Професионални серии за коса - 20

• 47 965
  • 664
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
По спомен, имаше няколко дами в темата, които ползват деминерализатора на Малибу:

Въпросът, който ме вълнува, е от къде го купувате?   Hug
Това за мен е страхотен, страхотен продукт за хора които живеят на места с по-твърда вода. За съжаление се купува само от e-bay Rolling Eyes. Аз обаче по ред причини избягвам да пазарувам от чужди сайтове. Ако някой реши да си вземе кутийка, съм готова да си я поделим Hug.
През e-bay по памет излизаше около 5лв.пакетчето.

Ако някой реши да поръчва бих се включила и аз. Имам нужда от няколко пакетчета.

# 631
  • в 1001-та нощ
как е косата  Hug успя ли да я повъзстановиш  newsm78 Peace ряза ли?  Rolling Eyes Embarassed

# 632
dreamer, аз ще си взема със сигурност, но ще е по-към есента. В момента просто не ми е удобно. Ще проверя за по-големи кутии,  за да се комбинираме, защото и mamaden има желание.   Hug

# 633
  • в 1001-та нощ
водата в Шумен твърда ли е  newsm78 (не си спомням) или по други причини - море и т.н.  Money

# 634
Майчета--да ви насоча към една друга марка - професионални продукти -----много реклама и позитиви четох---някоя от вас дали е ползвала нещо---  LABEL.M newsm78

# 635
водата в Шумен твърда ли е  newsm78 (не си спомням) или по други причини - море и т.н.  Money

До колкото знам се води твърда. Всъщност, как мога да проверя?   newsm78

В Козлодуй обаче, където съм си в момента, е ужасна. Просто усещам как хлора полепва.   ooooh!
Аленка, морето хич не ми се усмихна това лято. Бяха дъждовни дни, само един ден се пекохме.  Confused  С малко късмет, към есента може пак да си "откраднем" по някой ден.   Hug

# 636
  • в 1001-та нощ
имаше един препарат за котлен камък и край него имаше карта на България - зонирана с твърдостта на водата  newsm78

също имаше реактиви за измерване (да се убедят домакините, че водата им е твърда и да ползват продукта)  newsm78

предполагам може да се попита и в ХЕИ / РИОКОЗ  newsm78

П.П. =>

Цитат

Има два вида твърдост на водата:

Единият вид се нарича обща твърдост и зависи от всички разтворени в нея соли ( карбонатни, бикарбонатни, сулфатни и хлоридни съединения на калция, магнезия,  стронция, бария – както и да е, това не е толкова важно). Общата твърдост се отбелязва с GH (General hardiness).

Другият вид се нарича карбонатна твърдост и се определя само от количеството на разтворените във водата калциеви (Ca) и магнезиеви (Mg) карбонатни соли (карбонатни означава, че в тях има въглерод – С). Карбонатната твърдост се отбелязва с КН. Ясно е, че карбонатната твърдост винаги е по-малка от общата твърдост.

За отглеждането на риби и растения пряко значение има само общата твърдост на водата. Вода, която е с обща твърдост 0-6 dH се смята за мека, до 17 dH – средно твърда и над 18 dH – за много твърда. Повечето от рибите и растенията в аквариума идват от райони с мека вода, но има и такива – основно от Африка – които са свикнали да живеят в доста твърда вода.

Общата твърдост на водата се измерва с тестове за обща твърдост (GH тестове), а карбонатната – с тестове за карбонатна твърдост (КН тестове). Те представляват малки шишенца с течности, които капете в пробата вода, докато се оцвети по описания от производителя начин. Намират се в по-добре снабдените български магазини и струват по около десетина лева. Съществуват и електронни уреди за измерване, но са доста скъпи.

# 637
  • Пловдив
как е косата  Hug успя ли да я повъзстановиш  newsm78 Peace ряза ли?  Rolling Eyes Embarassed

Къса се още. Но вече посвикнах. В началото направо се бях стресирала много. Нямам и много време за маски, ампули, концетрати и т.н. Изцяло съм се отдала на любовта  Blush Аз я отрязах няколко пръста преди месец, два. Вече два пъти ходя на море, но нищо не слагам за защита от слънцето, почнах и по-често да я мия, че не я трая мръсна. Сега ще ходя пак и след като се върна ще я резна още малко.  Между другото вече направих сефтето на шампоана Олео Релакс. Както и при маската, не останах впечатлена при първото ползване, но съм сигурна, че ще ми харесва все повече и повече.  Hug  Hug  Hug

dreamer, аз ще си взема със сигурност, но ще е по-към есента. В момента просто не ми е удобно. Ще проверя за по-големи кутии,  за да се комбинираме, защото и mamaden има желание.   Hug

Ок. Не ми трябва спешно. Искам да се включа и аз, имайте ме предвид. Аз имам още едно пакетче, трябва да го унищожа скоро време.    bouquet Hug

За всички много   love001  love001  love001

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 10:03 от *dreamer*

# 638
*dreamer*, няма нищо по-разкрасяващо от любовта   bouquet

За меката и твърдата вода, разлика има много голяма, ама какво да направя в район с твърда такава  Thinking

Някой има ли отзиви за Волюм лифт на Лореал?

Вчера се намазах преди да се измия с чисто арганово масло, ама омазване голямо, после с олео релакс шампоана и маската, след това мароканското масло. Доволна!  Laughing

# 639
Аз пък си мислех, че във Варна е мека  newsm78

Отзиви за Joico K-pak възстановяващ балсам? Не ползвам отдавна балсами, само маски и не знам, да не дойде слаб.По описанието ми се струва, че ще е като за мен...

# 640
  • Пловдив
Такаа... момичета имам нужда от помощ Rolling Eyes. Преди време бях споделила, че си направих тъмни кичури на светла основа (12-ка). Стана много добре, но....след 3-4 измивания почти нищо не остана от тях. И понеже много ми хареса, ще си направя пак. Кажете моля, на какво да заложа за да "задържи" косата по-дълго време цвета(пигмента) Rolling Eyes. Масла, протеини, реконструктори, кога, преди след, процедурата Rolling Eyes? Фризиорката(нямам ер малък) ме съветва да не ползвам маски след процедурата а само балсам. Но хич не ми се нрави, искам си маски, ампулчици....
 Бях се оплакала, че ми се понакъса косата(не разбрах от боята ли, или от пресата на следващият ден), но след фаберсеутик, еластайзер и форс вектор нещата са под контрол Peace

# 641
  • в 1001-та нощ
за себе си вече имам категоричното заключение, че от протеини - цветът ми се запечатва за дълго .... а като ползвам по-маслени маски (без нагряване) - се  остъргва скорострелно  newsm78

# 642
  • Пловдив
за себе си вече имам категоричното заключение, че от протеини - цветът ми се запечатва за дълго .... а като ползвам по-маслени маски (без нагряване) - се  остъргва скорострелно  newsm78
А под каква форма да ги ползвам? Маска, реконструктор....и кога преди процедурата(с тъмните кичури), или след нея Rolling Eyes? Ако може да ми посочиш и конкретни продукти ще съм много благодарна.
Умишлено избягвах продукти с кератини, протеини и т.н, понеже ми докараха втвърдяване. Но може да е било и от продължителна употреба, без хидратация и масла Rolling Eyes
пп Косата ми е с по-дебел косъм, гъста,непокорна, и твърдичка (особено ако не полагам грижи да е омекотя).

