Отново за АБКМ - 3

• 356 617
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 3 765
За тези, на които децата ядат козе и искат да пробват с биволско. Открих много хубаво такова. Това на Бор Чвор ряпа да яде.
http://mandrafermer.com/buffalo.php

# 3 766
  • София
И аз го ползвам това биволско. В София го има във Фантастико.

# 3 767
  • Софиянка в Пазарджик :)
Той малкия въпреки,че мина на това мляко от кърма,не иска да пие вода,пробвах го.Преди беше само на кърма и не смятах,че е нужно да давам вода,за АМ съм чувала че трябва да пие,ама като не иска....

# 3 768
Да, не ги спират. А и няма кьде да отида за так в документ. На нас ни ги отложиха с два месеца, като ги правим през две седмици. Освен това дьржьт да се правят заради не имунизираните бежанци, които ни заляха. Иначе не ми пука за глоба.
Това което ме притеснява е че щом прави реакция от ваксина може да направи и от лекарства. До сега не е боледувала, но беше на кьрма, а каката от снощи пак е болна.

Аз ходих умишлено със закъснение при педито. А на нея само едни ваксини са и в главата. Даже ми се караше. Вече имаме всички, но винаги е имало дрискане след това.

При нас банана е бил фалшива тревога. Като сме имали проблем и сме все на тръни. Радвам се за фиксчето и Beeps.

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 20:44 от krasi78

# 3 769
  • София
... Също така от седмица и половина съм почти убедена,че има киселини...утре прави 6месеца и е само на млякото...някой да е имал такъв проблем с киселини?Надявам се като почна захранване да изчезнат,мисля си че млякото не му стига и от там се получава това...
Като мина и Ади на АМ имаше киселини, ама много. Цапаше по два лигавника и беше неспокойна. Като влизаш при бебето и миришеше на кисело млеко. Дадоха ни прахчета ранитидин и се пооправи. Сега почти няма.
Ади днес става на шест месеца.
Като че ли разстройството минава... Чудя се дали да не захраня с морков? Ковачева Каза да давам на хип пюрета с буквичката"А". От тях ли давате?
...отново питам! Как давате АКВАСОРСКИТЕ ПРОБИОТИЦИ?
За ваксините сега ще натискам за 2 месечна пауза.

# 3 770
Здравейте момичета,
да ви пиша и при нас каква е ситуацията. Вече сме на 7 месеца. Захранихме се с оризова каша, силно казано де, защото изобщо не я хареса. Въведох тиква, картоф и морков, а пащърнак и тиквичка отказва. Преди седмица започнах да му правя оризовата каша с пюре от ябълка, така много я харесва. Вчера бяхме при педи и тя като чу, че съм дала ябълка ми се поскара - не трябвало. Вие кога въвеждахте плодовете? Каза ми да започвам заешко и пуешко, и като не харесвал кашата от ориз да съм давала от елда. Аз пък с тая елда искам да изчакам... Дали да не дам просо?

# 3 771
  • София
Здравейте момичета,
да ви пиша и при нас каква е ситуацията. Вече сме на 7 месеца. Захранихме се с оризова каша, силно казано де, защото изобщо не я хареса. Въведох тиква, картоф и морков, а пащърнак и тиквичка отказва. Преди седмица започнах да му правя оризовата каша с пюре от ябълка, така много я харесва. Вчера бяхме при педи и тя като чу, че съм дала ябълка ми се поскара - не трябвало. Вие кога въвеждахте плодовете? Каза ми да започвам заешко и пуешко, и като не харесвал кашата от ориз да съм давала от елда. Аз пък с тая елда искам да изчакам... Дали да не дам просо?

По добре елда - безглутенова е. А и доста от децата я харесват.
А просото не е ли глутен? До колкото знам и аз съм направила глутена го въведох към 8 - 9 месеца.

# 3 772
Не е по- добре елда ...., просото е без глутен, може да се дава около 7 месец. В седми месец също е подходящо с глутен да се почне, осми месец месо - пуйка, заек.
geryger, не започвай с морков и изчакай поне още седмица. Аквасорският пробиотик го давах по упътването както е.
С Стеф, не се отчайвай като нещо не и харесва. То не е целта да се наяжда, ами да опитва нови неща.
Плодове сурови на нашите деца не се дават рано, след 10 месец най- разумно. На пюре- круша, синя слива.

# 3 773
Здравейте, момичета!На мен нещо не ми върви с моето захранване със сирене.При първия прием малката се разболя и спрях.Реакция при нея нямаше.Оправи се , изчаках няколко дни и опитах за втори път една хапка краве сирене - трябваше да е една кибритена кутийка, но не посмях.Баткото дойде от градината с течащ нос и сега и бебето е с такъв.Спрях сиренето веднага.След 2 дни и 4 часа от приема ми на краве сирене на едната й  бузка се появи едно петно - червено с големина колкото 5 стотинки и малки ситни пъпчици.Петното и пъпчиците изчезнаха след 3 часа и не можа да ги види дори таткото,а мислех да я водя на лекар.Сега аз си мисля че е от сиренето.При голямото ми дете обаче обривите не изчезваха така бързо, спокойно можеше да се видят от лекар.Да добавя , че не съм сменяла праха за пране,а възглавничката е изгладена.
Към мамите с дечица с обриви - Вие имали ли сте алергичен обрив, който изчезва до няколко часа без да е мазан с нищо?

# 3 774
Просото е безглутеново, но то готова каша има ли? Ако няма как се приготвя newsm78

# 3 775
Здравейте, момичета!На мен нещо не ми върви с моето захранване със сирене.При първия прием малката се разболя и спрях.Реакция при нея нямаше.Оправи се , изчаках няколко дни и опитах за втори път една хапка краве сирене - трябваше да е една кибритена кутийка, но не посмях.Баткото дойде от градината с течащ нос и сега и бебето е с такъв.Спрях сиренето веднага.След 2 дни и 4 часа от приема ми на краве сирене на едната й  бузка се появи едно петно - червено с големина колкото 5 стотинки и малки ситни пъпчици.Петното и пъпчиците изчезнаха след 3 часа и не можа да ги види дори таткото,а мислех да я водя на лекар.Сега аз си мисля че е от сиренето.При голямото ми дете обаче обривите не изчезваха така бързо, спокойно можеше да се видят от лекар.Да добавя , че не съм сменяла праха за пране,а възглавничката е изгладена.
Към мамите с дечица с обриви - Вие имали ли сте алергичен обрив, който изчезва до няколко часа без да е мазан с нищо?

Аз се бях шашнала с много ситни пъпчици по бузките, вратлето, коремчето и дупето. Вечер се появяваха, а сутрин изчезваха. И така докато открих, че таткото го боцка с брадата. Joy Алергичните ни пъпки не изчезваха веднага и не бяха толкова ситни.

# 3 776
Просото е безглутеново, но то готова каша има ли? Ако няма как се приготвя newsm78

Имаше на Холе, но май е изчезнало. Аз взимам готово брашно от Теньо Тенев и си приготвям домашно с плодово пюре. Може и на зърна и се пасират след варенето. Кисне се във вода от вечерта преди приготвяне.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0;topicrefid=4

# 3 777
  • Софиянка в Пазарджик :)
Здравейте.Днес моето ангелче става на 6месеца.Правя втори опит да дам ориз.Втори защото,Мустаков каза,че вече се захранвало от по-рано и късното захранване не помагало и т.н.Бях много изумена,но реших да опитам.Давах няколко дни,но получи обрив.Реших все пак да чакам да стане на 6месеца,за да почна захранване.Сега обаче забелязахме че след къпане се изрива много силно,явно от много варовитата вода,така че може да не е било от ориза-силно се надявам.С какво ще ме посъветвате да продължа след ориза?

# 3 778
Благодаря за отговора, krasi78! Пъпките се появиха след следобедния сън и таткото не е бил преди това при нас, но се надявам да не са алергични.И при нас с баткото обривите определено не се скриваха толкова бързо.
Questo sono io ти как въведе ориза ? Ако е с каша да не би да е имало следи от мляко?

# 3 779
Картоф, пащърнак, броколи...
Нямам опит с обриви, за варовик има филтри, които се слагат на водопровода.

Общи условия

Активация на акаунт