Отново за АБКМ - 3

• 356 063
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 3 825
  • София
Послушах Ви, и от три дни давам елда на Хип. Но определено започна да дриска по рядко, като излиза от памперса и се омазва здраво. Иначе пак са по 2-3 изхождания на ден. Няма крьв, слуз си има постоянно. Говорих с педито, тя Каза да не я спирам.... Вие как мислите? Давам и два вида пробиотици.
Мисля си - дали елдата разхлабва?

# 3 826
Да, елдата разхлабва. Слуз ще има месеци наред.

# 3 827
  • София
Благодаря Фикс!
Не намерих каши на холе. В кои магазини ги има?
Как приготвяте кашите?
Аз ги правя с АМ ФП за сега. Но кога да почна да ги правя само с вода?
Овеса разхлабва или затяга?
А глутен кога се дава, че овеса май е с глутен?

# 3 828
Защо с вода geryger? Прави си ги с АМ, че са по- вкусни.
Отдавна не съм вземала каши и ще те излъжа къде има, да кажат другите. Овесът има глутен, да.
Би трябвало да регулира овеса.
Глутен било най- добре 4-7 месец по време на кърмене. Като чета по темите 6- 9 месец дават повечето.

# 3 829
  • София
В магазините Биомаг има каши на Холе.

http://biomag.bg/magazini/

# 3 830
Аз глутен започнах да въвеждам с овесена каша малко след, като направи осем месеца. Едва тогава спря слузта. Той по мое мнение разхлабва, но със сигурност не запича. Холе може да си поръчаш и по интернет. Кашите винаги правя с АМ.

# 3 831
  • Cyberspace
Много хубава и полезна тема. Моят син е на 3м. и половина и съвсем скоро му откриха АБКМ, измъчи се детето, та и ние покрай него. Сега се опитвам да се образовам по темата и като имам време ще почета в темата и ще прегледам линковете.
На нас ни изписаха Аптамил АДЦ, обаче той не иска да го пие, слагам захар, но ми се струва, че не му влияе добре, възможно ли е? Досега никога не му бях давала захар и сякаш усещам разлика. Има ли някаква алтернатива, която да промени малко вкуса?
 Давала съм му инфакол преди, чудих се дали да не му слагам в млякото, защото го харесва, но не виждам смисъл допълнително да го тъпча с излишни неща. Досега е изпил една аптека лекарства, защото нашата компетентна докторка не знаеше какво му е и все сиропи, капки и АБ за всеки случай.
За алергия и дума не можеше да става, според нея щом наддава, значи нищо му няма, просто било ревливо, детето. Накрая взех нещата в мои ръце, когато започна да изхожда слуз, а тя ми каза, че нищо му няма и ще се оправи от самосебе си. И го заведох при друг лекар, който без преглед веднага установи алергията, след това на гастро. Горчиво съжалявам за това, че имах доверие на педиатъра, жената ми беше крайно симпатична, докато не осъзнах как мори детето ми.

Та сега всичко по темата ме вълнува, като в момента най-големият ми зор е да го накарам да пропие Аптамила...  newsm78

# 3 832
Моля те, не му слагай захар. Ще го пропие. Като огладнее, няма да има избор. Обикновено АМ с инфакол изобщо не е алтернатива. Газовете, които ще се опиташ да спреш с инфакол са само едно от проявленията на алергията.

# 3 833
Мляко го правиш с хладка вода, за да не горчи, нали?

# 3 834
  • София
Благодаря Ви момичета!
В страшно приключение сьм не иска оризова каша и това е. От вчера давам една с банан. Пак хапва няколко льжички и край. И дали изобщо хапва. Аз давам, тя плюе. Каката на тази вьзраст хапваше с удоволствие. А това имам чуството, че незнае как да гьлта.
Но вчера докато отидох да вкарам колата в гаража, мьжа ми ял банан. Ади го гледала жално и той и дал?! Щях да го убия. После искала още... Явно знае как се гьлта. И рев и рев и не иска кашите и това. Утре ще давам картов да вида него ще яде ли.
Само варен картов с млеко нали. Без Сол, зехтин и др.?
... И аз си мислех да слагам кафява Захар в оризовата каша. Какви биха били последствията?

# 3 835
Гери, зехтин може. Не се въвежда. Сол е рано, не могат бъбреците да я преработват . ,От захар последствията са ранни кариеси, според хомеопатите и снижен имунитет.
Съвет от опит със злоядо дете. Колкото яде, яде. С всякакви опити дя го излъжеш детето влошаваш нещата ако да ти се струва временно, че има ефект. Важното е да яде мляко, другото до годината е повече за опитване и запознаване с нови храни. До първата си година повече от сто, сто и петдесет грама на ден, не на хранене, на ден, моят син не е ял.

# 3 836
  • Cyberspace
Мляко го правиш с хладка вода, за да не горчи, нали?
Ами не е топла водата. Четох, че не трябва да е, но пак не го иска. Ще ни коства доста рев, докато свикне, но в интерес на истината, той така или иначе си реве. Досега упорито отказвах да слагам захар и във водата, защото и вода не пие. Свеки все ми опява, че реве, защото е жаден, бута му шишето настоятелно, а той се дави, неще и неще. Накрая се скарахме, де. И всички ми мърморят за тая захар, но аз нито веднъж не му сложих и сега много ми докривя, че явно ще трябва да слагаме. Но не знам, въобразявам ли си или не му повлия добре, та спрях да слагам. Има килца в аванс, няма да е фатално и да свали малко в началото.

Голям рев е, направо не знам кво ще го правим, все се надявам по-скоро да се кротне, че се измъчи.

# 3 837
  • София
Захарта ферментира в червата и допълнително води до образуване на излишни газове- нали в темата, която пусна говореше за изявени стомашни проблеми?!
Детето досега е пило нормална формула с лактоза, тя подслажда. Свикнало е на вкуса вече. Изчакай и на малки порции, с лъжичка дори давай по малко, за да свикне и на новия вкус. Ще трябва да го пие...поне няколко месеца...
Продават в аптеките стевия, за в много краен случай...

# 3 838
Без да звучи като дуднене захар във водата е забранена вече и в наредбата на МЗ за хранене в детските заведения.

# 3 839
  • Cyberspace
Да не хваля, ама днес яде Grinning само на последното хранене се потрисаше нещо... Ще свикне,като не може друго,така ще е. А за захарта не знаех,но не съм и имала намерение да ни става ежедневие, просто опитай, след упорити откази от негова страна. И като повърне малко, явно вкуса е още по-ужасен, реве по половин час след това, давам му вода, но и това отказва. За сметка на това още от втория ден, откакто го пие яма нито един обрив.

Общи условия

Активация на акаунт