# 643

dreamer, аз ще си взема със сигурност, но ще е по-към есента. В момента просто не ми е удобно. Ще проверя за по-големи кутии,  за да се комбинираме, защото и mamaden има желание.   Hug

Ок. Не ми трябва спешно. Искам да се включа и аз, имайте ме предвид. Аз имам още едно пакетче, трябва да го унищожа скоро време.    bouquet Hug

За всички много   love001  love001  love001

Задължително ще те имам предвид.   Wink   Hug

имаше един препарат за котлен камък и край него имаше карта на България - зонирана с твърдостта на водата  newsm78

също имаше реактиви за измерване (да се убедят домакините, че водата им е твърда и да ползват продукта)  newsm78

предполагам може да се попита и в ХЕИ / РИОКОЗ  newsm78

П.П. =>

Цитат

Има два вида твърдост на водата:

Единият вид се нарича обща твърдост и зависи от всички разтворени в нея соли ( карбонатни, бикарбонатни, сулфатни и хлоридни съединения на калция, магнезия,  стронция, бария – както и да е, това не е толкова важно). Общата твърдост се отбелязва с GH (General hardiness).

Другият вид се нарича карбонатна твърдост и се определя само от количеството на разтворените във водата калциеви (Ca) и магнезиеви (Mg) карбонатни соли (карбонатни означава, че в тях има въглерод – С). Карбонатната твърдост се отбелязва с КН. Ясно е, че карбонатната твърдост винаги е по-малка от общата твърдост.

За отглеждането на риби и растения пряко значение има само общата твърдост на водата. Вода, която е с обща твърдост 0-6 dH се смята за мека, до 17 dH – средно твърда и над 18 dH – за много твърда. Повечето от рибите и растенията в аквариума идват от райони с мека вода, но има и такива – основно от Африка – които са свикнали да живеят в доста твърда вода.

Общата твърдост на водата се измерва с тестове за обща твърдост (GH тестове), а карбонатната – с тестове за карбонатна твърдост (КН тестове). Те представляват малки шишенца с течности, които капете в пробата вода, докато се оцвети по описания от производителя начин. Намират се в по-добре снабдените български магазини и струват по около десетина лева. Съществуват и електронни уреди за измерване, но са доста скъпи.

Ще се поинтересувам по задълбочено относно твърдостта. Иначе - направо си е страшно, все в червените зони попадам.   Sick
Благодаря ти за подробната информация!    bouquet
mamaden, сефтоса ли Файбъра? Как го намираш?   Crazy  На мен все още не ми се е отдала такава възможност.

# 644
  • в 1001-та нощ
mamaden  Hug винаги съм налягала на продуктите с протеини - веднага след боядисването и след това според нуждата Peace т.е. преценям дали има нужд аот масла или протеини и давам, каквото й трябва

но впросният ефект съм наблюдавала, ако между две боядисвания - поддържам с протеини - може да е през измиване, но да е постоянно/равномерно във времето, а не само в началото или в края

ако трябва да ги степенувам по важност:

1. при боядисване, след шампоана - протеин
2. в периода между 2 боядисвания - регулярно, може и не на всяко измиване протеин

хитринката - за да няма прекаляване - ако ползвам протеинова терапия

1. хидратиращ шампоан (или маслен, но не протеинов)
2. протеинова терапия
3. хидратиращ финиш (или маслен, но не протеинов) - например - течният реконструктор на джойко и коприна или арга на милк шейк ...

съответно, ако ползвам по-маслени маски - шампоанът и финишът са ми по-преотеинови или пресушаващи (пяна), текстуриращи ....
т.е. балансирам в микса продукти  Peace

но това, разбира се съм го установила за своята коса и всеки трябва да си намери своята златна среда  Peace

в твоя случай - птобвай така с по-чисти протеини - без масла и ако допълнителната грижа не е достатъчна - пробвай с продукти, които са микс от масла и протеини - оставала съм много доволна от тях, нямам спомен как са действали на цвета, защото фокусът ми е бил в грижата и хидратацията

също мисля можеш да смесиш по-протеинов продукт - с по-маслен, дори напрво на косата  Peace

аз съм смесвала така - маски на косата, т.е прилагала съм ги стъпково - първо една, после друга  Peace

като продукти - в момента разполагаш ли с нещо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт