Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как може бащата да вземе детето при себе си, когато майката се опитва да го настрои срещу него?
Какви са възможностите за бащата да вземе детето при себе си, ако майката изисква пари за виждането му с детето?
Как може бащата да докаже, че детето е малтретирано от майката?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как може бащата да вземе детето при себе си, когато майката се опитва да го настрои срещу него?
Бащата може да предприеме няколко стъпки, включително подаване на жалба в Агенцията за закрила на детето. Важно е той да разполага с доказателства за малтретиране от страна на майката. Съдебната институция може да бъде включена, а адвокатът на бащата може да предостави насоки за най-добрия курс на действие.
-
Какви са възможностите за бащата да вземе детето при себе си, ако майката изисква пари за виждането му с детето?
-
Как може бащата да докаже, че детето е малтретирано от майката?
Бащата може да докаже, че детето е малтретирано от майката чрез събиране на доказателства като аудиозаписи на разговори, свидетелски показания или документирани инциденти. Тези доказателства могат да бъдат представени пред съда или Агенцията за закрила на детето за предприемане на подходящи действия в интерес на благосъстоянието на детето.
-
Какви са възможностите за бащата да се бори за попечителството над детето си?
Интересува ме има ли някакъв начин бащата да си вземе детето при него. Той самият много иска , малкия също е казвал че като порасне ще отиде да живее при баща си и тя просто побеснява. Не ми се мисли щом пред хората се държи така - какво ли става в тях когато никой не ги вижда. Въпреки разрешението от съда - тя категорично отказва той да вижда детето. Знам, че е много трудно детето да се присъди на бащата, но моля ако някой се сблъсквал с подобен проблем да помага. Незнам дали ще има ефект ако той подаде жалба в Агенцията за закрила на детето. ....
))))