Отново за АБКМ - 3

• 356 110
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 5 205
  • София
Доц. Маринова е сигурна, че е АБКМ.  Sad
Вече е на Фризо Пеп. Не го харесва, не иска да го яде, дори го повръща. След 2 ще звънна на Маринова, но вие как процедирахте?
И след колко време приблизително да очаквам подобрение? Напомням, че не е повръщала преди това. Само започваше да реве и да се свива още в началото на храненето. Има много газове и колики. Според Маринова има и слуз в изпражненията. Няма кръв обаче.
От колко време е на хидролизат детето? Дайте възможност на червата и лигавицата да се успокоят; Фризопеп не работи с копче за изключване Wink Доста бързо ще усетите подобрение, детето ще свикне с млякото (все пак вече има опит с лактозно мляко, а то е сладко). За повръщането и кръвта- ми по-добре е като няма...
Купете си емолиентен крем за кожата, нали има и обриви Peace

# 5 206
Вече толкова млека смених.
Докторката каза вчера, че предпочита да е на Фризо Пеп.  Но вече 5то хранене и не става. Не го харесва да степен да го повръща. Яде по 40 мин. Преди да излезе този проблем ядеше лакома за макс 15 минути. Да се консултирам ли с трети гастроентеролог? И с кой?
П.п. кажете кога видяхте подобрение вие, моля.

# 5 207
  • София
Бъди упорита с млякото, като огладнее ще го изяде. Млякото е горчиво, защото няма лактоза. След седмица максимум нещата се успокояват (като не си представяй изобщо да не пръцка и да не се свива- за това се иска още време). Зависи и колко е раздразнена лигавицата на червата.
Какво искаш да чуеш от трети гастроентеролог?

# 5 208
  • София
Тета, така е, хапва си добре общо взето, но при нас и кози продукти няма, за сега само на АМ.

Ние ходим при доктор Мастицка, като цяло съм доволна, но почти винаги чакам половин час, за да влезем.

# 5 209
Очаквам да чуя, че диагнозата е тази.
Защото миналата седмица Пантелеева каза, че имала само много газове. А вчера- АБКМ.  На кое да вярвам?
И колко търпение още, щом сутринта, след 7 часова  пауза едва я накарах да хапне? Имам чувството, че действам малко на проба- грешка, а детето продължава да не иска да яде спокойно.

# 5 210
  • София
Ако се потвърди диагнозата, ще трябва малко повече търпение с АБКМ. Peace
Прочети малко назад в темата, виж с какво си имаш работа; за съжаление щета, нанесена по червата няма как да се оправи за 24 часа.

# 5 211
Не виждам защо трябва да продължава да го мъче с фризопепа, щом не става. Аптамила АДЦ върши същата работа, защо да не иска докторката да го смени, заради цената ли само? Или е обвързана с някоя фирма, предлагаща именно и само фризопеп Rolling Eyes И това не изключвам..

# 5 212
  • София
Аз визирах хидролизат, не Фризопеп конкретно. АДЦто също не е като нормалното АМ на вкус.

# 5 213
Дали не е по-приятно на вкус...за Аптамила говоря....както казах, позабравила съм, а и него не съм опитвала, но така ми се върти, че имаше нещо в негова полза Thinking Може пък с него да потръгнат нещата.
на мен, когато гастрото ми изписваше фризопепа с протокол в началото, ми каза-виж как ще тръгне, ако не стане, ми кажи да го сменим с аптамил. А тази лекарка директно е отказала Rolling Eyes Това ме изненада..

# 5 214
  • Северозапада
И аз бих сменила млякото, още повече, че допълнително се е появило и повръщане при преминаване към него. Доколкото разбирам, DiDi§ не очаква изведнъж детето да се подобри, но и не очаква да се влоши състоянието. Толкова пъти е сменяно, че по-добре да пробва и с Аптамил. Дъщеря ми беше предимно кърмена, дохранвах по 2-3 пъти дневно с 50-100 мл. Фризопеп. Може би защото и преди това я хранех с Фризо, нямахме проблеми с приемането на млякото. Иначе симптомите изчезват бавно.
sea.sea, много добре си напредвате. Пише, че си в София. По млекарските магазини има и козе сирене и кашкавал. Аз започнах да въвеждам първо козите продукти на навършена година, а детето ми е с АБКМ от раждането почти.

# 5 215
Четох назад.  Затова и искам още едно мнение. Кажете ми при кой да отида, много моля. 
Иначе не очаквам магическо излекуване. Но и не мога да продължавам да я мъча с този Фризо Пеп.  Остава и килограми да свали или да се обезводни. Между другото доста учудена беше лекарката вчера, че не е обезводнена. Не разбрах защо трябва да е.
П.п. Пратих ММ за Аптамил. Дано го приеме по- добре.

# 5 216
Дано пие от новото мляко.

Иначе няма как сто процента да си сигурна, дали действително се касае за АБКМ. Лекарите поставят диагнозата най-вече на основание описанието от майките, и един ехограф на корем.
Аз и до ден днешен се чудя имаше ли детето ми аджеба АБКМ или нямаше и не мога да си отговоря. Е, действах по протокола, сякаш има....защото ако наистина има, а не се ограничи дразнителя, в късна възраст има опасност от други усложнения като ринити, астма и т.н. Ако пък се окаже , че няма АБКМ-гърча си остава изцяло за моя сметка с цялото това готвене и ограничаване на храни Crazy

# 5 217
  • Северозапада
Аз съм водила дъщеря ми при Пенджакова в МЦ "Детско здраве", но не бях доволна, в смисъл прегледа я с опипване, преслуша я, изслуша какви са видимите проблеми и каза "Да, предполага се че може да е АБКМ, давайте Фризопеп" и дотам. После си ходехме при Лазарова в Токуда.
За мен диетата, която аз спазвах като кърмачка, беше трудната част, защото един таратор не можеш да изядеш, но храненето на детето не ми е тежало. Когато бебето е изцяло на АМ, за майката е по-лесно.

# 5 218
по мое време спрягаха Маринова и Лазарова като водещи светила в областта. Но оттогава минаха 5-6 години, може да са изгряли и нови слънца Mr. Green

# 5 219
Лазарова прави ли ехограф?
Вчера не ни правиха. Тя и нямаше в кабинета.  Иначе щях да си искам.
Пантелеева я гледа на ехограф и каза газове.
А обрива на бузките почти мина само с бебешка мицеларна вода.
П.п.  Четох много за Маринова. Имаше много мнения, че който е отишъл при нея на преглед е диагностициран с АБКМ.  А и тя още преди да я прегледа каза: дай да я видя, но аз съм сигурна какво е. До тогава беше видяла снимка на памперса, в който според нея имало слуз и моя разказ, че много плаче и се свива докато яде.
П.п.2 В момента бебето е на 2 месеца и една седмица.  Качваше по кшлограм на месец.  Миналата седмица й сложиха 2те ваксини в крачетата и загуби апетит. После сякаш го възстанови, но храненето си остана трудно с много свивания и газове. В петък беше същите килограми като понеделник.  А вчера+ 60 гр. На Фризо Пеп е от снощи.

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 14:37 от DiDi§

Общи условия

Активация на акаунт