Отново за АБКМ - 3

• 356 103
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 3 870
  • Северозапада
geryger, дъщеря ми започна да хапва по няколко хапки 3-4 дни преди да навърши 7 м. Преди това беше хапвала по хапка картоф, морков и тиквичка. Просто отказваше да отвори уста. И сега не яде много, сравнено с децата на познати. Дояжда си с мляко. Буди се по няколко пъти на нощ, като сме стигали до 6-7. Понякога ми идва да я тръшна на леглото, защото ми се спи та 2 не виждам.

# 3 871
  • София
Моето дете е гладно. Само ни гледа в устите като ядем и преглъща. Не искаше оризова каша, но я прояде. Картофа и хареса и така викаше с глас за още като прибрах паничката.
Нощем като ревне , цепи мрака  Laughing докато не дам шишето не млъква.
А аз нямам никаква помощ. Имам кака ученичка и мъж който пак е командировка.  Wink
Лекарката не ми отговаря и сега се чудя какво да давам. Мисля да дам морков. Навсякъде пише, че помага.
После се чудя ориз или булгур?
Като понася оризова каша, дали ориза ще я раздразни?

# 3 872
  • София
Гери, бързаш с темповете. Не съм критерий за каквото и да било разбира се, но първата храна, различна от млякото съм въвеждала около две седмици. После по една и постепенно намалих до няколко дни. Освен, че през това време следиш за продрисквания, обриви и пр., даваш възможност на стомахчето да свикне с дадената храна.
Морковите са алергени и някои деца реагират на тях, имай го предвид.

# 3 873
  • Софиянка в Пазарджик :)
Здравейте.Искам да ви попитам,след като направи реакция от картоф и оризова каша,опитах и с пъщърнак,но пюре на хип,защото никъде не намерих пресен,не му било сезона.От пъщърнака имах съмения че също направи реакция,но много прибързах с него след картофа,така че не съм сигурна и го спрях.После малкия получи алергия май от котки сега е със силни сърбежи и много обриви.Като се оправи мисля да опитам с броколи.Могат ли да се намерят по това време-съжалявам за въпроса,но не виждам тука в нашия  магазин,а по рано имаше.Ако няма пресен какво ще ме посъветвате да дам?След 2седмици става на 7месеца и се притеснявам,че е само на мляко.Искам да пипитам и майките които са пускалу кръвния тест за алергии-какво ви е мнението?Достоверен ли е?Да го правим ли или няма смисъл от него?Чела съм,че давал грешни резултати...
Какви пробиотици давате.Имам неотворен биогая мога ли да давам от него?

# 3 874
Гери, доколкото си спомням при вас лекарите се съмняваха и за ЛД. Ако е така веднага ще получи разтройство. По добре в картофчето добавяй АМ. Зехтина разхлабва.
Да, май се разредихме.
Днес няма давам картоф, ще бьде на млеко и оризова каша.
Дано се оправи бьрзо.

Момичета, черпа Ви по едно!
Весел празник на всички!

Гери, аз имах в предвид, че ще се продриска от захарта. На едно пюре от 180гр. се слага кафена лъжичка зехтин. Аз му сложих чак на 8м.

# 3 875
  • Северозапада
Questo sono io, в пюретата обикновено слагат оризово брашно за пълнеж, вероятно и от там реакцията. Ако не намериш пресни броколи, може да вземеш замразени. Не е същото, но пак става. Не знам дали си видяла, преди няколко поста писах, че дъщеря ми почти до навършване на 7 м. беше само на мляко. Не е повод за притеснение. Пробиотик и аз давам Биогая, добре се понася. Тук съм чела, че дават и на Аквасорс.

# 3 876
Гери, бързаш и пак бързаш. И аз си мислех, че е гладен моя като цоца по 3 пъти на нощ, ама защо тогава след като накрая се реших да му ги спра и удържах седмица кански ревове по нощите започна да спи по цяла нощ? Всичко е въпрос на навик.
Морков не е добра идея. Пробвай тиква, броколи, пащърнак...

Броколи има пресни, но био от Моравско село. Съответно цената е неприятна. Виждала съм и в Пикадили.

# 3 877
Гери, бързаш и пак бързаш. И аз си мислех, че е гладен моя като цоца по 3 пъти на нощ, ама защо тогава след като накрая се реших да му ги спра и удържах седмица кански ревове по нощите започна да спи по цяла нощ? Всичко е въпрос на навик.
Морков не е добра идея. Пробвай тиква, броколи, пащърнак...

Броколи има пресни, но био от Моравско село. Съответно цената е неприятна. Виждала съм и в Пикадили.

И ние спряхме нощното цокане от 2м., но си се буди по 5 пъти на нощ. ooooh! Сигурно са зъби. Не е гладен, защото през деня яде страшно много и не би заспал гладен. Когато захранвах не знаех, че моркова е алерген. Дадох го след оризовата каша и картофа и както писах направи чудо с нас. Той му затегна коремчето.

# 3 878
  • София
Морковът и при нас беше едно от първите неща, които дадох и бебето го понесе много добре. Явно има и деца, които са алергични към него, но пък е и доста деликатен към стомаха. Нашата педиатърка препоръчва захранване със супа от морков и тиквичка след разтройство (това при каката). Даже за картофите твърди, че дразнят повече червата от морковите. Според мен можеш да опиташ с морков, но следи внимателно за реакции. При алергиите всичко е много индивидуално.

# 3 879
  • София
Krasi, аз сложих няколко капки зехтин. Захар не съм слагала.
Beeps, fx,, май сте прави  Wink ,
От тиква и броколи се продрискваше като кърмех, пъщърнак не съм хапвала.
Иначе и аз гледах ориз и броколи на хип.
Аз също си мислех за киноа и амарант. От киноата имах много кърма и, и понасяше отлично. Вие давали ли сте?
Понякога минаваме само с водичка, но когато е гладна нищо не помага. Защото като се нахрани си спи спокойно до 4ия час.
Според мен не са зъби. Като цяло е доста спокойно бебе.
Сега ще стискаме да видим кога ще се оправи.
Във вторник сме на лекар, който едва ли ще ни каже нещо революционно, но знае ли човек. Laughing
Mimike - благодаря.
Пробиотик давам на аквасорс и на нейчур лей, но имам чуството, че този на аквасорс понякога я дразни.
Втория е много добър.

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 16:04 от geryger

# 3 880
  • sofia
 geryger, моето дете е голямо вече - на 5г. Но прояде и то хляб направо, чак около годинка. Преди това започнах да го захранвам на 5,5 мес. и имаше страхотно желание, обаче като ударих на камък с моркова, пащърнака, картофа и банана и така го е боляло, че не искаше да си отваря устата. После го мъчих с пюрета, не искаше и да чуе. Минахме и ние през глада, само на кърмене бяхме ама какво да се прави...... тогава не разбирах и съответно нищо не постигнах. Отбих го чак на 3 годинки. Глутен не съм изключвала и не ни е създавал проблеми, че дори доброто физическо състояние и зъби го дължим вероятно на пшеницата и месото.

# 3 881
  • Софиянка в Пазарджик :)
Ох,значи правилно си мислех да не давам готово пюре,ама що го дадох,пък и никъде не пише,че има оризова каша вътре....както и да е...ще го дам на приятелка за детето,ако го иска че и тя не храни с готови.Крис не се буди почти нощем нито иска да яде по начесто,яде си същото количество през същото време и дори нощем си спи повече,което ми е много странно.Не трябва ли да увеличи количеството? Thinking
Благодаря ви,като знам,че не само ние сме така не ми се вижда толкова ужасно положението,иначе много се бях притеснила.
  bouquet
Значи след тиквата,картофа и ориза,дано броколите му понесът...стискай те ни палци Simple Smile

# 3 882
Щом не е пишело, че има ориз, значи не би трябвало да има. newradost е писала, че повечето имат ориз и трябва внимателно да се чете съдържанието. Не разбрах детето защо мислиш, че трябва да увеличава количеството храна или да се буди.

# 3 883
  • София
Давам този http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Primadophilus-Children-5-oz-141-75-g/10270
А сега съм поръчала този
http://www.iherb.com/Renew-Life-FloraBaby-for-Kids-2-1-oz-60-g/15652
Разговарях с лекарката. Според нея да дам морков или пащърнак.
Житните щели да я разхлабят.
Ще видя във вторник какво ще каже гастрото.
Newradost незнам защо но и аз все си мисля, че е по добре да и дам първо хляб или бисквита вместо тези пюрета. Въпреки глутена.

# 3 884
  • София
Beeps, мерси за инфото  Hug Вече сме приети в 41СДЯ, наесен и ние там  Grinning
А що се отнася до алергията на Таня, май вече нищичко ѝ няма  Grinning Преди около седмица изяде доста солидно количество задушено-запържен спанак с яйца, сирене, прясно мляко и сметана и не е имала никаква реакция след това. Сирене и кашкавал давам, кисело мляко също съм давала няколко пъти, обаче нещо с прясно мляко и сметана в чист вид хич не исках да давам, но на този спанак като му се нахвърли с една лъжица и я оставих да си хапне. Не че изяде кой знае колко, но като за нещо с мляко си беше доста, слава богу не последва абсолютно нищо. Не мисля по този случай да взема да прекалявам с млечните, но вече ми е едно такова по-леко на душата  Grinning

Моркови и аз дадох още в началото на захранването, след картоф, тиква и пащърнак, обаче много я запичаха. Само малко морков да хапнеше и се запичаше и беше така някъде чак до към поне 10 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт