Отговори
# 555
  • София
ЗВЕРЧЕ, и нас само гърда ни успокоява... вече 2 нощи я оставяме да спи на спалнята, защото докато я кърмя, заспива .... не знам това доколко е добре newsm78
и аз така, до към 5 си стои в неговото, ама след това почва да мрънка като го върна и просто го оставям да спи при нас и когато иска просто му подавам цицата...не знам до кога така, но за момента това ми се вижда единствения начин да поспим до 10-11 Mr. Green
Кари, и аз имах малък проблем с раната, правя и компреси от кислородна вода и йода септ по 2-3 пъти на ден и вече престана да е червена и да секретира Hug
Ани и аз не знам за погачата, при мен няма кой да я направи, в смисъл младо момиче, само майка ми/леля ми/баба ми са опции...и май ще оставя на тях, а не да купувам.. newsm78
ох аз винаги съм мислела, че съм много организирана, а се оказа, че не съм, когато Крис спи, вместо да свърша нещо полезно само се мотам Rolling Eyes

# 556
Здравейте мамчета

Чин много неприятна случка, добре че е бил малкия дявол и всички сте добре слава богу.

Ани2 нов въпрос едното ми зърно е добре лека по лека се оправя обаче другото сигурно от разраняването е станало по твърдо и Рая не може да го засмуче мъчихме се доста време и от вчера тази гърда само я цедя на помпата, но ме притеснява че ако тя не ме изсмуква хубаво да ли няма да намалее пройзводството на кърма. Даже цвета си е променило не е кафяво като ареолата а се е обелило и е розово.  Иначе вече не ме боли така.

А днес май и нас ни хващат коликите от 10 до 13 не заспиваше дълбоко и стой си лежи си и от веднъж се свие изплаче и след малко се успокой. Сега се по унесе, да видим за колко време че в 16 трябва да папкаме.

Зверче от вчера и аз започнах да си я слагам при нас след като направи дългото спане
после си я слагам при мен и само вадим цица Laughing

# 557
Добро утро момичета,
Шунка, Зверче, Къдрокоске, и ние постоянно на гърда висим. Последните 2а дни направо е кошмар. Нищо не мога да свърша. Спим 10-15-20 мин и накрая рев. При баща си по-мирува, но като е при мен винаги иска да цицка. Сигурно и мириша на кърма. И мен започва да ме боли вече. То всичко ми се протри от ползване. Акането - 2-3 го докарваме. Днес след като изплю зърното пробвах с ръка и имаше още силна струя кърма, а и устата и е пълна както писа Шунка.  newsm78 Нощно време също е ужас. Преди хапваше само веднъж, а сега се буди много. Веднъж на 3 часа, после след 1 час, след 2 часа. Ужас. Сега чак заспа по-дълбоко (пу да не и е уроки) и се надявам да откара малко по-дълго. Нашият пик е от 11 до към 2  Cry

Като ходихме на преглед педи каза, че най-много качвали от 20тия до 30тия ден. След това забавяли малко. Мислих си, че може заради това нашата лакомия да не спира да търсси ядене. Някакси не искам и да си помислям, че кърмата ми не е хранителна и бебка стои гладна(това ми повтаря майка ми и тука разни мами комшийки, които бай дъ уей, не са кърмили изобщо децата си- да си пазят гърдите, да пушат и пият)
Между другото може и от плодовете да позеленяват акитата. Аз преди ядох много пъпеш, диня, череши и беше жълто-зелено, а сега е само жълто със зрънца вътре.(позарязах малко плодовете  като се развали времето).
За житото, аз веднъж ядох и така ми се подуха гърдите. Мислих, че ще експлоадирам.

МАМА АНЕЛИЯН, ВОВА, РОСИ
, честити месечинки! Hug  bouquet

Чин, аз на твое място също бих отишла да запаля свещичка. Много ти се събра напоследък.  
И толкова се радвам, че сте били със здрава кола. Ние с нашето рено,  Sad, макар и нов модел, като му се облегна на капака и леко хлътва. Да пази Господ просто!
А Слав как е? Като гледам доста е хлътнала вратата от неговата страна....   ooooh! Абе кофти си е от всякъде.

# 558
Чин, температурата ми беше за ден само. А тогава като бях с температура , Ивчо като се прибра от градина и ми откъснал от двора една малинка, и ми я пъха в устата. Че се сетих за твоите съвети за сладко от малини.  Laughing

Шунка, моята любима закуска е препечена филия, намазана с Филаделфия, отгоре Шунка  Wink и домат. С това мога да си закусвам всяка сутрин години наред. Само не знам дали не се дебелее много от това.

Къдрокоске, мажи гърдите с Лансинох. Аз от както почнах да мажа просто нямам грижи.

Мама нанка, то у вас голямо гастролиране. И аз обичам гости, ама без приспиване.  Wink

Хеберлеа, и при вас е имало екшън. Дано мъж ти си е взел поука и вече не се повтаря. Аз по стълби все гледам главата да му е надолу че да не го изтърся от другата страна.

И мойто Ники днес с колики, но още нищо не съм му давала. Затоплих му една пеленка с ютията и му я слагах на корема.

# 559
  • Sofia
Да ви кажа каква цака открих и сега така спи ревльото, снощи също я приложихме и се кротна на секундата. Имаме едно мъхнато поларено одеало (като плюшена играчка), сгънахме го на 4 и увихме бебчо вътре като в пашкулче. Много бързо кротва.
Сега на обяд напълни здраво памперса и повърна, та се наложи да го къпя целия и използвах момента, като е само по чист памперс да го премеря - тежи ок. 3700, от болницата излезе 3180. Значи е ок с дебелеенето.  Simple Smile

Хеберлеа, много кофти случка, но пък Оги явно е непукист  Simple Smile, така че не се терзай много!
Мен ме е страх от разните стълби и тротоари, все ми се струва, че наклонът е огромен и ще изсипя бебето от количката, а тази новата няма отзад прагче или както се казва, нито се повдига отдолу частта при крачетата. А не ми върви да го връзвам с коланите, докато спи.

Ани, едва ли много се дебелее от това, а и такива Филаделфии (или подобна марка) има и нискомаслени. Simple Smile
Като каза печена филийка, се сетих за такава, намазана с мед и масло. Леле, отивам да пека и да мажа!  Blush

# 560
  • Добрич
Хаберлеа, и вашата случка си я бива. Добре, че си го хванала Оги, че иначе...Абе, дано повече няма такива инциденти.  Hug
Симпли, четох някъде из нета за фазите на бърз растеж. Та първата е 2-3 седмици след раждането, та пише точно това, че искали да сучат постоянно. Дано отмине, че е доста травмиращо за моите зърна, а и за търпението ми.  Mr. Green
А н и, мажа всеки път с Лансинох и въпреки това са ми ужасно подути и разранени зърната, особено едното.  ooooh!
Момичета, как кърмите в леглото, легнали ли? Питам, защото аз опитах, но нещо не ми е много удобно и се изправям и така вися цяла нощ.  Whistling

# 561
Шунче, супер сте си  с наддаването...

ПаО, Никола също заспива лесно със сешоара Simple Smile аз целенасочено го пускам обаче Simple Smile

Ани, какво добро дете си имаш.. Wink Малините- за мен са истински лек относно температурата

Къдрокоске, вече са те посъветвали да мажеш с Лансинох.   bouquet

Мама Нанка, много неприятно, не са гледали филма "УСЕЩАНЕ" твоите гости.  Ако ги питаш- сигурно са дошли да ти помогнат, нали?

Хеберлеа,  Praynig  има някой горе...

Симпли, благодаря, че питаш, Слав е натъртен, повече от въздушната възглавница, но ако не беше тя, не знам просто... не ми се мисли  ooooh! седалката също му е спукана. Слагах му риванол, че беше отекло малко около ребрата, но за сега е добре.
Днес отиде да търси врати за да ги сменим.
Сега разбирам какво е искал да каже мъжа на Цвети и защо и е купил голяма кола. Ако бях с моя фиат сигурно щях да се търкалям ако ме ударят с такава скорост, а бмв-то се е отместило встрани само с 2-3 метра. Голяма кола му е майката.

Зверченце, моята свекърва я е поръчала погачата.

Да взема да ви разкажа за нея... отидохме в 1, дойдоха бабите и за щастие ЕДНА млада комшийка. През цялото време се разказваха вицове за свекърви, като например : каква е приликата между слънцето и свекървата?! - и двете не можеш да ги гледаш!
Свекърва ми пак обяснваше как на Никола системата му още е несъвършена, роден бил 3 седмици по-рано (роден е 16!!! дни по-рано, не 21!), та по този случай на шега казах как баба му, му е сменила зодията и е искала да се роди по-рано, а тя ми заяви: бяха му почнали да му скачат тоновете, недей така... (обясних тактично, че доц. Димитрова каза, че е хубаво да скачат понякога, това означава, че бебето се движи добре... ) Накрая казах, че най-важното е че той и АЗ сме добре.. и приключих.
След това захвана темата как тя е родила на 30години- вече осъзнат човек, а видиш ли, снаха и решила да има дете на 22-23 години-т.е аз не съм осъзнат човек.  Twisted Evil
Съответно заявих, че аз предпочитам да имам по-малка разлика с детето си и това е мое решение, за моят живот, всеки се чувства готов на различни години, а тя ми заяви: защо по-малка разлика, за да си играете заедно!??!?!?!  #2gunfire - отговорих- НЕ, за да бъда приятел с децата си! (като тук искам да отбележа, че не мисля, че голямата разлика е от значение, можеш да си приятел с децата си на всяка една възраст, но тя просто има мислене на светлинни години от сина си..)
Така мина нашата погача. Сега звъни през час да пита как сме, а Слав само и отговаря: както и преди час! Обадила се на майка ми да и обяснява как не трябвало сега да си прехвърлят страховете върху нас, пък в същото време само дълбае за тая катастрофа  и се вайка!

