Отново за АБКМ - 3

• 356 115
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 5 190
  • София
Благодаря ви за отговорите! На няколко места четох,че проблема изчезва със захранването.На нас ни предстои ,ще стане скоро на 6м.

# 5 191
Stefa,
Пий много вода, за да имаш кърма. Не знам чай за кърмачки как ще ти се отрази. Диетата на Мустаков доста ограничава.
Аз лично съм спряля млечни, телешко, яйца, риба, цитруси.

# 5 192
Здравейте.
Търсейки контакти с доц. Маринова попаднах на темата.
актуална ли е информацията за нея на 1-ва страница?

Търсим консултация с нея, задари следния проблем. Бебето ни е на 2 месеца и 6 дни. От 2 седмици храненето е истински ад. До преди това се хранеше 7 пъти по 110 мл. За двата месеца наддава по килограм на месец. Има много колики и нищо не помага.Преди 2 седмици започна много да се свива и плаче по време на хранене. Съответно почти я насилвам да си яде количеството. След Хексакцима загуби и апетит за 3 дни.
Сега апетит има, но пак отказва да яде. В зависимост от това колко е гладна изяжда между 30 и 50 мл и започва едно яко свиване и гърчене. Направо си я боли докато яде. Водихме я при педиатърката-колики били.
Да де, но тя е с колики от раждането и до сега не сме имали подобни проблеми. Казаха ми да изчакам, да не я насилвам, не става. Личи си ,че е гладна. А не ми се ще да я храня на всеки час ,че и това не е добре за коремчето. Изхожда се по веднъж дневно-жълто с топченца,кашаво. Няма кръв. Има обрив на бузките от около месец. От седмица мия с мицеларна бебешка вода и позасъхнаха. Лекуваме и зачервяване по срамните устни. Лечението е с кортикостероидни кремове,предписани от кожен лекар. Казвам кремове,чащото само ги сменяме,а резултат няма. уж били нещо като гъбички,ама не точно. Случвало се често при бебета със светла кожа.
Стана дълго, за което се извинявам, но наистина вече не знам какво да правя и къде да я водя. Някакви съвети?

# 5 193
  • София
Отидете на гастроентеролог.  Peace
Да, детето го боли. Големият ми син имаше същите прояви.

# 5 194
Отидете на гастроентеролог.  Peace
Да, детето го боли. Големият ми син имаше същите прояви.

Запазихме час за утре при доц.Маринова.
Какво се оказа при вас?
П.П. На 27.02 бяхме на гастроентеролог-доц. Пантелеева. Прегледа я на ехограф-нищо притеснително-много газове. 

# 5 195
Доц. Маринова е сигурна, че е АБКМ.  Sad
Вече е на Фризо Пеп. Не го харесва, не иска да го яде, дори го повръща. След 2 ще звънна на Маринова, но вие как процедирахте?
И след колко време приблизително да очаквам подобрение? Напомням, че не е повръщала преди това. Само започваше да реве и да се свива още в началото на храненето. Има много газове и колики. Според Маринова има и слуз в изпражненията. Няма кръв обаче.

# 5 196
Имаше Аптамил АДЦ....то е като фризопепа, но май не горчи толкова. Питай да ви го смени с него ако може...

# 5 197
  • София
Ние сме с Аптамил АДЦ вече почти 7 месец, но дъщеря ми от началото го прие добре и не е имала проблеми.  Rolling Eyes Само, че цената която плаща пациентът е доста по-висока, отколкото за фризопепа, не че има значение, ако детето го приема по-добре, но просто казвам информативно. За 11 кутии на месец плащаме почти 50 лв.

# 5 198
Не го ли изписват с протокол и да е безплатно. Иначе да, по-скъп вариант е, но по-добре се възприема от децата май...

# 5 199
  • София
С протокол плащаме 50 лв на месец, преди това като го изпробвахме да видим дали ще помогне, да не ти казвам по колко пари давахме на седмица...

# 5 200
Забравила съм как беше. Ние имахме изписан фризопеп, но аз кърмех, а АМ ползвах единствено за кашите после.

# 5 201
  • София
При нас го откриха, когато дъщеря ми  беше на 4 м, трябваше да отложим захранването и по 5 пъти на ден само мляко ядеше и доста бързо свършваше, но аз не я кърмех и това също си оказа влияние върху разходите за мляко. Сега е  почти на 11 м, яде мляко 2 пъти на ден и ни остава доста, а живот и здраве другият месец ще започваме с млечните продукти.

# 5 202
Няма проблем до 1г. да е изцяло на АМ - фризопеп или аптамил АДЦ. Това помня от педиатъра ..

# 5 203
  • София
Да, при нас горе-долу ще е така, гастроентерологът искаше да въведем определени храни и след това да започнем с млечните, което вероятно ще е около 10.04, надявам се да ги приеме добре и да няма проблеми.  Praynig

# 5 204
Има много храни...не са само млечните я. Grinning да си хапва месце, зеленчуци, плодове...млечни с козе мляко има.. Hug

Общи условия

Активация на акаунт