Отговори
# 570
Ваче, аз мисля след 40-50 ден да започвам фитнеса. Като си гледам коремищата и не мога да се трая.

Легналото кърмене на мен ми е много удобно и го ползвам само за през нощта. Само че като легна и ми е удобно да кърмя само с долната гърда и ако се наложи да давам и другата гърда трябва да местя бебето и така се разсънвам. Има ли вариант да кърмя и с горната гърда и да ми е удобно?

# 571
  • София
Привет!  И аз идвам с един куп въпроси Crazy

Ани2, при мен май определено струята е доста силна, а и гърдите ми доста се препълват.  Има ли какво да се направи освен промяна на позата?  Лора не се буди на по-малко от 3 часа, даже доста често я будим ние като дойде време... Аз започнах да кърмя легнала и като че ли е по-добре и детенце не се дави толкова.  Иначе пробвах и люлка, при която тя е полегнала отгоре, но нещо не й харесва така...  Има малко слуз в акото, видях по-горе, че това може да се дължи на силна струя.  Дали това ще се регулира само с времето?  Опитвам се да не се цедя, само в доста крайни случаи, когато вече не се издържа Rolling Eyes  Малко объркано го написах ooooh!

Помагайте и с даването на разните му капки - мъжо е донесъл БиоГайа, Инфакол и чай от копър.  Аз чайчето не знам дали да го давам, уж не искам да давам вода и други подобни засега newsm78  А другите две как ги давате?  Crazy

# 572
  • Sofia
Ана2, в общи линии така правя - основно яде 1 гърда и в краен случай давам втората, но оттам обикновено яде малко или само предъвква.

Ваче, аз днес правих упражнения 15 мин., но съвсем леки - степер и 2-3 йога упражнения. И следобяда 2 часа разходка, обаче от нея после съм като разглобена, много ме боли таза.

Бюти, не знам тези точно как се дават, аз давам Колийф с лъжичка, пада малко борба, защото я бута с ръцете, плюе и аз обирам по сто пъти и давам отново.  Crazy

# 573
Бюти, БиоГая -та я давах 5 капи обикновено сутрин. Инфакола - 1 капкомер преди ядене, но Йоана го изплюва, ако не успея да натикам бързо биберона с млякото.

Ние мисля, че тотално се сбогувахме с коликите, дано не викам дявола с това си изказване. Тя започна вече редовно да заспива сама в леглото си, само където решава, че нощта свършва в 4 сутринта.

# 574
Добър вечер!
Ние си бяхме на село вчера и днес си дойдохме.Излизахме на разходка там и като заспа Краси от 19ч та до 00:10ч не мръдна-голям сън.Имаме малък проблем с акането мисля,че писах вчера и още не е акал.Смених му капките за колики от Еспумизан на Инфакол и за сега е по-добре положението.Ще видим как ще е занапред,ако се наложи ще сменяме пак.
Като цяло си починах там,много успокояващо ми действа тази къща и мисля да почваме пак да си ходим всяка седмица,за да е и на чист въздух и малкия.

# 575
Имаме малък проблем с акането мисля,че писах вчера и още не е акал.

Tina за акането си спомням,че вчера каза,че сте му помогнали с термометъра...Моят съвет е да не се поддаваш и пак да помагаш,защото при моя позната така се случи и бебето (кърмено) не искаше да ака само много дълго време...По принцип казват,че бебета на кърма нямат запек(но яевно все пак се случва) и може да е всъщност недохранено..така че по-добре пробвай да даваш по-често да яде и сам ще си свърши работата..ако това е причината де..  Hug

# 576
Ваче, аз имам колело у нас и се качвам, но не издържам повече от 10мин, а и време нямам. За сега мисля, че разходките ми стигат за да се стегна, а корема ще го мисля по-нататък. С тази коремна операция скоро няма да почна коремни преси.

Тина, до 72 часа е нормално да не ака. По-добре масажирай коремчето, слагай го по корем, но не му пъхай никакви термометри, това е вредно според мен!

Бюти, аз от не видях никакъв ефект от Био Гайа... Инфакола, Никола също го плюеше.
Общо взето не съм видяла нещо да му помага кой знае колко, давам само чая на ХИП, но пък аз давам вода, защото той вече си и иска.

# 577
РаО оказа се,че две мои приятелки и те са имали същия проблем.Даже по седмица се случвало.Само на кърма сме,давам и по малко водичка със захар,но досега си му давам от както сме си дошли и се съмнявам да е от водата.Хубавото е,че поне спря да пищи от Инфакола,явно и коликите са му въздействали вчера.Утре ще ходя да му сменям лекарката няма да стане така.Попринцип тя имала график да ходи всеки ден до навършване на месец на детето,но при нас не идва и затова беснея.Като и се обадих вчера каза да съм идела да му направят клизма и,че имало дежурен лекар в медицинския център,но дежурният лекар се оказа моя съседка и тя ми каза,че не е педиатър и не може да прави каквото и да било на детето.Побесня като и разясних за нашата педиатърка и каза,че напоследък прекалявала и си позволявала такива неща,а в петък била заминала на почивка в планината и даже не оставила заместващ педиатър за пациентите си.Много съм инфектирана заради Краси и направо не знам как ще избухна утре.