# 562
 Уф , добрах се...голяма неделя, няма що, готвене два пъти, гладене на един огромен куп дрехи и какво ли още не...сега изпратих мъжете на спалнята да спят, аз поне да поседна. Тъкмо бяхме решили да излезем да се разходим и като излязох от банята, заваля Rolling Eyes
Момичета, обикновено в седмиците и месеците, кратни на три, бебетата преминават през т.нар. "скокове в растежа" или лактационни кризи - така те почват да искат да сучат по-често, за да си "изработят" нужното им мляко. Обикновено този период отшумява за около три-четири дни - честата стимулация увеличава количеството. В този период е добре бебето да бъде оставяно да суче от едната гърда с компресия, докато суче активно от нея, и да му се предлага другата, отново с компресия, докато се нахрани и пусне спокойно гърдата. Важно е да не задрямва на гърда, а да го ръчкаме и да го будим.
Ако периодът продължи повече от седмица, хубаво е да се погледне мениджмънта на кърменето - в някои случаи бебето може да задоволи първия си глад с повече предно мляко и понеже бебе на дни бързо се изморява, след известно време иска пак, за да си дояде, може да почне и да повръща. Понеже при Шунка като че това не е период, а продължава по-дълго (или така ми се струва), чудя се дали не е разумно да се дава само от едната гърда в рамките на три часа, придружено с компресия, за да може Макс да приеме повече задно мляко. Шунче, какво ще кажеш да пробваме - даваш едната гърда само, ако в рамките на три часа огладнее пак, даваш отново същата гърда. Разбира се, ако усетиш, че бебето няма какво да изсуче, нерви се и иска още, планът отпада и ще си предложиш и втората гърда.
Гарли, по колко цедиш с помпата от разранената гърда? Ако цедиш достатъчно, няма да намалее производството, но много внимавай как поставяш Рая на здравата гърда, за да не я травмира пак, особено като вече даваш само от нея.
Къдрокоске, не се ли пооправиха зърната след коригирането на позата?  Третата седмица и Явор много се успиваше, но наложи се да го будя... Разсъбличай, масажирай вратле, прилагай компресия, че това е много изтощително  Hug
Инсайд - чудесно е наддаването! Сега да питам - силна ли ти е струята? Ако е така, много бързото преминаване през червата може да доведе до слузести изпражнения. При всички положения слузта в акитата е следствие на нарушена чревна флора. Смектата ми е малко странен избор при това положение - обичайно изписват пробиотици като биогая. Както и да е де. Щом бебето наддава, не я мисли тази слуз. Все пак кърмата е най-физиологичната течност и съдържа про-и пребиотици, така че с времето нещата би трябвало да влязат в ритъм.
Мама Нанка, добре, че си се отървала от гостите засега...
Чинче, наистина е страшен дразнител тази жена... #Crazy
Хеберлеа, представям си какво ти е било Hug
Кари, зверчето, аз вече споделих, че имам проблем със секциото - правя някаква реакция към вътрешните конци и има един малък отворен участък, който секретира - слагам спирт и Цикатридина пръскам...ако не се затвори, което е все по-вероятно, ще ме цепнат леко, за да извадят конеца отдолу Shocked
Ставам, че започна колики тайм Shocked

# 563
  • Варна
Чин, ужасна случка! Важното е, че сте добре и ти си го знаеш, аз само да кажа, че много се радвам, че се е разминало. Сигурно някой иска да ти покаже, че това със свекърва ти е като лоша пришка - сърби, щипе, може и да се възпали понякога, но няма да те убие. Т.е. пусни я по нанадолнището. Simple Smile  Имат си и те кусурите, на някои определено са им в повече, но има и по-големи злини, живи и здрави да сме!

Къдрокоске, при нас понякога не сработва полегналото кърмене, та и аз като тебе дремя надвесена над бебето. Иначе се опитвам да нацеля точното разстояние между нас и позицията - гърдата да му идва срещу лицето точно, дане се налага да вири или навежда глава. Малко трудно става в просъница, а и като го прихване да се сърди (особено на дясната) и започне да се мята, става доста тежка задачката.

