, че сте се разминали с малкия дявол. Ние с голямата ми дъщеря преживяхме подобно изживяване, когато беше на 30 дни. Блъсна ни автобус в мокро и хлъзгаво време и мъжа ми нямаше какво да направи, а чакахме колата сама да спре. Е спяхме, ама в друга кола отпред. Единственото, за което мислих тогава беше - детето. Стиснах я здраво, макар, че беше в кошничката и се молех да не изхвърчи от удара. Преживяването и за мен тогава беше неприятно, от напрежение и стах ми спря кърмата за 2-3 дни. Но, както казах, важно е, че вие сте добре. Колата ще я оправите или ще купите нова живот и здраве.
Ние да се оплача, незнам дали има други като мен, не можем да се отървем от гости. Постоянно някой идва и си отива. Не ме питайте, чистя за гости, чистя след гости. На всичкото отгоре дойдоха и свекър ми и свекито и стояха 5 дни. И си бяха съвсем на гости. Даже следобедите си подремваха, докато аз готва за вечера, гладя, простирам, храня малката и я нося напред-назад като плаче. Сега му казах на мъжа ми, че съм 2 дни почивка. Вчера чистих след тях и днес нищо не съм хванала, освен бебето. И мисля даже да ходя да полегна малко, че кръста ме боли та две не виждам.
Иначе проблеми с малката май нямаме. Храним се кога на 2, кога на 3 часа. Суче добре, ходим навън, когато позволява времето. Което май и тази седмица ще е лошо. То направо есен си стана, какво лято..... newsm78
Хайде, оставям ви засега, целувки на всички бебчета и на мамите и да си почивате в този дъждовен, мрачен ден   bouquet

# 553
  • Sofia
Здравейте, аз нямах достъп до кoмпютър от четвъртък насам и сега се връщах назад и прочетох по диагонал назад постовете. ЧЕСТОТО НА ВСИЧКИ МАМИ СДОБИЛИ СЕ С РОЖБА ТИЯ ДНИ!!! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО МАЛКО РЕВЛИВИ!!!
Чин, гада на случка. Важното е че с бебо и с вас всичко е наред.
Ние снощи до 2,30 се носихме с Гери с ужасни колики. Сега спи и аз отивам да полегна малко

# 554
Здравейте мачета

Честити ви месеченки!   bouquet

Влизам за малко, че и без това едва успявам да плъзгам поглед по редовете...така ми се спи. Абе моето човече уж не реве, ама все търси да яде (Шунка май са в един отбор с твоя Макси ) или пък след 1ч като се започне едно пуфтене и мрънкотене до сутринта - не се спи...Някои вечери е по-поносимо но тази сутрин тоочно към 7 заспа и каката са намърда при нас...

Ваче - заповядай в "родния" Люлин!  Hug Ще се радвам да се поразходим само да се пооправи времето...

Чин
- аз в края на април (след 6 часа шофиране с мрънкащата и болна Бела зад гърба) се натресох с колата в един селянин (буквално), който ей тъй реши да спре...поне при мен стана толкова бързо, че нямах време да се уплаша...после като си дадох сметка какво можеше да стане, ми прималя. Мислех си че ще сменяме колата, но все пак я оправиха. Питайте все пак пак някой майстор, може и да си струва...

А ние вчера щяхме да претрепем Оги... Отиваме с татко му да преберем каката от баба и и там като във всяка панелка стълби пред асансньора. ХВащам аз леко дръжката и очаквам мъжо също лекичко да хване количката...той обаче решава да я хване откъм колелата и както се е засилил толкова я вдигна - че бебко падна с главата надолу Sick За части от секундата успях някак да реагирам и да хвана с коленете си и ..май с едната ръка бебко (губи ми се част от случката). Само знам че мъжа ми взе бебето и аз както бях замръзнала се свлякох на стълбите и сумати време не можех нито да мръдна нито да спра да рева...пак изтръпвям цялата, като си помисля какво можеше да стане. Хем му казвам на мъжа ми да не вдига така количката, но кой да ме чуе. А бебо даже не се събуди...

Общи условия

Активация на акаунт