БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 413
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Няма нищо страшно в това, че огладнява на 2 часа. Може просто сега да расте и затова да яде по-често. А може и заради сезона да се засища с по-малко храна, но предвид малкото ккл да огладнява бързо. Може идруго да е, но със сигурност няма нищо притеснително.

За зеленчуците и следобеда и на мен ми стана интересно Simple Smile

# 691
# 692
Не че е забранено, но все пак сега създаваме хранителни навици. Следобед кой от вас яде салата или постно ястие?

Маминка, слагай мляко в пюрето или дохранвай, все пак всяко хранене трябва да съдържа мляко. Може да хареса така пюрето повече.

# 693
Моите са големи фенове на млечната каша, а сме на кърма, но само вечер. И то едвам ми изпиват 120 мл, а после ядем чак в 8ч. Будят се нощно време, но да ви кажа пиеме само вода. Не мисля, че е от глад.

Купих пресен спанак от Хит, мислите ли, че е ок да сложа няколко листа в супичката утре?

# 694
Те са големи, могат да я дат спанак. Вероятно дори ще им хареса Simple Smile

Мише, аз ям зеленчуци по всяко време. Не намирам нищо лошо в това. newsm78

# 695
maminka_sladka  моето бебе е също на 7 м. Захранихме се с зеленчукови и зеленчуково - местни пюрета и  каша следобяд, обаче изведнъж също като твоето бебе спря да яде, въпреки че до този момент ядеше с апетит,  с изключение на едно пюре тиквички с картофи. Стиска уста и не иска нищо да хапне - нито пюре, нито каша. Според педиатърката проблема бил с лъжичката. Но той се захрани много лесно с лъжичка, нямаше никакъв проблем. Направих опит да му дам каша с биберон, просто за да проверя дали наистина в лъжичката е проблема - нищо подобно, още с първата глътка подскочи на стола и стисна уста. Така че му спрях всички пюрета и каши - вече 1 седмица, междувременно излязоха наведнъж 2 зъба и се надявам това да е била причината.

# 696
Друго всичко си яде, ама това зеленчуковото не го иска. Днес пак ще пробвам, като ще махна чушката, да не би от нея нещо да не й харесва.
На всичкото отгоре откакто минахме на 5 хранения се буди през нощта. Тази нощ в 3 ч. се е ококорчила. Не плаче, не дава признаци да иска да яде, ама явно смяната на режима й действа  newsm78

# 697
Защо не се дава зленчуково пюре следобед?

При нас Гугу яде по около 60 г зеленчуково пюре (повече не иска) и по около 90 мл АМ след пюрето (толкова желае). Обаче след 1,5 -2 часа е зверски гладен. Защо се получава така  newsm78?

Към 16-17ч за бебета е време за ядене на нещо сладко - каша, плод и т.н. Гугу е гладен, защото количеството храна е малко за тази възраст  Simple Smile Можеш да въведеш месно пюре вече.

# 698
И аз мисля, че трябва да има някакъв баланс все пак. Ние закусваме сладки неща, на обяд и за вечеря сме на меню и постно ядене.

# 699
 michelangela simoni  ние спанак ядем, но до сега от бурканче, не съм давала пресен. Днес ще дам, то с др зеленчуци и масло няма как да не им хареса.

И ние нещо започнахме да се будим нощно време, предната нощ Марти 2 часа се въртя, тази Йо, направо не знам как ще издържа.

# 700
Блонди, сега съм започнала въвеждането на глутена, след това месото.
И да питам сега въвеждам овес, след като го въведа и започвам с ечемик пак ли полека-лека?
И всички глутенови ли въвеждам, и тогава месото?

# 701
Калифорния, после давай смело с другите глутенови. Месец след като си въвела глутен можеш да въведеш месото, защото това е друга хранителна група. Това е мое мнение  Peace.

# 702
Ок, мерси, Michael@!

# 703
Месец според мен е много. Две седмици са достатъчни.
Аз лично не съм следвала схеми за глутена, въведох го с каша някаква, след това не съм гледала кое, какво е и под какъв ред да се дава. Струва ми се малко прекалено вече  Blush

# 704
Аз обаче въведох първо месото и чак след няколко седмици глутена. Започнах с каши, лека по лека, не съм следвала много кое след кое е.

Общи условия

Активация на акаунт