Отново за АБКМ - 3

• 356 425
  • 5 263
  •   2
Отговори
# 5 145
Само да кажа, че племенничето ми имаше запек дълго време и се установи, че е от йогурта, тип Активия...Тука явно има и психологически проблем, тъй че намерете добър психолог и водете детето поне 2 пъти седмично. Разбира се трябва да останете спокойна първо вие, за да може да й вдъхнете и на нея спокойствието от което се нуждае. Всичко ще бъде зад гърба ви скоро скоро Hug
Да тя обича такива десерти-данонино,плодови млекца.Тя,че си го има психологискато го има,но обяснявам постоянно и измислям всякакви истории за да го направя,като игра.Всичко разбира и даже повтаря това което съм и казала,но всичко се изправя до момента на изхождането.Започнах от 2 дни да и правя чай от варени смокини и пак нищо.
Сега съм решила да пробвам с хомеопатия да видим дали ще пожънем успех.Наистина се надявам скоро това да остане зад гърба ни.

# 5 146
  • София
Оф,доста съм объркана вече...На 08.09 бихме двете ваксини - на следващия ден (миналият петък) се започна с разстройство) ,пробвахме с ентерол 2 дни - не помогна,понеделник бяхме пак на лекар - почнахме със смекта. Някои от изхожданията се сгъстиха и мислех,че се е оправила,но не беше.  Rolling Eyes Вчера ака 8 пъти - едното беше като разстройство,другите бяха малко като количество и гъсти.Днес ака 3 пъти - разстройство си беше.В някои от изхожданията има слуз. Цветът винаги е различен.Пробвах от понеделник да захраня с пюре от моркови (купено),надявам се да не е било грешка.Няма обриви,Т,повръщане, няма и кръв.Пуснахме паразитология и микробиология - всичко е точно.Л.К изрази съмнения за АБКМ. Даде направление за гастроентеролог и имаме час за сряда. От раждането до края на 1 месец беше на смесено хранене - като преобладаваше АМ. После мина изцяло на АМ.От 3 месеца сме на Аптамил комфорт без никакви проблеми.  От няколко дни върнахме биогаята,защото ни бяха казали да я спрем.Rolling Eyes Според вас има ли шанс наистина да е АБКМ?

# 5 147
  • Пловдив
С днешните ваксини, всичко е възможно. И АКБМ не е толкова страшно. Надявам се, скоро всичко да се оправи и само хубави новини да четем! Hug

# 5 148
 Момичета, малкия ми направи реакция от картоф, разстройство и доста слуз. Днес вече 3 ден разстройство няма,  изхожданията са 2 на ден,  редки и със слуз. Започнах пробиотик. Та въпроса ми е,  при алергична реакция или непоносимост към храна, за колко време ще се изчистят изхожданията от слузта?  Трябва ли да му давам Фризопеп. Сега сме на 9 месеца,  когато беше на 1 месец  и половина,  имахме съмнение за Абкм и до 4 месец пихме Фризопеп,  сега сме на Фризовом заради рефлукса.  Благодаря предварително

# 5 149
Здравейте. Мнетия за доктор Мустаков? Моето момиченче - 4годишна, получи уртикария- неуточнена, биха и орбазон спаднаха петната и отново се получиха след 15часа някъде. Дебели плътни червени петна. Давам и Преднизилон кортико 3 пъти на ден, петната след 3 хапчета вече не са плътни, но се сменят, ту се показват, ту изчезват и се покажат на друго място.. следи ни личната докторка. След като премине, надявам се скоро, ще правим изследвания, но искам мнение и за този доктор. Може и там да направим изследвания. Лежи ли се някакво време в болницата или бързо стават? Имам предвид кръвните изследвания. Благодаря.

# 5 150
За кръвните изследвания при д-р Мустаков се носи кръвен серум.
Взема се кръв от вената, отделя се серума- това го прави всяка лаборатория. Не се лежи в болница, поне ние не сме. Не сме от София, навремето взехме кръв рано сутринта на детето, отделихме серума и майка ми го занесе в София, в хладилна чанта, в кабинета на д.р Мустаков - резултатите получихме по мейл по-късно Peace

# 5 151
По-добри отзиви има за Димитров в Токуда. За мен Мустаков не е нещо уау. До колкото съм чела, баща му е бил много добър диагностицик и оттам синът малко на чужди лаври. Тестът му е стандартен, той си го работи.

АБКМ не е съвсем нестрашна. Разбира се при добра информираност, дисциплина и тн, нещата се контролират. Но ето моето момче беше с алергичен проктоколит  - слуз и кръв. Израсна храните, но отключи поленова и то доста силна. А тази пролет ми направи и астматичен пристъп.

# 5 152
Ние посещаваме Мустаков. Много съм доволна - чете, знае, разсъждава. Правим тест с така наречените одрасквания.

Ако лекарят е преодолял хранителни алергии и отключи астма то лекарят се е издънил.

Щерката е на 11 отключи алергиите след ваксина. Изразяват се в атопичен дерматит.

cvetelina.petkova, такъв обрив съм виждала от соя. А нея я има навсякъде - в колбаси, сладкки и къде ли не. Веднага минете на диета - месце /пилешко домашно или пуешко/, картофки, ориз.

# 5 153
Записвам се. Някой знае ли лаборатария в която правят изследвания за хранителна непоносимост, но ми се иска да е за 100 алергена ,ние правихме в Надежда във варна за 160лв обаче само за 59 алергена

Когато беше на 2 месеца малката направи към белтъка на кравето мляко на 1 год.пуснахме изследвания и се оказа че сме я израснали, но има слабо положителен резултат към глутен,овес,пшеница,твърда пшеница,кашу и мая и затова ми се иска да пуснем за повече храни от тия 59 които са в този пакет

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 01:52 от AnMary

# 5 154
Момичета, бихте ли препоръчали светило в детската гастроентерология от София ?

# 5 155
Д-р Лазарова в Токуда  Peace
За АБКМ или нещо друго, да мисля и друг?

# 5 156
Да, Лазарова и Маринова се спрягаха в темата преди година-две.

# 5 157
Много ви благодаря !

# 5 158
  • Пловдив
Ами то след още 6месеца , може и това да надрасте. Защо ви е да правите толкова изследвания? Ако няма реакции- всичко в умерени количества е по- добре!
Записвам се. Някой знае ли лаборатария в която правят изследвания за хранителна непоносимост, но ми се иска да е за 100 алергена ,ние правихме в Надежда във варна за 160лв обаче само за 59 алергена

Когато беше на 2 месеца малката направи към белтъка на кравето мляко на 1 год.пуснахме изследвания и се оказа че сме я израснали, но има слабо положителен резултат към глутен,овес,пшеница,твърда пшеница,кашу и мая и затова ми се иска да пуснем за повече храни от тия 59 които са в този пакет

# 5 159
Момичета, какви изследвания се правят за установяване на АБКМ? Не сме в БГ, гастро или алерголог ни трябват? Бебка е на 3 месеца, има тих рефлукс, извива се и плаче по време и след хранене, дупето се зачервява, ака все още 4-5 пъти по-рядко, леко слузесто ако, не е наддала толкова много въпреки обилното хранене (сукане), от няколко дни има и лек ринит, бледа е, със съмнения за анемия (понеделник ще имам кръвните резултати)...а аз не съм анемична, остава да са окултни кръвоизливи. Не спазвам диета, изцяло на кърма сме, колко време трябва, за да се изчисти организмът? Колкото и да ми е неприятно ще започвам строгата диета. Благодаря за съветите предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт