БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 657
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
Калифорния, така докато бебето само ти покаже, че иска повече от другата храна. Аз с Гоги винаги така съм процедирала. Дълго време като го захраних давах по 20-30 гр пюре и после пиеше мляко. Постепенно той сам искаше повече пюре и започнах да слагам АМ вътре. После дохранвах с шише. С времето намаляваше все повече количеството мляко, което изпиваше. От месец процедираме така и с вечерята. Криво ми е, че вечер не иска да пие мляко преди сън, но това е период при нас.
Ванси, усех на изпита  Peace! Да почерпиш като го вземеш!

# 421
Мерси, Мише  Hug обезателно ще ви забъркам по 1 коктейл  Mr. Green

# 422
 Здравейте момичета!
 Следя темата и се радвам че я има, защото тук получавам отговори на много въпроси.
 Все още се кърмим на поискване и затова не мога да кажа че имаме строго определен режим на хранене, на обяд яде зеленчуково пюре, а следобед каша с плод. Въпросът ми е, от кога се въвежда трето, сутрешно хранене, имам предвит мога ли да давам например плодово пюре или да изчакам още малко?
И още нещо да попитам, йогуртите и пюретата с извара мога да предложа след осмия месец нали? Мога ли като ги въведа, да предлагам от тях например за следобедна закуска, а сутрин каша с плод или може би попара, или не е добре да се дават всеки ден?

# 423
Плодовото пюре не е за наяждане. Давай го между храненията или пък давай пресен плод, все пак сега е сезона.
Сега си видях дневника. Аз съм започнала да давам сутрешна закуска на 7м и 26 дни - попара, но бебчето трябва да е захранено с всички съставки - глутен, сирене. Сиренето можеш да въведеш като добавяш по малко в зеленчуковото пюре. Задължително изкиснато  Peace Йогурт можеш да предлагаш за следобедна закуска.

# 424
Ива замести 1 хранене на 6 месеца и половина, но тя беше щастлива на всичко, което е различно от АМ - хич не го харесваше. Щом детето ти си пие и мляко, аз мисля, че всичко е ОК. Добре е поне до годинката да няма безмлечно хранене, изключвам момента, когато ще започнете да ядете месни пюрета, тогава пък не е добре да се смесва месо с мляко. Не, че ще му стане нещо на бебчо, просто в комбинация не се усвояват добре от организма Simple Smile
Леле, наистина ли? Моята бебка редовно си приключва храненето като суче след месно пюре. Трябва ли да коригирам нещо? Кога да заместим цяло хранене?
А от кога може готово пюре с добавена сол (на Хип)?

# 425
В ДК повечето от ястията са приготвени с яйчен прах (единственото различно в менюто). След като изяде подобно ястие до 15 мин е получил разстройство с примес на слуз. (Чудно ми е как е възможно така бързо, но...) Спрях за няколко дни и давах друга храна, всичко бе ок.
Въпроса ми е ячния прах не е ли същото като яйцата? Захранила съм и с белтък и нямаме такъв проблем.
Освен това откакто взимаме ДК не съм давала друго яйце освен в баница или подобно...дали не правя грешка?

# 426
Leprechaun`s mommy, яйчен прах/яйчен меланж е всъщност цели, но изсушени и стрити на прах кокоши яйца.
В ДК се ползва яйчен меланж най-вече от гледна точка на безопасността, особено в летните месеци.

адис, бебешки йогурти и плодови дуети можеш да предложиш след като бебето навърши 8 месеца. Можеш да ги даваш като сутрешна или следобедна закуска.
Плодовото пюре можеш да даваш между сутрешното кърмене и обяда, някъде около 10.00 часа. Твърда закуска можеш полека да предлагаш, тя трябва да е задължително с млечно съдържание - АМ, сирене и пр. Ако бебето отказва обяда, защото е закусило добре, то варианта сутрин кърма, в 10.00 плод/плодово пюре/бебешки дует или йогурт и после обяд е по-удачен.

# 427
Днес дадох за първи път млечна бананова каша /Био на ДМ/ Детето е яло банан и бананови пюрета. Но не беше яло млечна каша, давала съм само безмлечни. Трябва ли да изчакам няколко дни или мога да прескоча този момент?

# 428
  • София
Не си въвела нищо ново, доколкото разбирам. След като детето е яло суров банан, люспите от кашата не са проблем.

# 429
Ако бебето до този момент е било само на кърма, с кашата си въвела мляко, вероятно АМ.
Ако бебето е яло АМ до този момент, то нищо ново не си предложила.

# 430
На АМ е, Благодаря ви  bouquet

# 431
Sourcherry благодаря за отговора!

# 432
 VansiPansi, Sourcherry, много ви благодаря за отговорите!   bouquet

# 433
Едно въпросче и от мен- кажете ми кои са първите плодови пюрета ,които се дават на бебето?
Не знам какво да давам на бебка вече-ябълковото пюре не го харесва а и акото не е добре от него,яде само круша,която днес вече не я искаше.Давах пюре банан,пак не ми хареса акото от него-зелено и със слуз,пюрето от праскови й докара големи колики.Искам да й давам плодови пюрета и не знам вече какъв вид да дам.Бебка е вече на 6 месеца.Приемам всякакви идеи и съвети.

# 434
Манго, пресен пъпеш, авокадо, грозде, но обезсеменено и пасирано, са плодове, които можеш да предлагаш на този етап.

Общи условия

Активация на акаунт