БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 636
  • 769
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Колко и какви трябва да са храненията на бебе на 7м 7д /т.е. в 8ми месец/, кърмено?

# 451
  • Варна
Колко и какви трябва да са храненията на бебе на 7м 7д /т.е. в 8ми месец/, кърмено?
Всичко зависи от апетита на детето, кога и как е захранено, и какво количество храна му е достатъчно. При нас режима беше кърмене когато и колкото поиска + на обяд зеленчуково/месно пюре и следобед каша.

# 452
  • София
Всичко зависи от апетита на детето, кога и как е захранено, и какво количество храна му е достатъчно. При нас режима беше кърмене когато и колкото поиска + на обяд зеленчуково/месно пюре и следобед каша.

И ние сме така. На обяд зеленчуково или месно-зеленчуково, а следобед плодово, смесено с каша.
Мисълта ми е дали да не въведа вече и една каша сутрин? С глутен.

# 453
  • Варна
Ами аз въведох твърдата закуска към 9 месец. Просто тогава видях, че само след кърмене сутрин не издържа до обед, а огладнява по-рано. След месец някъде започна и да вечеря.
Но всичко си е индивидуално. Peace

# 454
Здравейте!
Досега бебо е ял бананова каша на Хумана. Сега взех ябълкова на Хумана. Отначало ли пак да давам по 1-2 лъжички, както при банановата?

# 455
Ако въвеждаш нов продукт, да. Ако всичко в кашата е опитано няма нужда.

# 456
Досега съм стигнала до 8 ч.л. ябълково пюре. Счита ли се за въведено  newsm78?

# 457
  • Варна
Да, можеш да го считаш за въведено.

# 458
  • София
На моя син нищо не му харесва. Опитвал е картоф, тиква, тиквичка, морков, ябълка, круша, оризова каша. Пълен потрес от всичко, освен от тиквата, може би. Всяко хранене е КОШМАР, изяжда не повече от 3-4 лъжички с голям зор и започва да плаче. Не съм очаквала, че така кофти ще приема всичко. Може да си кара само на кърма, а аз се връщам на работа след няколко месеца. Никакъв напредък от последния път, когато писах тук. Идеи?

П.П. Не иска и АМ, нито в пюрето, нито от шише.

# 459
Little Evil можеш да спреш за няколко дни със захранването. Хубаво е и ти и детето да сте спокойни. Започни да даваш тиква,пащърнак или морков(смятам, че се приемат много добре заради сладкия вкус). Можеш да започнеш да хапваш от пюрето пред детето или да експериментираш с нещо друго. Другото за което се сещам е да даваш храната когато детето не е гладно или сито.
Моят син харесва всичко което му давам засега, но когато е гладен нищо друго не признава освен мляко.
Предполагам, че и други ще се включат с идеи по-добре от мен.
Сега да попитам-сутрин започнах да давам по малко плодово пюре(около 30-40гр).Въпроса ми е как да го давам с млякото ли(да намаля малко млякото) или между храненията newsm78

# 460
Сега да попитам-сутрин започнах да давам по малко плодово пюре(около 30-40гр).Въпроса ми е как да го давам с млякото ли(да намаля малко млякото) или между храненията newsm78

Плодовото пюре се дава между храненията.
В никакъвслучай не намалявай млякото.

Little Evil, какви пюрета даваш - домашни или готови?
Има доста варианти, един от тях е да смениш тактиката на захранване. В Кърмаческия има доста схеми и методи. Би могла да опиташ с т.нар. Педагогическо захранване.
3-4 лъжици като количество твърда хрна е напълно в нормата за бебе на 6 месеца.

# 461
Моля за съвет с какво да комбинирам макарони за закуска - досега не съм му давала макарони и се чудя с какво да ги направя. Общо взето е свикнал да закусва с кисело мляко с банан и бисквити.

# 462
Масло и сирене.
Може и с масло и настърган кашкавал.
Може и макарони на фурна.

# 463
А ще стане ли , ако добавя и малко прясно мляко , за да не е прекалено гъсто ?

# 464
Разбира се, че можеш.
Чела съм рецепти с кус-кус с прясно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт