Отново за АБКМ - 3

• 356 214
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 5 160
  • София
За толкова малки деца няма кръвни тестове. Не вярвайте на тестове с драскане, кръвни върху алергени и пр. Диагноза се поставя от гастроентеролог (вие и имате стомашни оплаквания) на база показания на майката. Или поне у нас е така...
Успех!

# 5 161
Благодаря! Кръвните изследвания са за анемията. Ще почна да снимам памперси тогава, т.к. не съм сигурна.

# 5 162
За толкова малки деца няма кръвни тестове. Не вярвайте на тестове с драскане, кръвни върху алергени и пр. Диагноза се поставя от гастроентеролог (вие и имате стомашни оплаквания) на база показания на майката. Или поне у нас е така...
Успех!
Глупости. Диагнозата АБКМ може да се постави само от алерголог на база тестове. Тестове е правят и на малки бебета. Добре, че вече и в България има кой да ги изследва, а не разни гастрота да поставят диагноза на око, която няма общо с реалността.

# 5 163
  • София
Тестове в България се правят отдавна. На малко бебе, ако направите тест за чувствителност към лимонада, вероятно ще отчете положителен и към лимонада. Peace Същите тези тестове не успяха да отчетат непоносимостта към мляко при голямото ми дете. Диана, правете разлика между алергия и непоносимост Peace Второ дете с втората гледам и знам за какво говоря.

# 5 164
Тестове в България се правят отдавна. На малко бебе, ако направите тест за чувствителност към лимонада, вероятно ще отчете положителен и към лимонада. Peace Същите тези тестове не успяха да отчетат непоносимостта към мляко при голямото ми дете. Диана, правете разлика между алергия и непоносимост Peace Второ дете с втората гледам и знам за какво говоря.

А как се разбира към какво има непоносимост? Има ли начин?

# 5 165
  • София
При големи хора и по-големи деца става с тестове, кръвни или с драскане. При бебета и малки дечица проба-грешка и дебел тефтер със записки коя храна как се понася му е майката.

# 5 166
  • София
Здравейте, не знам дали тук можете да ми отговорите на въпроса, но да пробвам все пак. Не сме диагностицирани с АБКМ, но сме на хипоалергенно мляко Аптамил АДЦ, което вземаме с протокол от гастроентеролог. Имахме 3-месечен протокол за октомври, ноември и декември, който изтече. Тъй като обаче дъщеря ми вече пие мляко само по 2 пъти на ден ни останаха доста неизползвани кутии, които със сигурност ще ни стигнат за януари. Гастроентероложката ме е инструктирала как да захранвам детето до средата на февруари. Въпросът ми е ще има ли проблем с бъдещите протоколи, ако през януари не отидем на преглед и съответно не ни бъде издаден протокол, а ни бъде издаден чак февруари.

# 5 167
  • София
Не е необходимо да има застъпване на протоколите; не би следвало да има проблем. Обаче тези млека се изписват до първата година на детето, така че ако отидте през февруари, вероятно ще имате право само на един тримесечен. Peace

# 5 168
  • София
Не е необходимо да има застъпване на протоколите; не би следвало да има проблем. Обаче тези млека се изписват до първата година на детето, така че ако отидте през февруари, вероятно ще имате право само на един тримесечен. Peace

Благодаря много за информацията!

# 5 169
Имам въпрос,моята дъщеря е с недоказана АБКМ, пием фризопепа вече 2.5,днес става на 3м.та въпроса ми е как реално може да разберем дали наистина е алергична и ако не е от веднъж ли се спира специалното мляко?

# 5 170
Лина дай малко повече информация,какви са синптомите,къде сте ходили и тн..До колкото знам няма тестове за такива малки деца,поне доколкото знам проба грешка е варианта да се разбере.За смяна на храната от раз става,но не ти го препоръчвам без да е по съвет на доктор,че сте малки още,и ако сте с алергия ,и смениш храната,има опасност да предизвикаш повръщане и разстройство ,и неизбежно се влиза в болница.Поне при нас така се получи.Според мен търсете доктор,който да ви насочва.Но все пак не е лошо да обясниш и как стигнахте до тази храна,за да могат момичетата да те насочат към доктор или знам ли.

# 5 171
  • София
Ние например бяхме с двуседмично разстройство след ваксина, също не сме с доказана АБКМ, но л.к ни изписа направление за гастроентеролог понеже нищо не помогна за разстройството и в изследванията на фекалиите не се откри нищо. Тя ни предписа АПТАМИЛ АДЦ и като се видя, че има резултат ни предписа и протокол за 3 месеца, сега ще го подновяваме. Тя ни казва кога, какво и за какъв период да въвеждаме. Каза, че след като свършим с Аптамил Адц ще преминем на някакво друго по-щадящо мляко и чак след това на обикновено.

# 5 172
  • София
Sea, при кой гастроентеролог ходите (чисто любопитство)?

# 5 173
  • София
Sea, при кой гастроентеролог ходите (чисто любопитство)?

Доктор Мастицка.

# 5 174
  • София
И с голямото преди време, и сега с малкото ходим при нея.

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 15:35 от Beeps

Общи условия

Активация на акаунт