Отговори
Кое е по-добре, ако нямаш друг избор: да избягаш с детето, без знанието на бащата или да го оставиш и да се надяваш съда да ти го присъди на теб?

# 1
Кое е по-добре, ако нямаш друг избор: да избягаш с детето, без знанието на бащата или да го оставиш и да се надяваш съда да ти го присъди на теб?
Вземай ,лапито и бягаййййййй.Кажи от къде си,ако някой от форума има наблизо,да те вземе с кола!

# 2
Хаха, радвам се че ти е забавно  Wink
Питам от законова гледна точка, кое ще е в по-малък ущърб при едно дело за попечителство. Когато не искаш и не можеш да си вече с този човек, но той не те пуска с детето, кой е по-малко лошия вариант?

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 10:01 от vendeta

# 3
Хаха, радвам се че ти е забавно  Wink
Питам от законова гледна точка, кое ще е в по-малък ущърб при едно дело за попечителство. Когато не искаш и не можеш да си вече с този човек, но той не те пуска без детето, кой е по-малко лошия вариант?
Ясно ,е че детето на теб ще го дадът,но после ще посещава баща си ,дори с преспиване,.Въпросът,че трябва да преговаряш с его,защото ще имаш нужда от финансова помощ за отглеждането му.А той ако се занаити,и даде само 60 лева,детето ще го отнесе

# 4
Аз не бих оставила детето и не бих се надявала да го взема по-късно. То сигурно зависи и от възрастта на детето и грижите, които трябва да се полагат за него, но дори и по-голямо не бих го оставила. Ще следя темата, защото ме интересува.

# 5
     Да си оставиш детето, и после да чакаш да ти го присъдят, е винаги в ущърб на този, който го е оставил. От юридическа гледна точка.
     А какво значи "не ме пуска"? vendeta, нали не сте заключени с детето в дома ви? Има ли къде да отидете заедно? Има ли кой да ви помогне? Родители, например?

# 6
Аз моето решение вече съм го взела, но не искам да споделям подробности, за да бъдат получените мнения обективни.
Искам да преценя дали съм направила правилния избор, а и да сме полезни на жените с подобни проблеми.
Ако избягаш с детето, може ли бащата да твърди че си го отвлякла и да търси полиция, което да ти навреди при делото за попечителство?

# 7
Детето ще е отвлечено ако го вземе родител с отнети родителски права или друг човек .

# 8
Не, разбира се. До постановяването на каквото и да е решение, родителските права се упражняват заедно и поотделно от двамата родители.
Но когато задаваш общи въпроси, не забравяй, че получаваш и общи отговори. Т.е. няма гаранция, че отнесено към конкретна ситуация, отговорът няма да се окаже неверен.

ПП Това не означава, да споделяш подробности публично, никога не се знае кой чете и кой ще се сети за ситуацията.

ППП Сега видях, че питаш "Може ли бащата да твърди?"
Да, всичко може да твърди. И всякакви жалби може да пусне. Но ще бъдат безпочвено.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 10:12 от Хърмаяни

# 9
А може ли да смениш адресната регистрация на детето, без другия родител?

# 10
Децата под 14 години нямат самостоятелна адресна регистрация. Ако смениш своята, ще промениш и на детето заедно с нея. Но не можеш да подадеш заявление за паспорт без другия родител. 

# 11
Децата под 14 години нямат самостоятелна адресна регистрация. Ако смениш своята, ще промениш и на детето заедно с нея. Но не можеш да подадеш заявление за паспорт без другия родител. 

Благодаря ти! Питането ми е заради смяната на личен лекар, всъщност, а и заради записванията за детска градина.

# 12
За личен лекар не е необходим другият родител, но за детската градина е добре да попиташ в подфорум "Нашите деца". Чела съм, че искат бележка от доходите на другия родител, но не знам подробности.

# 13
Зависи къде си. Проблем е в София с градините, но ако не си там е различно. Не е нужен и другият родител, нито доходите му.Децата ги записах на градина преди да имам развод и не е имало проблем.

# 14
само с детето без него НЕ една позната го направи  7ма година вече неможе да си вземе детето  Cry

Общи условия

Активация на акаунт