БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 499
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
paolina.123  ние започнахме с чиста оризова каша, не с плодове вътре. Аз захраних с тази на Тьопфер - http://sladurite.com/product.php?ProductID=2322
Давах около 80-100 гр на дете, те повече и не искаха. После минах на чиста Елда - http://www.hipp.bg/?p=products&c=13&id=7
После на просо - http://www.kolko.bg/bg/hipp-bio-instantna-kasha-proso-250gr-bezm … chna-bg/p/1438296
Аз не съм фен на захранване с плод. Ние започнахме с ориз, елда, просо, после вкарах млечните, после с глутен. Аз от пюретата - зеленчук, после месо, после плод.
От 2 седм давам жълтък.
Дано съм ти помогнала.

# 616
Много много мнооого благодаря!!!  bouquet

# 617
nikolina-pikolina,чакай да те питам и друго Praynig
как точно си захранила с глутен?Знам,че имам доста време още,но почвам да събирам инфо още от сега.И колко каша(като брой кутии имам предвид) трябва да изпапка от вид,че да се смята за захранен с нея?

# 618
paolina.123 след като въведох ориза, просото и елдата, минах на млечни продукти, после започнах с една лъжичка глутен в някоя каша, псоле с 2-3, така за 4 дни увеличих и дадох цяла доза глутенова млечна каша. Знам че е добре един месец да не се прекъсва захранването, т.е. да се дава всеки ден.

# 619
  • Варна
Достатъчно е детето да яде 5-7 дни с увеличаване на количеството/от 2-3 лъжички до 100г готова каша/ от даден вид каша за да се счита за въведен.
Не съм чувала за честа алергия към царевица. newsm78 И да има сигурно са единични случаи. След чиста оризова е добре да се въведе ориз с царевица. После ако сте на подходяща възраст след 6,5-7 месеца се въвежда глутен за предпочитане с овесена каша. А елда се въвежда след 7 месеца.

# 620
antonia, благодаря ти за уточнението. Аз си пиша в един календар, но честно сега не мога така точно като теб да цитирам кое след кое. Аз царевица не съм давала, давала съм грис, кеото май има общо.

# 621
  • Варна
Грис има различни видове - оризов, царевичен, пшеничен. Може да се дава и грис, зависи как предпочита майката.
Аз например правя царевичен грис със сирене, масло, зеленчуци /спанак, броколи, тиквички, пипер/, жълтък в различни комбинации за обяд или вечеря.

# 622
Искам да ви попитам, мислите ли, че е удачно за дете на 1г5м да дам конфитюр? Тук имаме натурални конфитюри без захар, в смисъл поне така пише, че са произведени и съдържат само захарта от използваните плодове. По принцип за нас взимам и наистина не ми увисва ченето от сладост.
Вече съм в абсолютна чуденка какво да измисля като разнообразие за закуска. Давам овесена каша, грис, плодова каша, понякога филийка със сирене, авокадо, от време на време и попара, кисело мляко с бисквити...но му омръзват.

# 623
Момичета, според вас палмовата мазнина подходяща ли е за бебета? Вчера купих сухари на Holle, но като се прибрах вкъщи, видях, че съдържат палмова мазнина, а уж четох етикета в магазина  ooooh!. Имам спомени, че преди време бях чела доста противоречиви мнения за нея, ако някоя от вас знае, ще съм благодарна да ми отговори.

# 624
  • sofia
Здравейте момичета! Дали мога да давам на синът ми пъдпъдъчи яйца? Той скоро ще навърши 2 г.
Конфитюр мисля, че спокойно може да давате, още повече щом е без добавена захар.

# 625
Leprechaun`s mommy, по принцип можеш, виж само да няма консерванти някакви, иначе са хубави  Peace

kri6kami6ka, аз не бих давала от тези яйца, имай предвид, че едно пъдпъдъче се равнява на (има различни мнения) поне минимум 3 кокоши. Аз в опита си да накарам Криско да прояде яйца бях сварила 8, той, Слава Богу, ги отказа и аз ги хапнах и получих жлъчна криза с натравяне, та бях в болница и ми се накараха за тези яйца. Така че внимателно с тях.  Simple Smile

# 626
kri6kami6ka, Блонди, благодаря!    bouquet

# 627
Пак съм тук с въпроси. Относно попарата сега ще ви питам. Мисля да я правя с масло, чай от шипка, сирене и сухар. Глутен не съм въвела. Сирене също. Как да го давам това сирене, под каква форма? Някак не мога да си представя да го пльосна в зеленчуковото пюре, та някакви идеи?  Embarassed Да го троша на ситно ли, да го пасирам ли? После и глутен ще въведа, имам тук някаква каша. Даже ще видя дали още днес да не й дам някоя и друга лъжичка, пък сиренето след това.

# 628
На колко месеца е бебето ти?
Попарата изобщо не е задължителен асортимент в менюто на бебето.

# 629
  • Варна
maminka_sladka, първо въведи глутена. След това сиренето, също отделно и масло и чак тогава предлагай попара.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт