БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 645
  • 769
  •   1
Отговори
# 435
Мацки помагайте,
днес започнахме да се захранваме с картоф, досега бяхме само на кърма и реших аз да й направя вкъщи пюрето. 
Купих био картофи, сварих, намачках и сложих кърма, резултата беше потресаващ. Разтрепери се и всичко изплю, ако можеше щеше да го повърне и го удари на рев. Едва се успокоихме.

Чудя се каква може да е причината, дали защото сложих само кърма и нищо друго. Педито каза да сложа масло, но аз не посмях. Видях, че има рецепти за картофено пюре със сол и захар, не посмях и това да сложа.

Дали картофа е ранен, ваден е юли месец ?

Дали защото беше безвкусен картофа? 
Момичета, дайте съвет.   Не искам да я насилвам и се чудя как да процедирам от тук нататък  newsm78

# 436
Ива замести 1 хранене на 6 месеца и половина, но тя беше щастлива на всичко, което е различно от АМ - хич не го харесваше. Щом детето ти си пие и мляко, аз мисля, че всичко е ОК. Добре е поне до годинката да няма безмлечно хранене, изключвам момента, когато ще започнете да ядете месни пюрета, тогава пък не е добре да се смесва месо с мляко. Не, че ще му стане нещо на бебчо, просто в комбинация не се усвояват добре от организма Simple Smile
Леле, наистина ли? Моята бебка редовно си приключва храненето като суче след месно пюре. Трябва ли да коригирам нещо? Кога да заместим цяло хранене?
А от кога може готово пюре с добавена сол (на Хип)?

А на мен има ли кой да отговори?

# 437
  • София
Стаси, спокойно Simple Smile Картофа винаги трудно се приема като първа храна, аз не мога да се начудя с кой акъл всички педиатри карат с него да захранваме. Синът ми така беше, зор с тоя картоф, зор ...  ooooh!
Сега с Мая купих от едни малки пюренца на Гербер морков, 80гр, много мънички бурканчета, идеални за старт. Толкова вкусно пюренце е! Започна да си хапва с голямо удоволствие. Като посвикна с моркова, дадох картоф и морков на Хип и така. После добавих тиква - Хип имат разкошни комбинации за захранване.
В началото с готови пюрета захраних, защото първо изобщо не вярвам на био-то в БГ, второ купешките са с такава идеална консистенция, каквато у дома не може да се постигне.
Като посвикна с тези храни, започнах да й готвя аз (първо с едни био-зеленчуци, внос от Холандия, после минах на обикновени). В момента яде всичко.

Ако искаш, пробвай с тази система, за мен е много успешна.

# 438
Стаси, вземи тиква например. Когато захраниш с нея, можеш да започнеш да захранваш  картоф, който е примесен с тиквата. После морков, тиквичка, пащърнак и пр.
Не слагай масло и сол. Можеш да купуваш и еднокомпонентни пюрета за начало или двукомпонентни по-натам. Можеш и ти да приготвяш пюретата.

Аз и ти, давай мляко дори и след месно пюре, щом детето иска.

# 439
  • София
Az i ti, аз също давах мляко след месно пюре. Късно захраних и късно заместих хранене.

# 440
Благодаря, момичета.
Продължавам да кърмя, но ми се струва, че кърмата намалява...
Кога по-точно е добре да заместя храненето изцяло?
А за солта в пюретата какво мислите?

# 441
  • София
Според мен в готовите пюрета солта е балансирана. Само едни пюрета спрях да давам заради съдържанието, мисля че бяха Овко.
Захранвах основно с Хип и Гербер. Правих на по-късен етап и готови пюрета, слагах сол в мин. количества. Синът ми тогава би трябвало да е бил около 1г.

# 442
Здравейте момичета,
захранвам момченцето си от около месец. Не харесва тиквичката (готвя си я сама), но успях да я въведа. Реших да пробвам с купено пюре, но видях, че в тях  присъства и рапичното олио. Чудя се, ако въведа чрез тези пюрета рапичното олио, дали ще се счита, че съм въвела и зехтина?

И още нещо- успешно е въведена оризова каша (купена, на Holle). Мога ли да считам, че оризът (белият) е въведен и да му варя ориз, за да го смесвам със зеленчуци, без да го въвеждам специално?

Много Ви благодаря, предварително Simple Smile

# 443
  • София
Рапицата и маслината са напълно различни растения. Т.е., при въведено рапично олио, не е въведен зехтин.
За ориза-да, въведен е.

# 444
Благодаря Simple Smile
Смятах, че след като и двете- рапичното и зехтина са растителни мононаситени мастни киселини, с едното ще се смята за въведено и другото. Явно не е така.

# 445
Днес варих картофа на пара и се прие доста по - добре, не че го яде с желание, но поне не се разтрепери и разрева. Имаме напредък Simple Smile))))  Дори го варих с кората и после го обелих, дори на мен ми хареса и го доядох.

Друг зеленчук ще дам след поне 3-4 дена, да видим дали ще го папа с желание.

Искам да ви попитам и за ниблера, имаме такъв, но още не сме го тествали, защото съм в  newsm78.
Давайки плод с ниблера, това не е ли въвеждане на нова храна и не би ли трябвало да е след зеленчуковото пюре?

И още нещо давайки плод с ниблера и бебето засмуквайки сокове, това не е ли все едно да му дадеш сок, който всъщност се отрича.
Благодаря ви предварително

# 446
Аз ниблер не съм ползвала. Някак не мога да приема идеята, детето ми да яде през мрежа.

И да, захранване е. По-добре дай плодово пюре с лъжица. Когато порасне малко повече, давай плодовете на парчета.

П.П. Правилно е, че си сварила картофът с кожицата му. Така се запазват много повече витамини, особено витамин С.

# 447
Здравейте момичета, според вас мога ли, докато въвеждам глутена, да въведа и сирене или пилешко от месата?
Michael@, благодаря за отговора за мултизърнената каша при въвеждането на ръжта, само да попитам в нея не се ли съдържа и пшеница? Поне аз не можах да открия такава, в която да няма, даже във всички такива, които гледах тя е в най-голямо количество. А нали се въвежда последна и се чудя мога ли да взема такава?  newsm78

# 448
  • София
Malvinka, според мен не. Твърде много нови храни ще се съберат.

# 449
Малвинка, има една каша 3 корн на Бейбилав. Не съм сигурна дали има ръж, но знам, че е без глутен. В магазините на ДМ се продава.
Аз искам да питам след като съм въвела сирене, масло и КМ, мога ли да дам пюре, в което има кашкавал?

Общи условия

Активация на акаунт