Отново за АБКМ - 3

• 356 116
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 3 885
На глутенът всъщност му няма кой знае какво, освен това че в днешните сортове пшеница е нарочно твърде много. За да е по- хубав крайния продукт от брашното. Това води след себе си целикалията и разните непоносимости, затова се захранва и бавно и се почва от овес, после може спелта или лимец, които са стари сортове пщеница с малко глутен и тогава пшеница. Не е добре да даваш директно хляб, който вероятно ще е от обикновено пшеничено брашно, а пък бисквити изобщо не са вариант за първа храна с глутен.

Браво на Таня  Heart Eyes  bouquet

# 3 886
  • София
Светле, честито ясленче! Няма да съжалявате, въпреки, че ни е малко далечко, а и ще ми е приятно най-накрая да се запознаем  Grinning. Браво на Таня, много се радвам!
Краве сирене, масло, кашкавал и телешко давам без проблеми. Потривам ръце за кисело мляко, обаче пусто все не намирам как и кога да предложа, че с тази ясла няма как да го поразгледам едно хубаво и да се поразровя с клечки за уши, както си му е реда  Laughing Laughing Засега по-голям проблем ми е готвачката, която има афинитет към яхниите и буха толкова домат в манджите, че от време на време стомахчето видимо се дразни.

Гери, вероятно смяташ, че хляб и бисквити биха заситили повече и затова предпочиташ първо тях да дадеш. Със захранването се отмятат и заместват постепенно храненията с мляко и затова по схемите се дават зеленчуковите пюрета.

# 3 887
  • Северозапада
Ние не сме приети в ясла. Чудех се дали не трябваше някъде да отбележа алергията при точкуването? Светла, при вас имаше ли допълнителни точки поради наличието на АБКМ?
Мисля да пробвам тази седмица да и дам козе сирене. Аз без проблем ям козе и овче. Рано ли е, тя е почти на година? Гастроенетолога ми беше казала още преди 2-3 месеца, че може да пробвам. Колко време да давам? Мислех да започна с трохички и поне 10 дни да увеличавам количеството до половин кибритена кутия. Това количество ми се струва нормално, по-голямо и на мен ще ми дойде в повече. Трябва да ям примерно домати със сирене или сирене по шопски, или нещо подобно, за да успея да изям повече на веднъж.

# 3 888
  • София
Алергията не се води хронично заболяване и няма допълнителни точки или редене по социалните опашки или опашките по 2.2.4.

# 3 889
Щом не е приета на ясла, може да не бързаш. Колкото по- късно, толкова по- добре според мен.
Поне 7 дена въвеждай. 2-3 седмици може да пробваш козе кисело мляко, ако мине успешно.

# 3 890
  • Северозапада
Благодаря Beeps, f(x)! Предполагах, че няма допълнителни точки за яслите. Предполагам на частна ще я запишем и там вероятно ще може да и дават меню А4.

# 3 891
Ant G на нас доц.Маринова ни каза за въвеждането на сирене по малко като за 5 дни количеството да стане 1/2 киб.кутия.
Да  се похваля че се захраних успешно с краве сирене Blush

# 3 892
  • Пловдив
Questi sono oi -Според мен пробвай пак с пъщарнак примерно. След като не пише, че има ориз - значи би трябвало да няма в бурканчето. После дай отново картоф и виж как ще е.

# 3 893
  • Софиянка в Пазарджик :)
f(x) мислех,че като пораства ще пие повече мляко или по начесто,преди увеличаваше количеството.От няколко дни започна пак да се буди нощно време гладен.Мисля да почакам още малко само на мляко и после може би ще пробвам с пъщърнака-държа бурканчето във фризера,според вас става ли или да купя ново?

# 3 894
Отворено бурканче може да се дава най- много на другия ден.
То какво беше с пащърнака, ти даде и нещо те усъмни?

# 3 895
  • Софиянка в Пазарджик :)
Излезе пак лек обрив след него.Но много избързах след картофа.Вече горе-долу познавам де,при него излизат малко пъпки след първото даване,а след второто, въпреки че не увеличавам количеството се обрива много силно и почва да го сърби.Затова и не посмях да дам 2път.Мислех да/дам след няколко дни,затова го замразих,но се отказах.Сега решихме да почива 1месец само на мляко.Той се обрива и от вит.Д.Пробвах 4пъти вече,може би дори 5.На втория ден след като дам вит.Д и се обрива и го сърби.

# 3 896
момичета хапвате ли филе или шунка от магазина?четох че има някакъв соев протеин в тях може ли да се ядат?доцентката ми каза че мога да ям филе и шунка попринцип но искам да попитам и вас все пак.

# 3 897
Филета и шунка, не, само домашни колбаси. Има някои дделикатесни салами и сушени филета без соев протеин, поне по етикет.

# 3 898
Взимам на КФМ.

# 3 899
Аз съм яла различни пушени свински филета и реакция при детето няма.

Моля споделете кога захраните децата с риба и кога с жълтък?

Общи условия

Активация на акаунт