Чин  Hug Надявам се,че си се поуспокоила малко.Дано и Никола не се стряска от случилото се.А колкото до свекито- тая жена бая опъва нерви,а ти си с железни,защото ако бях аз досега да съм я пратила на.......

Честито месечинки   Hug Hug Hug

Отивам да лягам,че човечето ще се събуди може би до час,а малко да опъна кокалите.Лека и без колики нощ  Hug

Чин правя му масажи и термометър само вчера сложих,но не мисля да повтарям.Радвам се,че поне си пръцка и се освобождава поне малко от малко.

# 578
Тина, водата не може да е причинител на запек. (ако може да се нарече запек, за запек се счита ако не се изхожда 72 часа и консистенцията не е нормална) Напротив- замисли се, при големите хора за да се изхождат нормално, казват, че трябва да се пие много вода, така е и при бебетата, като добавим и захарта- тя действа ферментиращо, т.е подпомага изхождането.
Въпреки това, аз съм против слагането  на захар във водата.

# 579
Тина, писах ти и вчера - не е нормално за кърмачета само на кърма, по-малки от месец и половина да не акат. Чинче, неакане за повече от 24 часа може да е нормално при по-големи кърмачета (не мога да повярвам, но Явор и Никола вече са от тях) и при бебета на смесено хранене. Възможно е неакането да е заради капките за колики (по-скоро заради помощните вещества в тях), щом Краси реагира на смяната на капките. Виж Бебето ми спря да се изхожда всеки ден - проблем ли е това?
Бюти, виж това.
Ваче,  утре ще пиша за диетите и спорта, преди време го обсъждахме, ще видя и нещо ново дали няма да намеря.
Ние бяхме на разходка тази вечер и още се мотаем. Лека и спокойна нощ  Hug

# 580
изчетох ви най-накрая.  ooooh!

Момичета, благодаря ви за пожеланията за първата ни месечинка   bouquet Hug Hug

Вова, Мама Анелиан, честити месечинки и на вашите бебенца  Hug Hug

Чин  Hug

Ани, добре, че бързо ти е разминало, като прочетох как си се чувствала ми стана много мъчно за теб, и аз имах чувство, че умирам.....

Ана2, как си? Моите конци си бяха направили отворче и оттам в продължение на две седмици бавно, но славно излизаха.

Орикс, честита ти Ива, да ви е жива и здрава, това име ми е любимо на мен   bouquet

Ние в петък заминахме с Емо до вилата, там бяха мама и Теа. Беше дъждовно, но пък мама си ме поглези, нагледахме се на зелено и си видях момиченцето, че съм се затъжила, те наще я гледат напоследък. Тя заминава утре на летен лагер, ще пътуват с автобус, съответно ще треперя от страх, докато не пристигнат.  Praynig

Ние си имаме колики също, ревем си здраво, но.....

Пожелавам на всички една спокойна нощ  Heart Eyes baby_neutral

# 581
Ана2 Hug
Благодаря ти, мила! Много успокояващо ми подейства поста ти...Мисля, че струата ми не е силна...Ние и Биогая приемаме...Абе в такива страшни филми се вкарвам ooooh!Дано скоро всичко се нормализира Peace
Лека и безколикова вечер на всички мами и бебоци Hug

# 582
Благодаря Ви за пожеланията, момичета Hug

Сега чак успях да Ви изчета. Днес беше доста натоварен ден. Първо гостенчетата от ДГ на Стефи и подреждането след тях, после отидохме на рожден ден на племенникът ми. Теди се държа много добре. Преди да тръгнем я накърмих и там спа през цялото време. В колата навръщане се събуди, но не плака, а писна чак като се прибрахме.

Вие говорите за акането при бебетата, но аз имам голям проблем с ходенето по голяма нужда при мен. Откакто съм родила, съм постоянно със запек. Всичко изпробвах - и сини сливи, и праскови и кайсии, пия много течности, сутрин на гладно топла вода с мед, май нищо не помага трайно. Наложи се да пия и дуфалак и то два пъти по 3 дни. Кажете нещо друго. Утре ще пробвам и кивита. А от 3 дни закусвам и с овесени ядки с кисело мляко. Ще съм благодарна да ми дадете някакви предложения. Като бях бременна почти нямах проблеми. А тъй като съм с нисък хемоглобин, трябва да пия и желязо, но още не съм го почнала, защото нали и то запича.

Лека нощ!

# 583
Вова, пробвай със сироп Лактулоза...Аз го пих почти през цялата бременност... Peace

# 584
  • София
Ана, ще съм благодарна ако ми напишеш нещо за тоя тип режим и кърменето. Ама недей се занимава веднага, само ако и когато имаш време  Hug Hug Hug

Иначе аз играя Пилатес и мисля май най-добре след 40 ден да почна с такова нтоварване. Колелото мога да покарам, че не товари така корема.

Общи условия

Активация на акаунт