малтретиране на дете от майка му

• 5 745
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
Да и на мен такива постове с драматични теми и "вадене на пищови" са ми познати.Но хора има всякакви може и да има такава жена, която се вайка от страни за чуждата жена - бивша приятелка...

# 46
Анито,напълно те подкрепям за усилията,които полагаш newsm10,айде сега и аз да стана "клюкарка".......
моя приятелка,Ива Личева се казва,има я на доста места в  google,прибирайки се от работа с автобус 86,чула следния разговор между "майка" и 6-7 годишния й син "само за баща си говориш....,въобще не те интересува,че като се прибера от работа ме пребива от бой.....,той е изрод,а не човек......." и това на сравнително висок глас,съответно хората започнали да й правят забележки да млъкне,но е продължила...
Е,питам аз,как никой от вас,които нападате Анито не е имал късмет да пътува в този автобус по това време....... smile3515
Вижте и аз си гледам сама детето,но повече от шамарче по дупето не си позволявам,въпреки,че вече съм страшно уморена от живота
Анито,дръж ни в течение какво се случва с това детенце,моля те......

# 47
Бащата дава пари за детето си и го вижда, очевидно е загрижен. Ако има опасност за детето, той сам ще си задвижи процедурата. Човек, минал през  развод не се плаши от съдебни дела. Вероятно си има и адвокат.

Точно така - тези пари, дето ги дава на майката, за да си вижда детето, може да ги даде на адвокат, за да си потърси правата по съдебен ред. Според мен, ако действително е така и майката му иска пари, за да си види детето, то бащата определено би трябвало да направи нещо, за да преустанови това неприятно положение на нещата. Детето има право свободно да общува и с двамата си родители, а не единия родител да го използва, за да си отмъсти на другия родител.

# 48
  • до една звездичка
anito1232, по конкретното ти запитване: мой съсед отне родителските права на бившата си съпруга за доста по-малко от това, което ти описваш.

Просто детето му споделило, че майка му и новия й съпруг не се държат с него добре, той сигнализирал АЗД, те - от своя страна направили посещение на адрес в 22:00 часа и го намерили сам, на площадката (което отговаряло на съдържанието в сигнала на бащата), и когато го запитали защо е сам и къде са родителите му, отговорът бил: майка ми казва, че ще чакам тук като куче, докато се приберат.

Нито много време, нито усилия му отне след това на бащата да прибере детето при себе си.

# 49
А мене ако питате, ако се виждат 1нъж в седмицата, тия 400 кинта не стигат за никъде.... та незнам, наистина, нека всички да си сложат ръка на сърцето и да видим колко от децата са гледани с 400 кинта. Ми, незнам, доникъде не са тия пари... фотоапарат си била купила, ми той е И за детето, ако не се сещате....незнам..... в 21 век е нормално човек да има фотоапарат..  newsm78 #Crazy
Нещо намирисва тази история, определено....

# 50
  • София
Кое пък му е нормалното да имаш фотоапарат при 400 лева за живеене? (всъщност къде видяхме 400 кинта? От последния пост го взех, ама май не е споменавано преди)
Аз с много пъти повече заплата си купих апарат след бая години.

# 51
Може би имаше предвид 4 посещения за месеца по 100 лв

# 52
Според мен е нормално в 21 век човек да има фотоапарат, честно.
По темата не искам да се изказвам повече, защото наистина не се знае какъв е случая, не ми е нормално да се смята, че жената не трябва да има фотоапарат........... и да й се прави сметка как си е купила....

# 53
Нищо ненормално няма в желанието да си купиш фотоапарат. Неморално е да изнудваш бащата да си плаща за свиждане с детето. На мен ми звучи като "Ще ти дам да си послужиш с тая вещ срещу съответната сума". Такива права не притежава нито един родител, и от морална и от законова гледна точка.

# 54
ОК, аз това не го оспорвам.
Но, аз ще ти кажа моя поглед. Ами ако т.нар. в случая загрижен баща дава издръжка 60 лева. Колко точно сладоледа могат да се купят на детето с тях?
Така, плаща той 60те лева, които заминават след пазаруването в магазина. Идва след 5 дни да си види детето, жената... си иска пари? Или няма право? Да, по закон, наистина, издръжката е платена. Според бг законите той си е в правото, пък тя да го гледа фотоапарата през крив макарон.  newsm78
Пак казвам, не искам да навлизам в темата нашироко, защото виждате как е поставен въпроса - бившата е зла....

# 55
Аз получавам издръжка от 70 лева. И не съм си и помислила да поискам лев отгоре от бащата на сина ми, защото той прави достатъчно извън издръжката. И знам, че винаги ако се нуждая от пари, ще ми помогне, независимо дали ми трябват за детето или за мен.
Ако имаш насреща си мъж, който не желае да се ограничава в рамките на присъденото, той ще го прави и без изнудване. Ако имаш мъж, който разсъждава "Коя е тая, че ще и давам пари да си вее байряка", още при първия опит за изнудвате ще пусне жалба в полицията за неспазен режим на свиждане /престъпление е/, при съдия -изпълнителя, за да наложи глоба на майката и ще и вгорчи живота по всякакъв начин. Да не говорим, че мъже от втория вид обичайно не се интересуват от децата си.
Всичко опира до подхода. И на най-търпеливия и желаещ да види детето си мъж, в един момент ще му писне да се съобразява изцяло с бившата половинка, и в крайна сметка ще се "разведе" и с детето си.

Да допълня - едно е да поискаш пари за детето, защото не ти достигат, съвсем друго е да поставиш условие, че свиждането ще се осъществи само след получаването им. В първия вариант родителят нито е длъжен да даде, нито е длъжен да разполага в момента. Във втория е поставен пред дилемата или/или.

# 56
  • София
И в ум не ми е минавало да си искам пари. Колкото плаща издръжка - толкова. Но дори и да ми се наложи да помоля за помощ, никога не бих използвала детето си за разменна монета. Ми то в 21ви век е нормално и кола да има - какво правим тогава?

# 57
  • На черешата
Аз получавам издръжка от 70 лева. И не съм си и помислила да поискам лев отгоре от бащата на сина ми, защото той прави достатъчно извън издръжката. И знам, че винаги ако се нуждая от пари, ще ми помогне, независимо дали ми трябват за детето или за мен.

Браво на този мъж. Помолих БНД да купим дрехи и обувки за лятото на децата /споделено/, преди развода обеща гръмко и на всеослушание, че за дрехи и обувки проблем няма да прави, все пак е 2 пъти в годината. Но дали даде, а ??? Неееее, прати ме да "паса трева" и обясни на децата, че майка им е алчна кучка, защото иска да им купи дрехи.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт