БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 417
  • 769
  •   1
Отговори
# 45
  • София
По-добре купи филе от сьомга, нарежи го на малки парченца и го замрази. Когато готвиш-ползвай от замразената риба толкова парченца, колкото са ти необходими. Не бих давала консерва на малко дете (не че се сещам да съм виждала консервирана сьомга, всъщност  newsm78 ).

# 46
Здравейте,
как да въведа домат?  Rolling Eyes
Мисля да започна да слагам настърган, обелен домат да се готви в "манджичките", които правя.... може ли така?

Всъщност мислех вече да пробваме някоя кухня, но във всичките им яденета слагат домати, а ние още не сме го хапвали....

# 47
  • Бургас
Да,така го въведи-сготвен в манджичка.

# 48
  • Варна
Здравейте,
как да въведа домат?  Rolling Eyes
Мисля да започна да слагам настърган, обелен домат да се готви в "манджичките", които правя.... може ли така?

Всъщност мислех вече да пробваме някоя кухня, но във всичките им яденета слагат домати, а ние още не сме го хапвали....
Можеш и пюре да го въведеш. Има варианти на пуйка с домат и ориз или телешко с домат и картофи, спагети болонезе също.

# 49
Не ми хрумна да го замразявам  newsm78 Ех, добре, че ви има  Hug  bouquet

# 50
Благодаря  Hug

# 51
За дете на 1 година без никакви колебания бих въвела домата суров.
Обелен преди това.

# 52
Моят племеник като малък като ядеше домат-суров и му ставаше червено около устата.Преди дни дадох и на сина ми да опита и на него му се зачерви леко-но по-скоро от допира на домата около устата според мен newsm78 Мислите ли че това е алергия или чувствителност на кожата-ама и аз как се изразих Mr. Green И да спра ли да предлагам?
По-напред ми давахте съвети относно това дали да давам мляко сутрин или направо закуска-казахте да избера.Значи ли това че вече му стига само вечерното мляко за организма в този му вид newsm78 Все още се чудя....и двете няма как да вмъквам вече понеже започна да се буди по-късно Grinning и ако му дам и мляко и закуска после хептен не си поглежда обяда.Ето сега спи още и си мисля направо да му направя някаква закуска newsm78Извинявам се че ви връщам пак към въпроса.

# 53
При това положение мисля, че можеш да предложиш твърда закуска. Ще има една закуска, но по-калорична и така няма да му се разваля обяда. А за домата не мога да ти кажа, по-опитните ще ти отговорят  Peace.

Аз имам следния въпрос - на закуска изяде само половината зърнена каша. Така или иначе сме предимно на каши, заради запушения нос и се чудя това беше ли му достатъчно глутен за деня или по-късно да направя пак зърнена каша?

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 09:36 от Michael@

# 54
  • София
Elsinor, аз също бих въвела някаква твърда закуска.
Моя син до късно пиеше сутрешно мляко, но ставаше по-рано, пие млякото и след това си доспива.

# 55
Нормално е зачервяването около устата. Все пак доматите имат много червен пигмент, а и са киселинни.
Това не е проява на хранителна алергия.

Михаела, достатъчно е.
Не го тъпчи, нека пие мляко.

# 56
Той заспа на стола и като го пренесох се събуди и си дояде кашата с голямо желание. После спа 2 часа и половина и не е хъркал като баща си, а като малко мече. Мляко не може да пие заради запушения нос и редувам 7-зърнена каша, оризова с банан приготвени с АМ и с различни пюрета вътре. Следобед давам някакъв дует.

# 57
  • Бургас
Elsinor ,аз въведох домата ,когато детето ми беше на 9м.,но наскоро й дадох суров - да си гризка. Появи се същата реакция,реакция на кожата.Мисля че и при твоето дете е така.

Кажете ми каква марка филе мога да дам? Просто когато сме седнали на масата за вечеря и види ,че някой хапва салам,филе , луканка и т.н. и издивява.  ooooh! Иска и отказва да яде каквото и да е било друго,а мен ме е страх купешка марка да й дам. Доверявате ли се на някоя? Или си мисля в краен случай да сваря малко пилешко месо и да я лъжа ,че това ,което яде баща й същото - пък дано да мине номера.  Mr. Green

# 58
Каквато и да е марката, колкото и да е чисто филето (което много ме съмнява) има много сол. Твърде много за малко дете. По-добре яжте когато детето не присъства.

Моето дете в началото на захранването с домат също се обриваше така около устата. Сега вече няма проблем.

# 59
  • Варна
Каквато и да е марката, колкото и да е чисто филето (което много ме съмнява) има много сол. Твърде много за малко дете. По-добре яжте когато детето не присъства.
Подкрепям напълно. Дори и за възрастните солта по тия меса е в повече.

Общи условия

Активация на акаунт