Професионални серии за коса - 20

• 47 965
  • 664
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
В момента имам един шампоан с протеини на Алфапарф, имам изглаждащият на Редкен, противокосопадният на Лакме и на Шаума киви блясък, който е за омекотяване на водата. Маски...от слънчевата серия на Лакме http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=218_327&products_id=1716, Форс Вектор, и Абсолют рипеар. Имам и концентрати този http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=230&products_id=2850 и този http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=217_249&products_id=1458. За накрая на Лакме Л2, това http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=218_327&products_id=1717.
Термозащитите няма да ги пиша. Това са ми май нещата....протеини нямам май, освен шампоана. Съвети какво да ис взема.
пп Ползвах Фабер-а Mr. Green, аз и преди съм ползвала серума, но без запечатката. А сега като се сдобих със запечатката, направих пълната процедура. Доволна съм, косата ми изглежда много добре Hug.

# 646
Дийп фюъл съм забелязала да ми държи цвета повече, може би защото бях едно карамелено-медно русо, което наистина си остана много дълго време на косата. Отгоре дори боядисвах със сиво, но не помръдна особено. Ти май беше ползвала...

Кичури ще се задържат по-дълго, ако ги направиш с много тъмна боя с 9 % оксидант. Много фризьори няма да ти го приложат, защото не им е практика. Но примерно черна боя с 9 % става цвят на ниво 4-ка, само че доста по-траен като цвят, защото косъмът се отваря повече. Въобще не те агитирам за този метод, но може да попиташ   bouquet

# 647
  • в 1001-та нощ
в какъв смисъл - косъмът се отваря повече  newsm78 (не е критика, просто не съм сигурна - дали разбрах добре) - имаш предвид по-добре - от колкото с 6% или  newsm78

newsm78

мамаден - ползвай шампоан, който не  епротеинов - да балсамира и изглажда косата, да я напоява, след това - протеин - з амен форс вектор е слаба, но можеш да започнеш с не яи за финиш - нещо, коео да изглажда - ти си знаеш от твоите кое как ти действа - за да си ползвала протеин, но да държиш "покорен" ефект  Peace както ти харесва

забравих да докладвам, че ползвах и другия - маслено-изглаждащия реконструктор - бях чела отзиви, че е много мазен

ами  newsm78 Rolling Eyes не ми е мазен на мен изобщо (интенса е 2 пъти по-мазна  Hug), но - в перзастраховка и да туширам ефекта - под коприната ползвах и малко кератинов спрей  Peace

хареса ми много - не мога да кажа - кой от двата предпочитам  newsm78 бих ги редувала и ползвала в ритъм  Peace

# 648
  • Плевен
Момичета, някой от Пловдив може ли да ми обясни къде точно се намира магазинчето на Златна рибка?

# 649
  • Перник
Здравейте,момичета  Hug
Искам да попитам,има ли някой да сподели мнение за тази маска? http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=212_296&products_id=2348

# 650
a.l.e.n.a, да, оксидантът отваря косъма. По-високият процент го отваря повече. За тъмна коса не е типично да се използва по-висок оксидант, защото няма нужда да се изтощава косата, но понякога се използва, само че светът става по-светъл.

Това ми го е казвал фризьор, аз не съм правила подобни експерименти  Peace

musita, аз минавам покрай спирката на Съедиение по уличката надолу, покрай Орифлейм и вдясно на улицата в една сграда, отвън пише, не може да го подминеш. Или по Опълченска и първата вдясно, но да ти кажа обясненията ми куцат на мене, може някой друг да се включи   bouquet

malvinka88, уплътняваща и втвърдяваща е. Ако търсиш подхранване или хидратация, или за суха коса не мисля, че е подходяща, а по-скоро за по-рядка коса, без обем, в която няма живот и е изтъняла.

# 651
  • Перник
Благодаря ти за отговора   bouquet Точно това търся-уплътняване и втвърдяване...косата ми е рядка и без обем....значи ще я поръчам  Peace

# 652
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a, да, оксидантът отваря косъма. По-високият процент го отваря повече. За тъмна коса не е типично да се използва по-висок оксидант, защото няма нужда да се изтощава косата, но понякога се използва, само че светът става по-светъл.

Това ми го е казвал фризьор, аз не съм правила подобни експерименти  Peace....

аз до колкото зная - косъмът се отваря от алкалните вещества  Peace не ми се спори с фризьори, но ето малко инфо

Кутикулата (черупката – люспите на косъма – бронята) се отваря от алкални вещества (затова алкалните шампоани отварят косъм и той им анужд аот кондициониране – да се затвори Peace )

Боята, която ползваме е композиция от алкален крем с пигменти и течен оксидант – смесваме ги – за започнем да се боядсиваме.

В началото – преди да е тръгнала реакцията – в нанесената смес – алкалното вещество – отваря косъма и в него влизат изкуствените пигменти, a от реакцията (межди алкално и кисело вещество) се отделя кислород, който въздейства на естествените пигменти и следва - обезцветяване

В сместа, както вече казахме – протича окисляване и под действието на този процес става свързване на молекулите на изкуствения пигмент, т.е – в началото на реакцията вкарваме малки молекулки изкуствен пигмент и като се окислят – стават по-големи и „се заклещват” в косъма – да не падат – т.е фиксират се трайно Peace като се смесват с естествения кератин Peace

това съм го писала по-рано и съжалявам, че се повтарям, но какъв е оксидантът има отношение – само към концентрацията му в единица обем

и дали ще сложиш 1 доза 12% или 2 дози 6% - ням азначение – от значени е общото количество и съотношението спрямо алкалното вещество – за да протече „достатъчна” реакция – трябва да са в опр. отношение Peace

# 653
Да, но не можеш да се боядисаш само с крема от боята. Активен го прави именно оксидантът, и ако той е по-висок процент и боята става по-активна и навътре навлизаща.

Разбира се амонякът / алкалният компонент/ е от съществено значение, защото той определя дълбочината на боядисването. А боите тон върху тон са без амоняк и слаб оксидант.

Оксидантът всъщност е изрусител и разбира се той е нещото, което изтощава косата, не говоря само за русите. По принцип може да се изрусиш само с оксидант, така че той е от огромно значение при боядисването.

И безамонячната боя се смята за по-безвредна не заради липсата на амоняк, а заради слабия оксидант, който се използва при нея - обикновено до 3 %. Аз съм пробвала силно изрусяваща боя с 3 % оксидант и нищо не става, нямаше изсветляване, или е било супер минимално  Grinning

Да, права си всъщност - амонякът отваря косъма, но само по себе си това не му вреди, а именно че при отворен косъм прониква оксидантът и боята. Имах предвид, че високият оксидант го "боядисва" повече

bouquet

# 654
  • в.преслав
Аз си поръчах днеска от двете мостри на еластайзера.И се ограничих до тук само( днес си платих таксата за семестъра и тотално съм фалит)Mr. Green .А и в нас имам доста непрофесионални продукти за изразходване. След употреба ще докладвам. Wink

# 655
  • в 1001-та нощ
Да  Peace така е  Peace не можем да се боядисаме само с крема, защото няма окисление  Hug - ще се отвори косъма, ще влязат пигментните молекули, но няма да има какво (кислород) да изтегли нашия пигмент и да свърже внесения пигмент ,което е същественото

Когато се ползва по-слаб окислител - то концентрацията в единица течност е по-ниска и реакцията спира по-рано - т.е обезцветяването е по-малко ..... колкото по-висока е концентрацията на оксиданта, толкова повече кислорос има в единица обем ...и реакцията ще протича по-дълго/силно - и вече зависи в кой момент ще измиеш  Peace

по-силният оксидант има по-висока потенция да свърши повече работа  Peace

# 656
направо ме смайвате с изчерпателните си коментари---в този ред ще съм много   bouquet  bouquet  bouquetако ме насочите--отскоро започнах да боядисвам косата си в медната гама---понякога суша за да я изправа и за обем като ползвам http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=217_246&products_id=1446---но ми омазнява и не ми допада като продукт
с какво да постигна повече обем и блясък--маска,пяна
ще е чудесно ако посочите конкретни продукти---имам чуденка относно продуктите на Ph.Kingsley-http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=231_317&products_id=2735
и това-http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=217_252&products_id=1661

ако някой ги ползва newsm78

# 657
Такаа... момичета имам нужда от помощ Rolling Eyes. Преди време бях споделила, че си направих тъмни кичури на светла основа (12-ка). Стана много добре, но....след 3-4 измивания почти нищо не остана от тях. И понеже много ми хареса, ще си направя пак. Кажете моля, на какво да заложа за да "задържи" косата по-дълго време цвета(пигмента) Rolling Eyes. Масла, протеини, реконструктори, кога, преди след, процедурата Rolling Eyes? Фризиорката(нямам ер малък) ме съветва да не ползвам маски след процедурата а само балсам. Но хич не ми се нрави, искам си маски, ампулчици....
 Бях се оплакала, че ми се понакъса косата(не разбрах от боята ли, или от пресата на следващият ден), но след фаберсеутик, еластайзер и форс вектор нещата са под контрол Peace

Тази статия http://www.arenaofbeauty.bg/index.php?option=com_content&tas … 73&Itemid=274 ще ти бъде много от полза  Peace......по-добре не бих могла да обясня  Wink Simple Smile

# 658
  • Пловдив
Благодаря ви момичета, незаменими сте  bouquet.
И един въпрос, дали ако си взема някакъв шампоан за боядисвана коса, няма да "удължа" цвета на кичуруте малко по-дълго newsm78? На Лореал,,,,,на Лакме?

# 659
  • в 1001-та нощ
като по-слаби и щадящи  newsm78 не съм убедена в измивността им - при словие, че се ползват диста продукти с водно-неразтворими силикони  newsm78

затова аз ги ползвам непосредствено след боядисване и в редуване с други  Peace

ако пък са без сулфати - само след боя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт