Професионални серии за коса - 20

• 47 994
  • 664
  •   1
Отговори
# 600

Обсъждали сме го доста.   Wink  Пусни търсачката на форума.   Peace

# 601
Отдавна не съм се включвала,просто си карам сега на циментовата серия на Керастаз и така.Нещо ново не съм си купувала.
Но се включвам главно по въпроса за трудното втвърдяване.И при мен е така.Странно е,че принципно при тънката коса трябва да има по-бързо насищане с протеини,но незнайно как не се получава.Дори и след цимента не усещам нищо.Ако има нещо,от което сте получили втвърдяване пишете. Peace

# 602
  • в 1001-та нощ
според мен - да се пробва ултрасоник уреда (или затопляне)  newsm78

аз вече писах - или не прониква в косъма или не се задържа  newsm78

# 603
Отдавна не съм се включвала,просто си карам сега на циментовата серия на Керастаз и така.Нещо ново не съм си купувала.
Но се включвам главно по въпроса за трудното втвърдяване.И при мен е така.Странно е,че принципно при тънката коса трябва да има по-бързо насищане с протеини,но незнайно как не се получава.Дори и след цимента не усещам нищо.Ако има нещо,от което сте получили втвърдяване пишете. Peace

Моето мнение е, че "правата" коса не поема от протеина, защото структурата на правата коса е такава, че има гладки и затворени люспички, тя и затова отразява светлината.

Една чуплива или къдрава коса е много по-често порьозна и неравномерни люспи, което позволява на протеините да полепнат, т.е. има къде  Peace

Аглая и Анч, с прави коси ли сте?   bouquet

# 604
  • в 1001-та нощ
да споделя, че днес пробвах въпросните шведски хидратиращ шампоан и протеиново-кератинова маска

наистина маската има няколко вида кератин и протеин и масла (по-малко), но като че ли липсват силикони и след нея има усещане за неизмита коса, сякаш е с масла

обаче финално косата си е идеално чиста  Peace

за финиш ползвах течния реконструктор на Джойко, термопротектор на ЧИ и арган на милк шейк

косата ми е идеална и като след цимент - и по-твърда, но все пак гъвкава, по-скоро жилаво-гъвкава, доста плътна - като след пяна, но без сухотата от пяната

според мен този тип маски - трябв ада се пробват с хидратиращи шампоани и финиши със силикон  Peace също е добре еластисайзер - преди, но сега исках да ползвма на чиста база  Peace
почти идентично с двукомпонентната  протеинова терапия на милк шейк с ултасоник

мисля да приложа няколко пъти - за експеримент и за в бъдеще - 1 път седмично

също имам да пробвам 2 американски реконструктора - с масла и желязо и шампоанит ена керастаз ....но ..."един по една" Wink))

# 605
Аглая и Анч, с прави коси ли сте?   bouquet
Косата ми е чуплива леко, не е напълно права... Но не е суха, вероятно сухата коса повече се втвърдява.

Забелязала съм, че като не я изправям, стои не чак толкова мека. Пресата допълнително я изглажда и дава още по-голямо усещане за омекотеност; още повече то се засилва от термопротекторите. С две думи, не се знае точно от какво идва тази мекост, като мажа косата си със сто неща. Но така или иначе не забелязвам особено втвърдяване от протеините. И като чета как правите почивка от тях, как говорите за пресищане, направо се чудя; при мен никой продукт няма кой знае колко видимо действие. Вероятно силният ефект идва при увредени сериозно коси, които след определена терапия изглеждат доста по-добре и може да се усети разлика. Моята коса е общо-взето нормална, с леко склонни към омазняване корени, но аз така или иначе я мия често. Няма сериозен проблем и вероятно за това не усещам свръхосезаемо действията на продуктите.

# 606
Моята коса също не е права. Чуплива си е, оформят си се хубави чупки, къдрици.

В интерес на истината явно трябва да заключим, че тънките коси по- трудно поемат някои продукти.
Ако ползвам еластисайзър и протеин, действието и на двата продукта е едно и също.
Моята си е доста третирана- боядисвана редовно, изправяна и изсушаване ежедневно.

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 15:27 от Анч

# 607
  • Пловдив

В интерес на истината явно трябва да заключим, че тънките коси по- трудно поемат някои продукти.
Ако ползвам еластисайзър и протеин, действието и на двата продукта е едно и също.
Моята си е доста третирана- боядисвана редовно, изправяна и изсушаване ежедневно.
Не бих казала, че е точно така. Имам приятелка с много тънка коса, на руси кичури, по нейно мнение бързоомазняваща се. След съвет тук във форума, си купи на редкен протеина, след него каза, че има огромна промяна в косата. Само след едно ползване Rolling Eyes, косъмът се е уплътнил, формата на косата и се задържа по-дълго време, и като цяло изглежда по-добре.
Не знам каква може да е причината, да не се усеща осезаемо действието на протеина newsm78. Да не би да живеете на място с твърда вода, която да е предизвикала натрупвания по косъма?

# 608
Я кажете да използвам ли ампулата на Редкен с протеин след боядисване?

# 609
  • в 1001-та нощ

според мен - по-скоро не го задържа  newsm78

ако имаш удобен случай - пробвай - добър протеин с ултрасоник  Peace

и другото, което ми хрумва - направи кисел разтвор (вода с капки оцет или лимон) и масажирай с него - преди измиване - за затваряне на косъма, преди да е отмит протеинът  newsm78

# 610
Живеем на място с много мека, планинска вода.

# 611
да споделя, че днес пробвах въпросните шведски хидратиращ шампоан и протеиново-кератинова маска

наистина маската има няколко вида кератин и протеин и масла (по-малко), но като че ли липсват силикони и след нея има усещане за неизмита коса, сякаш е с масла

обаче финално косата си е идеално чиста  Peace

Чудесни описания, вдъхнових се.   Blush  Може ли линк към въпросните продукти?   Hug

# 612
По спомен, имаше няколко дами в темата, които ползват деминерализатора на Малибу:

Въпросът, който ме вълнува, е от къде го купувате?   Hug

# 613
  • в 1001-та нощ
мисля само от ибей и подобните  newsm78

ето маската http://www.referencehaircare.com/sida.php?id=69&categoryID=13

и шампоана http://www.referencehaircare.com/sida.php?categoryID=12&id=21  Peace

# 614
  • Пловдив
 Peace http://hair2007.bg/product_info.php?products_id=814&osCsid=a … 327cb4ff6f115b150 Ползвала съм ги, но явно не съм ги оценила достатъчно. Май ще им дам втори шанс  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт