Отговори
# 90
  • У дома
Беболе, страшна си  Hug

Илка, закуска давам попара, а онзи ден бях правила за нас кус-кус звездички и дадох и на него да си куса, отваряше гооооляма уста, хареса му. Но такава закуска давам около 10-10.30 часа.

Направихме си режим, който ми харесва и гледам да го спазваме.
Сутрин се буди последно около 7 часа, ставаме, прибирам легла, тоалети и т.н., след това го приспивам около 8-8.30, кърмим се. Спи 2 часа, тогава давам закуска, обличаме се, отиваме за кухнята, разходка малка и около 13 часа сме вкъщи, обяд, малко игра с кака и около 14.30-15 се приспиваме, кърмим се. Пак спи около 2 часа. Около 17-17.30 давам кремчето, след това около 20 часа супичката, ако я хареса, че тя е много под въпрос, само тя не му допада много. Заспиваме около 21 часа, кърмим се и след това се будим няколко пъти за дежурното цокане да не би да му заслабне гъзеца докато спи  Mr. Green

Сега кака му е пуснала музика и той танцува, забавлява се детето, докато майка му пише  Blush

Оп, честито на именниците, в това число и моя мъж   bowuu

# 91
Оле мерсаж за инфото  sohappy

# 92
Оле мерсаж за инфото  sohappy

Не ми махай, а докладвай. Как е Митака?

# 93
Здравейте мамчета на сладки бебоци!
Не съм влизала тук от.....вече не помня от кога. Днес Преслава навърши 8 месеца и си викам чакай да видя някой дали се е сетил за нас. Мислех, че вече сте ни забравили  Simple Smile Не мога да кача картинки с почерпка-така и не разбрах как става този номер, но се чуствайте почерпени. Да си ни живи и здрави бебоците.
Да честитя и аз на свой ред месечинката на Алекса на GK i Галин на dessska.
Честит имен ден и на всички именници.
[/b][/color]
Miriams28 Hug - ти винаги се сещаш за бебоците. Направило ми е впечатление, че никой не пропускаш.
Оооо чакайте щях да забравя да кажа НОВИНАТА и тя е внимание: ИМАМЕ СИ ЗЪБКИ.Днес точно на 8-я си месец Преси извади 2 зъба, направо щях да я смачкам от гушкане. Въобще не съм разбрала даже, че се канят да излизат- нито ревеше, нито температура, а иначе тя се слюнчи обилно още от 3-я месец. Много съм доволна и сега ще го запиша в дневника и. Водя и дневник от както се е родила и си записвам важните неща в живота й.
Сега се подгответе за голям ферман, като не съм влизала отдавна имам многооооооо да пиша, но ще гледам да съкратя тук-там нещо.
Днес бяхме на консултация: вече сме 8.5 кг. и 71см. Бях ви споменавал преди за екземи, които ни нападнаха и след като обиколихме един куп кожни лекари във Варна, най-накрая попаднахме на хомеопат, който изглежда провежда единственото за сега правилно лечение и вече има резултат. Кожата на Преси се пооправи, естетвенно от хомеопатията резултатите са бавни, но сигурни. Ако някой се интересува ще дам координатите на лекаря. Смятам да го посещаваме ако възникнат и други болести и проблеми. Другите лекари моля ви се я лекуваха с кортикостериоди, за които прочетох, че са доста вредни, а ти ги изписват с замах.
А между другото хомеопата ни сложи диагноза атопичен дерматит и каза да не даваме никакви храни с червен цвят- домати, чушки и прочее. Трябва малко да се ограмотя за храненето на деца с атоп.дерматит.
Иначе Преси ми се струва скоро ще проходи-вече от един месец стои права и дори само с една ръка я придържам. И от както разбра колко е гот да си прав, от сутринта започва да мрънка защото иска да е извън кошарата и да се изправя някъде. Сложихме я  в проходилка и много бързо схвана как трябва да се движи-увърша целият апартамент Grinning Всичко се събаря на земята, включително събори няколко тежки предмета на главата си и контактите многоооо я влечат. Още не съм и взела обувки за прохождане, а вече е наложително, защото и навън започна да ми мрънка- не и се стои в количката.
Иначе ние сме въвели месо още преди един месец, а с киселото мляко мисля да изчакам.
Въведохме и глутена с овесена каша и преди два дни реших да я почерпя с попара, но тя започна да ме плюе с нея.Хи-хи изядохме я аз и баща й. Иначе и купих кус-кус на Плазмон и него го хапна с такъв апетит, че после като видеше купичката, от която и давах пищеше за още.
И аз като бърди мисля скоро да и направя нишесте. Както мисля и да и сготвя ориз, такъв какъвто ние ядем, но да го пасирам малко. Мислите ли, че  става ooooh!
Вече се чудя как да разнообразя храненето, но боблето ми даде страхотна идея за спанак.Рибата няма да е скоро, нали уж ни изкараха алергични, затова ще поизчакаме с нея.
Не съм - много гадно ми стана и на мен като видях как ви растат зъбките, горкото детенце. Добре, че са малки и не помнят тези мъки. Sad
Аник - честито столче, много ми хареса.
Илка- аз както казах давам вече закуска от кус-кус.
flufffy наистина ли са ви толкова нарядко консултациите. Уф да ти кажа и на мен не ми се ходи всеки месец да вися пред кабинета за тегло и ръст. Така ги мразя тези болници.
Ами това е за сега от мен. Ако някой въобще е имал сили да ме изчете Grinning
П.П да добавя за памперсите-аз съм хипер доволна от Пуфис. С Памперс Преслава се обрина още когато беше на 1 месец и от тогава сме само на Пуфис-никога не са ми пропуснали.

# 94
Честит имен ден на мъжът на Позитив и Пецата! Да синосятсъс здраве имената!
Milla, нашите зъбчета не са направо, ами малко настрани, и моите са така, но заради мъдреца, който притискаше, ама при него защо са така не ми е ясно.
Briksi, тук консултациите наистина са нарядко, засега сме имали общо 4: 1, 2, 4 и 6 месец. Аз и без това не харесвам титулярния лекар, а другата лекарка, която работи с него е в отпуск по майчинство, та нямам голямо желание да ги посещавам. И без това за тях всичко е нормално и друго освен да ми пратят сметка не правят.
Milla Ellaine, заглавията та ти са както винаги страхотни.
Илка, започнах да чета книгата, която сподели и нещо страшно ме озадачи. Пише, че ако слагаш детето на гърне и се опитваш да го приучиш на хигиена едва ли не издевателстваш над него.
Аз съм много доволна от памперс актив, май има разлика в качеството в различните страни.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 18:13 от flufffy

# 95
Привет и от нас!
Честити месечинки днес! Честит имен ден на всички празнуващи!
Позитив, честит имен ден на половинката ти!  baloni
Брикси, ние също като вас още в първи месец направихме жесток обрив от Памперс и оттогава сме минали през различни марки, но и аз съм изключително доволна от Пуфис! Страхотни са! Peace
Нашия режим е такъв:
сутрин към 6.30-7.00 кърма
дрямка и после към 10 закуска с попара(чай, сиренце, масълце и сухар)
13.00 - пюре - обикновено месно
16.30 - плодово-млечен кисел или някой от готовите десерти на Овко
19.30-кърмене
21-21.30 - сън и задължително цокване
През нощта си имаме от 1 до 3 похапвания на гърда! Peace

# 96

Нещо не ми остава време за писане, пък и четенето ми се опъва...
Честити месечинки и и меници. Писе, честито ти християнче!
Мама Смехорана, страхотни съвети даваш отново  bouquet
МартакЕли,  Laughing, много готини имена на вашата Ани hahaha Жалко, че с Гого не може да се получи...
Ние ходим по разходки. Вкъщи си губя времето с правенето на ..картички. Т.е. имам изработени цели ДВЕ ( Гого е като попивателна на свободно време и енергия).Ей ги на:http://elispassion.blogspot.com/
Давам вече жълтък, пък за кремчета не съм се сещала newsm78Сега ще се позамисля. Досега всъщност Гого яде сутрешна закуска и обяд, не съм вкарвала следобедно хранене още, да не ми намалее кърмата се притеснявам...
И така....ходи ми се някъде..на море..на заведение....уф! Кога ли ще е? Laughing

# 97
и от мен! Simple Smile

Честит имен ден на Чочко Весин и на другите именици! Да са живи и здрави и с много късмет!

Честити месечинки на дечковците днес! НЕка и те са здрави, весели и много игриви!

Легео, картичките са... ПРЕКРАСНИ! Само 2, но за сметка на това какви!!! Много ми харесват!

Оле, браво, че си си записала съветите от Косе Босе!!! Много полезна информация!

Ние днес пазим къщата и разходки само през прозореца. От вчера цъвтя и вържа и направо е отврат!  Tired На всеки час сменям, че е супер теч... Уффф...

Иначе аз днес реших да захраня с глутенЯ. Под формата на овесена каша смесих с пресни пасирани череши и варена тиква. Хапна си чавенцето. Утре пак кашичка, ама с други плодчета.  newsm53

А пък...  hahaha Joy като има дразнител колко бързо се научи да лази моето диване... Ей сега пускам у фейса клипче, да го видите...  newsm62 Много се забавлявах с него. Голям е образ, направо! Simple Smile

Честити зъбчета на всички новоозъбили се! Нека са бели и здравички! (че забравих)

Заглавието за талисманчетата го одобрявам с две ръце!

# 98
  • Варна
Веси, честитоооооооооооооооооооооо. Да го намачкаш от нас!   newsm44 newsm51 newsm03

А за моята приятелка:
Ще ви цитирам това, което наша приятелка е постнала във фейсбука си и ще кача да видите снимка на малката Никол:
Зов за помощ!!!

"Никол на 5 месеца спешно се нуждае от операция.

Днес разговарях с приятелката си Надя /майката на Никол/, която ми обясни за проблема, на детето трябва спешно да му се направи мозъчна операция, за да се избегнат усложнения в бъдеще време при нейното развитие.
Никол страда от Хидроцефалия, това е натрупване на мозъчна течност в стомахчетата на малкия мозък. В момента при нея тя е в двойни количества и за да се освобождава е нужно поставянето на клапа, която струва 5 000 лева. До момента Надя е събрала около 4000 лева, и са и нужни още поне 1000лв.

Тук идва и молбата ни към вас, ако някой може да помогне, колкото има възможност да съберем останалите пари, за да оперират Никол.

Утре ще пусна повече информация за състоянието на Никол. Моля ви, който може да помогне по някакъв начин да се свърже с мен /0899 427177/ или да помогне като прати някакви средства на ДСК IBAN:BG72 STSA 9300 0012 2172 05.

Надяваме се, че ще успеем да съберем нужните средства, за да помогнем на Никол. Благодаря ви много предварително!"
http://www.snimka.bg/?album;aid=603404

Чо засега, отивам да ви четаа Peace

# 99
  • Сливен
хипо пуснах ти линк на лс,дано помогне

# 100
Докладвам - бясна съм. По всяка вероятност е само бронхит, защото само за това говореха и изведнъж като носят документите пише пневмония. Като понеже Митака има здравна застраховка, хитро искат да изтеглят пари и от застраховката, и от здравна каса. Няма да  оправя света но това, че аз се правя на проста няма сега да се оставя и те да ме правят. Цял ден се изреждат докторите да ми обясняват врели - некипели, като това, че вчера я е имал, но днеска ако го чуе друг доктор може вече да е излекувана. Ядосана съм защото са свикнали да пробутват всякакви номера на хората които в паниката и поради това, че не са запознати с терминология и процедури подписват каквото им се даде. Хитро хитро слагат само последната страница. Абе нагли Ви казвам !!!! Казвам им , че ще ги подиша като ги прочета а те " Нямало какво да чета" - е така като ми кажат вярвайте почвам да чета и под редовете.
Еи няма да се оправим, все трябват връзки , пари или разправии за да стане нещо. Всеки мошеник от таксито до .....  Оплаках Ви се ....
 Накратко Митка се оправя, смърка си от инхалатора, боцкат го с антибиотика и за разкош разни противоалергични. На него не му пука, донесла съм му проходилката и такива курсове взема из коридора в болницата, че хич не си личи да е болен. Аз за по-мързеливо само дрънча с едни играчки и го прибирам .
Вескоооооооооооооооо честитих ти и във фейса ами и тука ще ти пожелая да си най-послушата мама на детенце. Да Ви е жив и здрав младежа, все така спортен.  Heart Eyes

# 101
Честит имен ден на всички празнуващи!! (днесм ай и ключарите имат професионален празник  newsm78 )
Нямам грам време да ви чета....
Ние май ще палим джапанките към морето към 4 юли, да видим. То като знам, че винаги можем да отидем там и нещо не ми е чак такава тръпка  Tired

За феновете на "Под прикритие" - втори сезон започва да се снима след изборите  Wink така че ще се наложи да почакаме  Peace на мен ми е интересно каква ще е последната серия, че то не бяха драми със сценария и т.н. Само да ви кажа, че Марто нЕма да го убиват (много им се щеше, ама пуста му политика).
изчезвам, че ме зовааат  Party

# 102
Много четох, но много малко запомних ooooh!

Закуска - давам каша в 8-8:30 сутрин. Овесена безмлечна, бъркам с малко кърма и доливам водичка. И само с вода пак я яде, обожава я!

И аз онзи ден измислих заглавие за талисманчетата Blush , не е толкова хубаво като на Ноел, обаче ще си го споделя Grinning

Валя и Вики на годинка станаха, на ОКТОМВИйкската дружинка краче повлякоха.

Зарат, никога няма да се оправим...  ooooh!

Беболе, страхотна си!  bouquet

# 103
Привет мили мами!
Нямам много време тези дни,програмата е много сгъстена. Mr. Green

Честити месечинки, честити именници, да им е живо и здраво името! Hug  bouquet

Веси, стискам ви палци всичко да е наред с малчо! Praynig

Всички болнички да оздравят! Praynig

Пашик, моят беше като сменен, от 1 седмица не мога да си позная детето, не ядеше почти нищо, само мляко, бях луднала! #Crazy Сега да не го урочасам си възвърна леко апетита, дано да се оправи и да си яде като преди... Praynig

Желязото и аз нямам идея какво е, при нас не ги изследват както в България, което не ми харесва, защото е по-добре да се проследява хемоглобина.

Бърди,мерси за идеята, така правех кремчета на каката, бях забравила. Crazy

Режим:
7.00 ставаме, мляко с бисквитки или попара/кус-кус на Плазмон, който нещо недолюбва Crossing Arms
9.00-11.00 първи сън, по-често е около 1 час и половина
12.00 зеленчуково с месо/изкиснато сиренце/половин жълтък, евентуално плодово или плодов дует, ако съм взела, но мисля да почна кисело мляко с плодче
14.00-16.00 сън ориентировъчно
16.30 - каша  плод настърган
20.00 кърмене, АМ, сън

Благодаря на всички за отговорите за столчета! Сега следващо питане - къжете откъде да намеря месни пюрета на Хип, тези малките с чисто месо. Днес бяхме в Метро, но нямаше.

Също и детски пижамки и бельо къде да намеря? newsm78 Blush

# 104
  • Варна
Ноел, супер е и песента, и сериала  Grinning
диданка, голяма симпатяга си ми ти  Hug
И нещо от мен за лека нощ:
Събуждам се с варненски чайки, в бургаския ми хотел; закусвам карнобатска гроздова с македонско мезе; шефът ми - павликенец - ни отпуска, "габровски" премии; а колежката ми от Хаскюю ми жужи на главата като русенски комар. А в края на деня жадувам за нещо ПЕРНИШКО!!!! Винкел!

Общи условия

Активация на акаунт