Отново за АБКМ - 3

• 356 164
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 5 175
Симптомите при нас бяха кървави нишки в акото, бяхме само на две седмици когато се появиха, веднага я заведохме на гастро и ни изписаха фризопепа,на втория ден след приема всичко спря, до ден днешен нямаме нито слуз нито кръв, ще ходин на алергология при д-рДимитров, но реално мен си ме е страх, времето си върви и ще дойде момента на захранване и просто силно се надявам да не прави реакции,пием си и пробиотик,като от него не прави реакция, а знам,че доста деца с АБКМ не реагират добре

# 5 176
Няма от какво да те е страх,нищо страшно няма.Отидете и на алерголог лошо няма,а гастрото което посещавате предполагам ще ви насочи как и с какво да захранваш.Важното е да не бързаш.Щом детето е добре с това мляко не се притеснявай.Ние пиехме Аптамил АДС до годинка,и акото ни въпреки това бе зелено и по рядко докъто не захраних.Докъто дойде време за захранване и минеш първите стъпки изключвайки млечни и телешко,то детето ще е по голямо вече и проба,грешка ще е допустима.Аз лично имам страх от смелото сменяне на
храна.Вслушвайки се в некомпетентни лекари смених храната и се озовахме в болница.До навършване на 2м.на малкия два пъти влизахме в болница обезводнени от повръщане и разстройство,до това ни доведе това имате алергия,не нямате алергия,Затова съветвам всичко внимателно да става.При нас всичко се оправи с захранването дано и при вас така да стане,просто малко търпение докато е толкова малко детето.Какъв пробиотик пиете,ние също пиехме био гая,до колкото знам линекса не се препоръчва за деца с алергия а не всички.

# 5 177
И ние сме с биогайа, ами дай Боже със захранването всичко да се нареди,разбира се, аз слушам лекарите,никога на своя глава не предприемаме нищо

# 5 178
Нас точно докторите в началото,ни объркаха едните имате алергия,дрите нямате.Ние имахме и рефлукс та малко по сложно беше.Но няма от какво да те е страх.И със алергия и без ,е хубаво да се захранва постепено и бавно и да следиш за реакции.Докторите ще те насочат.

# 5 179
  • Пловдив
Здравейте момичета! Бебето ми е на 5м.  От втория месец започна да се храни трудно. Първо се дърпаше само на някои хранения, постепенно на всяко хранене отказваше да яде. Храни се в полусънно състояние само. Кърмата ми намаля и така от третия месец започнах дохранване с АМ Аптамил, а от четвъртия изцяло мина на АМ. Храненето е все така в полусънно състояние защото иначе отказва, плаче и се дърпа. От няколко дена е с диагноза атопичен дерматит. И вече имам съмнения за АБКМ. Няма слуз в акото, само трудното хранене и АД. Не съм почнала захранване. Възможно ли е да е АБКМ и какви изследвания се правят на тази възраст?

# 5 180
  • София
Здравейте момичета! Бебето ми е на 5м.  От втория месец започна да се храни трудно. Първо се дърпаше само на някои хранения, постепенно на всяко хранене отказваше да яде. Храни се в полусънно състояние само. Кърмата ми намаля и така от третия месец започнах дохранване с АМ Аптамил, а от четвъртия изцяло мина на АМ. Храненето е все така в полусънно състояние защото иначе отказва, плаче и се дърпа. От няколко дена е с диагноза атопичен дерматит. И вече имам съмнения за АБКМ. Няма слуз в акото, само трудното хранене и АД. Не съм почнала захранване. Възможно ли е да е АБКМ и какви изследвания се правят на тази възраст?

При какви специалисти сте ходили до сега?

# 5 181
  • Пловдив
Здравейте момичета! Бебето ми е на 5м.  От втория месец започна да се храни трудно. Първо се дърпаше само на някои хранения, постепенно на всяко хранене отказваше да яде. Храни се в полусънно състояние само. Кърмата ми намаля и така от третия месец започнах дохранване с АМ Аптамил, а от четвъртия изцяло мина на АМ. Храненето е все така в полусънно състояние защото иначе отказва, плаче и се дърпа. От няколко дена е с диагноза атопичен дерматит. И вече имам съмнения за АБКМ. Няма слуз в акото, само трудното хранене и АД. Не съм почнала захранване. Възможно ли е да е АБКМ и какви изследвания се правят на тази възраст?

При какви специалисти сте ходили до сега?

Още в началото на проблема с неяденето на своя глава пуснах урина и ако, иначе на гастро бяхме,  той само ме разпита, не я гледа на ехограф но изказа съмнение за АБКМ, личната обаче отхвърли съмнението с тезата, че е дълго време на АМ и не е реагирала, а тогава нямаше и обриви, още нямаше АД и ми каза да не се занимавам с глупости и детето просто си е злоядо.  

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 11:29 от mimoce

# 5 182
  • София
Голямото ми дете имаше единствено жестоки коремни болки и беше на обикновено АМ до 4 месец Peace Слуз и обриви никога не е имал. ЛЛ тогава, която разбира се сменихме, се кълнеше, "че на това дете нищо му няма".
Всичко може да провокира нетолерантност във всеки момент докато са малки.

# 5 183
  • София
И ние започнахме да имаме проблеми след 4 м, като дотогава беше почти изцяло на АМ. Не са ни пускали изследвания, минахме на АПТАМИЛ АДЦ, което е за деца с АБКМ и се захранваме според указанията на гастроентеролога, не ви ли казаха кога и с какво да се започне захранване?

# 5 184
  • София

Щом плаче и се дърпа по време на хранене, консултирайте се за скрит рефлукс.
Гастроентеролог и да гледа детето на ехограф, няма какво да види с оглед отхвърляне или потвърждаване на АБКМ. Също и урина и ако няма какво да ви кажат. Единствено еозинофилии, ако има повишени, а те са в кръвните изследвания.

# 5 185
  • Пловдив
Благодаря ви! Ще отидем на алерголог и на гастро.

# 5 186
  • София
Здравейте, имам бебе на 5месеца и половина . След ваксина хексацима в акото на бебето се появиха кървави нишки.Правихме кръвен и кожен тест .Кръвният излезе положителен към два от белтъците на кр.мляко . На безмлечна диета съм ,но последните дни пак има нишки. Кърмя и вече не знам с какво да се храня.Информацията е доста противоречива,а диетата на др Мустаков е почти без плодове . На някои места пише,че може да се яде ябълка,а на други ,че е забранена храна. Сусамош тахан хапвах заради калция,но сега и него не ям. Искам да си кърмя детето,а докторите не ми помагат с точна диета. Моля за съвети и споделен опит! Благодаря!

# 5 187
  • Пловдив
Ние кръв не сме имали, но се обриваше жестоко. Мляко и производни не съм яла около година, докато кърмех. Всичко друго в умерени количества си хапвах. Имаше ефект! Постепенно въведох киселото мляко първо чрез кърмата, после и на него по малко. На 1г7м ядеше без проблем кисело мляко, на 2 въведох и прясно, но давах най- много веднъж седмично.

# 5 188
  • Северозапада
Стефа, нали освен млечните, си изключила и телешкото месо и всякакви пакетирани храни? Не знам от колко време спазваш диетата, но понякога е нужно повече време, окола месец, на червата да оздравеят. Направи една седмица по-строга диета и после се захранвай като бебе. Така ще следиш и детето. А с бебето не бързай със захранването.

# 5 189
Stеfa може да си вземеш хубав пробиотик за поне месец  Peace

За диетата, нещо конкретно ако искаш питай. Аз бях на ужасно ограничена и не я препоръчвам. Авокадо си хапвай, много е полезно и е хипоалергенно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт