Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво причинява сраствания след раждането и как могат да бъдат предотвратени?
Какво може да причини червена урина при новородени и какви са възможните причини?
Какво може да предизвика повръщане при бебета и какви са нормалните ситуации в този контекст?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво причинява сраствания след раждането и как могат да бъдат предотвратени?
-
Какво може да причини червена урина при новородени и какви са възможните причини?
-
Какво може да предизвика повръщане при бебета и какви са нормалните ситуации в този контекст?
Повръщането при бебетата може да бъде предизвикано от колики, преяждане или гастроезофагеален рефлукс. Нормално е бебето да повръща по време на хранене или след това. Важно е обаче да наблюдавате цвета, консистенцията и миризмата на повърнатото съдържание. Ако то изглежда тъмнозелено, пенливо и има лоша миризма, трябва незабавно да се консултирате с педиатър. Въпреки това, ако повръщането е рядко и бебето остава хидратирано, не е необходимо да се притеснявате прекомерно.
-
Какви са причините за треперенето и студените тръпки след раждането?
-
Какви са възможните причини за гърлобол, хрема и температура при нова майка?
) да иска да суче начесто. Знаеш признаците на трансфер - виждаш, че преглъща, звука "кх", липса на кликащ звук... Щом връща мляко и устата му е пълна с мляко след сукане, най-вероятно всичко е наред. Все пак обаче имам известно притеснение заради намаляването на аките - при кърмените бебета
Би трябвало при добър дренаж на мястото нещата да отшумят бързо...

. Исках да си взема, но майка ми и баба ми като викнаха "не, та не, дядо ти ще му я купи"... И днес ще ходя да взема едно столче за кола, поне с него да го разнасяме, че много ми се излиза с него навън, като се оправи времето, разбира се 

Не повторих.

За части от секундата успях някак да реагирам и да хвана с коленете си и ..май с едната ръка бебко (губи ми се част от случката). Само знам че мъжа ми взе бебето и аз както бях замръзнала се свлякох на стълбите и сумати време не можех нито да мръдна нито да спра да рева...пак изтръпвям цялата, като си помисля какво можеше да стане. Хем му казвам на мъжа ми да не вдига така количката, но кой да ме чуе. А бебо даже не се събуди...