Юлчета 2008 (Тема 146)

• 76 117
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Танита, случвало ни се е и на нас това. Неведнъж. Кошмарно е, най-вече защото от околните не само че няма никаква подкрепа, а те гледат все едно си изрод или започват да дават акъл или да те критикуват. Да се чудиш тия хора деца гледали ли са някога? Shocked
Фио, направо ме удиви. Все съм си мислела че подсъзнателни спомени със сигурност има, но не мислех че се осъзнавят понякога. Макар че като малка имам спомен как съм лежала в болницата със салмонела. А тогава не съм имала и две години още и майка ми казва, че не можело да си спомням. А аз и до ден днешен помня някои неща и то много отчетливо. И Сами е имал периоди на силен страх от високо, от вода си се страхува и сега, но все пак дава да го къпем. Надявам се с времето да преминат тези неща.

# 196
Танита, и при нас се е случвало Йоана да се тръшка. В такъв момент гледам да я прибера по най-бързия начин и после в къщи се разправям. Околните са по изнервящи, всеки дава акъл, то аз ако знам за какво се тръшка и как да я успокоя ще я оставя ли.

# 197
Дони, в УСА-та хората нямат нашенския манталитет да се бъркаме където не трябва и да даваме акъл под път и над път... Как си ти? Децата?

# 198
Тук наистина го има това - всички да се чувстват съпричастни в отглеждането и най-вече във възпитанието на децата до степен, че наставляват свободно родителите. Все едно децата са общи.
А най-обичам да наставляват Катето в мое присъствие, тогава така ми кипва, че ми се налита на бой  Crazy

# 199
Аз вече ви споделих неотдавна за нашите истерии, няма да се повтарям сега  Mr. Green
За щастие беше само за няколко дни, скоро не е имало „инциденти”.

И аз много се дразня на даващите акъл.
Снощи бях излязла с Михаил на терасата, държа го на ръце, а то милото нямаше сили да си държи главата изправена и се беше облегнал на рамото ми. Появи се съседката от нашия етаж и започна: „Ти пак ли спиш, беее, цял ден спиш. И какво те държи майка ти на ръце, я излизайте навън на разходка”  Shocked
Обяснявам аз, че е болен(не че тя не знае  Twisted Evil) и просто няма сили детето.
А тя упорита: „Ами няма да има сили, като го държиш цял ден вкъщи”
Е, къде, по дяволите да „държа” болно 3-годишно дете, което няма сили да стои право дори.
После заяви, че трябва да му дам аспирин и аналгин, ако искам да му мине и стои и ме гледа в ръцете дали ще изпълня заръката. Казвам ѝ, че ние изобщо не купуваме и не използваме подобни медикаменти, нямам намерения да започна точно днес. И не виждам логика, при положение, че има достатъчно температуропонижаващи сиропчета и свещички специално за деца.
Последваха още наставления, но аз вече "не чувах"  Mr. Green Whistling

Иначе, за протокола, Мишо днес е малко по-добре, няма температура. Успяхме да се разходим малко днес, но много бързо се измори. Няма апетит все още.

Дуци, как е Пепи? Опазихте ли Анна?

# 200
Другия път кажи на съседката, че педиатъра ти е забранил да даваш аспирин поради опасност от болест, наречена Синдром на Рей Naughty Ама че нахални хора.
Миналата година свекър ми и свекърва ми затваряли домати(зимнина) и ги консервирали с аспирин ooooh! Като разбрах какво има в доматите, събрах всичко в един плик и й ги върнах, като ме попитаха защо, отворих нета и им дадох да прочетат за аспирина при малки деца. На всичкото отгоре знаят, че имам медикаментозна алергия, което хич не е шега работа.
Да видим тази година с какво ще затварят домати Crazy
Фио, ти тази "мила" жена у вас ли я пускаш? Аз ако съм на теб изобщо няма да й отворя вратата Mr. Green

Пепи все така си кашля, Анна за сега е добре да чукна на дърво.
Много ми е трудно да я приспивам на обяд, а ако я слагам направо вечер противно на всякаква логика се събужда сутрин много рано и имам чувството, че от недоспиване няма да порасне Crazy

# 201

Фио, ти тази "мила" жена у вас ли я пускаш?

Ааа, не  Naughty  „Ф никакъх сучин”, както казва Мишо! Моментален превод: В никакъв случай  Twisted Evil
Просто на нашия етаж има още 2 стаи (имаме обща тераса) и от време на време се появяват туристи. Тези си тръгват утре и аз не знам сега как ще си гледам детето без ценните напътствия  Mr. Green

Стискам палци да я пребори Пепи тази кашлица  Praynig

# 202
  • София
Дуци нас ни мъчеше една двумесечна кашлица в тандем  Twisted Evil Един сироп Хустагил ни помогна и подейства и при двамата. От мащерка е . Ако не пиете такива, може да пробваш с чай от мащерка  newsm78
Дано подейства и се оправите, че е много дразнещо. Хем нищо му няма, хем звучи болен  Twisted Evil

П.п. И си включи скайпа, че съм ти писала Crossing Arms

# 203
  • София
Еййй, мноого ги обичам тези доброжелателни непоискани съвети Simple Smile Фио, дано Мишлето оздравява бързо! Джиджи, Дени, Дуци - също бързо оздравяване!

Танита, Дарина също е изпадала в истерии, но чак в такава навън не й се е случвало.
Боян не ми е правил сцени досега, но ми се е случвало със Сами.. Тук редовно можеш да видиш как някое дете се тръшка, но това което ме учудва е, че на абсолютно никой не му пука. Никаква реакция от страна на околните... Naughty
А всъщност каква реакция очакваш? Не се заяждам, нали знаеш, любопитно ми е просто.
Когато Дарина е в истерия, тя буквално нито приема, нито предава. Както и Танита казва, номерът е да предусетя и да не се стигна чак до такава ситуация. Но далеч не винаги успявам да го направя  Mr. Green. Случи ли се, изчаквам я известно време - тя в такива моменти и без това не чува какво й се говори, отблъсква ме, за бой и дума не може да стане. Като видя, че леко преминава, тогава пробвам да й говоря, да я гушна или да й обясня ситуацията. Виж, мъжът ми доскоро много се влияеше от това какво си мислят околните и ако сме навън, се е случвало да започне да й се кара, дори да я плесне. Аз гледам с Дари да се оправя, не ме интересува дали някоя лелка ще цъка с език и ще съжалява мене, нея, или ще ми обяснява каква лоша и смотана майла съм била. Всъщност мисля, че околните не следва да се намесват в подобни ситуации?

# 204
Единствената приемлива реакция от околните според мен   е "мога ли да ви помогна".  Не че знам как би могъл някой да ми помогне в такава ситуация, ама ми се струва най цивилизовано.
А за боя, вече е криминализиран, има закон за това.

# 205
  • София
Тук наистина го има това - всички да се чувстват съпричастни в отглеждането и най-вече във възпитанието на децата до степен, че наставляват свободно родителите. Все едно децата са общи.
А най-обичам да наставляват Катето в мое присъствие, тогава така ми кипва, че ми се налита на бой  Crazy
Всъщност се замислих - и наистина преди години на възпитанието на децата се гледаше като на обществен дълг. И някакъв пълен непознат можеше да издърпа ухото на дете, сторило пакост, пред одобрителния поглед на лелките и чичковците  Naughty Времената се менят  Grinning

Дари вчера разпозна хотела, в който сме отсядали миналата есен. Явно и тя има такива спомени, не зная обаче доколко ще са трайни. Имам предвид, че след 10 години може да й изчезнат тези ранни спомени. Странно нещо е паметта.

# 206
Абе, не виждам нищо лошо някой да направи забележка на дете (тийнейджър) около когото няма родител. Ей така, да не си мисли, че може да се прави всичко и навсякъде. Обаче да ми се бъркат когато съм около детето, а и когато е малко, направо полудявам. Много им знае устата като имат насреща си някое фъстъче, ама като има няколко ученика в градския транспорт например, дето пият, пушат и правят още милион простотии, тогава никой дума не обелва. "Възпитатели"  #Cussing out
Даже според мен повече колективно възпитание трябва да има, когато децата започнат самостоятелно да обикалят насам-натам. Ей така, да усещат контрола и да не се уливат в безобразията.

# 207

Виж, мъжът ми доскоро много се влияеше от това какво си мислят околните и ако сме навън, се е случвало да започне да й се кара, дори да я плесне. Аз гледам с Дари да се оправя, не ме интересува дали някоя лелка ще цъка с език и ще съжалява мене, нея, или ще ми обяснява каква лоша и смотана майла съм била.

Ние и двамата с мъжа ми сме като теб. Грам не ме интересува кой ми цъка с език или какво си бил помислил. Даже при последната тежка истерия на Михаил(когато аз се разревах), мъжа ми се развика на една съседка, която му обясняваше, че е паркирал на мястото на нейните квартиранти(ама това го повтори поне 20 пъти). Моя мъж, нали е възпитан  Mr. Green, също толкова пъти ѝ каза, че ние няма да се прибираме, на улицата сме и ако някой иска да паркира и няма място, той веднага ще освободи. През това време Мишо пищи и ни приема, ни предава, а онази продължава да си пее песента и си го получи накрая #Cussing out, набързо се покри някъде.

А една майка с детенце на около годинка, се заливаше от смях един ден, докато Михаил ме удряше на улицата. Аз му говоря, че така не се прави, не е хубаво и т.н., а той вижда, че лелята се смее и ме удря още по-настървено  Tired

Ей такава "намеса" пък никак не ми е нужна, предпочитам да си се справям с детето сама, дали винаги съм права и реагирам по-правилния начин е отделен въпрос. Няма безгрешни хора  Peace

# 208
Джули, когато се случва нещо наоколо, хората обикновено се оглеждат, да видят за какво иде реч, не че непременно ще направят нещо. Тук никой не си повдига очите.  Shocked Всеки си гледа неговата работа и толкоз. Грам интерес не се проявава, което ми е особено любопитно, предвид склонността да "гледаш сеир" в България... в такъв ред на мисли го казах...  Laughing
Има си положителните страни - децата ти могат да вдигат олелия във влака и никой нищо няма да каже и даже кондуктора ще си прави шеги с тях, за да стане лудницата пълна. Има и отрицателни - пред нашия блок има басейн. Там има две деца, които редовно играят без придружител, без да спазват правилата за безопасност, и пак никой нищо не им казва. Това ми е гадно. Аз нямам спокойствие да съм в басейна, като ги знам, че все някоя простотия ще направят.
Но съм съгласна с Роси, че намеса трябва да има. Просто трябва да се прецени кога може да се помогне с нещо и кога не може. Пак да се върна на случката ни във влака. Понеже последният път като пътувахме беше по празник и всички тинейджъри се бяха изсипали. Кондукторът непрекъснато обикаляше и много приятелкски, но твърдо ги строяваше. Даже каза на един, че ако чуе още веднъж да каже f#king, ще го свали от влака.  Shocked

# 209
  • София
Контрол, контрол, ама преди години си побийваха даже  Mr. Green На мен лично ми е удрял шамар непознат чичко (е, вярно, пазач на строежа, а се бяхме качили с брат ми на 12ия етаж на недостроен блок  Whistling). И от обяснения само щях да разбера, нямаше нужда от бой  hahaha
Бих казала, че в такива случаи не е зле наистина да се намеси възрастен с обяснение и... напътствия, да го кажем - при положение, че родител няма. Аз преди никога не съм се намесвала (стеснявах се просто), но откакто съм родител, случвало ми се е на няколко пъти да кажа по нещо (с кротък глас) на непознато дете.
(...) Пак да се върна на случката ни във влака. Понеже последният път като пътувахме беше по празник и всички тинейджъри се бяха изсипали. Кондукторът непрекъснато обикаляше и много приятелкски, но твърдо ги строяваше. Даже каза на един, че ако чуе още веднъж да каже f#king, ще го свали от влака.  Shocked
Това всъщност ми допада като подход Simple Smile Реално погледнато, показал му е, че действията му ще имат конкретни и логични последствия. Сигурно младежът е спрял да псува  Laughing

Фио, напоследък често се случва Дари да ми вика: "махай се" и да ме пъди - най-вече когато иска да свърши нещо сама (а аз поначало гледам да не й се меся много). Засега й обяснявам, че не ми е приятно да ми говори така, обидно е и не е красиво. Спира веднага, но в един момент пак го прави. Дано скоро мине (макар че - друго ще дойде, както добре знаем)  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт