Отговори
# 30
  • София
Според мен смяната на адресната регистрация е наложителна дори да живеят в същия град.
Ако не си смени регистрацията, ще получава призовките и всички други съобщения на предишния адрес и така на практика може да я осъдят без да разбере.
Освен това сменяйки адреса на детето, ще докаже пред съда, че детето е при нея.
Преди половин година си смених документите и преди това смених и постоянния адрес. В службата по ЕСГРАО никой не ме е питал за бащата. Но си спомням, че попълвах бланка и за детето.

# 31
Zdraveite neznam dali tuk moga da spodelq no 6te razkaja nakratko.
Zna4i omujena sam imam dete no ne e ot muja mi i nikoi neznae sega jiveq pri roditelite mi i te neznaqt za deteto. S ba6tata na deteto mi iskame da budem zaedno da se iznesem na kvartira, roditelite mi sa protiv da jiveq s dryg muj te qvno sa malko po staromodni, mislq da si sabera bagaja bez da kazvam na nikoi i da se iznesa s bebeto koeto e na 9 meseca i s ba6tata da si jiveem zaedno i da si otgledame bebeto ni, i kogato se iznesa togava da kaja 4e bebeto ne e ot muja mi. Ne mi se iska predi tova za6toto roditelite mi se durjat s men kato s malko dete. Te znaqt za muja s koito iskam da buda no dori mi zabraniha da se vijdam s nego.
Deteto se vodi na sapryga mi dali kato kaja istinata toi moje da napravi ne6to sprqmo deteto.
Dali 6te trqbva da se pravi test za ba6tinstvo.

# 32
Към авторката на темата: като четеш отговори, имай предвид, че Хърмаяни е адвокат, а повечето от останалите не са, така че ако им слушаш съветите, последиците са на твоя отговорност. В смисъл, че всеки си разсъждава, независимо дали е компетентен или не Peace Опитай да напишеш в темата на Тайс, да видиш и там какво ще ти се отговори. Ако има заплахи за теб и детето, опитай да се консултираш с някоя благотворителна организация от типа на Анимус, т.к. заплахите, според мен, са си психически тормоз. Мисля, че в такива организации предоставят и безплатна юридическа помощ.
Като цяло иск за изгръжка и ограничителна заповед ми се виждат добра идея в твоя случай, но пак, и аз не съм адвокат Confused

Към последното мнение - не разбрах какво точно описваш, заплетена ситуация, описана на "шльокавица". Имаме си азбука - ползвай я. Да, детето се води на съпруга на майката. Може да се води дело за бащинство, трябва да се консултираш с адвокат. И, опичай си акъла, живота не е латоно сериал!

# 33
  • Не от София.
Въпроса е дали хода ти по смяна на адресната регистрация би могъл да бъде в твоя полза или не. За мен лично, би могъл да бъде в твоя вреда. Ще упомена пак - независимо кой ще е ответника или ищеца, това е факт и то доказуем, а този факт може да се обърне абсолютно на 360 градуса срещу теб.Така че, лично за мен не е добър ход.
Симон,би ли обяснила с какво смяната на адресна регистрация ще й навреди?!?..Прочети пак какво е писала Хърмаяни,моля те!Мое мнение е,че се изказваш абсолютно неподготвена и само бъркаш жената.  ooooh!
П.С....когато нещо се завърти на 360 градуса,то се връща в първоначалната си позиция..А,вземи се оправи,ако обичаш. Rolling Eyes

# 34
Въпроса е дали хода ти по смяна на адресната регистрация би могъл да бъде в твоя полза или не. За мен лично, би могъл да бъде в твоя вреда. Ще упомена пак - независимо кой ще е ответника или ищеца, това е факт и то доказуем, а този факт може да се обърне абсолютно на 360 градуса срещу теб.Така че, лично за мен не е добър ход.
Симон,би ли обяснила с какво смяната на адресна регистрация ще й навреди?!?..Прочети пак какво е писала Хърмаяни,моля те!Мое мнение е,че се изказваш абсолютно неподготвена и само бъркаш жената.  ooooh!
П.С....когато нещо се завърти на 360 градуса,то се връща в първоначалната си позиция..А,вземи се оправи,ако обичаш. Rolling Eyes

smile3521

# 35
Виж сега, само ти и БНД знаете истината. Така както той може да увърта нещата, така и ти не си длъжна да казваш цялата истина. Винаги можеш да кажеш, че си го предупредила за заминаването ви с детето и за адреса на който ще пребивавате. Може да кажеш също че раздялата е по взаимно съгласие. Кой ще твърди обратното? Той? А кой може да каже със сигурност кой казва истината?
Разбира се това не е много добър съвет и не е хубаво да се прилага, но ако нямаш друг избор... Щом той с връзки и лъжи ще отнема дете, по същия начин и ти имаш право да се защитиш  Wink

Както са ти казали, детето ще е приписано на теб, нямай грижата за това.

Сега се опитай да се абстрахираш от заплахите му и се концентрирай над това какво може легално да се направи по въпроса. Щото то на думи милион неща се изброяват. Стигне ли се до дела обаче ще видиш как всичко ще се успокои. Той сам ще разбере, че не е толкова велик колкото си мисли и че никой няма да си рискува работата заради него.

Подай жалба в полицията, това ще помогне при евентуално дело.

Споко, всичко ще е на ред!  Peace

# 36
  • Сф
За нищо на света няма да оставя дъщеря си и да избягам сама- тя също е почти на 4 год. Щом човек бяга, значи  има причина- да защитя себе си или детето обикновено. И от радост да е - хи-хи - ние се движим в комплект! Heart Eyes

# 37
Темата е много деликатна...трябва много внимателно да се обсъдят всички аспекти - ти вече си взела решение, аз също не бих оставила детето си, но при първа възможност се консултирай с адвокат или с някоя асоция..., но гледай да не усложняваш ситуацията си до делото, което е неизбежно за мен Peace

Късмет!

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 04:37 от bonobo

# 38
Zdraveite neznam dali tuk moga da spodelq no 6te razkaja nakratko.
Zna4i omujena sam imam dete no ne e ot muja mi i nikoi neznae sega jiveq pri roditelite mi i te neznaqt za deteto. S ba6tata na deteto mi iskame da budem zaedno da se iznesem na kvartira, roditelite mi sa protiv da jiveq s dryg muj te qvno sa malko po staromodni, mislq da si sabera bagaja bez da kazvam na nikoi i da se iznesa s bebeto koeto e na 9 meseca i s ba6tata da si jiveem zaedno i da si otgledame bebeto ni, i kogato se iznesa togava da kaja 4e bebeto ne e ot muja mi. Ne mi se iska predi tova za6toto roditelite mi se durjat s men kato s malko dete. Te znaqt za muja s koito iskam da buda no dori mi zabraniha da se vijdam s nego.
Deteto se vodi na sapryga mi dali kato kaja istinata toi moje da napravi ne6to sprqmo deteto.
Dali 6te trqbva da se pravi test za ba6tinstvo.
Сари, пиши ми на лични, ще ти кажа какво да направиш.

Общи условия

Активация на акаунт