Хеберлеа, как, през сенника ли се изхлузи?! Ужас! Свекър ми така вдигна веднъж, но аз се усетих и се оказах в поза на успял щангист - вирнала ръце, за да запазя хоризонталното положение. Но малкият и по тротоарите даже доста се свлича. То на тази възраст дали с глава или с крака напред, горе-долу е все тая. Добре, че си реагирала светкавично и ти.

Ама какви са тия черни случки, на фона на мрачното време, направо страшно стана!
Теди, а как са при теб нещата?

Ние останахме сами. Да видим дали утре няма да заплача с глас за помощниците си. Сега малко ми олекна, че най-сетне ще си наредя програмата (и къщата Simple Smile ) по мой вкус, но за понеделник ми се събраха толкова задачки, че изобщо не знам как ще ги сместя. Дано малкият сътрудничи. Иначе и аз от 5 сутринта съм на черешата. Сега пък спи - трупа сили за нощта  ooooh! Поне като сме сами вкъщи, ще мога да спя с него през деня.

# 564
  • София
Чинче, на доста високо ниво е минало посещението в Бояна Crazy
Хеберлея, разбирам те напълно. Аз вчера щях да изтърва така Раличка. Държах я с една ръка и я повдигнах, тя се изметна някак и честно не помня как успях да я задържа Tired Tired Tired Всичко ми се обърна и не искам да си спомням даже Confused

# 565
Ние се завърнахме и чак сега ми остана време да прочета на диагонал какво съм отървала.

Чин, много ужасна случка. Добре че сте добре и че на Нико му няма нищо. Направо настръхнах като четох. А пък за свеки нямам думи.

Симпли, видях ЛС, след малко ще гледам да свърша и тази работа.

# 566
Анни2, истинска енциклопедия точно на място. И моята кифла от сутринта до ранния следобед църка за кърма на всеки час от 3 дни вече, чак се психирах, че ми е намаляла от лечението. Да се подсиля изпих едно шише вода, ядох сурови орехи, лешници, спах на обяд, и в резултат пак се препълних като цистерна. В 5 така лакомо яде, че 4 пъти повърна и 2 пъти ака от тогава. Сега заспа и ще я мъча да изкара до банята в 8.
Иначе съм доволна от Лецитина - няма и седмица го пия и вече виждам подобрение в буците.
Бухта, мерси, че попита, по-добре съм вече  Simple Smile Днес падна един голям конец, гледах се дълго с огледалото и ми изглежда по-широко влагалището, дано се поприбере още. Прицапвам си леко, в сряда на прегледа ще се разбере всичко ли е излязло.
Чин, да пази Господ нас и децата ни от подобни случки... Радвам се, че сте живи и здрави.
Момичета, аз по време на бременността качих 14 кг, до десетия ден от раждането смъкнах 10 и така останах. Корем нямам изобщо, явно съм захранила дупето и бедрата. Сега обаче от 2-3 дни усещам, че апетитът ми е увеличен. Не смея да се ограничавам заради кърменето, но и шоколади и изкуствени сладки неща не ям. Как ви се отразява кърменето на хранителните навици?

# 567
Теди, аз имам огромен апетит. Но пък си влязах в дрехите от миналото лято. Значи не ми се отразява на фигурата. То огромен беше до преди няколко седмици. Сега май се нормализираха нещата, но до скоро изяждах къщата. Хапвай и не го мисли.

# 568
Бухта, много си права, замислих се за същото нещо. Просто се изморих да се занимавам с нея, особено след като снощи каза: лелеее, какво можеше да се случи с детето ми! (мисли само за сина си, нито за мен, нито за Никола... ) Това беше достатъчно за да си направя крайният извод... ще гледам да се спогаждам с нея и да не и обръщам внимание, явно трябва да се случват такива неща, за да си правят хората изводите. Hug

Аз пък нямам никакъв апетит, забравям да ям, закусвам към 3, но пък пиех много течности и чайове заради кърмата, въпреки че от 1 седмица-2 успявах да изцедя за цял ден- около за 1 хранене. Днес от лявата ми гърда не потича нищо, а от дясната за 3 пъти изцеждане- около 10мл. Мисля да се откажа вече, наистина ми идва много изморяващо, няма какво да се мъча.

# 569
  • София
Аз имам въпрос за диетите и спорта. Кога най-рано могат да се почнат. Имам предвид 90-дневната, която е режим. Няма лишаване от храни, просто се ядат в различни дни. Чела съм, че кърмачаки я правят. И за спорта.. пилатес, колело?

Общи условия

Активация на акаунт